Insulinpumpa

manocs

Új tag
Húúú, annyi mindet írtatok....:cool:
Tapasz: Nekem ellenkező előjelű gondom van...nem jön le a ragacs, alkoholos/fertőtlenítős behatásra is csak hosszas dörgölés után lehet levakarni a cuccot:rolleyes:. Gyógyvizes cuccban is ültem órákat és semmi.
Levétel: óránként járulok a mérőhöz, és az eredmény lapján korrigálok (lefelé= ch bevitel, felfelé=kimaradó inzulin egyben való beadása stb.) bár erre csak ritkán van szükség, mert az mozgás:hurra: és az inzulinhiány kb kiegyenlítik egymást... vagy mi.:cool:
Szerelékek: én most is részletekben fizetem, csekken havonta, de a teljes féléves mennyiséget megkaptam egyben.

linus

Tag
Kisgyerekek CH mennyiségeiben nem igazán vagyok otthon, de én keveslem. Vagy ha úgy értetted, hogy egyszerre 10 g, de többször, akkor úgy ok. Én folyamatos nassolásra gondoltam. Egy kis gyümölcs, keksz, narancslé (mikor melyik) stb, amikor kijön a vízből... Pontosabban majd azok, akiknek gyakorlati tapasztalata van.
Nem tudom ilyenkor mi van, ha ti már a jogszabályváltozás hatálybalépése előtt elkezdtétek, de én arra tippelek, hogy már nem kell csinálni semmit, a pumpa a tiétek, ha akarjátok... ;) Azért kérdezz rá a pumpás cégnél.

Igen, úgy gondoltam hogy egyszerre ennél többet nem eszik.
Hát igen, 5 nappal előztük meg, mert május 25.-én kapta meg Nóra. Megkérdezem a kapcsolat tartómnál, mert még mikor a szerelékeket adták a próbaidőre még a 2 hónapra adták!
Na és akarjuk, mert amit vártunk tőle, tökéletesen valóra váltotta!!! :D:D:D:D

Csobán

Új tag
Helló!

Van néhány problémám, amikre már régóta keresek infomációt, tudna valaki segíteni?

• Megtagadhatja-e az orvos a szerelék felírását receptre, ha romlik a HgA1C eredménye?
  • Van-e olyan jogszabály, mely lehetővé teszi, hogy inzulinos cukorbeteg munkaidőben felkeresse az orvost szerelékírásra? (van-e munkaidőkedvezmény?)
Köszi!!!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Húúú, annyi mindet írtatok....:cool:
Tapasz: Nekem ellenkező előjelű gondom van...nem jön le a ragacs, alkoholos/fertőtlenítős behatásra is csak hosszas dörgölés után lehet levakarni a cuccot:rolleyes:. Gyógyvizes cuccban is ültem órákat és semmi.
Dettó. :dr_31: az én bűrkémről is ugyanígy kell lesikálni a ragacsot. Utána pedig olyan vörös, mintha smirglivel csiszatoltam volna. :rolleyes:
Most kaptam egy újfajta ragacs leszedő-fertőtlenítő párnácskákat, kíváncsi vagyok hogy fog beválni. ;)

vighkata

Helló!

Van néhány problémám, amikre már régóta keresek infomációt, tudna valaki segíteni?

• Megtagadhatja-e az orvos a szerelék felírását receptre, ha romlik a HgA1C eredménye?
  • Van-e olyan jogszabály, mely lehetővé teszi, hogy inzulinos cukorbeteg munkaidőben felkeresse az orvost szerelékírásra? (van-e munkaidőkedvezmény?)
Köszi!!!

• Igen, megtagadhatja. Ha ő nem teszi, akkor a fő koordinátor még megteheti, aki kimondja a végső szót. Ezt az orvosok nem kényük-kedvük szerint teszik, az OEP elvárása feléjük.
  • Külön ilyen jogszabályról nem tudok, szerintem nincs. Arra van szabály, hogy a munkavégzéssel kapcsolatos munkaegészségügyi vizsgálatokra köteles a munkáltató a munkaidőből időt biztosítani. Az, hogy te szereléket iratsz fel, az magánügy, nem feltétele a munkavégzésednek, ill. alkalmasságodnak. Ezen kívül az orvosod valószínű rendel a te munkaidődön kívül is. Azonban a munkáltató általában rugalmas, és elenged a munkából, viszont lehet, hogy az eltáv idejét levonják a munkaidőből.

timka

Új tag
Próbálta már valaki levenni hosszabb időre a pumát?kb 1 és 8 nap között ha igen akkor hogyan csinálta a visszaállást?Nem akarom hogy külföldön ellopják legalább 1 napra le szeretném venni.Az értékmegőrzőkben nem bízom,és ha messze lenne a szállás nem akarom kint hagyni a parton,nincs aki vigyázzon rá mert csak ketten megyünk s egyedül nem akarok fürdeni.Feltalálhatnánakmár egy olyan tokot ami védi a pumpát legalább a hideg vagy langyos víztől.

vighkata

Próbálta már valaki levenni hosszabb időre a pumát?kb 1 és 8 nap között ha igen akkor hogyan csinálta a visszaállást?Nem akarom hogy külföldön ellopják legalább 1 napra le szeretném venni.Az értékmegőrzőkben nem bízom,és ha messze lenne a szállás nem akarom kint hagyni a parton,nincs aki vigyázzon rá mert csak ketten megyünk s egyedül nem akarok fürdeni.Feltalálhatnánakmár egy olyan tokot ami védi a pumpát legalább a hideg vagy langyos víztől.
Teljesen megértem az aggodalmadat, hiszen az nem nyaralás, ha a frász kerülget, hogy mi van a pumpáddal.

