Insulinpumpa

christina

Őstag
Igen, a sulival járnak hetente egyszer. Eleinte bementünk, hogy segítsünk a pumpával kapcsolatos dolgokat kezelni, de most már a tanítónéni és Dani intézik önállóan. A tanítónénik tündérek, nem győzök eléggé hálás lenni nekik :)

Igen nagy kincs az ilyen tanító néni(k).:) Nagy szerencsétek van!

Idén megint a mi kis harcunkat vívjuk az ovival és az emberek hozzáállásával!:mad: De úgy néz ki, hogy Gergő szeptembertől járni fog óvodába!!!:dr_123:
Először de. 3, majd 4 órát. Mi a gyermekorvosunknak köszönhetjük ezt, aki nagyban hozzájárul ennek a kivitelezésében. (kommunikáció, edukáció):cool:

napocska

Őstag
Igen nagy kincs az ilyen tanító néni(k).:) Nagy szerencsétek van!

Idén megint a mi kis harcunkat vívjuk az ovival és az emberek hozzáállásával!:mad: De úgy néz ki, hogy Gergő szeptembertől járni fog óvodába!!!:dr_123:
Először de. 3, majd 4 órát. Mi a gyermekorvosunknak köszönhetjük ezt, aki nagyban hozzájárul ennek a kivitelezésében. (kommunikáció, edukáció):cool:

Csuda vigye el, hogy ilyen nyögve-nyelősen alakult, de lényeg, hogy sikerült!!:hurra:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nem is gondolnátok, hogy a fiam miatt 5 vezető beosztásban lévő emberke tárgyalt az ovival kapcsolatban. Nagyon nevetséges! Majd ha lesz erőm megírom az előző két ovis blog folytatásaként.
Én már nagyon várom, hogy megírd a fejleményeket. :)
Tényleg elég faramuci, hogy "nagy" emberek közbenjárása kell ahhoz, amit máshol (Napocska, Zsuzsa isije, ovija) a nevelők természetességgel, és szeretettel meg tudnak oldani. De ha ez kell hozzá, akkor küldünk még 5-t. ;) Kívánom, hogy most már tényleg rendben menjenek a dolgok. :)

pusimelu

Őstag
Papucska, itt írtam egy lehetséges okról a kanül elhajlásról, persze egyáltalán nem biztos, hogy ez az oka. Manocs is írta, hogy neki is elhajlott, pedig úgy húzza ki a fémtűt, hogy odafogja a ragacsos részt.
A tompor minden esetre egy elég kemény szövetrész, lehet, hogy ha belül ott kimozdul akkor már nem tud visszaigazodni.
Te hogy húzod ki a tűt? Kellőképpen ellentartasz? :)
Nagyon óvatosan húzom ki de lehet hogy nekem nem olyan kemény a tomporom?Mától gyúrok!
Végül is estére rendeződni látszott a dolog!:dr_32:
Ma már minden rendben ment!Nem teszem ki a napra a pumpát de elég meleg volt!:o

christina

Őstag
Én már nagyon várom, hogy megírd a fejleményeket. :)
Tényleg elég faramuci, hogy "nagy" emberek közbenjárása kell ahhoz, amit máshol (Napocska, Zsuzsa isije, ovija) a nevelők természetességgel, és szeretettel meg tudnak oldani. De ha ez kell hozzá, akkor küldünk még 5-t. ;) Kívánom, hogy most már tényleg rendben menjenek a dolgok. :)

Bocs, félreérthető volt. Nem protekciós közbenjárásos dologról van szó (ilyet nem tennék), hanem a kerületben lévő intézményekből ült össze az 5 ember. (ÁNTSZ, Védőnői szolg., önkormányzat, óvoda és az orvosunk):o És még csak híres ember se vagyok!:rohog: De felkevertem a biliben a dolgokat.

borka

Őstag
Bocs, félreérthető volt. Nem protekciós közbenjárásos dologról van szó (ilyet nem tennék), hanem a kerületben lévő intézményekből ült össze az 5 ember. (ÁNTSZ, Védőnői szolg., önkormányzat, óvoda és az orvosunk):o És még csak híres ember se vagyok!:rohog: De felkevertem a biliben a dolgokat.

