Insulinpumpa

tímeácska

Őstag
Tényleg! Nem csinálunk olyat, hogy aki akarja, és fel tudja tenni az eredményeit, az felteszi? Nem azért, hogy versengjünk, hanem, hogy értékelhessük egymás adatait, esetleg tanuljunk is belőlük! Pl. és is tudom, hogy a reggeli értékek lehetnének jobbak is (maximalista Tímeácska :-D), van, hogy 6-tal kezdődik... De nem igazán merek belepiszkálni ebbe a jó eredménybe, nem szeretnék egy esetleges éjjeli hypo csapdájába esni, aztán Somogyi, stb.
 

tímeácska

Őstag
Mrobi!
Egyáltalán nincs elfelejtve a tali ötlet! :) ...gondolkodom... :-D Amint van egy használható ötletem, közzéteszem... Egyelőre még csak körvonalazódik... Ebben Ti is segítsetek, mikor, hol legyen! Én tavaszra gondoltam, kicsit jobb időben... A hely az igazán kérdéses... Azt szeretném, hogy Mindenkinek megfeleljen... ;-)
 
H

hypohonder

Vendég
Kedves Tímeácska, mondjuk számomra kínai, hogy hogy kell feltenni az eredményeket ide, de nem mondom, hogy nem lenne jó. Biztosan tudod, hogy nem mindenki viseli el, ha értékelik az "eredményeit", amiből az is kiderülhet, hogy netán más a szöveg és más a valóság.
Persze, semmiképpen sem lehetne szó itt versenyről, hiszen mindenkinek lehetnek gondjai életének egy-egy zűrösebb időszaka miatt. De én mindenképpen azon az állásponton vagyok, hogy több szem többet lát...
Mindemellett egy-egy adott eredménynek magyarázata is van, aminem megosztására nem nagyon lenne mód. De összességében tényleg eléggé objektív képet mutat az adatsor.

A találkozót tényleg ne felejtsük el!
 

tímeácska

Őstag
Kedves Hypohonder!
Igazad van, nem Mindenki viseli el az értékeléseket... Az ne is tegye fel! De abban biztos vagyok, hogy van 1-2 író társunk, aki nagyon is jó szemmel nézné, ha Valaki kiértékelné a diagrammjait, és ezáltal egy kis segítséget kapna! Szerintem itt is vannak olyanok, Akik a "nyilvánosságot" is merik vállalni a jobb eredmény érdekében, vagy csak egyszerűen megmutatják, hogy tessék, ilyen volt az elmúlt időszakom anyagcseréje! De az tuti, hogy tiszteletben kell tartani, ha Valaki (akár miért is!) nem szeretné feltenni a diagrammjait!!! Egyébként a csatolt fileokat csak regisztrált fórumozók nyithatják meg!
---A kritika lehet építő, segítő jellegű is, ezt Mindenkinek szem előtt kell-lene tartania, de arra is kell figyelnünk, hogy sértővé se váljon a véleményezés!!!---

Képet a következőképpen lehet feltölteni:
- Szólj hozzá (üzenetsor alatti felirat)-> Kiegészítő lehetőségek-> Képek/fileok csatolása-> Csatolás manager (max. 3 file csatolható 1 üzenetben)-> Válasz elküldése.
 

Beno

Új tag
Régen jártam a fórumon és ahogy visszanéztem, láttam, hogy kb. két hete foglalkoztatok az öröklődés témakörével. Nézzétek el nekem, hogy csak most reagálok rá, de szívesen leírom az én történetemet. Jóval azután, hogy cukros lettem az egész családnak (szüleim és nővérem) csináltak genetikai vizsgálatot, amit Angliában értékeltek akkor ki. Kiderült, hogy csak apukámban van benne a hajlam. Ekkor kezdődött egy nikotin-savamid nevű szer kikísérletezése, amivel az arra hajlamos embereknél kitolhatóvá válhatott volna a cukorbetegség kialakulása. A kísérlet sikertelenül zárult, vagyis nem értek el eredményt. A résztvevők azonban szigorú kontroll alatt álltak, így apukámnak abban szerencséje volt, hogy azonnal kiderült a felfelé kúszó cukra. Szóval a mi családunkban úgy alakult, hogy én 10 hónaposan lettem cukros, Apu rá 14 évvel. Nővéremben szerencsére nincs benne a hajlam, de a most úton lévő babájának a köldökzsinórvérét el szeretnék tetetni, mert úgy tudjuk, attól még örökíti.
 
