Kipróbált édesség receptek

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Na most mán is belendülök muffinlilag, nálunk a diós dívik. Holnap férjhön mék, aztán muffinolok. Nekem egyébként csak a muffin szokott sikerülni.
Ezt már nagyon várom, ha meglészen, én is jövök a zinfoval.
 
Muffin-projekt nálunk is lesz vasárnap!! Aztán én is nyilatkozom.

Volna egy-két kérdésem a jelenlévő főszakácsokhoz ( főleg Mankához:rohog::rohog:). Szerintetek jól csinálom: fehér liszt helyett graham lisztet használok pl a rántáshoz, de mi kellene a habaráshoz, hogy világos maradjon pl a zöldbabfőzi?:p Étkezési keményítő?

Írjatok!!
 

gabibaba

Aktív tag
Muffin-projekt nálunk is lesz vasárnap!! Aztán én is nyilatkozom.

Volna egy-két kérdésem a jelenlévő főszakácsokhoz ( főleg Mankához:rohog::rohog:). Szerintetek jól csinálom: fehér liszt helyett graham lisztet használok pl a rántáshoz, de mi kellene a habaráshoz, hogy világos maradjon pl a zöldbabfőzi?:p Étkezési keményítő?

Írjatok!!

Én, mint híres szakács :rohog: :rohog: , ha egyáltalán habarok, akkor keményítő vagy Novorapid korszak óta fehér liszt. Eszter szerint a Graham-lisztes rántás fűrészpor ízű, és látszanak a 'szöszök'. Szerintem a rántásba meg mindegy, milyen a liszt, úgyis barna lesz.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Volna egy-két kérdésem a jelenlévő főszakácsokhoz ( főleg Mankához:rohog::rohog:). Szerintetek jól csinálom: fehér liszt helyett graham lisztet használok pl a rántáshoz, de mi kellene a habaráshoz, hogy világos maradjon pl a zöldbabfőzi?:p Étkezési keményítő?

Írjatok!!
Én, mint másik "főszakács" :rohog::rohog::rohog: nem csinálok rántást, csak habarok. Sima lisztet használok, nem szeretem a graham lisztet és társait. Tehát 2/3 sima liszt, 1/3 kukoricakeményítő. Ettől szép világos, és selymes lesz a főzi. A kukorica keményítő csökkenti a kutyulék GI-jét.
A habarást csinálhatod csak tejföllel, tejföl-joghurt keverékkel, vagy csak joghurttal.
 
:dr_24::dr_24::dr_24:, drága szakácsbajnokaim!! Ezek apró, de nagyon fontos infók.

Muffin-projekt nagyon jól sikerült, rögtön újráznom is kellett, hála Manócsnak. Végre egy tészta, amivel muffin-formájú muffinjaim lettek!!!:hurra::hurra::hurra:
 

christina

Őstag
Én is megsütöttem tegnap a muffinokat. :cool:Persze úgy intézve, hogy ne legyen elég a mák, így dióval pótoltam.:D Sima cukorral készítettem nem fruktózzal, lehet hogy ezért nem lett olyan mint Manocsé?;)
Finom lett ez is, de....az igazi jobb volt a párom szerint is!:(
(különben ugyanazzal a recepttel elkészítve az almás pite, és a zserbó sem lesz olyan mint anyukámé):mad:
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Örülök, hogy mindenkinek sikerült!! :)
Katának sok sikert mindkettőhöz !!!
Hát én még nem muffinoltam, minden energiámat elvette a férjhön menés. Ma lecsót csináltam, az meg a zidőmet vette el. ;)
Hát ráérek én bármire is? :o Ígérem, amint energiát, és időt kerítek valahonnan, muffinolok, és jövök a hírrel. Vettem xilitet, azzal fogom megcsinálni. :D
 

tímeácska

Őstag
Hát én még nem muffinoltam, minden energiámat elvette a férjhön menés. Ma lecsót csináltam, az meg a zidőmet vette el. ;)
Hát ráérek én bármire is? :o Ígérem, amint energiát, és időt kerítek valahonnan, muffinolok, és jövök a hírrel. Vettem xilitet, azzal fogom megcsinálni. :D

Az alapanyag megvásárlása már a muffin félig elkészítésével ér fel...:cool::D
 
Oldal tetejére