Kipróbált édesség receptek

bogesz

Új tag
Csak a kíváncsiság kedvéért: a kicsi, fenyődísznek is használható, mézeskalács-szerű sütire gondolsz, vagy a nagyobb, puhább, általában cukormázas tetejűre (eredeti nevén: mézes csók) :)
hát olyan ,hogy szivecske:dr_39: meg csillag,meg hóember:dr_76: meg én csokiba szoktam mártani nem cukormázas! ja mi nem a :dr_164: szoktuk,hanem tálba,de olyan pufancs az egész. szóval nem tudom melyik nevet adnám neki!

bogesz

Új tag
Reform mézes

<o>:p</o>:p
<st1:metricconverter 0="" alt=" border="></st1:metricconverter>200 g. méz

150g barnacukor
<st1:metricconverter w:st="on" productid="50 g">50 g</st1:metricconverter> margarin
4 tojás
<st1:metricconverter w:st="on" productid="400 g">400 g</st1:metricconverter>. telj. kiörl.búzaliszt
1kk őr.fahéj
½ kk. szódabikarbóna
1 csipet só
szegfűszeg (őrölt)

Felmelegítjük a mézet, hozzáadjuk a cukrot (fruktózt), a margarint, melegítjuk, majd kihülés után a tojásokat is , egyenként.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, fahéjat, szódabikarbónát, szegfűszeget, sót. Ehhez jön a mézes massza. Követi 12 óra pihi.
Ezután 4 mm vastagra kinyújtjuk, jöhetnek a formák, majd 10-12 percig sül 200 celsius fokon.
köszi megtaláltam:hurra::hurra::hurra::hurra:de rendes méz?????????????:o:o:o én azt nem próbáltam eddig,félek tőle!

misamaci

Aktív tag
köszi megtaláltam:hurra::hurra::hurra::hurra:de rendes méz?????????????:o:o:o én azt nem próbáltam eddig,félek tőle!

A barnacukortól félj! (bár azt úgyis kiváltod:))
A normális mézben a különböző cukrok remekül ki vannak egyensúlyozva, ezért is írom mindig, hogy termelői mézet érdemes venni. Különben meg a sütiben a teljes kiőrlésű liszt még jobban rásegít a lassú felszívódásra (esetleg egy kevés + korpát még adhatsz hozzá, vagy darált natúr zabpelyhet .. .így még jobban elhúzható a felszívódás) ... A méznek alapból 35-58 közti a Gi értéke, szóval messze nem annyira húzós, mint a cukrok (csak sajna a bolti "standart" mézeknél nem lehet biztosra menni)

misamaci

Aktív tag
hát olyan ,hogy szivecske:dr_39: meg csillag,meg hóember:dr_76: meg én csokiba szoktam mártani nem cukormázas! ja mi nem a :dr_164: szoktuk,hanem tálba,de olyan pufancs az egész. szóval nem tudom melyik nevet adnám neki!

Az a nagyobb pufi fajta az a mézes csók :) ... receptet már találtam, jól néz ki, majd a hétvégén kipróbálom és tudósítok.

misamaci

Aktív tag
köszi,várom nagyon szóval termelői mézet fogsz bele tenni???????

Igen :cool::cool: Szerencsére van vagy 3 méhész ismerősöm is .... szal már csak az a kérdés melyiket tudom utolérni addigra :D:D

Különben a méznek alapból kb 80g a ch-tartalma és ennek kb a fele fruktóz ... ezért nem annyira veszélyes

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
De sajna a szirupra megoldást nem tudok, én azokat a recepteket kihagyom.
Borkától kaptam ajándékba Szerzetesek körtéje-t (http://netbio.hu/spd/NetBio_216704/Szerzetesek_korteje_3dbcsomag,
http://antalvali.com/hirek/luo-han-guo-kaloriamentes-termeszetes-cukorhelyettesito.html), amit teának lehet elkészíteni. Ha nem forrázza az ember, hanem főzi egy kicsit, akkor szirup lesz. Teljesen CH-mentes, 0 kalória, és természetes édes íze van. Még szirupot nem főztem belőle, csak a leírásban olvastam, ki kell próbálni.

Borka, azóta vettem ám én is szerzetesek körtéjét. Nagyon fini.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Mitől félsz? Engem még sose bántott. ;):dr_31:
Na komolyan, mehet a méz. HA nem melegíted 60 foknál melegebbre, akkor a vitaminok és az ásványi anyagok mindegyike meg is marad. Akkor gondolj arra, hogy a glukoz kalkulációja mellett mennyi értékes anyaghoz jutsz.

Ettél már bóti cukros sütit? Na az biztosan bánt.

borka

Őstag
én meg azt hittem,olyan "rossz" mint a cukor vagy mééééég "rosszabb"!
ezt nekem miért nem mondta eddig senki?