H

hypohonder

Vendég
Köszönöm a segítséget, Tímeácska, magamtól soha sem jöttem volna rá! Úgy van, ahogy írtad. Lehet, hogy ma már nem töltöm le az új adatokat, de a héten meglesz az is.
Kedves Beno, bármit bármikor írhatsz, nincs semmilyen stílus- vagy időbeli megkötés-megkötöttség. Az a lényeg, hogy leírtad, és érdekes, tanulságos és új dolgokat írtál - én még pl. nem hallottam ezekről a lehetőségekről!
 

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
Képet a következőképpen lehet feltölteni:
- Szólj hozzá (üzenetsor alatti felirat)-> Kiegészítő lehetőségek-> Képek/fileok csatolása-> Csatolás manager (max. 3 file csatolható 1 üzenetben)-> Válasz elküldése.

Stimmel :), pár kép és dokumentumcsatolással kapcsolatos kiegészítés:
  • 1 üzenetben korlátlan számú kép/file csatolható (jelenleg egyidőben 3-at lehet feltölteni, aztán megint 3-at és így tovább).
  • Egy-egy témában
    gombot találsz az oldal tetején és alján is, valamint még lejjebb is található egy Részletes Válasz gomb, amely szintén a részletes válasz oldalra visz, ahol többek között a csatolás manager is van.
  • A fórumba feltöltött saját csatolásaidat egy helyen is megnézheted és törölheted is az oldalak tetején található Vezérlőpult -> Csatolások hivatkozásra kattintva. Egy már meglévő üzenetedhez is hozzáadhatsz/elvehetsz csatolást az üzenet jobb alsó sarkában található
    , majd Részletes Válasz gombra kattintva.
  • A feltölthető filetípusok megtálalhatóak a csatolás managerben (ha valami más kiterjesztésűt csatolnátok és nem engedi, írjatok), ha jpg, gif, vagy png formátumú/kiterjesztésű képet csatolsz, a szerver automatikusan kis képet is készít, ami megjelenik az üzenetben például így:
 

Csatolások

  • post-3-1149968413.jpg
    post-3-1149968413.jpg
    15.3 KB · Olvasás: 8
  • user57076_pic158_1203417535.jpg
    user57076_pic158_1203417535.jpg
    91.7 KB · Olvasás: 9
Mérési eredmények feltöltése a fórumra, blogba

Mérési eredményeink közzététele a fórum tagjai számára segítene egymásnak értékelni az eredményeket és így jobb döntéseket hozhatunk, jobban megfogalmazhatjuk diabetológus orvosunk számára gondjainkat. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek hasznára válna az adatok közzététele. Ezenkívül, szükség esetén bármikor, bárhol elérhetjük ezeket az adatokat és bemutathatjuk kezelő orvosunknak.
Javasolom, hogy mindenki nyisson egy blogot (web-es naplót) a fórum bejegyzések mellett, mert így egy helyre, rendszerezetten tehetjük fel a méréseket. Saját blogot nyithatunk, ha a fórum főoldalán a BLOGOK hivankozásra, majd a megjelenő új ablakban az oldal bal oldalán található UJ BLOGBEJEGYZES-re kattintunk. (Ugyanitt található a BLOG VEZÉRLŐPULT, aminek a segítségével induláskor elvégezhetjük saját blogunk beállítását.) A megjelenő új lap alján található a CSATOLÁS MANAGER, aminek segítségével számítógépünkről feltölthetjük sajátmagunk, a SmartPix vagy a LiteLink által készített diagramokat.
Saját blogom címe:
http://drinfo.hu/forum/blog/szentgyorgyipal
A hivatkozásra kattintva néhány diagramot láthatunk. Rövidesen újakat teszek fel, ha beindul a blogok használata.
 

