Insulinpumpa

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Egyébként én is megfigyeltem, hogy a harmadik napra mindig "elszállok". Legközelebb nem fogom megvárni, hanem nyomom fel 120%-ra...
Ezt hogy érted, hogy 120 %-ra veszed? Ha tudod, hogy kanül csere idő van, akkor nem cserélsz, hanem emelsz a bázison? Jól értelmezem? Mert ennek nincs teteje. Ha csere idő van, akkor a 120 %-kal csak órákat nyersz, cserélni úgyis kell.

poe

Őstag
Ezt hogy érted, hogy 120 %-ra veszed? Ha tudod, hogy kanül csere idő van, akkor nem cserélsz, hanem emelsz a bázison? Jól értelmezem? Mert ennek nincs teteje. Ha csere idő van, akkor a 120 %-kal csak órákat nyersz, cserélni úgyis kell.
Nem egészen. Úgy tapasztalom, hogy a harmadik napon már megy fölfelé a vc. Kétnaponta meg ugyi nem tudok cserélni....

vighkata

Nem egészen. Úgy tapasztalom, hogy a harmadik napon már megy fölfelé a vc. Kétnaponta meg ugyi nem tudok cserélni....
Aha, értem, sajna, hogy csak én (mi) értjük, az OEP nem. Igaz ez itt nem a dühöngő topik, de gondolom nem vagy(unk) egyedül ezzel mennyiségi problémával.
Én a néha "sikerül 4-5 napig is bent tartani a kanült"-tel spórolom meg, az esetleges idő előtti cserét.

vighkata

Nem is tudom, hova kéne írni, mert beillik az influenzás topikba, és a cukorbeteg gondozás topikba is.

Mivel bázis állításról is szó van, inkább ide írok.

Tegnap éreztem, hogy elkapott valami nyavalya. Hogy vírus-e, vagy melyik vírus, nem tudom. A tüneteim levertség, fejfájás, hátfájás, gyomortáji fájdalom, étvágytalanság, wc-re menetel.

De a lényeg, hogy ment fel a cukim rendesen. A megszokott CH/inzulin számítás nem vált be, emelni kellett a bóluson, mégis ment fel a cukim étkezések után, és korrekcióra is alig reagált. Pl 13-as cukira adott 1 E korrekció után is felment a cuki 16-ig (máskor 18 mmol/l-re adok 1 E-t). Mivel ez így zajlott 2 napig, és minden mérés 10-16 között volt, így a bázison állítottam. Minden órára +0,1 E-gel megemeltem, ami nem kevés, hiszen ez 2,4 E/nap (bázis 15,0 E/nap emelés után 17,4 E/nap).
Beszedtem mindent, amire úgy gondoltam, hogy oltás hiányában védelmet ad, vagy gyógyít, és ma reggelre már minden tünetem elmúlt, és a cukim sem meg 8 fölé, pedig visszajött az étvágyam is, és eszem rendesen.
Kíváncsi vagyok, meddig kell az emelt bázis.

manocs

Új tag
jelentem: egy hónapja pumpám van!
medtronic minimed 522, fekete, 100g (most mértem)
A bolusvarázslója nagy csoda, okosan számolgat helyettem. csak beírom a cukrom, a ch mennyiséget és már mondja is, hogy mennyi inzulint akar adni és választhatok hogyan(kéthullám, szögletes, normál).Előzőleg persze a dokinéni megmondta a beállításhoz a dolgokat. Magas cukornál is mondja, hogy mennyit javasol, csak ok-zni kell.
sokkal jobbak a cukraim és a méréstől az első falatig rövidebb idő telik el (gyorsabb mint a szurkálás na)
nagy-nagy szabadság: ehhez én túl fegyelmezett vagyok, kell a rendszer, legalább valamiennyire, de az nagyon jó, hogy kihagyhatok étkezést (bár még nem csináltam)
kényelem: néha ráfekszem, útban van, de szugerálom magamba, ez nekem jó!
zsebes ruhákra/felsőkre vadászom, sokat agyalok, mint lesz kevésbé zavaró.És néha bánatosan nézem azokat a szűklebb ruháimat, amiket már nem tudok felvenni, mert sehogyan sem tudom hová rakni.
Rájöttem, nem lehetek már sztriptíztáncosnő...és igyekszem ezt a sokkot túlélni :D
Betegség: ma én sem voltam jól, de nekem lefelé ment és még csak nem is éreztem. csak mértem és jééé!
asszem röviden ennyi :D

vighkata

jelentem: egy hónapja pumpám van!

kényelem: néha ráfekszem, útban van, de szugerálom magamba, ez nekem jó!
zsebes ruhákra/felsőkre vadászom, sokat agyalok, mint lesz kevésbé zavaró.És néha bánatosan nézem azokat a szűklebb ruháimat, amiket már nem tudok felvenni, mert sehogyan sem tudom hová rakni.
Rájöttem, nem lehetek már sztriptíztáncosnő...és igyekszem ezt a sokkot túlélni :D
:D
Először is gratula, és üdv a pumpások táborában! ;)

Kényelem: először én is ráfeküdtem, elakadtam, leejtettem, elfelejtettem, beütöttem valahova, stb. Hamarosan automatikussá válik, hogy rajtad van, és megtalálod azokat a kényelmi poziciókat, hogy észre sem fogod venni, hogy "van".

