Insulinpumpa

christina

Őstag
Igen, mert egy dobozban 10 db van. Már csak azt nem tudom, hogy ki írja fel a receptet a szerelékre? Háziorvos, vagy a diabetológus?

Szerintem továbbra is a diabetológus. Mi legalábbis nála intéztük, igaz még a változtatások előtt- januárban. (nem tudom, most háziorvos írhatja-e)
De mivel a gyerekorvos még pumpát is csak képről látott:), nem is bíznám rá.

napocska

Őstag
Megnéztem a korábbi szállítóleveleken, nekünk is 9 doboz volt fél évre. Ezt a (maximálisan rendelhető) 10 dobozos infót most küldte a Medtronic egy levélben, amelyben tájékoztat a 2010.06.01-i pumpatámogatásos infókról. Ha megyek majd receptet íratni, majd ezt a mennyiséget kérjük. Mi két naponta cserélünk szereléket, úgyhogy kell is ennyi.
Egyébként teljes áron 25000 egy doboz (10 db) szerelék és 6200 egy doboz (szintén 10 db) tartály. Ezt csak azért írom, mert Laci érdeklődött egyszer, hogy teljes áron mennyi lenne a havi költsége a pumpahasználatnak.

hammer

Új tag
Üdvözlök mindenkit!

Ma találtam rá erre a fórumra miközben pumpás inzulinadagoló-ról próbáltam valamilyen információt találni..Sajnos szinte semmilyen infot nem találtam legyen az használat,árak és egyéb dolgok..
Nagyon sok kérdésem lenne ezért feltennék itt pár számomra fontos kérdést...
1991 óta vagyok 1-es típusú cukorbeteg kezdtem fecskendős inzulinadagolással majd a penes adagolás óta azt használom.
Munkám sajnos nem kiszámítható mivel fizikai munkát végzek ami nem megerőltető de van hogy egész nap autóban ülök vagy egész nap mozgásban vagyok és kisebb nagyobb igénybevételű munkát végzek.
Sajnos nem tudom azt megoldani hogy 24 órán át egy cukorbeteghez képest stabil normál értéket produkáló vércukorszintem legyen.Igazából a délutáni esti órákban szokott ingadozni illetve hétvégén amikor nem mozgok annyit.
Tavaly ősszel a szemorvosom javasolta az inzulinpumpás megoldást de akkor még idegenkedtem tőle viszont most már eljutottam addig hogy használnám.
Érdekelne hogy milyen készüléket érdemes beszerezni,mi a beszerzés legegyszerűbb módja,használatról pár szót,valamint a készülék és az egész hozzávalók havi költsége is érdekelne,mennyi idő amíg az egész beszerzés lezajlik?
Élnézést ha már feltették ezeket a kérdéseket a korábbi hozzászólásokat most olvasgatom szépen sorjában.
Ha linket kapok ahol megtalálom ezeket a dolgokat azt is nagyon megköszönném.
Előre is köszönöm a válaszokat

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Élnézést ha már feltették ezeket a kérdéseket a korábbi hozzászólásokat most olvasgatom szépen sorjában.

Kedves Hammer!
Érdemes visszaolvasnod ebben a topicban, sok-sok kérdésedre találhatsz választ. Az "inzulinpumpa-szabály" épp most változott, ... ajánlok 1-2 cikket a témában:

Tények, tévhitek, OEP kritériumok

Inzulinpumpa: változtak a szabályok!

tímeácska

Őstag
Üdvözlök mindenkit!

Ma találtam rá erre a fórumra miközben pumpás inzulinadagoló-ról próbáltam valamilyen információt találni..Sajnos szinte semmilyen infot nem találtam legyen az használat,árak és egyéb dolgok..
Nagyon sok kérdésem lenne ezért feltennék itt pár számomra fontos kérdést...
1991 óta vagyok 1-es típusú cukorbeteg kezdtem fecskendős inzulinadagolással majd a penes adagolás óta azt használom.
Munkám sajnos nem kiszámítható mivel fizikai munkát végzek ami nem megerőltető de van hogy egész nap autóban ülök vagy egész nap mozgásban vagyok és kisebb nagyobb igénybevételű munkát végzek.
Sajnos nem tudom azt megoldani hogy 24 órán át egy cukorbeteghez képest stabil normál értéket produkáló vércukorszintem legyen.Igazából a délutáni esti órákban szokott ingadozni illetve hétvégén amikor nem mozgok annyit.
Tavaly ősszel a szemorvosom javasolta az inzulinpumpás megoldást de akkor még idegenkedtem tőle viszont most már eljutottam addig hogy használnám.
Érdekelne hogy milyen készüléket érdemes beszerezni,mi a beszerzés legegyszerűbb módja,használatról pár szót,valamint a készülék és az egész hozzávalók havi költsége is érdekelne,mennyi idő amíg az egész beszerzés lezajlik?

