Insulinpumpa

Sani

Új tag
Kedves Tímeácska!

Becsülöm az erődet és a hozzá állásodat! Így kéne mindenkinek.
Sajnálom, hogy így alakultak a dolgaid, de nem féltelek.
Bízom a tudásodban ,a tapasztalatodban és a józan eszedben.
Azért ha bármi probélmád adódik, segítségünkre bármikor számíthatsz!

tímeácska

Őstag
Köszi Mindenkinek a bíztatást!!! Nagyon jól esik!!!
IMÁDLAK BENNETEKET!

-szándékosan nem írtam neveket, mert itt most Mindenkihez szóltam!!!-

tímeácska

Őstag
Köszi Sani Neked is a bíztatást!
Hát, lehet, hogy majd kérek is egy kis segítséget... Levemir-ről minden saját tapasztalat jöhet!!! Engem nem a gyártó által leírt hű, de szép és jó dolgok érdekelnek, hanem a valóság... :) Mert, ugye, a portékát el kell valahogy adni... ;-)

tímeácska

Őstag
Na, már lenne is egy kérdésem... :)
Mennyire szokványos dolog friss diabnál a hányinger, hányás, totális levertség, fejfájás? Mert ezek úgy frankón megvannak nálam, már 4 napja...
Mátét meg ugye nem tudom megkérdezni, Ő mit érzett alig 10 hónapos korában... :)

gabibaba

Aktív tag
Szia, Tímeácska!

A fiamnál így kezdődött, úgy is vették fel a kórházba, hogy vírusos gyomorbaj. Nála kb. 1 hétig - 10 napig (egyre enyhébben) maradtak ezek a tünetek.

szucsa

Tag
Kedves Tímeácska!

Először is sajnálattal olvastam, hogy Te is beteg lettél...

A kérdésedre:
Milyenek a cukraid? Fontos lenne tudni, mert nálam levertség, fejfájás magas cukroknál (13 fölött!) szoktak lenni. A hányás, hányinger meg mintha ketoacidózist jeleznének. Ha módodban van, csinálj ketontesztet!

-----------------------------------------------------------

Egyéb:
Régebbi hozzászólásomban írtam, hogy nekem is lesz pumpám, választás előtt álltam, döntöttem.
Nem szeretnék reklámot csinálni a cégnek, de azért leírom, hogy a Medtronic pumpáját (Paradigm) választottam.
Nehéz volt választani, gyakorlatilag az alapszolgáltatásokban a pumpák ugyanazt tudják. A Spirit pumpa gombjai nekem nem estek kézre, nehézkesnek találtam, - tudom, hogy a véletlen benyomódás ellen csinálták ilyenre - , de ezt túlzásnak éreztem.
Az zavart még, hogy állandóan kiír mindent, (tudom, ez előny is lehet), mindent 3-szor kell megerősíteni...
Másrészről az orvos akivel beszéltem, nagyon profi volt, előzékeny, és a pumpához kínált egyéb dolgok (vércukormérő, smartpix, esetlegesen olcsóbb tesztcsík) nagyon csábító volt.

A Medtronic pumpája nekem egyből átláthatóbb volt, + folyamatos vércukor mérésének lehetősége + távirányító.

Mindent összevetve a Medtronic pumpájával a hétköznapi teendők, nekem egyszerűbbnek tünnek, ez számított a leginkább a döntésemben.

Ha minden igaz, ápr. 1-én kezdődik a beállítás.

Üdv,
szucsa

szucsa

Tag
Na, már lenne is egy kérdésem... :)
Mennyire szokványos dolog friss diabnál a hányinger, hányás, totális levertség, fejfájás? Mert ezek úgy frankón megvannak nálam, már 4 napja...
Mátét meg ugye nem tudom megkérdezni, Ő mit érzett alig 10 hónapos korában... :)

és ne felejtsük el, lehet, hogy sima vírusos megbetegedés, most úgy is szezonja van...

tímeácska

Őstag
Köszi Szucsa, és Gabibaba a válaszokat!
Hát, a vírusos megbetegedésre nem gondolnék, mivel semmi más panaszom nincsen... Én még soha ennyire levertnek nem éreztem magam! Szó szerint érzem, hogy a szemeim be vannak esve... Jól nézek ki, örülök, ha nem kerül elém tükör! ;-)
Cukraim nagyon szépek, 24-kor 7,6; 3-kor 6,8; 7-kor 8,1; 10-kor 6,9; 12-kor 7,8. Azt hiszem, hogy így a 3. napon ezek nagyon jó cukik! Egyelőre nem is törekszem ennél jobbakra, az majd ráér 1-2 hét múlva!
Hát, igen... Egyre jobban kezd megérlelődni magamban annak a lehetőségnek a gondolata, hogy az ionjaim csusszantak el egy kissé... Csak, hát a tegnap levett vérnek még nem tudták megmondani az eredményét...
Ketoacidózist ki tudom zárni, mert a hétvégén, vagy 30-35 tesztet csináltam, ez volt a mérvadó, hogy kórház, vagy sem... Most is aceton, és cukor is negatív. Ráadásul 2 fajta stixel is néztem, a csík hibájának kizárása végett.