Nyári ruha: nekem is van jó pár nyári ruha, bokáig érő, zseb nélküli, testhezálló, mindenféle és mindegyikkel tudom hordani a pumpát. Nem kell lemondanod a passzos ruhákról. Viselheted a testeden, pl melltartóra akasztható tokban, vagy egy pánttal ellátott mobiltartó tokban, amit mint egy kistáskát keresztbe vetsz a válladon. Én ezt szeretem a legjobban, sőt, ezt használom nyáron a strandon is a fürdőruhához.

Ha mégis sztriptíztáncösnőnek adnád a fejed, ne aggódj, kitalálunk valami design-os csili-vili tokot arra az esetre is. ;):rolleyes::cool:

borka

Őstag
Szai manocs !

http://drinfo.hu/forum/tag/borka-album-urom-az-oromben-foto1951-dscf0338.html

Az albumoknál talász még 1-2 tippet a pumpatartóval kapcsolatba.
A Te pumpád olyan kicsi,hogy bár hol eltudod rejteni,csak még egy kicsit szokni kell.Úgy ahogy Kata írta, hamarosan észre sem fogod venni,csak keresed,hogy hol is van,hová tettem.;)
Az étkezéseket kihagyni nem nagyon ajánlott,de egy kicsit lehet az idővel játszani, tologatni.Úgy érzem nagyon jó típus választottál,bár én nem ismerem ezt a pumpát,nekem Accu-Chek spirit van.Viszont van több Jó fej itt a fórumon akiknek szintén hasonló pumpájuk van,ráadásul EDUKÁTOR-ok is.

poe

Őstag
Fölteszek ide egy képet az emberi szervezet bázisinzulin igényéről, illetve hogy hogyan lehet ezt pumpával modellezni, hátha mást is érdekel. (Mondjuk szerintem ez már nagyon szét van bontva, de sok minden jól látszik rajta.)

moncsi

Új tag
Nem is tudom, hova kéne írni, mert beillik az influenzás topikba, és a cukorbeteg gondozás topikba is.

Mivel bázis állításról is szó van, inkább ide írok.

Tegnap éreztem, hogy elkapott valami nyavalya. Hogy vírus-e, vagy melyik vírus, nem tudom. A tüneteim levertség, fejfájás, hátfájás, gyomortáji fájdalom, étvágytalanság, wc-re menetel.

De a lényeg, hogy ment fel a cukim rendesen. A megszokott CH/inzulin számítás nem vált be, emelni kellett a bóluson, mégis ment fel a cukim étkezések után, és korrekcióra is alig reagált. Pl 13-as cukira adott 1 E korrekció után is felment a cuki 16-ig (máskor 18 mmol/l-re adok 1 E-t). Mivel ez így zajlott 2 napig, és minden mérés 10-16 között volt, így a bázison állítottam. Minden órára +0,1 E-gel megemeltem, ami nem kevés, hiszen ez 2,4 E/nap (bázis 15,0 E/nap emelés után 17,4 E/nap).
Beszedtem mindent, amire úgy gondoltam, hogy oltás hiányában védelmet ad, vagy gyógyít, és ma reggelre már minden tünetem elmúlt, és a cukim sem meg 8 fölé, pedig visszajött az étvágyam is, és eszem rendesen.
Kíváncsi vagyok, meddig kell az emelt bázis.

Az én kisfiam is hasonlóképpen volt tegnap: hasmenés, hányinger, hőemelkedés, és a nehezen beállított cucu most ismét inog. Nem nagyon mertem hozzányúkálni, végül 13-tól nem ment följebb. Adtam neki oscillococcinumot, meg normaflore-t, és mára semmi baja.:p Kicsit féltem, hogy az új influenza, de talán nem az...

vighkata

Az én kisfiam is hasonlóképpen volt tegnap: hasmenés, hányinger, hőemelkedés, és a nehezen beállított cucu most ismét inog. Nem nagyon mertem hozzányúkálni, végül 13-tól nem ment följebb. Adtam neki oscillococcinumot, meg normaflore-t, és mára semmi baja.:p Kicsit féltem, hogy az új influenza, de talán nem az...
Azért vedd komolyan, ha újra jönnek a tünetek, ne késlekedj, menjetek orvoshoz. A gyerekek sokkal nagyobb veszélyben vannak, mint a felnőttek. Ha mégis vírus, vagy az új vírus, lehetséges, hogy egy kicsit alábbhagynak a tünetek, de az attól még ott van. Ráadásul mást is fertőz.

