Insulinpumpa

tímeácska

Őstag
Leeírom a teganp estémet, ma reggelig.

18:18 5,9 vacsi 50 g Ch 4,3 E inzulin 2 E azonnal a többi 45 percre elnyújtva
19:52 8,3
22:52 9,4 itt hipo érzet
00:34 9,3 itt is hipo érzet
04:12 14,8 pumpa bázis átállítás+ 2 E korrekció (kiterjesztett 60 perc alatt)
07:23 7,8

A pumpán a bázist hajanli 3-tól reggel 8-ig emeltem meg 0,6 E/ó-ról 0,7 E/órára

Sikerült 2 doboz plusz csíkot szereznem, teljes áron én sem veszem meg 4042,-Ft/db áron. Tehát tudok többet mérni, a többi már tényleg csak rajtam áll. Ha most sikertül kordában tartanom a cukit, akkor innentől már csak "vigyázni" kell rá. A kisebb kilengéseket pedig tudom korrigálni a %-os variálásokkal. A 10 fölötti cukikat nehezebb %-os változtatással módosítani, de a 10 alattinál jól kell működnie.

Köszi a segítséget, és megírom a változásokat.

Kata!
Én még biztosan állítottam volna a TBR-en este 8-tól, szerintem a 130%-ot is elbírtad volna... De a 120-at tuti, úgy 2 órás emeléssel... De már látszik valami javulás...
Óvatosan a hajnali bázis emeléssel! Mindenképpen mérjél holnap éjfélkor, és 3-kor is! Bár, én inkább 2 óránként mérnék... A mai 14-es cukor lehet, hogy a lefekvéskor mért magasabb cuki eredménye...
Egyébként én is átállítottam a bázisomat...
Eddig 0-6-ig 0,5; 6-8-ig 0,6; 8-24-ig 0,5 volt, most 0-6-ig 0,6; 6-10-ig 0,7; 10-24-ig 0,6-ra állítottam... Magasabb, folyamatosan 6-7-7,5 cukikat mértem, de ennek már semmi köze nem lehetett a folyamatos Somogyihoz... Asszem... Majd meglátjuk...

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kata!
Én még biztosan állítottam volna a TBR-en este 8-tól, szerintem a 130%-ot is elbírtad volna... De a 120-at tuti, úgy 2 órás emeléssel... De már látszik valami javulás...
Óvatosan a hajnali bázis emeléssel! Mindenképpen mérjél holnap éjfélkor, és 3-kor is! Bár, én inkább 2 óránként mérnék... A mai 14-es cukor lehet, hogy a lefekvéskor mért magasabb cuki eredménye...
Egyébként én is átállítottam a bázisomat...
Eddig 0-6-ig 0,5; 6-8-ig 0,6; 8-24-ig 0,5 volt, most 0-6-ig 0,6; 6-10-ig 0,7; 10-24-ig 0,6-ra állítottam... Magasabb, folyamatosan 6-7-7,5 cukikat mértem, de ennek már semmi köze nem lehetett a folyamatos Somogyihoz... Asszem... Majd meglátjuk...

Ez nem is rossz ötlet, ha magasabbat mérek, akkor a TBR-t 2 órára állítva még fel is ébreszt két óra múlva, és ilyenkor tudok mérni. Hajnali 4 körül magamtól szoktam felébredni (de nem mindig, csak gyakran), ilyenkor mérek.
Nálam a 6-7-7,5-ös cukikra a dokim nem is engedne változtatni, de nálatok, többeteknél ez jó szokott lenni.
A bázis átállítást úgy csináltam, hogy az eredetit meghagytam 1-es alapritmusnak, és a 2-esre állítottam be a változást. A 2-esen fogok finomítani, ha szükséges, az 1-est egyelőre hagyom, bármikor vissza tudok rá térni.
Bázis most:
00-03-ig 0,5 E/ó
03-07-ig 0,7 E/ó
07-11-ig 0,6 E/ó
11-24-ig 0,5 E/ó