zsuzsa

Új tag
Tímeácska már gondoltam rád, mert régen jelentkeztél, azt hittem Mátéddal van valami, annyi vírus van most. Hát erre nem gondoltam. Előszőr is nem tudtam mit gondoljak, lehet hogy most sokan nem fogják érteni az érzéseimet, de mi sokat beszélgettünk, egy korú cukorbeteg srácunk van, és az az igazság, hogy sokszór szerettem volna ha osztozhatnék kisfiam érzéseibe, tudnám hogy mit érez, csinállhatnám vele együtt. Persze mikor kiderűlt is az volt az első hogy miért nem inkább én, és utána is hogy mi lenne ha én is, és jobban tudnánk együtt csinállni. Most nem azt mondom hogy az ember örülne ha beteg lenne, de valószínű már én sem keserednék el rajta, hanem éltetne az az erő ami a fiainkból is fakad, hogy ők hogy csinállják végig, és csinálod vele, egymást biztatjátok, és együtt csinálljátok. Persze az is igaz amivel mindíg vigasztaltak, hogy ilyen kicsin könnyebb, felnőtt fejjel már nem lehet egyszerű mindenen válltoztatni, de nektek már nem is kell, hiszen alapból így éltek már Máté miatt. Most kiterjeszted ezt az életmódot magadra is. Neked ez úgyis menni fog, a cukijaid nem rosszak. Most már ne hagyj itt minket ilyen hosszú időre írjál sokat, mi van veled hogy alakúl a cukid, hátha tudunk még az erős Tímeácskán mi is egy kicsit erősíteni, bíztatni, segíteni.

dg

Őstag
Sziasztok!
Kedves Zsuzsa!
Nekem is voltak hasonló érzéseim, gondolataim az elmúlt közel két évben, amióta a kislányom cukros lett. Teljesen megértem, amit írsz.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Tímeácska! Nagyon örülök, hogy megírtad a fórumra is!
Mint írtam neked, szerintem a kimerültség okozza nálad ezeket a tüneteket és kellenek még hosszú napok, hogy helyre rázódj, de legfőképpen enni kellene meg sokat inni és megpróbálni aludni. Tudom, most mindegyik nehéz, de hidd el, ha ezek menni fognak, elmúlik a hányinger is, a levertség és elkezdesz hízni is. A véreredményedre kíváncsi vagyok, írd majd meg légyszí, én még mindig azt mondom, hogy lehet, hogy valami infúzió is kellene most neked, ami erősít, ha enni nem nagyon tudsz. Én nem hagynálok otthon beállítani magadat, de ha már így alakult, akkor a legtöbb amit tehetsz, hogy megpróbálsz normális, vitamindús ételeket enni és rengeteget inni és pihenni. Nagyon drukkolok, hogy mihamarabb helyreálljon a cukrod!

Sani

Új tag
Kedves Tímeácska!

A hányinger a hyperglikémia egyik tünete, úgyhogy lehet, hogy emiatt van nálad + a nem megfelelő táplálkozás is kihat rá.
Ahogyan Kmolli is írta, nagyon fontos a sok folyadék fogyasztása és a táplálkozás rendszeresítése. ( De ez már úgyis adott. )

Ui: Levemirrel nincsenek tapasztalataim, mert én nem azt használtam pumpa előtt.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kedves Tímeácska!

A hányinger a hyperglikémia egyik tünete, úgyhogy lehet, hogy emiatt van nálad + a nem megfelelő táplálkozás is kihat rá.
Ahogyan Kmolli is írta, nagyon fontos a sok folyadék fogyasztása és a táplálkozás rendszeresítése. ( De ez már úgyis adott. )

Ui: Levemirrel nincsenek tapasztalataim, mert én nem azt használtam pumpa előtt.
Sani, Tímeácska 5-9 közötti értékeket mér tegnap óta, ha jól értem (majd megcáfol, ha nem igaz :) ), szóval szerintem ez nem a hiperglikémiától van, hanem a szervezet kimerülésétől (sok fogyás, nem evés, nem alvás).

Sani

Új tag
Lehet, hogy igazad van, Kmolli, viszont ki tudja, menyi ideig ( hány napig)volt magas Tímeácska cukra?
De biztosan a nem helyes táplálkozás és a kimerültség is közre játszik.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Tímeácska!

Nem tudok mit mondani a döbbenettől, hacsak azt nem, hogy huba... -...szameg, erre még aludnom kell egyet, hogy felfogjam.