Az én javaslatom, hogy mindegy mennyi időre veszed le a pumpát, és állsz vissza a penre, az egész procedúrát legalább a nyaralás előtt 1, de ha van rá lehetőséged, akkor 2 héttel előtte kezdd el. Az az egy hét kell, hogy a pennel való megváltozott inzulinigényedet kitapasztald, és a cukrod is beálljon. A nyaralást a rossz, ingadozó cukival se tett tönkre.

Első lépésként kb. 20%-ot emelj a bólusokon. A neccesebb dolog a pennel beadott bázis eltalálása. Próbáld meg azzal a dózissal, ami az utolsó volt a pumpára állítás előtt.

Az egy-két hét kell, hogy a jó adagokat eltaláld, legyen időd a finomításokra.
Sok sikert, és várjuk a beszámolót, hogy hogy sikerült megbirkózni a feladattal.

christina

Őstag
Ez így kb jó szerintem. Az evést nem feltétlen a cukorméréshez kötném, csak ha hipó van. Szerintem eszegethet, úgyis lemozogja. Az 50% nem kőbevésett mennyiség, csak támpont. A pontos mennyiségeket ki kell tapasztalni.
Szőlőcukor valami vízhatlan dobozkában legyen nálatok.

:dr_24:

vighkata

Mi a neve és hol lehet ilyet venni?Van fent róla a neten kép és leírás?Üdv.

Akár ronda, akár nem, én örülnék, ha lenne nekem. Megnéztem néhány külföldi oldalt, mert lenne lehetőségem külhonból hozatni, de 60-80 dolcsi az ára, tehát nem éri meg a herce-hurca, mivel drágán itthon is beszerezhető.

Azért arra figyelj, ha beszerzed, és nem folyamatosan van vízben, vagyis sokat van napon a pumpa és vele az inzulin, akkor az inzulin megromlik, ill. hatástalan lesz. Ezzel a tokkal ugyanúgy, vagy mégjobban kell védeni a melegtől és naptól a pumpát.

Ja, és ha megveszed, akkor mindenképpen írd le a tapasztalataidat. :)

Csatolások

• Vízzáró pumpatok.jpg
    Vízzáró pumpatok.jpg
    56.5 KB · Olvasás: 14
  • vízzáró pumpatok2.jpg
    vízzáró pumpatok2.jpg
    21.1 KB · Olvasás: 13
  • vízzáró pumpatok3.jpg
    vízzáró pumpatok3.jpg
    317.1 KB · Olvasás: 15

timka

Új tag
Sziasztok.Képzeljétek el hogy hogy jártam ma.Reggel munkába indulás előtt cseréltem patront nagy rohanásban elfelejtettem újra indítani.Ez volt reggel 7 kor.Délután 13 óra mikor kajáltam be akartam adni a bólust.Furcsállottam,hogy nagyon csendben volt a gép.Ránéztem a kijelzőre és láttam,hogy stopban van kiütött rajtam a káosz cuki mérés 23 volt egyből korrigáltam.Az volt az egészben a furcsa hogy eddig csipogott és rezget ha csak egy kis időre is le volt állítva,most pedig semmit nem csinált,hallottam volna mert csendben dolgoztam és a melltartómra van felrakva tehát igencsak megéreztem volna ha rezeg és nem lett elállítódva sem.Most azt fogom kipróbálni,hogy ha helyre áll a cuki akkor leállítom és megnézem hogy mit csinál.Majd megírom nektek hogy mi lett a vége.:mad:

borka

Őstag
Sziasztok.Képzeljétek el hogy hogy jártam ma.Reggel munkába indulás előtt cseréltem patront nagy rohanásban elfelejtettem újra indítani.Ez volt reggel 7 kor.Délután 13 óra mikor kajáltam be akartam adni a bólust.Furcsállottam,hogy nagyon csendben volt a gép.Ránéztem a kijelzőre és láttam,hogy stopban van kiütött rajtam a káosz cuki mérés 23 volt egyből korrigáltam.Az volt az egészben a furcsa hogy eddig csipogott és rezget ha csak egy kis időre is le volt állítva,most pedig semmit nem csinált,hallottam volna mert csendben dolgoztam és a melltartómra van felrakva tehát igencsak megéreztem volna ha rezeg és nem lett elállítódva sem.Most azt fogom kipróbálni,hogy ha helyre áll a cuki akkor leállítom és megnézem hogy mit csinál.Majd megírom nektek hogy mi lett a vége.:mad:

Sajnos STOP üzemmódban a pumpa csak nagyon halkan pittyeg,20-30 másodpercenként.:(

poe

Őstag
Szerintem nem. A legtöbb ilyen tokon (legalábbis amit én eddig találtam) nem tudnád kivezetni a pumpa vezetékét. Ezekbe ugyanis be van építve egy darab vezeték, a külső oldalon csatlakozóaljzattal. Tehát mikor berakod a lejátszót, azt rádugod a belső csatlakozóra, a fülhallgatódat meg a külső aljzatra csatlakoztatod.
Egyébként van rá ötletem, hogy hogyan lehetne megoldani, de azt majd csak valamikor decemberben árulom el. :)

Oldal tetejére