mielőtt még kialakulna a "lincseljük meg misamacit" közhangulat
Alapkrém:
1 l tej
3 dl habtejszín
kb 2-300 g cukornak megfelelő édesítőpor v cukorhelyettesítő
1 csom. vaníliás Gála pudingpor
1 csom. zselatin
A pudingport a tejben alaposan, krémesre keverni, amíg kb sodó sűrűségű nem lesz,
a tejszínhabot az édesítővel felverni és a krémhez keverni
a zselatint kb 1/2 dl forró vízben feloldani és a krémhez keverni
ízesíteni....
formába tölteni és kifagyasztani
Vanília fagyihoz 1 ampulla vanília aromát adtam pluszban az alapkrémhez
Citrom fagyihoz 5 citrom levét, lereszelt héját és 1/2 ampulla citromaromát adtam hozzá
Csoki fagyihoz 2 tábla 80%-os kakaótartalmú csokit olvasztottam és pár csepp narancsaromával ízesítettem.
Én 2 ml-es, olajos alapú sütőaromákat használtam, a vizes alapú aromákból ez kb 1 üvegnek felel meg.