Insulinpumpa

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sani, ha jól emlékszem, nem szoktad éjjel mérni a cukrodat, csak most kivételesen tetted, igaz? Mert akkor tényleg felesleges a 4.1-re enni, valószínűleg minden éjjel lemegy ennyire, de mivel ez nem hipó még, reggelre beáll 5-re szépen. Gondolom, most azért ettél, mert mérted és alacsonynak ítélted meg, pedig biztos ez ilyenkor nálad a normális.

Sani

Új tag
Elvileg nem szoktam mérni, csak ha felébredek, ösztönösen nyúlok a vc mérő géphez. Mégsem tudok leszokni róla, de nem baj. különben tényleg - elvileg - rendben vannak az értékeim éjjel.

H

hypohonder

Vendég
Helló mindenkinek! Itt van, amit igértem: a pumpa és a cukormérő adatai összeházasítva.

Csatolások

• Heti grafikon.doc
    45.5 KB · Olvasás: 8
  • Trend grafikon.doc
    49 KB · Olvasás: 8

Sani

Új tag
Kedves Hypohonder!

Örülök, hogy feltetted a komplex grafikonokat. Igazából tényleg így lehet elemezni, hogy jól tudja-e az ember kezelni a felmerülő problémákat és hogy mennyire találja-e el a bevitt + ch-nak megfelelő inzulint.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kedves Társaim!

Egy hét szabi után újra itt vagyok. Igyekeztem visszaolvasni az elmúlt időszak eseményeit, nagyon jó érzés újra a megszokott csapat között lenni.

További szép napot Mindenkinek.

tímeácska

Őstag
Üdv. Kata!:)
Na, kipihented magad a szabadság alatt? ;-)
Én okostojás... Az óraátállításnál szépen át is állítottam Máté pumpáján az órát, de a bázist véletlen "rossz irányba" állítottam el... Behypoztattam szegény gyereket... 2,5-re leesett a cukija, ami már hónapok óta nem volt. Érdekes, hogy régebben (penes időszakában) semmi tünete nem volt, akár 1 mmol/l-es cukinál sem, most viszont nagyon dinka volt... Innen is látszik, mennyire megszokta a szervezete a normál anyagcserét, normál cukikkal... Tanulság: nem elég tudni, mit kell csinálni, de arra oda is kell figyelni... Mert következménye van/lehet mindennek! -huhh, de bölcs vagyok... :-D-

vighkata

Köszi az üdvözletet. Az elmúlt hét szabadsága nem kizárólag pihenéssel telt.

Elvégeztem a diabétesz edukátorképző tanfolyamot Gánton, és "kiválóan megfelelt" minősítéssel levizsgáztam.

Nagyon jó csapat jött össze, és az előadók nagyon profik voltak, és rengeteg új dolgot tanultam.

Üdv mindenkinek

vighkata

Tímeácska!
Ha a pumpán az órát átállítottad, akkor a bázishoz nem kellett volna nyúlnod. Hogyan, mit állítottál a bázison? Elvileg a pumpa óraátállítással a bázis is a megfelelő időre esik. Persze egy kissrácnál egyszerre egy teljes órát átállítani lehet, hogy érezhető változást hoz, ezért lehet több lépcsőben fél, vagy negyed óránként átállítani.
Én azonnal 1 órát állítottam rajta, sőt amikor 6 időzónát repültem át, akkor egyszerre állítottam a pumpán 6 óra különbséget (ráadásul vissza, mert Nyugatra mentem, aztán hazafelé előre), hiszen a megérkezéskor az étkezés ritmusa is elcsúszott az itthonihoz képest.
Ez 1 óra eltolásnál is így van, a reggeli és az ebéd a megszokott új óra szerint zajlik. Ősszel szerintem Máté esetében meg lehet próbálni egy napon belül 2xfél órával visszaállítani a pumpát. De addig még rengeteg tapasztalatot gyűjtötök.

Sani

Új tag
Kedves Kata!

