mindenkinek

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
sztem ez egy az egyben az, amit Ricsinek csináltak, mivel az is szájnyálkahártya-mintából készült és csak HLA-ra teszteltek. közben kiderült, hogy egyre több a nem HLA-s génvariáció is, ami cukorbetegséget jelentHET. szóval két dolog fontos itt sztem - még egy pozitív teszt sem jelenti, hogy biztosan cukros lesz a gyerek, a másik viszont, hogy a teszt csak a genetikai variációk egy részét szűri ki. azért érdemes sztem, ha vkit ez megnyugtat. mi is megnyugodtunk 2 hónapig, aztán... :(:(:(
Köszi! Pont erre gondoltam, emlékeztem erre, amit most is írtál és már mondtad nekem. Csak fura, hogy ezt így pénzért csinálják és reklámozzák is. Én igazából magamon csináltatnám meg és a gyereken (Brúnó), mert csak így lenne értelme, de fejenként 20ezret nem tudok kifizetni erre... ugye ha nekem is hibásak ezek a HLA-s fehérjéim, és Brúnónak is, akkor örökölte a hajlamot, de ha nekem nem hibásak, és Brúnónak sem, akkor ugye nem tudjuk. Nálatok is kíváncsi lennék, hogy nektek mit mutatna, felnőtteknél ez a vizsgálat.
 

tubi

Aktív tag
Köszi! Pont erre gondoltam, emlékeztem erre, amit most is írtál és már mondtad nekem. Csak fura, hogy ezt így pénzért csinálják és reklámozzák is. Én igazából magamon csináltatnám meg és a gyereken (Brúnó), mert csak így lenne értelme, de fejenként 20ezret nem tudok kifizetni erre... ugye ha nekem is hibásak ezek a HLA-s fehérjéim, és Brúnónak is, akkor örökölte a hajlamot, de ha nekem nem hibásak, és Brúnónak sem, akkor ugye nem tudjuk. Nálatok is kíváncsi lennék, hogy nektek mit mutatna, felnőtteknél ez a vizsgálat.
na látod, erre én is! a mi vérünk is ott van annál a kutatócsoportnál, akik Ricsiét nézték, de már több, mint egy éve nincs eredmény! igazság szerint amikor Ricsi cukros lett, továbbra nem is érdekelt. de épp beszéltük Gáborral, hogy megint nyúznánk őket kicsit, hátha másnak segít az info... megkérdezem.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Azért lényeges, hogy ez az egész az üzlet miatt van, mert nem kell félni ettől a hacking veszélytől. Csak ezért. Nehogy itt valaki elkezdjen ezen parázni, hogy meghackelik, mert nem fogják.
Ha ugyanis azért indult volna el ez a kampány, mert történtek ilyen hackelések és ki kell zárni, hogy újra megtörténjen, akkor van értelme ennek az egésznek és akkor komolyan kell venni. Így viszont ez a hír kb annyi, mintha arról szólna, hogy szebb zacskót adnak az Auchanban holnaptól.
Hajlok arra, hogy nagyon is igazad lehet. Egy jó üzlet, még jobb (ön)reklám van a dolog hátterében. Ezen az sem változtat, sőt, inkább használ, hogy ha mégis történik valami támadás, akkor lehet verni a mellényt, hogy "ugye én megmondtam". Meg ezzel a nagydobra veréssel (ami eddig is a véleményem volt) az is tudomást szerez róla, aki azt sem tudta eddig, hogy mifán terem a pumpa, vagy hogy működik a pacemaker. Vagyis nem tudott a lehetőségről, de így már igen.
 

pumpás

Őstag
[h=6]http://www.facebook.com/<wbr>mobinga.hu/app_131119970344243

Olvassátok el és szavazzatok minél többen.Egy mobilba épitett vércukormérö és inzulin adagoló.Papné Podonyi Melindát keressétek névszerint.[/h]
Mobinga
Elkészítjük mobilweblapodat, hogy minél több új ügyfelet tudj megszólítani. Speciális szolgáltatásaidhoz egyedi alkalmazásokat készítünk iOS, Android és Win 8 operációs rendszerekre. Mi megtervezzük és végrehajtjuk mobilstratégiádat!Oldal: 153 ember kedveli ezt



<form rel="async" class="live_355443571178640_131325686911214 commentable_item autoexpand_mode" method="post" action="http://www.facebook.com/ajax/ufi/modify.php" data-live="{&quot;seq&quot;:3725846}" id="uux0ne_43" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; color: rgb(51, 51, 51); font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 14px; text-align: left; "><button class="like_link stat_elem as_link" title="Tetszik" type="submit" name="like" data-ft="{&quot;tn&quot;:&quot;>&quot;,&quot;type&quot;:22}" style="background-image: none; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: initial; border-top-style: none; border-right-style: none; border-bottom-style: none; border-left-style: none; border-width: initial; border-color: initial; color: rgb(109, 132, 180); cursor: pointer; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; overflow-x: visible; overflow-y: visible; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; text-align: left; width: auto; ">Tetszik</button> ˇ <label class="uiLinkButton comment_link" title="Szólj hozzá!" style="cursor: pointer; color: rgb(107, 132, 180); vertical-align: baseline; "><input data-ft="{&quot;type&quot;:24,&quot;tn&quot;:&quot;S&quot;}" type="button" value="Hozzászólok" style="background-image: none; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: initial; border-top-style: none; border-right-style: none; border-bottom-style: none; border-left-style: none; border-width: initial; color: rgb(109, 132, 180); cursor: pointer; font-family: 'Lucida Grande', Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; vertical-align: baseline; "></label> ˇ Megosztás ˇ <a href="http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=355443571178640&id=100000389999144" style="cursor: pointer; color: rgb(153, 153, 153); text-decoration: none; "><abbr title="2012. május 6., 10:36" data-utime="1336293390" class="timestamp livetimestamp" style="border-bottom-style: none; border-bottom-width: initial; border-bottom-color: initial; ">10 perce</abbr> ˇ http://www.facebook.com/#


