Kedves bomon!....Mert nem tudom letenni a köpennyel a segitségnyújtást....másokon, másoknak segiteni. Persze folyamatosan tanulok ....!
Hát, nem vagy egyedülHypohonder! Köszönöm a szavaidat, sajnos a hypozást gyakran tapasztaltam, de vagy időm vagy lehetőségem nincs mindig megmérni a cukromat így sikerült érzés alapján túlenni, remélhetőleg már csak múlt időben írhatom le.....türelmetlen vagyok, ez még nehezíti a dolgomat......
Ez tipikus somogyi sajnos, hogy magától így lemegy. Ezért nehéz korrigálni is a somogyit, mert hirtelen újra hipóhoz vezethet. Mivel pumpás vagy, tudsz a bázison emelni a várható somogyi idejében, próbáltad már? Megemelni a bázist kb 1 órára, amikor kb várható a somogyi, mit gondolsz?
Amúgy mint előbb írtam, simán lehet 3.5 után somogyid, ha gyorsan ment lefelé a cukrod. Még 4.2 után is lehet...
Kedves Mira!
Nehéz erre a kérdésre válaszolni, mert nem ismerem a szokásaidat, a hipóérzéskor mit teszel, mit és mennyit eszel. Ez lehet az egyik oka annak, amire Te azt mondod, hogy a 3,5-öt is somogyi követi nálad. Lehet, hogy nem somogyi, hanem csupán "túleszed" magad.
Azt - ne haragudj - nem tudom elképzelni sem, hogy a hipó után 12 órával jelentkezik a somogyi hatás.
Én, 3,5-nél biztosan megérzem a hipót, és akkor pl. iszok két-három korty kólát, vagy tonicot (gondolom azt nem kell írnom, hogy természetesen nem diabetikus italt!!!), esetleg gyümölcslevet, éppen mi van kéznél. Ez akkor nem elég, ha komoly süllyedésben van a cukrom, és akkor kb. 10 perc után ezt megismétlem.
Ez már mindenképpen megakasztja a vércukor süllyedését, és kész a therápia.
Ez után nem jön a somogyi hatás.
Ha pl. nincs kóla, gyümölcslé, de még tej sem (abból többet kell meginni), akkor csoki, keksz is jó, de azt vízzel teszem gyorsabban felszívódóvá, azaz vizet iszom a lenyelése után.
Ezt sem minden esetben célszerű. Nekem tilos lassan felszívódó CHt ennem hipóra (és nem vagyok egyedül), különben felmegy később. Amióta nem eszem lassút, sikerül jobban elkerülnöm a somogyit is és azt látom, hogy sokaknál okoz gondot a lassú CH evése hipó után, mert sokaknak egyértelműen akkor indul el felfelé a cukruk, amikor a lassú CH elkezd hatni.Tehát nem elég szőlőcukrot és/vagy almát enni, lassabban felszívódó CH-t is célszerű enni.
Köszönöm!Azt hiszem hogy ezen az oldalon rokonlelkek találkoznak és ez a mai rohanó nemtörödöm világban megnyugvás számunkra.Szép napot mindenkinek.Kedves bomon!
Én úgy vélem, hogy neked nem szakmád, nem foglalkozásod, nem kereszted, hanem HIVATÁSOD van. Örülök, hogy megerősítetted abbeli hitemet, hogy sokan gondolják úgy, másoknak segíteni gyönyörű dolog és életcélként választják ezt a magatartást.
Kedves Bomon, köszönöm a hozzászólásodat, így legalább nem vagyok egyedül ezen a helyen, aki ezt mondja.
Nem mintha az eddigi 184 oldalból több helyen nem szerepelne ugyanez a vélemény és gyakorlat leírva, csak addig nem jutott eszébe valakinek, hogy ezzel vitatkozzon, csak amikor ezt én írtam le, ismételve és összegezve a korábbi eszmecserék lényegét... Na de már kezdem megszokni!
Kedves Hypohonder! Most utoljára kérlek meg, hogy hagyd abba ezt a gyerekes viselkedést. Ha valakivel nem értek egyet, akkor minden esetben megírom, teljesen mindegy, ki volt a szerző. Úgy kb 5 év anyagát visszaolvashatod, mindig ezt tettem és ezt is fogom. Bomon nem azt írja, amit te is írtál, te általánosítottál, Bomon nem általánosít. Sajnos, elfogyott irányodba a türelmem, most büszke lehetsz, hogy ezt sikerült elérned egy 7 hónapos kismamánál, remélem, boldogan hátradőlsz most otthon, hiszen ezért írogattál burkolt (!!!!) megjegyzéseket ennyi időn át. Részemről a vitánk lezárva (semmilyen privit nem szeretnék kapni és én sem írok), szerettem volna, ha más is tudja ezen a fórumon, hogy mi zajlik a gúnyos megjegyzéseid hátterében (én - de ezt nyilván letagadod, mint egy ovis, eddig is ezt tetted, csak priviben nem), ezért nem privit írtam. Neked meg elég nagy kár, hogy pont én vagyok az egyik moderátor, lassan csak elérsz valamit ezzel a viselkedéseddel, ha már priviben vagy kétszázszor vádoltál meg azzal, hogy ki akarlak zárni (ezidáig eszemben sem volt). De ez nem az én egyéni döntésem, ezt is tudjuk, csak jelzem, ha a moderátorok között felmerülne ez a kérdés, én bizony most már amellett vagyok, hogy ne kelljen ilyen ovis vitákba szállnom nap mint nap veled ezen a fórumon. 5 év alatt te vagy az első, aki eljuttatott idáig engem és a félreértések elkerülése végett, az első esetben is!!Kedves Bomon, köszönöm a hozzászólásodat, így legalább nem vagyok egyedül ezen a helyen, aki ezt mondja.
Nem mintha az eddigi 184 oldalból több helyen nem szerepelne ugyanez a vélemény és gyakorlat leírva, csak addig nem jutott eszébe valakinek, hogy ezzel vitatkozzon, csak amikor ezt én írtam le, ismételve és összegezve a korábbi eszmecserék lényegét... Na de már kezdem megszokni!