Az edukátorképzésen hány pumpával kezelt 'beteg' vett részt? És tartott-e előadást az egyik pumpacég?

vighkata

Szia Sani!
5 pumpás beteg volt, és a tanfolyam vezető tanár is pumpás. A Roche cég tartott előadást.

tímeácska

Őstag
Na, most voltam dokinál, holnaptól hétfőig 24 órás EKG holter lesz rajtam... Úgy fogok már kinézni, mint aki elemről működik... :-D

vighkata

Tímeácska!
Ha karácsonyig kibírnád, akkor már csak néhány fenyőágat kellene rád aggatni, és beállhatnál a szoba közepébe. Jól nézhetsz ki, de viccen túl, ez a te hasznodra válik.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kata, itt is gratulálok a vizsgádhoz!! :) Ha nem bánod, engem nagyon érdekel, hogy mi volt pontosan... esetleg nyithatunk egy új topikot, hogy ne a pumpás topikba offoljunk.

H

hypohonder

Vendég
Kedves Tímeácska, ne izgulj, a holter egy nagyon ártalmatlan műszer és vizsgálat. Rajtam októberben volt, semmi gondot nem okozott. Na jó, nem lehet igazán tisztálkodni tőle, de ezt is meg kell csinálni egyszer.
Haladás, hogy egyáltalán foglalkoznak veled, nem?

tímeácska

Őstag
Kedves Hypohonder!
Hát, foglalkoznak velem, igen...
Azért érdekes, hogy mikor bementem az orvoshoz, elmondtam neki a tényállást, Ő rávágta, hogy szerinte még várjunk... De azért megméri a vérnyomásomat, ha ettől jobban érzem magam... Mi az, hogy ettől én jobban érzem magam?!?! Vérnyomim 115/80 volt, ami tökéletes, viszont a pulzusom 122 volt... Na, akkor úgy döntött, hogy csinál egy EKG-t. Azalatt a kb. 15-20 mp alatt volt is 2 extrasistolem. Na, akkor döntött úgy, hogy holtert tesz fel holnap... Mindegy, mert úgy gondolom, hogy az EKG eredménye hétfőn a kezemben lesz, és ha nem úgy mennek a továbbiakban a dolgok, mint ahogy én esetleg jónak látnám, akkor is ott lesz már a kezemben egy eredmény, amivel már esetlegesen tudok tovább lépni... Most ez az én taktikám... Egyébként egész délelőtt 140 alatt nem volt a szívfrekvenciám... Ez már nem tréfa...

AccuChek Report

...cukormérő adatai ....
A teljesség kedvéért érdemes volna az AccuChek Reportot teljes egészében feltenni (trend, napi,heti grafikonok, anyagcsere kontroll és eloszlás). Mindegyik más-más tényt tükröz, de csak így együtt lehet teljes képet alkotni a vércukorszint alakulásáról. Külon kiemelem az Eloszlás és az Anyagcsere grafikonok fontosságát.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
A teljesség kedvéért érdemes volna az AccuChek Reportot teljes egészében feltenni (trend, napi,heti grafikonok, anyagcsere kontroll és eloszlás). Mindegyik más-más tényt tükröz, de csak így együtt lehet teljes képet alkotni a vércukorszint alakulásáról. Külon kiemelem az Eloszlás és az Anyagcsere grafikonok fontosságát.
Csak szeretném megjegyezni, hogy nem minden esetben tükröz valós szűréseket, következtetéseket pl az eloszlásos része, meg az ehhez hasonló statisztikákat végző programrészek. Én úgy mérek, hogy amikor 9 fölött van a cukrom, de főleg 10 fölött, akkor van, hogy negyed óránként mérek, sokszor meg, amikor érzem, hogy alacsony, nem pazarolom a tesztcsíkot, így teljesen valótlan képet alkot például az eloszlásos grafikon, több pontot tesz a rossz, magas körbe és keveset az alacsony körbe, ami nem valós, mert csak 1-2 órán volt magas a cukrom és majdnem ugyanannyi mérésem született a magas és a normál tartományban adott napokon, pedig a nap 23-24 órájában a normál tartományban volt a cukrom. Hát, remélem, ez érthető volt...

Oldal tetejére