Insulinpumpa

H

hypohonder

Vendég
Tímeácska, a fizikailag aktív ebben a megfogalmazásban azt jelenti, hogy nem ágyban fekvő, lakásból ki nem mozduló és ott semmit nem csináló ember vagy, hanem jössz-méssz, teszel-veszel. Gondolkodsz, nem csak vagy, mint a befőtt.
Nem kell ahhoz görkorizni is! Akkor még ennél is több CH-t kell majd felvenned.

H

hypohonder

Vendég
Lehet, hogy le vagyok tiltva? Az előbb írtam egy választ ide, de nincs sehol... Szóval: a fizikailag aktív alatt azt értem, hogy nem ágyban fekvő, otthon tébláboló ember vagy, nem csak vagy, mint a befőtt, hanem teszel-veszel, gondolkodol, stb. Ha még görkorizni is fogsz, akkor még ennél is több CH-ra lesz szükséged!

Ezek szerint nem vagyok letiltva - vagy már feloldották...(ezt módosításban írtam ide, miután láttam, hogy "megjelentem").
Most meg látom, hogy az előző írás is megjelent...akadozik a rendszer?

Tímeácska, te úgy is édes vagy, hogy nem vagy befőtt...hiszen cukros lettél...(de nem csak azért vagy édes!).

tímeácska

Őstag
Na, asszem alakulok... Mind közérzetileg, mind cukorilag! Valamit nagyon eltaláltam magamnál is, mint Máténál, de azért nem kiabálom még el, mert igencsak az elején járok ennek az egésznek... :)

Csatolások

• 2 hét 2008.doc
    24.5 KB · Olvasás: 11
:shock: Sziasztok! Most írok először, segítségeteket kérem. Pumpát kellene választanom, az egyik lehetséges jelőltem a Medtronic által gyártott pumpa lenne, használ valaki ilyet? Kapcsolat tartás minőségére is kiváncsi lennék (vegyes véleményeket hallottam róla).

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
:shock: Sziasztok! Most írok először, segítségeteket kérem. Pumpát kellene választanom, az egyik lehetséges jelőltem a Medtronic által gyártott pumpa lenne, használ valaki ilyet? Kapcsolat tartás minőségére is kiváncsi lennék (vegyes véleményeket hallottam róla).
Juditszin, pont én írogattam nem is olyan régen, hogy nem túl jó a kapcsolatartás a Medtronicnál, de ha visszaolvasol, láthatod, hogy mennyiren cáfoltak rá erre, így én is arra a következtetésre jutottam, hogy tavaly tavasz óta nagyon megváltoztak a pumpatrénerek és most már jó színvonalú az oktatás is és a kapcsolattartás. Én úgy látom, hogy mostanra tényleg nincs különbség a 2 pumpa között hosszú távon sem.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Na, asszem alakulok... Mind közérzetileg, mind cukorilag! Valamit nagyon eltaláltam magamnál is, mint Máténál, de azért nem kiabálom még el, mert igencsak az elején járok ennek az egésznek... :)
Tényleg jók a cukraid, de egy mézeshetekben lévő, vérprofi anyukától nagyon nem vártam mást ;)

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kmolli, köszi a választ. A pumpára való átállás mennyi időt vesz igénybe? Azt már kisírtam, hogy ne kelljen kórházba feküdnöm.
Szerintem ez nagyon egyéni. Van, akinek 1-2 hét is elég, de talán a többségnek 1-2 hónap kell minimum. Nekem az első 1 hét volt elég durva, de kb 1.5 hónap kellett, hogy a napi rutinom kb zökkenőmentes legyen. Én is otthon állítottam be, de utólag azt mondom, kár volt, ha újra kezdeném, befeküdnék inkább 3 napot. Akik feküdtek bent, elég jókat meséltek és majdnem mindenkinél hasznos is volt (legalábbis sokat lehet tanulni a pumpáról akkor és nem otthon, magamnak kell rájönnöm mindenfélére).

