Insulinpumpa

Darcy

Új tag
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek - aki válaszolt nekem - a bíztatást.

Április végén - május elején megyek megint kontrolra. Akkor majd eldől, hogy mi lesz a következő lépés.

tímeácska

Őstag
Na, hogy teljes legyen a káosz, délután bevérzett a bal szemem... Remek... Mi jöhet még?!
Lehet, hogy a magas vérnyomástól, és a magas pulzustól. Hát, azt érzem, hogy majd' kiugrik a szívem a helyéről...
De lesz ez még így sem, előbb-utóbb rendben leszek!
Na, este sikerült is ennem, igaz, hogy csak 10g CH-t tudtam letuszmákolni, de kezdetnek ez is jó! Most pedig alszok egy hatalmasat... Éjfélig... Akkor pedig cukimérés!;-)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Beno!
Mindannyian őszintén aggódunk Tímeácskáért, de én úgy érzem a te írásod, ill. történeted mindannyiunknak hatalmas erőt adott.
Köszönet érte, hogy megosztottad velünk.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Tímeácska!
Az orvosi vizsgálatnál nézesd meg a gyomorszájat. Nekem 2004-ben egy súlyos hányás, és étvágytalanság hátterében gyomorszáj-gyulladás állt. Kórház, 30,9-es cukor, infúzió, stb. Addig is a B6 vitamint ajánlom, az csökkenti a hányingert, még akkor is, ha nem ez áll a háttérben.
Kitartás, nagyon ügyi vagy!

tímeácska

Őstag
Hát, én olyan jót aludtam, hogy az hihetetlen! :)
Éjfélkor megmértem a cukimat, 6,8 volt, hát, 3-kor ébreszthetett a telefonom, én bizony 7-ig aludtam... Cukim lehetne jobb is, most 8,5, de úgy érzem, ez az alvás mindennél többet ért!
Most pedig irány a vérszívók... :-D (Labor...:))

tímeácska

Őstag
Köszi Kata az infót!
Szombat óta szedem a MagneB6-ot, pótoljuk a Káliumot, Nátriumot is, csak ugye labor nélkül nehéz kitalálni, menyire, mennyit kéne szedni...

napocska

Őstag
Szia Tímeácska! Most jutottam net közelbe, és olvastam, mi történt Veled. Nagyon klassz csaj vagy, igazán példamutató a kitartásod, és az optimizmusod!! Szorítok Neked, hogy minden rendeződjön! Képzeld, ha Máté nem cukros, valószínűleg fel sem merült volna, hogy megmérd a cukrod, amikor rosszul lettél, így ki tudja, mikor és hogyan derült volna ki, mi a helyzet.
Üdvözlettel
Kriszta

tímeácska

Őstag
Szia Kriszta!
Köszi, hogy Te is szorítasz!:)
Igen, igazad van! Biztos, hogy nem mértem volna cukrot, ha Máté nem diabos... Erre látod, nem is gondoltam... :) Hát, igen, biztos, hogy sokkal rosszabb állapotban derült volna fény a diabra... Szerencse ebben a helyzetben... Direkt nem írtam szerencsétlenséget, mert nem érzem úgy, hogy az lenne!

ildikó

Új tag
Tímeácska!

Kb. a bőgés kerülget. De komolyan! Mikor az én fiam 13 hónaposan cukros lett, én is egyből arra gondoltam, hogy miért nem én. És már többször megmértem a cukrom, mikor érdekesen éreztem magam. És pont a napokban mondtam a barátnőmnek, hogy én magamon már nagyon unnám, ha azt kellene csinálni, mint Péternek már 2 éve. Erre most jössz te! Annyira fura érzés lehet. Hihetetlen erő van benned. Nagyon-nagyon ügyes vagy!!!! Sok sikert!

Üdv.: Ildikó

tímeácska

Őstag
Kedves Ildikó!
Nagyon aranyos vagy!:)
Tényleg fura érzés... Mintha... nem is tudom... Úgy érzem, mintha követném a fiamat... Nem tudom ezt leírni, ez az, amit csak érezni lehet! De nem egy rossz érzés, azt elmondhatom! Valahogy most a Mátét még jobban a SAJÁTOMNAK ÉRZEM!!! Persze, eddig is, de most... Fantasztikus érzés... Most érzem igazán, hogy EGYMÁSÉI VAGYUNK...
Innentől kezdve, biztos vagyok benne, hogy még bensőségesebb lesz a kapcsolatunk, persze, eddig is az volt, de most ez még jobban elmélyül...

tímeácska

Őstag
Hát, igen... Ezek a fránya ionok... Jól elcsusszantak...
Holnap tudom megbeszélni a dokival, mi legyen, de már így is sokkal jobban érzem magam!
És úgy döntöttem, ma éjjel is aludni fogok, cukraim nagyon szépek, legmagasabb is 10 volt. Egyelőre ennél jobbat nem kell produkálni, azt hiszem. Hypom nem volt, bízom benne, nem is lesz.
Tényleg úgy érzem, hogy az esti alvásom után kicseréltek! :)

H

hypohonder

Vendég
Tímeácska, meg kell állapítanom, hogy veled szigorúan és igazságtalanul kell bánni, mert csak akkor hallgatsz az emberre. Legközelebb tényleg elfenekellek, ha olyan makacs leszel, mint most voltál. Tessék pihenni, aludni, nem izgulni, hiszen neked a kisujjadban vannak az olyan dolgok, mint cukorbetegség. Szerintem olyan álmos voltál, hogy már nem tudtál aludni, ez volt az egyik baj!
Most már csak enned kell szépen, és minden rendbe jön.

