Kipróbált édesség receptek

szandimon

Új tag
Sziasztok!
Ezt a topicot most kezdtem el nézegetni, és rögtön az első hozzászólásban egy nagyon dicsért málnás édességről olvastam. Sajnos nem lehetett már az mcd oldalát megnyitni (vagy csak én nem tudtam). Kedves Molli el tudnád küldeni a receptjét a málnás desszertnek?
Nagyon köszi!

Ha lehet, ide kérjük :) Nekem is érik a málnám, és alig van jó receptem.
Köszi!
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ha lehet, ide kérjük :) Nekem is érik a málnám, és alig van jó receptem.
Köszi!
Jaj, olyan bajban vagyok,mert mivel nálunk ugye közbejött a tejallergia, nagyon régen nem csináltam ilyet :( És nem írtam föl, én béna... Mert fejből csináltam anno. De összeszedem a gondolataim :)
Szóval a lényege az volt, hogy málna (szerintem ehhez a mennyiséghez kb 2-300gr), túró (1 csomag), joghurt (én activiát használtam, 1 natur dobozt), zselatin (ez a főzős fajta, ami átlátszó) és canderel port tettem bele. A túrót összetörtem, majd összekevertem a joghurttal, a meleg zselatinnal és ezután a canderellel (én édesen szerettem, közben kóstolgattam mindig),majd ezután tettem bele a málnát. Volt, hogy összetörtem a málnát,mert úgy egész más típusú édesség lett belőle, én így és úgy is (egyben málnával) nagyon szerettem.

A képet azért csatoltam, mert ezt az édesség az első terhességem végén találtam az MCD oldalán, akkor kezdtem el csinálni (picit változtattam rajta, nem ez volt az eredeti) és szülés előtti napon is ezt csináltam, ekkor fényképezett le a férjem, mert meg akarta örökíteni ezt az eseményt,mert állítólag folyton túrós lett a hasam, mire elkészült az édesség :rohog: Nekem ez egy nagyon szép emlék...
 

Csatolások

  • Malnaturotkeszitek.jpg
    Malnaturotkeszitek.jpg
    60 KB · Olvasás: 18

misamaci

Aktív tag
Jaj, olyan bajban vagyok,mert mivel nálunk ugye közbejött a tejallergia, nagyon régen nem csináltam ilyet :( És nem írtam föl, én béna... Mert fejből csináltam anno. De összeszedem a gondolataim :)
Szóval a lényege az volt, hogy málna (szerintem ehhez a mennyiséghez kb 2-300gr), túró (1 csomag), joghurt (én activiát használtam, 1 natur dobozt), zselatin (ez a főzős fajta, ami átlátszó) és canderel port tettem bele. A túrót összetörtem, majd összekevertem a joghurttal, a meleg zselatinnal és ezután a canderellel (én édesen szerettem, közben kóstolgattam mindig),majd ezután tettem bele a málnát. Volt, hogy összetörtem a málnát,mert úgy egész más típusú édesség lett belőle, én így és úgy is (egyben málnával) nagyon szerettem.

Szerintem valami ilyesmi lehetett az eredeti recept: http://www.nosalty.hu/malnas_turokrem_recept_3086
Ha ehhez zselatint is keversz, akkor tömörebb krémet kapsz.
 

moncsi

Új tag
Sütöttem liszt nélküli muffint. Ez ugyan nem a muffinok királynője, de szerintem fini lett, és alig van benne ch. Aki kedvet érez hozzá, annak itt a recept:

Répás-diós muffin

Hozzávalók:
20 dkg s.répa reszelve (aki nincs oda a répáért, a felét hely. almával)
10 dkg darált dió
5 dkg zabkorpa
2 ek lenmagpehely (kávédarálón őrölve) elhagyható, de nagyon egészséges
5 dkg magvas műzli (nem cukros!) szintén a kávédarálón őrlöm
(nálunk olyan műzlit lehet kapni egy bioboltban, hogy több mag van benne, mint zab- rozspehely. magok: naprf., tök, mogyi, szezám, len, törökmogy! Imádom ezt a műzlit)
fahéj, szegfűszeg ízlés szerint, vagy mézes fűsz.kev.
1 sütőpor
3 tojás - a sárgáját édesítővel-í.sz. - (v xilittel) és 1 ek olajjal kikeverem
+estleg pici víz, ha túl sűrű a tészta
és a végén a tojás felvert habja lágyan beleforgatva.
30 perc 180 C-on (tűpróba)

