Insulinpumpa

szucsa

Tag
Beszéltem a Medtronic képviselőjével, azt mondta, van nekik valami spéci fertőtlenítő kendőjük, kipróbálom azt.
Holnap megyek hozzájuk, akkor kapok, illetve a beállítás miatt teszünk fel folyamatos vércukormérőt is, talán így egyszerűbb lesz a beállítás...
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Aceton/keton...
Igazából csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ha aceton/keton van a vizeletben (++) hányás miatti kiszáradás miatt, akkor lehet-e még itthon kísérletezgetni, saját magát "kezelnie" a betegnek, vagy irány a kórház, és "külső segítséggel" kell pótolni a hiányzó folyadék mennyiséget? Nem diabos embernél tudom, hogy a közérzettől, állapottól is tehetjük függővé a dolgot. De egy cukorbeteg embernél ez mennyiben más (mármint, a kiszáradás)? Relatíve jó cukrok mellett értem, 10 mmol/alatt! Ugyanis, az aceton/keton maga is hányást okoz...
Ha jók a cukrok (nem tartós 20 feletti) és nem vészes hányás-hasmenésről van szó, akkor nem kell kórházba menni (magyarul, ha tudsz inni és nem jön ki belőled rögtön).
 

lizzi

Őstag
Én a kanül beszúráasa előtt és után is használok fertőtlenítőt mégpedig sima gyógyszertári alkoholt és soha nem volt olyan még ,hogy ne ragadt volna a tapasz ,sőt nekem nagyon is rámragad:)Ezek szerint jó:)
 

lizzi

Őstag
Molli köszi a segítséget ,azóta is jók a cukraim,csak most éjszaka 3 órakor 10 körüli lesz ,de napközben jó:)Ma megyek Thaiszhoz ,én arra gondoltam ,hogy 00-tól megemelem 0,1 -el a bázist ,meglátom mit szól hozzá,de kipróbálom!Pedig éjjel szinte mindig jó szokott lenni,most valami miatt máshogyan alakul.
 

ildikó

Új tag
Sziasztok!

Péteremet beírattam oviba szeptembertől, és várnám a tanácsokat, ötleteket, hogyan és mit mondjak el az ovónóknek. Megijeszteni sem akarom őket, de szeretném, ha komolyan vennék. Csak reggeli után menne, ebéd előtt jönne, tízórai nincs az oviban. Van viszont mindennap (jó időben) udvari rohangálás. És még arra is kiváncsi lennék, hogy egy "kívülállónak" melyik vércukormérő az egyszerűbb. Mi Personalt használunk, de van Accu Chek is.
Köszi: Ildikó
 

Sani

Új tag
Kedves Szucsa!

Én is Egiseptet használok fertőtlenítésre, viszont azt mindig megvárom a kanül beszúrással, hogy megszáradjon.
 

Sani

Új tag
Kedves Ildikó!

Ha az én gyermekem cukros lenne, biztosan írnék egy kis tájékoztatót az óvónéniknek, ami tartalmazná
1. vércukormérés--erre meg is tanítanám őket
2. mik a jó értékek
3. mi a tennivaló alacsony,ill. magas cukornál?
4. mozgás előtt mérném a gyermek cukrát és az értékektől függően adnék neki enni
5. lehet, hogy egy kekszes dobozt vinnék be az oviba. Abból pár szemet 2-3-4-et ha adnak enyhe hypónál ill. mozgás előtt, már nem lesz baj.
Egyenlőre ennyit írnék le, hiszen ebéd előtt úgyis hazaviszed. Csak találj egy kedves óvónőt, aki megtanulja ezeket a dolgokat!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Ildikó!
Vidd be mind a két cukimérőt, és válasszon az óvó néni, hogy melyiket találja szimpatikusnak.
 

orsika

Új tag
SziasztoK4

Köszönöm a biztatást. Ma kaptam meg a pumpát. Elsőre kicsit bonyolultnak tűnik, de menni fog.
Hát lehet hogy maradok a d-Cont vércukormérőnél, mert én ennyit (kb. 4500-4800 Ft.-ot nem fogok havonta az accu-check csíkra áldozni... nekem az sok. Így is sokban lesz a pumpa fenttasrtása, de azt vállalom, ha beválik... Na de miért ne válna be? Ugye,

jajj! Remélem minden jó lesz... :roll:
 

tímeácska

Őstag
Na, örülök, hogy megvan a pumpád, Orsika!:)
Már műkszik is, vagy még "üresjáraton" van? Lehet, írtad már, de kicsit szita az agyam... :-D
Ja, és miért ne válna be?!?! Be fog válni, és kész!;-)
 

orsika

Új tag
Szia!

Most 0.1 egységgel megy. De mivel a lantust tegnap este 8-kor beadtam, és nekem sosem tartott 20 óránál tovább a hatása, nem várok 8-ig, hanem mindjárt átállítom. Most is mértem egy szép 16.8-ast, úgyhogy hozom a formám. Napközben jókat mérek, este pedig plafon. Pedig nincs éjszaka hipóm... Ki érti... Még a dokim se... :(
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Orsika!
Gratula a pumpához. Ki fogjátok egymást ismerni, vagyis sikerülni fog a pumpát a te igényeidhez beállíteni.
Cukimérőt pedig sokan használják együtt a D-Contot, és az Accu-Cheket.
 

eremit

Új tag
Én nem fertőtlenítek, és amennyire tudom ezzel nem vagyok egyedül. Eddig nem volt próbléma. (Pennél sem fertőtelnítettem.)
 

Mrobi

Új tag
Kedves Fórumozó Társaim!
Alig 2 hónappal ezelöt a 100. oldal környékén, elkezdtünk gondolkodni, egy találkozóról, gondoltam hogy kicsit felelevenítem a témát, így a 200. oldal felé haladván. Esetleg össze lehetne kötni egy kis "edukációval".
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A talit nagyon jó ötletnek tartom, én benne vagyok. Helyszín javaslatnak Velencét gondolnám (utazzanak a pestiek is).

Más helyszín javaslat? Hozzuk össze a legtöbbünknek megfelelőt.
 
Oldal tetejére