vighkata
Utolérhetetlen :) – moderátor
Nagyon jó cikk, bőséges tájékoztató információkkal.Meli orvosával készítettünk interjút: olvassátok el
Élet az inzulinpumpával: tények és tévhitek, OEP kritériumok

Köszönjük szépen.

Nagyon jó cikk, bőséges tájékoztató információkkal.Meli orvosával készítettünk interjút: olvassátok el

Én személyszerint a Medtronicosat,ha kell próbára küldök. MMT-173 kódon szerepel náluk.Majd legközelebb...
Az újfajta szerlék szuperul továbbítja az inzulint, viszont begyullad. Eddig két helyen, de már nem merem kiszedni, végre nem víjjog a kütyü.
Javasolták a fertőtlenítő cseréjét, ti milyet használtok?

Meli orvosával készítettünk interjút: olvassátok el

Nekem is van Egisept, és a Roche-tól is egyszer használatos tasakos fertőtlenítő, ragacs leszedő lapocska. Jó mindkettő.Nekem Egisept spray van.![]()
Nekem Egisept spray van. Az eldobható cuccokat környezetbarátságtalannak tartottam, nem mintha a spray nem lenne az... vagy az a rengeteg szemét amit egyébként termel a pumpahasználat.
Köszönöm, majd akkor veszek olyat![]()
Az volt a legjobb eddig használt fertőtlenítő, de az enyém is olyan elfogyós.Aztán Sidikétől kaptam egy pár NovoNordisk-es promóciós fertőtlenítőszert (akik az első talin ott voltak, kaptak Ildiéktől), ami sajna elfogyott...

Az volt a legjobb eddig használt fertőtlenítő, de az enyém is olyan elfogyós.
Pontosabban egy még van, utazó-kincstárinak megtartom, mert nem csak a legjobb, hanem a legpraktikusabb is a kiszerelését tekintve.![]()

Ha te sem nyomsz fel, számíthatsz rájam.Na, jó, megsúgom, hogy egy ilyen kincstáros-utazós-kicsem nekem is meg van még... De el ne áruld senkinek!![]()

A zenyémet Deni elől is dugni kell, mert neki meg a pattinkáira is jó volt. :dr_32:Melyik tűt használod? A 8 mm-s merőlegeset? Arra gyanítok, hogy nem megy elég mélyre a tű. A bőr felszínéhez közel nem szívódik fel tökéletesen az inzulin.Sziasztok!
Itt vagyok megint.Még mindig szenvedek a beszúrási helyek megválasztásában.Most a jobb oldalamon van a hasamnál.Most jól vezet,de pl a másik oldalamon nem volt jó.Pl a jobb felkaromba szúrtam ez előtt szépen vezetett,majd ezen felbúzdúlva arrébb szúrtam 3-4 cm-vel,ott kb 3-4 óra múlva 18,8-ra ment fel a cukrom,akkor átszúrtam a hasamba.Tudom,hogyki kell kisérletezni,de egyre kevesebb az a hely ahol jól vezet.Mit lehet ilyenkor csinálni?ugye a hasamon a bőr az ikerszülés után nem rendeződött vissza,meg a pent is ide szúrtam legtöbbet a 12 évem alatt.Viszont napközben jók a cukraim,még a hajnali jelenségemet kéne helyrehozni,de dolgozunk rajta.
Ha izomba szúrod/szúrnád, az erősen fájdalmas, azt éreznéd, csípő, égő formában.Ha,izom környékére szúrom akkor is rossz a felszívódás ugye,?Jól gondolom?
De, jól látod, nem butaság. A jelen pillanat cselekvései 2-3-4 óra múlva mutatkoznak meg. Sok esetben, mint a hipo, akár fél, vagy egy nap múlva is (ellenreguláció).flexlinket használok 10 mm. merőleges,a másik fajta nem volt jó,mert egyáltalán nem vezetettaz 17-es volt.azt már észrevettem,hogy ha rossz helyen van a kanűl az kb 3-4 óra múlva jelentkezik.ez normális vagy teljesen butaságot beszélek?ez a jelenség mindig mikor cseréltem a kanült akkor jelentkezett.
Nekem Egisept spray van. Az eldobható cuccokat környezetbarátságtalannak tartottam, nem mintha a spray nem lenne az... vagy az a rengeteg szemét amit egyébként termel a pumpahasználat.
Köszönöm, majd akkor veszek olyat![]()