Kipróbált édesség receptek

dg

Őstag
Reform mézes

<O:p</O:p
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-comhttp://drinfo.hu/forum/ /><st1:metricconverter alt=</st1:metricconverter>200 g. méz

150g barnacukor
<st1:metricconverter w:st="on" ProductID="50 g">50 g</st1:metricconverter> margarin
4 tojás
<st1:metricconverter w:st="on" ProductID="400 g">400 g</st1:metricconverter>. telj. kiörl.búzaliszt
1kk őr.fahéj
½ kk. szódabikarbóna
1 csipet só
szegfűszeg (őrölt)

Felmelegítjük a mézet, hozzáadjuk a cukrot (fruktózt), a margarint, melegítjuk, majd kihülés után a tojásokat is , egyenként.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, fahéjat, szódabikarbónát, szegfűszeget, sót. Ehhez jön a mézes massza. Követi 12 óra pihi.
Ezután 4 mm vastagra kinyújtjuk, jöhetnek a formák, majd 10-12 percig sül 200 celsius fokon.

tímeácska

Őstag
Ezt a receptet már régóta szerettem volna megtalálni, végre sikerült.

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/tortak/csokitorta-liszt-nelkul

Elsőre annyit tennék hozzá, hogy ha nagy kakaótartalmú csokit használunk, akkor érdemes több tojást felverni habnak. ... amúgy nyamiiii :)

Fú, Maci, ez nagyon... De annyira... :D
És ez a csoki-csoda úgy összedőlve, besüppedt tetővel is nyami?! :D Mert, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy nekem ne így nézne ki...:rohog::rohog:

misamaci

Aktív tag
Fú, Maci, ez nagyon... De annyira... :D
És ez a csoki-csoda úgy összedőlve, besüppedt tetővel is nyami?! :D Mert, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy nekem ne így nézne ki...:rohog::rohog:

igeeen ... különben az a trükk, hogy sütés közben felpúposodik és megrepedezik a teteje és ha minden jól megy akkor ahogy kihűl ez szépen visszasüpped szintbe (de ha megfordítod, akkor az alja lesz olyan és azt meg senki se nézi :D ... vagy behúzod vékonyan csokival és már nem is látszik :D)

tímeácska

Őstag
igeeen ... különben az a trükk, hogy sütés közben felpúposodik és megrepedezik a teteje és ha minden jól megy akkor ahogy kihűl ez szépen visszasüpped szintbe (de ha megfordítod, akkor az alja lesz olyan és azt meg senki se nézi :D ... vagy behúzod vékonyan csokival és már nem is látszik :D)
... vagy behúzom szépen csokival... Inkább...:p:D:D:D

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ja, Mackóm drágám, ajtót ne nyiss, akárhogy dörömbölnek, mert az az unokahúg. Ő szok(ik) dörömbölni. :rohog::rohog::rohog:

Oldal tetejére