Insulinpumpa

tufika

Új tag
Szia Orsika!
Az orvosod írhat fel az Accu-Chek vércukormérődhöz Accu-Chek aktív tesztcsíkot általános jogcímmel jelölve. Igy azért valamivel olcsóbb mintha vény nélkül vásárolnád meg.Pontos összeget ne kérdezz 1500 ft-körüli áron van felírva , vény nélküli ára meg 4500 ft -körül van.De azt jegyezd meg,hogy minden vércukormérő készülékhez csak a saját tesztcsíkját használd!!!
Üdv: Tufi

tímeácska

Őstag
Szia Tufika!
Van különbség a magas cukor mellett vizeletben megjelenő aceton, és normál cukor mellett ketontestek megjelenése (esetleg hányás miatt) között?

Sani

Új tag
Szia Nyafi és Orsika!

Milyen a pumpaviselet? Először kicsit fura volt nekem, viszont mára sokszor el is felejtem, hogy rajtam lóg.:)
Biztosan hamar megszokjátok Ti is és meglátjátok, megtapasztaljátok az előnyeit.;)

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Szia Tufika!
Van különbség a magas cukor mellett vizeletben megjelenő aceton, és normál cukor mellett ketontestek megjelenése (esetleg hányás miatt) között?
Igen van, keton lehet ún éhezés miatt is (hányás is ilyen gondolom), szóval lehet. Nekem terhesen sokszor van keton, pedig normál (inkább alacsony) a cukrom mostanában, erre a doki aszonta, hogy éhezik kicsit a szervezet ilyenkor és ennyi.
Bár ez kevéske ketont jelent csak, a vizeletcsíkon halványan látszik.

tímeácska

Őstag
Látlak, Molli!;-) Örülök, hogy Te is tettél fel képet... :-D Nagyon aranyosak vagytok!;-)
Ja, és köszi a választ! Én is erre gondoltam... Egyébként már megint magammal kapcsolatos volt a kérdés... Most per'pillanat nincs aceton... Tegnap ++ volt egyébként...

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Timi, most ketont vagy acetont kérdezel a pisiben? :) Keton lehet magas cukor nélkül, de aceton asszem nem...

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Molli!
Köszi, hogy rám gondoltál a képpel kapcsolatban. Tényleg jól néztek ki.

Tímeácska és Molli, ha a gyerkőcök a gép közelében vannak és látják magukat, biztosan büszkék arra, hogy az ő fotójuk a mama fórumán fent van.

vighkata

Aceton és keton témának nekem is utána kell néznem, hogy tisztán lássak. Fejből annyit tudok, hogy keton akkor alakul ki, amikor a szervezet nem tud CH-ból (inzulin hiányában) energiához jutni. Ekkor energiához zsírégetés, a zsír lebontása során jut a szervezet, és ekkor melléktermékként keletkeznek a ketontestek.
Na azért utánanézek a dolognak, remélem nem írtam el semmit, a folyamat nagyjából ez. (Bocsi, ehhez most nekem is a "tudós könyveim kellenek.)

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Aceton és keton témának nekem is utána kell néznem, hogy tisztán lássak. Fejből annyit tudok, hogy keton akkor alakul ki, amikor a szervezet nem tud CH-ból (inzulin hiányában) energiához jutni. Ekkor energiához zsírégetés, a zsír lebontása során jut a szervezet, és ekkor melléktermékként keletkeznek a ketontestek.
Na azért utánanézek a dolognak, remélem nem írtam el semmit, a folyamat nagyjából ez. (Bocsi, ehhez most nekem is a "tudós könyveim kellenek.)
Én nem tudom, pontosan mi a különbség, csak azt, hogy keton lehet éhezéstől is és, hogy terheseknél nagyon sokszor van keton a pisiben. De aceton az nincs. Ebből gondolom, hogy nem ugyanaz... A vizeletcsíkon is 2 különböző rovátka van ezekre vagy hogyhíjják, más a színük is.

szucsa

Tag
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ti mit használtok fertőtlenítésre? Régebben vettem a gyógyszertárban sebfertőtlenítéshez használatis spray-t, gondoltam használom azt, mert még a flakonja is kicsi, így könnyen szállítható.