tímeácska

Őstag
Én már az 5. bázist állítottam be... Az 1-est szerintem ki is törölhetem, az állandó 0,2-vel ment, még a legelején, amikor még volt bennem a Levemirből... A 2-3-4 bázisokban ici-pici finomítgatások vannak (időtartam, 0,1 E eltérések...), ha kell, én is bármikor vissza tudom állítani bármelyiket, a tendencia függvényében... Ahogy elnézem, Kata, majdnem ugyan annyi a bázis inzulin igényünk...:)

vighkata

Én már az 5. bázist állítottam be... Az 1-est szerintem ki is törölhetem, az állandó 0,2-vel ment, még a legelején, amikor még volt bennem a Levemirből... A 2-3-4 bázisokban ici-pici finomítgatások vannak (időtartam, 0,1 E eltérések...), ha kell, én is bármikor vissza tudom állítani bármelyiket, a tendencia függvényében... Ahogy elnézem, Kata, majdnem ugyan annyi a bázis inzulin igényünk...:)

Igen, a hasonlóság nekem is feltűnt, és én 10 g Ch-hoz 0,8 E inzulinnal számolok. De ez csak az alap számolás, ehhez variálom a többit. Ha magas cukit mérek, akkor már 1 E-vel számolok, vagy a GI érték figyelembe vételével másképp kalkulálok.

Amikor a kórházban a CH mentes diétán voltam, akkor minde órára 0,6 E lett beállítva, és óránként cukimérés. A 4. nap végén láttuk a cuki eredmények alapján, hogy mikor, lefelé vagy felfelé, és mennyivel kell eltérni a 0,6 E-től. Nagyjából az akkori beállítások vannak most is, nagyon kicsi eltéréssel.

Az elmúlt hét hipo sorozatos napjaiban a számolthoz képest a bólusból levettem 2-2,5 E-t. Pl amihez 4,5-5 E inzlunt adtam vona, ahelyett 2-2,5 E-t adtam be. De szerencsére már túl vagyok rajta, mert szinte minden számolásom dugába dőlt.

vighkata

Sajna nem megyek 1 dolgozom 2 Medtronicos vagyok.IJ-tam

Látod Pumpás?!!! A máj. 31-i pákozdi talit azért hoztuk létre, hogy ne maradjon ki se pumpás, se penes. A pákozdi tali egyébként is sokkal családiasabb, barátibb és kötetlenebb lesz. Úgy is mondhatnám, hogy mackóruhás, tornacipős, fakanálforgató banzáj.

tímeácska

Őstag
Nahát, ha nem jössz 31.-én Pumpás, akkor ki fogja fogni azt a bizonyos fakanalat?! Pedig direkt Neked akartam vinni egy jóóóó nagyooot!:-D

lizzi

Őstag
Tímeácska én sajnos nem tudok menni ,mert szülinapi bulira vagyunk hivatalosak és nem lehet nem elmenni ,sértődés lenne belőle:(Ezért is van nekem nagyon messze a 31-e.

lizzi

Őstag
Tímeácska ez érdekes ,hogy neked ebédkor több bólusra van szükséged,lehet ,hogy nekem is ,hiszen mindig ebéd után szokott kicsit magasabb lenni a cukim ,kipróbálom én is!!!Köszi ,hogy leírtad:)

naty77

Új tag
Sziasztok!
korábban teljes ellenérzés volt bennem a pumpával kapcsolatban. Aztán Lizzi hétfőn megmutatta az övét és azért élőben más. Bár még mindig nem tudom szűk ruhás, nyári időszakban elképzelni a dolgot, viszont érdekelne vmi érthető vázlatos leírás a költségekről, a használatáról, a praktikus tudnivalókról.
Írnátok Nekem, akár priviben erről? Köszönöm!

Oldal tetejére