Várjuk a további fjleményeket.

Sziasztok!
Képzeljétek tegnap megkaptuk a pumpát Accu-Chek spirit.
Holnap lessz a proba fisssoval aztán julius 5-én megyünk pécsre beállitásra.
Timeácska azt szeretném töled kérdezni hogy ti mátédnak hogy használjátok a pumpát miben tartja napközben .
Mert ö is ha jol emlékszem eggy örökmozgó,ez nagyon érdekelne.
Annyira várja hogy feltegyék neki kiváncsi leszek hogyan viseli.
Köszönöm a válaszokat.

tímeácska

Őstag
Sziasztok!
Képzeljétek tegnap megkaptuk a pumpát Accu-Chek spirit.
Holnap lessz a proba fisssoval aztán julius 5-én megyünk pécsre beállitásra.
Timeácska azt szeretném töled kérdezni hogy ti mátédnak hogy használjátok a pumpát miben tartja napközben .
Mert ö is ha jol emlékszem eggy örökmozgó,ez nagyon érdekelne.
Annyira várja hogy feltegyék neki kiváncsi leszek hogyan viseli.
Köszönöm a válaszokat.

Szia Kisnyuszi!
Jaj, öröm ilyen jó híreket olvasni! Meglátod, minden rendben lesz a pumpa hordásával és a kezeléssel is! :cool:
Mindjárt csinálok Mátémról és a tokokról képeket, és arról is, hogyan szokta hordani őket! ;) Csak előbb meg kell(lene) találnom az off gombot a kölkön...:D:rohog::rohog::dr_31:

szanrit

Új tag
Sziasztok!
Tegnap voltam,hogy kifizessem a kütyümet,kicsit megijedtem,mert mikor mondom,hogy itt a pénz akkor,mondja nekem a hölgy,hogy 190000 csak a pumpa és + a tartozékok...Kicsit kikerekedett a szemem,mert nekem még azt mondták,hogy a régi áron fogom megkapni,mert még június elseje előtt kezdődött a kipróbálás.Persze,nagyon kedvesek voltak és megnyugtattak,hogy nem kell többet fizetnem,csak még nekik kell megoldani az adminisztrációt.....Én voltam az első olyan akinek már nem kellett mindenféle szerelmes levelet meg stb... cuccokat bevinni a tb-hez.Most várom a fejleményeket.Abban maradtunk,hogy ma vagy holnap rám csörögnek és akkor mehetek vissza átvenni a dokumentumot meg a szerelékeket.A végösszegem 158775 lesz,én 150-el készültem,de ez mégis jobb ,mint 200 fölött.!!!! ::cool:

szanrit

Új tag
Kanül csere után nektek is meg szokott egy kicsit emelkedni a vércukrotok? Kilégtelenítem eddig 0,5 -el csináltam,most átálltam az 1 E-re,hátha nem emelkedik a vc. flexlinket használok 90'-os.Az ismertetőjében most olvastam ,hogy ajánlott az 1 E a légtelenítéshez.A kórházban a 0,5 E-et javasolták.Volt ilyen probléma nektek is? köszi

tímeácska

Őstag
Sziasztok!
Tegnap voltam,hogy kifizessem a kütyümet,kicsit megijedtem,mert mikor mondom,hogy itt a pénz akkor,mondja nekem a hölgy,hogy 190000 csak a pumpa és + a tartozékok...Kicsit kikerekedett a szemem,mert nekem még azt mondták,hogy a régi áron fogom megkapni,mert még június elseje előtt kezdődött a kipróbálás.Persze,nagyon kedvesek voltak és megnyugtattak,hogy nem kell többet fizetnem,csak még nekik kell megoldani az adminisztrációt.....Én voltam az első olyan akinek már nem kellett mindenféle szerelmes levelet meg stb... cuccokat bevinni a tb-hez.Most várom a fejleményeket.Abban maradtunk,hogy ma vagy holnap rám csörögnek és akkor mehetek vissza átvenni a dokumentumot meg a szerelékeket.A végösszegem 158775 lesz,én 150-el készültem,de ez mégis jobb ,mint 200 fölött.!!!! ::cool:

:o Hú, nem semmi a az önrész összege...:o:o

vighkata

Akkor viszont én fogalmaztam rosszul, mert én sem protekcióra gondoltam. Bár elismerem, e téren tájékozatlan vagyok, de nekem úgy tűnik, hogy a gyerkőcöd sorsa felett úgy döntenek, mint az amerikai filmekben az ülnökök, akiknek egyhangú ítéletén múlik valakinek a sorsa.
Lehet, hogy Napocskánál és Zsuzsánál is volt valamilyen téma körüljárás, vagy egyeztetés, de ennyit nem ütköztek falakba.
Keverd csak azt a dolgot a biliben, mert ez nem megy magától. Sajnos :(

vighkata

Kanül csere után nektek is meg szokott egy kicsit emelkedni a vércukrotok? Kilégtelenítem eddig 0,5 -el csináltam,most átálltam az 1 E-re,hátha nem emelkedik a vc. flexlinket használok 90'-os.Az ismertetőjében most olvastam ,hogy ajánlott az 1 E a légtelenítéshez.A kórházban a 0,5 E-et javasolták.Volt ilyen probléma nektek is? köszi
Én mindig 1 E-vel töltöm fel a kanült csere után, hiába a 0,5-ös javaslat. Én is a flexet használom. A tied is 8 mm-s? Mert van 10 mm-s is.
A cserekor ne várd meg teljesen, hogy kiürüljön a pumpa, mert a pumpa nem érzékei a bent lévő mennyiséget, hanem számolja. Előfordulhat, hogy a csere előtt már nem pötyög az inzulin (vagy ilyenkor már átnyomja az addig a patron falára tapadt bubikat) holott még mutatja, hogy van benne.
Én az a cserekor a maradékot átpumpálom az új patronba, így nem pazarlok, de ott nem okoz gondot, ha bubi van benne, és nem annyi az inzulin, ahány egységet mutat. Olyankor szoktam látni, hogy az utolsó csöppek már eléggé bubisak.
Amikor te cserélsz, és a régi patron tartalma már nem annyi egységet tartalmaz, az csak 2-3 óra múlva mutatja meg a hatását.
Csere után nagyon szigorúan ellenőrizni kell, hogy a csőben nincs-e bubi, amit nem ütögettél ki a feltöltéskor.

De lehet, hogy pusztán az 1 egység kanül feltöltéssel megoldódik a probléma.

vighkata

Kisnyuszi, gratula a pumpátokhoz, és üdv a pumpások táborában. Mindig figyeld, hogy milyen apró praktikákat beszélünk meg itt a fórumon, mert ez az első időben segítség. Pl feltöltés, légtelenítés, bubisodás elkerülése, melegben, hidegben való hordása, stb.
Az első időben lehetnek nem várt magasabb cukik, ez ne vegye le kedveteket, a pumpát is meg kell szokni, ki kell ismerni. A kezelése nem nehezebb, mint egy mobilt használni, de rengeteg rejtett furfangjai vannak a használatának, amit sokszor csak menet közben lehet megtapasztalni, és a magunk javára fordítani.
Szóval jó ismerkedést a pumesszal. :cool:

linus

Tag
Gratulálok Kisnyuszi, majd írj mit szólt Bálint!

Ti hogy számoljátok a rendes mezei fagyit ha esztek? Mennyi a ch-ja? Köszi

tímeácska

Őstag
Lina! Ezt olvasd át!

http://maxkonyhaja.blogspot.com/2008/05/tprtkek-fagylalt-s-tlcsr.html

Szerintem mindenre kapsz benne választ, ami a fagyit illeti...
De ami szerintem sokkal lényegesebb: MINDENHOL MÁSHOGY készítik a fagyikat (sok helyen látom kiírva: olasz főzött fagyi; házi tejes fagyi, stb...). Ebből az következik, hogy az előbbi linken is csak egy tájékoztató jellegű adatok vannak (szerintem!). Figyelni kell a cukit fagyi előtt, után... Az elkövetkező pár gombóc fagyi elnyalása után már láthatod, hogy kb. milyen mértékben emeli a cukit, és annak megfelelően tudsz korrigálni (ha kell!)!

Oldal tetejére