Viszont tegnap és ma nagyon pórul jártam miatta...
Tegnap reggel szerelékcsere után észrevettem, hogy nem ragadt fel rendesen a kanül, egy ragtapasz csíkkal rögzítettem, ahol nem ragadt. Ebéd után felment a cukrom 21-ig, de ekkor még nem gyanítottam semmit, mert néha amúgy is előfordul, bár ennek most nem értettem az okát. Vacsorára lement a cukrom 11-re. Adom be vacsorához a bólust, ekkor riasztás: NINCS BEADÁS. Mondhatni pánikba estem, gyorsan szerelékcsere (csak a második sikerült, mert most sem ragadt fel rendesen.) Szóval szerelékcsere után beadtam a maradék bólust, vacsi, stb.

Lefeküdtem 11,9-el. Ma reggel arra ébredtem, hogy kicsúszott a hasamból a kanül, Isten tudja mióta nem kaptam inzulint. 20,9.

Szóval mivel lehet úgy fertőtleníteni, hogy utána ragadjon a kanul?

Kicsit kétségbeesve:
Attila

bomon

Új tag
Sziasztok!Vígkata teljesen profin írtad le a ketonuria menetét.Aceton lehet kiszáradás miatt/láz ,hányás ,hasmenés ,szigoru diéta"hiba" miatt/ ill. a magas cukor miatt is.
Bocsi hogy eltüntem de új munkahelyem van alig vagyok itthon.Érdekesek a cukraim ha dolgozom nagyon jók,ha itthon pihenek szépen felkúsznak 10 12-ig is.Pumpámat bemutattam a munkatársaimnak is és csodálkozva figyelik a kütyüt miez mire jó.Örülök hogy érdekli őket és az is izgatta őket mit kell vele tenni esetleges rosszullétem esetén.
volna egy kérdésem nektek elég a felirt tű mert nekem nem biztos ,van hogy 2 naponta cserélnem kell mert bepirosodik és fáj.Túl érzékeny a bőröm ezt a korházban is mondták.Legyen szép napotok.

Mrobi

Új tag
Szia szucsa
Nekünk azt mondták, hogy ha olajat tartalmaz a fertötlenítő, akkor arra nem tapad olyan jól, és mindig meg kell várni amíg teljesen megszárad a bőr.

vighkata

Szia Szucsa!
Szerintem ha a kanül helyét szappannal mosd meg, akkor biztos jól ragad a kanül. Még a tusfürdő is tartalmaz annyi olajat, amitől nem ragad tökéletesen a kanül.

vighkata

Szia Bomon!
Nagyon örülök a sikereidnek a pumpával kapcsolatban. A Cutaseptről én is hallottam, olvastam, akartam is venni, de valahogy mindig elmaradt, és én nem is használok semmit.
A kétnaponkénti kanülcserénél tényleg nem lesz elegendő a mennyiség, amit előre egy keretengedélyben meghatároztak. Sajna az OEP 3 naponkénti cserét számol ki, ami semmiképpen nem elég. hát lehet, hogy itt jön be megint a méltányossági kérelem. Tűzoltásként ki tudjuk egymást segíteni, aztán "toljuk" magunk előtt a felhasználást és igényt, de nem maradsz szerelék nélkül.

tímeácska

Őstag
Fertőtlenítés... Máténál Egisept-et használok, úgy ahogy Mrobi is írta, teljesen meg kell száradnia a bőrnek, különben nem ragad a ragacs...
Magamnál is Egisept-et használtam, de arra is allergiás lettem. Mióta diabos vagyok, annyi mindenre lettem érzékeny, hogy hihetetlen. Kicsit taccsra vágták a betegségeim az immunrendszeremet... Előtte csak a fémre voltam allergiás. Na, de a lények, sima, gyógyszertári alkoholt használok magamnál. Ez úgy tűnik, rendben is van. Teljesen zsírmentesíti a bőrfelületet, nagyon jól ragad a tapasz!

tímeácska

Őstag
Aceton/keton...
Igazából csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ha aceton/keton van a vizeletben (++) hányás miatti kiszáradás miatt, akkor lehet-e még itthon kísérletezgetni, saját magát "kezelnie" a betegnek, vagy irány a kórház, és "külső segítséggel" kell pótolni a hiányzó folyadék mennyiséget? Nem diabos embernél tudom, hogy a közérzettől, állapottól is tehetjük függővé a dolgot. De egy cukorbeteg embernél ez mennyiben más (mármint, a kiszáradás)? Relatíve jó cukrok mellett értem, 10 mmol/alatt! Ugyanis, az aceton/keton maga is hányást okoz...

Oldal tetejére