H

hypohonder

Vendég
Bár én nem Medtronicos vagyok, s nem szeretném elmulasztani azért annak megemlítését, hogy a Roche pumpák semmivel sem rosszabbak, sőt, de abban mindenképpen csatlakoznom kell Kmollihoz, hogy ne az legyen a fő problémád, hogy befekszel vagy nem a beállítás miatt a kórházba. Célszerű, sőt, nagyon ajánlatos azt a pár napot rászánni, mert sok problémát lehet eleve kiküszöbölni, elkerülni ezen az úton-módon.
A választásnál - korábban erről is volt szó - azért célszerű mérlegelni az egyes pumpák konkrét adottságait, egyebek mellett azt is, hogy mennyi inzulin tárolására alkalmasak.
És még egy csomó más dolgot. Sok sikert a pumpakezeléshez!

tímeácska

Őstag
Szia Juditszin!
Kisfiamat 3 nap alatt állították át a pumpára!
Szerintem is jobb lenne, ha ezt a 3 napot bent töltenéd, mert egészen biztosan lesz helyzet, amikor az orvos tapasztalatára szükséged lesz, ott, és akkor...

Más...
Egész nap vacakok voltak a cukraim... 11-el keltem, délben 23,2 aztán sorra a többi: 14,7 ; 13,5 ; 24,0 ; 19,0 ; és most 18 órakor: 28,0... Gondolkodtam, mi a csudától lehet, aztán csak meglett a hiba oka: belázasodtam, 39,6 a hőm, a torkom meg fáj rendesen... Még mi jöhet?!

pumpás

Őstag
Engem 3 óra alatt állitottak át pumpára.Addig elsem engedtek a kórházból amig "profin" nem kezeltem a pumpát.A pumpa választásról meg annyit engem a több mint 20 év tapasztalat győzött meg.Medtronic Minimed.

pumpás

Őstag
Szia juditszin!Ha visszaolvasod a hozzászolásaimat akkor mgtudod miért döntöttem a Medtronic pumpa mellett.Had ne soroljam a pumpa elönyeit.

Sziasztok! Sikerült elolvasnom a hozzászólásokat, még 2 nap és döntenem kellene....
Kórházat viszont szeretném elkerülni, 10 percre lakom, naponta többször is be tudok menni, de a "holtidőkben" iszonyúan tehetetlennek érezném magam, + gyerekem is nagyon hiányolna......

poe

Őstag
Sziasztok! Sikerült elolvasnom a hozzászólásokat, még 2 nap és döntenem kellene....
Szia!

Szvsz ezekkel a pumpákkal nagyon nem nyúlhatsz mellé. Azt nézd meg, hogy a pumpa/a forgalmazó mely szolgáltatásai azok, amelyeket használnál és a másikban/másik cégnél nincs? (Nyugodtan hívd fel őket, versenyezzenek érted. ;))
Nekem pl a szenzor volt a végső érv a MedTronic pumpája mellett.
Itt egy összehasonlítás a pumpákról, de érdemes fentartásokkal kezelni, mert azóta már megújultak a pumpák.
http://inzulinpumpa.uw.hu/

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Tímeácska!
Néztem az értékeidet, csak gratulálni tudok hozzá. A te eseted különleges a friss diabosok között, hiszen te nem vagy "kezdő", Máté által szinte mindent tudsz.
A lázas és egyéb cukrot befolyásoló állapotoknál az a gond, hogy azt sokkal nehezebb normalizálni, mert nem tudod a szervezeted éppen mit produkál, csak utána tudod követni az eseményeket. Ott a hipora kell nagyon figyelned, mert amint a szervezeted helyreáll, a megnövelt inzulin máris soknak bizonyul.

A görkorizásra pedig csak annyit, hogy én 46 évesen is görkorizok, mégpedig egyedül, neked sokkal jobb, hiszen Mátéval együtt gurulsz. Igaz nekem is van "közönségem", ami engem is zavar, mert miért ne görizhetne egy felnőtt nő? Csakhogy nálunk tényleg nem elterjedt, ezért van a "közönség". Tény, hogy ezen a téren el vagyunk maradva, éppen ezért én sem megyek gurulni annyit, amennyit szeretnék, egy barátnővel jobb lenne.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Judisztin!
Én is a befekvést javaslom, még akkor is, ha 10 perc neked a bejutás. A helyedben azt tenném, hogy inkább a kórházból ugrálnék haza napjában többször, ez legalább hasonlítana a megszokott napi ritmusodhoz. Viszont pont a probléma esetén kell, hogy bent legyél a dózis módosítás miatt. Első körben a napi össz inzulin mennyiséget csökkentik 20%-kal, ezt megfelezik. Az egyik fele a bázist adja, a másik pedig a bólust, amit még az eredeti aránayban szétosztanak az étkezésekre. Innen kezdve jön a "finom hangolás".

Nálam így csinálták a beállításkor, mégis kellett még csökkenteni a bázison is, meg a bóluson is. Én 4 napig voltam bent.

Oldal tetejére