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
Köszönöm a Szentgyorgyipal-nak, hogy "bevállalta" a blog írásának úttörő szerepét. :)

Ha valaki még nem lenne tisztában a manapság divatos Blog fogalmával, itt többet megtudhat róla. Röviden: ez egy saját oldal/webnapló ahova írhatsz, csatolhatsz stb. és a többiek hozzá is szólhatnak bejegyzéseidhez, de akár törölheted is azokat. Picit olyan, mintha lenne egy saját fórumod, ahol Te vagy a moderátor, csak több lehetőséggel...

A blogunknak már van egy rövid súgója is.

A drinfo.hu blogok jelenleg elérhetőek az oldalak tetején a Blog szóra kattintva és a friss blogbejegyzések megjelennek a fórum főoldalának alján, valamint a blogot író tagjaink nevére kattintva.

Talán a legfontosabb bloggal kapcsolatos oldal a Blog Vezérlőpult, ahol minden tag beállíthatja magának, hogy mennyire legyen publikus a saját blogja. (Egyenlőre ez másodlagosnak tűnhet, de pár héten belül nagyjából elkészülünk drinfo.hu egészségportállal és onnantól kezdve jóval nyitottabb lesz minden...nem csak a cukorbetegségről fognak szólni az új fórumok és mindenképpen jó lenne ha a meglévő tagokat nem tántorítaná el a nagyobb publicitással járó szélesebb közönség...rövidre zárva, ha valaki nem akarja, hogy mindenki lássa amit a blogjában ír, a blog vezérlőpultban beállíthatja a hozzáférést).

Ha ez így elsőre bonyolultnak tűnik kb. 1 hónap múlva lesznek segítő videók is... :)
 

tímeácska

Őstag
Nos, hát akkor "blogoljunk"... :) Én már meg is tettem... ;-)
Most gondolom nagyon sokan arra gondolnak, hogy könnyen vagyok, ezekkel a jó eredményekkel... Ezeket bárki ki merné tenni az ablakba... Igen ám, de ezeket az eredményeket meg is kell tartani, ahogy itt is szoktátok mondani/írni!!! Azért, az sem egy kis kihívás, főleg, egy ilyen kicsi gyereknél... (Mindenki érti remélem, mire gondolok...) ;-)
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kedves pumpás társaim!A bubira vissztérve,rövid eszmecserét folytattam pár pumpás barátommal de nekiksem bubisodik.Szoval valamit nagyon nem jól csináltok.Tip probáljátok cserénél jobban össze tekerni a dolgokat,a cstlakozóknál lehet valami probléma.Ez értendö Rocheos,Medtronicos pumpára.
Kedves pumpás!

Attól is simán bebubisodik a tartály, ha mondjuk nagy ütés éri. Többször vágtam be az oldalam ide vagy oda pumpástul és durván bubis lett a tartály, ami előtte nem volt az.
A kisfiam többször rántotta ki a zsebemből és a rántás után bubis lett.
Én többször csináltam olyasmit, amitől megrázkódott a pumpa, például beakadt a kanül drótja és kirántódott a pumpa és ezek után is bubis lett.

Jó nektek, hogy ilyen dolgok veletek nem történnek, végülis igaz, rosszul csináltam valamit - mindig valami olyasmit, amitől megrázkódott a pumpa, de ez az életemmel és sok más ember életével jár, ezt nem mindenki képes elkerülni.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Molli!
Biztos nem csináltál semmit rosszul. Nekem nem kell ahhoz kicsi gyerek, meg ide-oda beakadás, hogy bubisodjon. Bubisodik és kész. Kinek jobban, kinek kevésbé.