A teljes ch kb 90gr. A 12 db-os muffinsütővel számolva 7,5 g/db. :D
 

misamaci

Aktív tag
talis fagyi

mielőtt még kialakulna a "lincseljük meg misamacit" közhangulat :rohog::rohog::rohog::rohog:

Alapkrém:
1 l tej
3 dl habtejszín
kb 2-300 g cukornak megfelelő édesítőpor v cukorhelyettesítő
1 csom. vaníliás Gála pudingpor
1 csom. zselatin

A pudingport a tejben alaposan, krémesre keverni, amíg kb sodó sűrűségű nem lesz,
a tejszínhabot az édesítővel felverni és a krémhez keverni
a zselatint kb 1/2 dl forró vízben feloldani és a krémhez keverni
ízesíteni....
formába tölteni és kifagyasztani :)

Vanília fagyihoz 1 ampulla vanília aromát adtam pluszban az alapkrémhez

Citrom fagyihoz 5 citrom levét, lereszelt héját és 1/2 ampulla citromaromát adtam hozzá

Csoki fagyihoz 2 tábla 80%-os kakaótartalmú csokit olvasztottam és pár csepp narancsaromával ízesítettem.


Én 2 ml-es, olajos alapú sütőaromákat használtam, a vizes alapú aromákból ez kb 1 üvegnek felel meg.
 

tímeácska

Őstag
talis fagyi

Elárulom, hogy én is kipróbáltam Misamaci által leírt "talis fagyit", még a tali előtt. Amolyan kísérleti jelleggel. Mi epreset és csokisat csináltunk, hát, nem romlott ránk! :D Nagyon finom, főleg, hogy annyi gyümit/csokit vagy akármit rak bele az ember, amennyi az ízlésének megfelel. Na, én közkívánatra dupla adag csokit raktam bele... :cool::D:D
 

tímeácska

Őstag
És még egy jó tanács a talis fagyi elkészítéséhez: nézzétek meg alaposan a habtejszíneket az üzletben vásárlás előtt, mert szinte mindegyik hozzáadott cukrot tartalmaz, és így 11-13g/100 ml a Ch tartalmuk! A 30%-os Parmalat Habtejszín (tudom, nem a legolcsóbb, de...) viszont csak 3,3g Ch/100 ml! Lehet, hogy van más név alatt futó alacsony Ch tartalmú készítmény is, én ezt találtam, ezt próbáltam!:cool:
 

christina

Őstag
mielőtt még kialakulna a "lincseljük meg misamacit" közhangulat :rohog::rohog::rohog::rohog:

Alapkrém:
1 l tej
3 dl habtejszín
kb 2-300 g cukornak megfelelő édesítőpor v cukorhelyettesítő
1 csom. vaníliás Gála pudingpor
1 csom. zselatin

A pudingport a tejben alaposan, krémesre keverni, amíg kb sodó sűrűségű nem lesz,
a tejszínhabot az édesítővel felverni és a krémhez keverni
a zselatint kb 1/2 dl forró vízben feloldani és a krémhez keverni
ízesíteni....
formába tölteni és kifagyasztani :)

Vanília fagyihoz 1 ampulla vanília aromát adtam pluszban az alapkrémhez

Citrom fagyihoz 5 citrom levét, lereszelt héját és 1/2 ampulla citromaromát adtam hozzá

Csoki fagyihoz 2 tábla 80%-os kakaótartalmú csokit olvasztottam és pár csepp narancsaromával ízesítettem.


Én 2 ml-es, olajos alapú sütőaromákat használtam, a vizes alapú aromákból ez kb 1 üvegnek felel meg.

Akartam is kérni a recepteket! :dr_24::dr_24::dr_24: Isteni volt!
 

christina

Őstag
És sűrgősen! kérném Manocs muffin receptjét, ugyanis a fiamnak az összes ennivaló közül az ízlett a legjobban!:) Előre is :dr_24:!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
JÓÓÓÓÓ, most értünk csak haza :)
itten van:http://palocprovence.blogspot.com/2009/03/bogres-makos-muffin.html
Nem megijedni, a tésztának ilyen folyósnak kell lennie. Sok sikert hozzá!! Ja: az egyik adagban a mák fele helyett dió volt (elfogyott a mák)

:dr_24::dr_24::dr_24::dr_24::dr_24: a receptet!
(tényleg volt mákos???;);))
Volt diós? :o:o:o
Recept kinyomtat, eccer megcsinál, aztán jelent. Én is köszke :dr_24::dr_24::dr_24::dr_24:

Ha tudom, hogy ilyen finom a muffinod, akkor nem veled boríttattam volna le a hűtő póccát :rohog:;):D
 
Oldal tetejére