Egy dolog talán mégis van. Biztos emlékszel, mondtam már, hogy én 32 évesen lettem I. tip. cukorbeteg, felfedezésekor éhgyomorra 22,8-at mértek. Tehát ritka, de létezik 30 körül a fiatalkori diab kialakulása. Sajnálom, hogy ezt most neked is a saját bőrödön kell tapasztalni.

Hát fel a fejjel!

H

hypohonder

Vendég
Tímeácska, látom, úgy döntöttél, hogy megosztod ezt a lesújtó hírt a fórummal - szerintem jól tetted. Azt, hogy mindenki szeret téged, az is bizonyítja, hogy gyakorlatilag minden "élő" hozzászóló együttérzéséről biztosít.
Ebből is láthatod, hogy itt mindenkire számíthatsz!

Beno

Új tag
Kedves Tímeácska!
Nagyon sajnálom...,de ezeket már mindenkitől hallhattad. Inkább elmesélem mi volt a családommal régen.
Amikor kislány voltam és mentem anyuhoz, hogy rosszul vagyok - ez jelentette azt, hogy hipózom- mindig azt mondta, ő is kíváncsi rá, milyen érzés lehet, mert őneki borzalmas ezt hallani a kicsi lányától, hogy rosszul van. Többször gondolkodott rajta, hogy bead magának egy kis rövid hatású inzulint, behipózik és megtudja, milyen érzés. Szerencsére nem csinálta meg és azóta sem tapasztalta meg. Aztán, mikor én már 14 éves voltam, Apukám is cukros lett. Ő akkor 40 éves volt, de egyértelműen egyes típusúnak sorolták be a korábban említett genetikai vizsgálat eredménye alapján. Ő volt az, aki ugyanilyen hősiesen tűrte. Mondván a lánya 10 hónapos korától kibírja, őneki 40 évesen egy szava sem lehet. Azóta sincs -10 éve. Csak engem félt, de nagyon és a megszületendő unokáit, mert ugye a genetika, az genetika.
Neked, úgy mint apukámnak, a gyereked fog erőt adni, mert a tisztelet, amit érzel iránti, nem fog alábbhagyni.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

tímeácska

Őstag
Jaj, hát mondom én, hogy imádlak Titeket!:-D

Hát, még távol állok attól, hogy azt írhassam, jól vagyok... Nem, nem vagyok jól... Csak így egyszerűen, és őszintén...

Cukik rendben, ahogy Molli is írta, 5 és 9 közöttieket mérek. Óránként lesem, de majd leszokok erről is... :-D Jobb félni, mint megijedni elven... ;-)

Hát, a legnagyobb problémám tényleg a levertség, a hányinger, kontra fejfájás... Biztos, hogy ennek a 3 dolognak 1 tényező áll a hátterében... Biztos, hogy igazatok van, sőt, én is tisztában vagyok vele, hogy meg kéne próbálnom enni, és pihennem kéne... Igen, az agyam ezt diktálja, de a szervezetem ezek ellen harcol is rendesen... Lásd evés -> hányinger, rosszabb esetben hányás is... Volt rá precedens a hétvégén...

Molli! Tegnap ugye voltam vérvételen Veszprémben... Ma érdeklődtem az eredmények után, de csak azt a választ kaptam, hogy majd úgyis megyek 21.-én, és akkor majd megbeszéljük a teendőket... Érdekes... Egy friss diabosnál ennyire azért mégsem ráérős ez a dolog... Asszem...
Nos, ezek után úgy döntöttem, hogy lépek...
Ma voltam is egy másik dokinál, aki egyből labort kért, igaz, csak holnap reggel tudok elmenni vérvételre, de már ezzel is sokkal előrébb leszek...
Megmérte a vérnyomásomat, 138/80 Hgmm volt... Ez is kissé magas, főleg, hozzám képest... De közölte velem, hogy nagyon gyorsan ver a szívem is. Gyorsan EKG, 120 volt a pulzusom. Hozzáteszem, hogy már legalább 1 órája egy helyben ültem... Minden bizonnyal az ionok elcsúszása miatt vannak ezek a problémák, ettől fájhat a fejem, lehet hányingerem, és minden egyéb tünetem lehet attól, hogy a Kálim, Nátrium, Magnézium, Klorid egyensúlyom felbomlott... És ez az, ami ráérhet majd' 2 hétig?!?! Remek...

Na, de holnap ilyenkor már sokkal okosabbak leszünk, majd megírom, mi lett az eredmény...

Még egyszer köszönöm a sok bíztatást, és, hogy itt Vagytok velem!!! Hihetetlen jó érzés! Most tényleg olyan, mintha egy nagy család lennénk... :)

tímeácska

Őstag
Zsuzsa!
Igen, tényleg nagyon sokt beszélgettünk pont erről, ami velem is történt...
És tényleg erőt ad ez a kis Maszat... :)
Megígérem, olyan lesz a fórum, mint egy lázlap... :-D:-D:-D Minden fontosabb eredményről beszámolok, csak ha nincs ellenetekre! ;-)

Oldal tetejére