Azért számomra az furcsa, hogy egy valakinek nem bubisodik, és a barátoknak sem. Persze én nem látom pumpás és a barátai pumpáját, így nem is mondhatom, hogy nekik is bubisodnia kell. Éppen ezért az erős túlzásnak vélem azt az állítást, hogy mi mindannyian (bubis tábor) rosszul csinálunk valamit. Valóban lehet egy-két esetben, hogy nem tökéletes az adapter becsavarása...., de olyan sokunknál???? Ennyien rosszul csinálnánk?
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Tímeácska!
Nekem is az volt az érzésem, hogy annyian szeretnénk a "szárnyaid" alá kerülni, hogy lassan olyanok lennénk,mint egy nagy család.
Erre egyik hozzászólásodban pont ezt említetted.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A diagram közzétételéről az a véleményem, hogy nagyon jó, és hasznos dolognak tartom. Egész biztos, hogy sokat tanulhatunk belőle, azonkívül nincs jobb érzés, mint amikor a segítségünk által valaki jobb cukor egyensújt tud elérni.

De....!!! Én mégsem teszem fel az enyémet, pedig az én diagramomból nagyon sokatat tanulhatnánk. Sőt, ha az egy évvel ezelőttit, és a mait raknám fel, látszana a változás (javulás).

Az őszinte, segítő szándékú vélemény egész bizos, hogy segítene. Amit sem én, sem a dokim nem tudunk megoldani, arra lehet, hogy valamelyikőtöknek lenne használható jó ötlete.

De célzottan burkolt és alig burkolt cinikus, piszkálódó, és 30 oldalon keresztül (szerencsétlen vergődések közepette) ellentábort gyűjtő véleményre nem vagyok kíváncsi. Főleg nem újabb 30 oldalon keresztül.
 
H

hypohonder

Vendég
Valahogy én sem igazán tudom elképzelni, hogy teljesen buborék mentes legyen a patron bárkinek is. Igaz, ha egyszer a pumpatulajdonos azt mondja, akkor biztosan úgy is van.

Egyébként nem hiszem, hogy bárki is piszkálódna, cinikus lenne itt a fórumon, hiszen elsősorban és alapvetően a jó szándék cseng ki gyakorlatilag minden hozzászólásból. Egy-két kivétellel (pl. faékezés és a tükör-téma). Nemde?
 
H

hypohonder

Vendég
Az előző "gyors" hozzászólásban nem tudtam mindent kifejteni, amit szerettem volna, az újabb üzenet meg nem ment el, így megint próbálkozom...

Kedves Víghkata, tudjuk mindketten, hogy kire "értendő" a piszkálódásra vonatkozó megjegyzésed. Tudjuk mindketten, hogy nem olyan ember vagyok, mint amilyennek láttatni próbálsz. És ezt a fórumozók egy része is tudja - már aki egy kicsit is ismer. Tudjuk, hogy a cukorbetegség(!!!) tekintetében egyetlen téma (amit "frontok" gyűjtőszóval lehetne illetni) kivételével mindenben egyetértünk. Mindebből következik, hogy jól tudod, hogy semmilyen "piszkálódó" megjegyzést nem tennék senki, így a Te vércukor-eredményeidhez sem. Akkor miért írsz le olyan dolgokat, amiről tudod, hogy nem úgy van?

Többször leírtam már: elég baj, hogy betegek vagyunk, s ezen nem változtat az sem, hogy valakinek kettővel nagyobb vagy kisebb a Hgba1c-je... Nem kellene ellenségeknek lenni, ha már barátok nem vagyunk - én legalább is így gondolom.

Ha a múltkori vitában megsértettelek valamivel - tudom, hogy így volt!!! - akkor elnézést kérek miatta, többé nem fog előfordulni.
 

vevi

Új tag
Sziasztok!
Tippeket szeretnék kérni tőletek a szénhidrát mentes naphoz, amikor bent leszünk a pumpa beállításalor, mit adjak egy 5 éves gyereknek, sajna nem igazán eszi meg a zöldségeket talán az eggyetlen az uborka. Párizsi, sajt? A húst sem szereti natúr elkészítve. Köszi mindenkinek ! Vevi:confused:::rolleyes:
 
Oldal tetejére