A cukira nagyon figyeljetek oda. Azt jól tetted, hogy az adagoláshoz nem nyúltál az első percben. Akkor kell állítani rajta, ha 2-3 napig magas, vagy sok a hipo.

vighkata

Az éjszakai bázison valószínű állítanom kell, mert nagyon alacsony cukim. Két éjszaka 70%-on ment, így volt megfelelő a cuki. Tegnap viszont este egy erős hipo volt, hajnali 4-kor meg 18-as cuki, így ez az éjszaka nem alkalmas a döntésre. Ha ma éjszaka is %-osan kell csökkentenem, akkor éjszakára visszaállítom a régi bázist, de a nappali emelés egyelőre marad, mert azok jók.

manocs

Új tag
Köszönöm a biztatást :D
Jelenleg egy mobiltokban lakik amit ugyan nyakba akasztósnak terveztek, de én a derekamon hordom, állítható a bősége, farmerhoz teljesen megfelel.
Az első pár éjszaka nem volt hozzá még tokom, az tényleg elég szánalmas volt, feltekertem magamra és folyton rángattam a hasamat, de a csúcs az volt amikor egy hevesebb fordulás után fejbe vágtam magam vele. Akkor kicsit káromkodtam és röhögtem. :D
Bólusvarázsló: megnéztem, valami ilyesmi van nekem a pumpában, bár az arány nem állandó, napszakonként változik, így lett beállítva. A fizikai aktivitás dolgot viszont nem csinálja.

borka

Őstag
Inzulin-kalkulator

Jaj, de jó, hogy Manocs felhozta a bólusvarázslót! Van egy "manuális" bólusvarázslós technika:
http://www.pharma-marketing.hu/Inzulin-kalkulator-Calsulin-adagolando-inzulin-kiszamitasa.html
Főleg azoknak ajánlanám, akik "kezdők" a témában, vagy nem tudják, hogyan is lehetne megpróbélni a vércukrot korrigálni. BOGESZ-nak feltétlen javaslom, hogy olvassa át, és írja ki a lényeget! ;-)

BOGESZ-nek én is javasolnám ezta készüléket!!!!

Nekem a kezembe volt,de nem müködtettem,mert ki kel húzni az elemvédő fóliátés ezt nem akartam.
A kütyü kezelése nagyon egyszerűnek tűnik,és pillanatok alatt elvégzi azt a bonyolult számítást amit manuálisan több percet venne igénybe.
Nagyon kedvező az ára: 3700 Ft- + póstaköltség.
E-mailba meg lehet rendelni.Az oldalt végig kell olvsni.
Eső olvasatra kicsit bonyolultnak tűnik,de egyáltalán nem az.

Üdv: Sándor...ajánlásával

zsuzsa

Új tag
Nagyon jónak tűnik, az ára is viszonylag kedvező. a kérdés hogy van e értelme. úgy értem hogy a bólus varázsló nem ugyanezt csinálja? Vagy ezzel egyszerűbb, könnyebb, viszont még egy kis kütyü aminek nálad kell lennie.

zsuzsa

Új tag
ami nálunk még mindíg gond, hogy nem egyfórmán alakulnak az értékek, az inzulin szh arány sem, de a mozgást sem tudnám fixen megadni, gondol egyet lemegy biciklizni, vagy az oviban éppen kimennének, de elered az eső mégsincs udvari játék stb... ez a gond a varázslóval is ki szoktam kérni a véleményét, de ritkán hagyatkozom rá.

vighkata

Nagyon jónak tűnik, az ára is viszonylag kedvező. a kérdés hogy van e értelme. úgy értem hogy a bólus varázsló nem ugyanezt csinálja? Vagy ezzel egyszerűbb, könnyebb, viszont még egy kis kütyü aminek nálad kell lennie.
Igen, ugyanazt tudja, mint a bólus varázsló, de a Roche pumpákban nincs ilyen funkció. Ezt hivatott szolgálni ez a különálló kis kütyü.

Én is nézegettem igaz én nem tartottam a kezemben, csak a neten ismerkedtem vele.

vighkata

Amikor nézegettem a funkciókat és a paramétereket, akkor nekem is ez volt az aggályom, hogy mire beállítom az aktuális állapothoz a paramétereket, addigra ki is számolom a korrekciót, vagy az étkezési inzulint.

Ezt úgy értem, hogy pl a korrekciós lépcsőm kb. 3,3 mmol/l, de a 18-as cukira mégis csak 1 E-t adok be, de van, hogy a 13-ra is 1 E-get kell beadnom. Ha ilyenkor beadnék 3 E-t, mert pl a célérték 8 mmol/l, akkor tuti kifeküdnék egy hipotól. Pedig a kütyü 3 E-t számolna nekem, én pedig csak 1 E-t adok be mondjuk a 18-as cukira.

Van akinél nagyon jól működik a varázsló, de a labilis diabosoknál nem igazán.

zsuzsa

Új tag
Sajnos mi is a labilis diabosok közé tartozunk, én sem merem soha elindítani az általa kínált értéket, mert nekem meg a fokozatosság az elvem, inkább indítok még, de egyszerre nem merem, mert íhy ahogy írod, van hogy 1E is normalizál, van hogy kettővel is csak 10 körülire viszem, mert ugyebár millió más is befolyásol nem csak a 4 érték amit betáplálunk.

Oldal tetejére