Kb 1 fél évvel ezelőtt volt téma a mézzel kapcsolatba. Misamaci ott is leírta már egyszer ezeket a dolgokat.
Sajnos akkoriban nem jártál erre.:(
Légyszi ne hanyagoljál bennünket olyan sokáig.:cool:
Sándor

gabibaba

Aktív tag
Gábor tegnap este megpróbálta befűzni a család nőtagjait, hogy csináljanak neki kókuszgolyót. Miután senki nem volt hajlandó, nekiesett, és megcsinálta a netről talált receptből, cukor helyett szorbittal. Egész jó lett, csak a gombócok lettek idővel egyre nagyobbak, 1/2 9 körül már pingponglabdányiak :) :).

borka

Őstag
Gábor tegnap este megpróbálta befűzni a család nőtagjait, hogy csináljanak neki kókuszgolyót. Miután senki nem volt hajlandó, nekiesett, és megcsinálta a netről talált receptből, cukor helyett szorbittal. Egész jó lett, csak a gombócok lettek idővel egyre nagyobbak, 1/2 9 körül már pingponglabdányiak :) :).
Nagyon ügyes:cool: benevezett a csináld magad mozgalomba.:)

bogesz

Új tag
Kb 1 fél évvel ezelőtt volt téma a mézzel kapcsolatba. Misamaci ott is leírta már egyszer ezeket a dolgokat.
Sajnos akkoriban nem jártál erre.:(
Légyszi ne hanyagoljál bennünket olyan sokáig.:cool:
Sándor
:dr_24::dr_24::dr_24::dr_24:bocsánat!!!!!!!!!:dr_24::dr_24::dr_24::dr_24:
ezt a fórumot ritkán lapozom és mindig csak ha sütni szeretnék!!!!!!!!!!!!!:dr_314::dr_314:
de most itt vagyok és FALOM a tudást!:dr_104:

misamaci

Aktív tag
én meg azt hittem,olyan "rossz" mint a cukor vagy mééééég "rosszabb"!
ezt nekem miért nem mondta eddig senki?

A méznél inkább az inzulinadag kiszámítása a trükkös rész .... hiszen csak a mézben levő glükózhoz kell inzulint számítani és utána elhinni hogy jól csináltad :D ... sajna sok mérő a fruktózt is beméri és ad egy fals magas értéket ... amire ha rákorrigálsz, akkor gyakorlatilag majd 2x-es adag inzulint adsz be .... de amúgy, ha képben vagy ezzel, akkor simán használhatod (persze azért ne rögtön vajas-mézes kenyérrel kezdd a méz alkalmazását :D:rohog::D)

bogesz

Új tag
A méznél inkább az inzulinadag kiszámítása a trükkös rész .... hiszen csak a mézben levő glükózhoz kell inzulint számítani és utána elhinni hogy jól csináltad :D ... sajna sok mérő a fruktózt is beméri és ad egy fals magas értéket ... amire ha rákorrigálsz, akkor gyakorlatilag majd 2x-es adag inzulint adsz be .... de amúgy, ha képben vagy ezzel, akkor simán használhatod (persze azért ne rögtön vajas-mézes kenyérrel kezdd a méz alkalmazását :D:rohog::D)
ÉS TE MINDIG ELHISZED???
ÉS KÉPBEN VAGY?:D
SZÍVESEN VESZEM HA VALAKI OKOSAT MOND NEKEM!!!!!!!:cool:

misamaci

Aktív tag
ÉS TE MINDIG ELHISZED???
ÉS KÉPBEN VAGY?:D
SZÍVESEN VESZEM HA VALAKI OKOSAT MOND NEKEM!!!!!!!:cool:

Nagyon tudok hinni benne, hogy jól csinálom, legfeljebb ha kiderül hogy mégse, akkor van min agyalni :):) .... ráadásul ha egy maci nem hisz a méznek, akkor már baj van :D:rohog::D ....
Mondjuk a normális mézet kb 40g-al lehet számolni (átlagosan ennyi glükóz van 100g-ban).
A bolti/kereskedelmi mézekben azért nem bízok, mert nagyon sok esetben felnyomják glükózsziruppal (2-3 éve volt az a nagy balhé a mézek körül ... szinte minden üzletláncban árusított méz megbukott, azóta nem tudom mennyit javult a helyzet, de nem is akarok kísérletezni).
Hasonló a helyzet a bolti/cukrászdai "mézes" sütikkel is, legtöbbször a mézet glükózszirup+aroma kombóval váltják fel, mivel ez kb 1/4 annyiba kerül, mint a valódi méz (és a sütiben úgy sem látszik, igazából ízre se mindig észrevehető)

bogesz

Új tag
Ebbe a sütibe 200gr. Méz kell,az azt jelenti,hogy 80gr a glukoz,de akkor most a méz ch-ját nézed vagy a glukozét? A méz 80gr ch-100GR.

Oldal tetejére