Szia Hammer!
Ha Nofre által ajánlott oldalakon esetleg nem találtál minden kérdésedre megfelelő választ, javaslom, hogy tedd fel nekünk! Hátha tudunk segíteni, amolyan "felhasználói" szinten (is)! Jómagam is pumpás vagyok, és 6 éves kisfiam is. Tehát, tapasztalat az van bőven! ;) Aztán találsz ezen a fórumon még egészen a kicsi pumpástól a "nagyon nagyig" mindent, férfit, s nőt egyaránt, fizikai, vagy éppen szellemi munkát végzőt, sportolót, éjszakás műszakban dolgozót is! Válogathatsz kedvedre! :cool:
És üdv. a fórumon! :dr_31: Jó olvasgatást (anyag az van bőven!)!

pusimelu

Őstag
Most kaptam egy levélkét a Medtronictól:
Felnőtteknek:80% támogatás
1 doboz szerelék bruttó ára:6250Ft.
Maximum felírható féléves mennyiség:6 doboz /kihordási idő.

18 év alatti gyerekeknek:90% támogatás
1 doboz szerelék bruttó ára:3125ft.
Maximum felírható féléves mennyiség:10 doboz/kihordási idő.

pumpás

Őstag

Na ezt a levelet én is megkaptam.
Ezennel ugy döntöttem hogy addig lesz pumpám ameddig a szerelékeim tartanak,Pedig azt mondtam hogy soha többet nem adom vissza,de ezt már nem lehet kigazdálkodni család mellett.

tímeácska

Őstag
Ezennel ugy döntöttem hogy addig lesz pumpám ameddig a szerelékeim tartanak,Pedig azt mondtam hogy soha többet nem adom vissza,de ezt már nem lehet kigazdálkodni család mellett.

Meg tudom érteni! De ezért KELLene megpróbálnunk egy kicsit összefogni, hogy ne tegyék ezt ennyi cukorbeteg felnőttel! Benne lennél, Pumpás?

christina

Őstag
Aki esetleg nem tudja az alábbiakat.

Ma kaptunk levelet a Medtronictól, a jún. 1-től érvényes változások miatt.
Többek között a legjobb hír: - nem kell kérvényeket benyújtani az OEP-hez a fél évente esedékes szerelékek támogatásáért, és azt ellenjegyeztetni a REP-nél! :)
Hanem a szakorvos felírja a vényeket és a Medtronicnál be lehet váltani.:hurra::hurra::hurra:

Ja és a szerelék 6 hónapra nekünk is 10 doboz lett!:D

christina

Őstag

Meli megelőzött. Kb. 1 órán át írtam a levelemet, mert a melóhelyen nem hagynak békén!:mad::rohog::o

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor

Meg tudom érteni! De ezért KELLene megpróbálnunk egy kicsit összefogni, hogy ne tegyék ezt ennyi cukorbeteg felnőttel! Benne lennél, Pumpás?

Na akkor ebben a topikban is számítunk rád: http://drinfo.hu/forum/diabos-talalkozo-k/7718-sok-lud-mi-disznot-gyoz-oep.html#post66741

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A féléves szerelékem nekem is 45.000 Ft-ba került:mad::mad::(
Nekem veled együtt lett volna esedékes a féléves szerelék, de pont az anyagiak miatt nem írattam fel a receptet. Amíg elég a szerelék, addig elég. Egyelőre az előző rendelésekből van megtakarított cucc, annak ellenére, hogy a felnőttek ebből is csak 60 db-ot kapnak 6 hóra. :rolleyes:

pusimelu

Őstag
Látom mindenkit eléggé rosszul érint a hír!
Az a baj hogy így nagyon kevés inzulinpumpás szövődménymentes ember lesz!
Fogjunk össze bár mi kis emberek vagyunk ,de most mikor már könnyebb az életem!Nem akarok lemondani róla!

Oldal tetejére