Mert a végén Mátéka lesz kénytelen ápolni téged...

tímeácska

Őstag
Hát, igen, Hypohonder, makacs egy dög tudok lenni... :-D:-D:-D
Na, ma már 3-szor sikerült ennem, de az előírt 140g CH-t nem bírtam teljesíteni... Ma délután/este nagyon ráálltam a 6,7-6,8 mmol/l cukrokra! :) Ennek nagyon örülök, szinte tuningol, hogy megy ez nekem! :) Igaz, hogy a NovoRapidokkal kellett egy kicsit "játszanom", de úgy tűnik, bejött! ;-)
Ó, hát egész hétvégén "ápolt" Máté, Ő mérte a cukimat nappal, szinte el sem mozdult mellőlem ez a mindig kis aktív Manóm...:) Érezte, hogy valami nagyon nem stimmel anyával... Okosabbak Ők, mint mi azt gondolnánk!!!

H

hypohonder

Vendég
Tudod, Tímeácska, én nagyon régóta tartom azt, hogy a fiatalok, a gyermeke(in)k sokkal okosabbak - hogy egy volt, egykor kedves ismerősöm szavajárását idézzem: "alapból" -, mint mi. Ezért lehet abban is bízni, hogy van remény arra, hogy egyszer lesz egy tökéletes megoldás erre a vacak betegségre. Majd ők megtalálják!!!

H

hypohonder

Vendég
Még valami, kedves Tímeácska: nem igaz, hogy "makacs dög" volnál, csupán arról van szó, amit a mondás úgy fogalmaz meg, hogy "szabónak jó ruhája, cipésznek jó cipője nincs". Azaz nem ugyanaz, ha valaki egy másik emberkét kezel, irányít, mint ha magát kell kontrollálnia. Az sem véletlen pl. hogy sok ügyvéd a saját peres ügyében egy másik ügyvéd közreműködését veszi igénybe, mert az elfogulatlanabbul tudja megítélni a helyzetet...

marta

Új tag
kmolli

Sziasztok!

Pár hete van NET hozzáférésem és azóta ismerkedem a Fórum "életével", tagjaival.Sajnos én is cukorbeteg vagyok már 18 éve. Most abba a helyzetbe kerültem, hogy az orvosom javasolja próbáljam ki az insulinpumpát, mert a cukraim valahogy eléggé szórnak. A Ti észrevételeitek, tanácsaitok olvasása után úgy döntöttem megpróbálom. Már ezzel is sokat segítettetek nekem, de valamiért nagyon félek, pedig nem vagyok kezdő.
Az orvosom azt tanácsolja, hogy fekügyek be a beállítás idejére, bár van mód ambuláns beállításra is.Tudjátok hány nap ha a befekvést választom?

Előre is köszönöm:marta

tímeácska

Őstag
Ha minden igaz, sikerült feltennem az elmúlt 3 napom méréseit... Minden hozzászólást örömmel várok! :)
Inzulin adagjaim:
Levemir: Reggel: 5,5 E ; Este: 5 E (Az előírt mennyiségnél kevesebb az igényem, és 2 részletben beadva... Csak esti adagot írtak elő, de az nem működött már aznap sem...)
NovoRapid: Reggel: 4,5 E ; Délben: 5,5 E ; Este: 4 E, ill. amennyit az elfogyasztott CH megkíván...
Fél egységeket Máté Junior tollaival csinálok... :)
CH: (előírás szerinti, de még "nem betartott...":)): 40-60-40 g. Ez általában csak 30-40-30 g-ra sikeredik...

Csatolások

• J.T.R. Cukinapló 2008.03.11-2008.03.13.doc
    106.5 KB · Olvasás: 12
H

hypohonder

Vendég
Kedves Tímeácska, semmi okod a magyarázkodásra, ezek az eredmények jók, de lesznek még jobbak is, ahogy én Téged ismerlek.
Vigyázz, mert egy fizikailag aktív embernek nem elég a napi 140 g CH sem, nem a 100!!! Egy irodában üldögélő, néha-néha járkáló, gondolkodó embernek is kell napi 180 g CH!

tímeácska

Őstag
Hypohonder!
Fizikailag aktív embernek... Miből gondoltad, hogy én az vagyok?! :-D:-D:-D Huhh, néha nagyon is aktív vagyok, majdhogynem én is görkorit húzok Mátéval együtt... :) Majd nyáron, lehet elmegyünk jó messzire, ahol nem ismernek, és egy jót korcsolyázunk! :)
Hát, igen... Kevés az a 100, de még mindig több egy egyessel, és egy nullával, mint a 0!!! Majd visszatérek a régi kerekem vágásába... :-D!!

Oldal tetejére