    • <i class="mrs defaultIcon customimg img sp_e8vxbd sx_3c985e" style="margin-right: 0px; background-image: url(http://static.ak.fbcdn.net/rsrc.php/v1/yY/r/Z7qd9gnHcXN.png); display: inline-block; height: 12px; width: 12.5px; margin-top: 1px; vertical-align: top; margin-left: -2px; background-position: -12.5px -204px; background-repeat: no-repeat no-repeat; "> <label data-hover="tooltip" title="" class="deleteAction stat_elem UIImageBlock_Ext uiCloseButton" for="uux0ne_22" aria-owns="js_11" aria-controls="js_11" aria-haspopup="true" tabindex="0" id="js_18" style="cursor: pointer; color: rgb(102, 102, 102); font-weight: bold; vertical-align: middle; display: inline-block; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; zoom: 1; background-image: url(http://static.ak.fbcdn.net/rsrc.php/v1/yA/r/4WSewcWboV8.png); height: 15px; width: 15px; float: right; overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; opacity: 0; background-repeat: no-repeat no-repeat; "><input type="submit" name="delete[3725846]" id="uux0ne_22" style="font-weight: normal; cursor: pointer; opacity: 0; outline-style: none; outline-width: initial; outline-color: initial; padding-top: 18px; padding-right: 18px; padding-bottom: 18px; padding-left: 18px; "></label>Szabolcs Liktor Pályázatok-névszerinti keresés-Papné Podonyi Melinda
      </i>

</form>
 

g_andi

Tag
Sziasztok!
Kislányom 1-es tip. diabéteszes és coeliakiás/lisztérzékeny/ és neki szereztem örömet ezzel a tortával.Aki szeretné, szintén elkészítheti, az alábbi recept alapján.Ha nem lisztérzékeny a gyermek, rendes gluténos búzaliszttel is megcsinálható, és úgy olcsóbb is.Kérlek, ha tetszik, és lehetőséged van rá szavazz a tortára a facebook-on.Először a Macozs oldalát kell like-olni, majd az alábbi linkeken lehet szavazni a tortáinkra.Ezer köszönet minden szavazónak!
Andika tortája:http://www.facebook.com/pages/cukorbeteg/142060049189557?sk=app_191829820911058&app_data=2

Krisztike tortája:http://www.facebook.com/pages/cukorbeteg/142060049189557?sk=app_191829820911058&app_data=14

Gluténmentes és diabetikus Barbi torta receptje:

Először elkészítem a piskóta tortát.
Hozzávalók:
• 8 tojás
• 2 evőkanál víz
• 10 evőkanál Glutenix Alfa-mix lisztkeverék/300 g/
• 10 evőkanál Xilit /220g/vagy 10 evőkanál fruktóz
• 1 mokkáskanál szódabikarbóna
• 1 citrom lereszelt héjja
• 1 mokkáskanál Dr Oetker vanillia aroma

Úgy keverem ki, mint a hagyományos piskótát és kizsírozott, rizslisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, 180-200 fokon sütöm 40-45 percig (10 perc után mérséklem a lángot)

Ha kihűlt kettőbe vagy háromba vágom.

Amíg hűl, elkészítem a krémet.
Hozzávalók:
• 1200 ml tej
• 3 tojás sárgája
• 120 g gluténmentes pudingpór /3 csomag/ Vanillia, tejszín, puncs, vagy gyümölcs ízű
• 250 g kocka margarin /g.m.
• ízlés szerint, folyékony édesítő
Elkészítése:
1200ml tejből kiveszek egy kicsit ezzel összekeverem a pudingport, ehhez keverek még 3 tojássárgáját, majd a tej másik részét felteszem főni. Teszek még bele 250g növényi margarint és ha forr beleöntöm a simára kevert pudingporos, tojásos tejet, állandó kevergetés mellett addig főzöm kisebb lángon, míg besűrűsödik. Ha elzártam folyékony édesítőt keverek bele, ízlés szerint.

A legalsó tortalapra teszek lecsöpögtetett gyümölcsbefőttet/magozott meggy vagy egzotikus gyümi, barack, ami van otthon és erre öntöm az elkészített krémet. Gyümölcs szezonba lehet idény gyümivel is készíteni, és így kevesebb ch.-ot fog tartalmazni. Fontos hogy mérjük ki a gyümölcsöt, hogy tudjunk vele számolni a végén.

Ha háromba vágtuk,a következő lapot ráteszem, és megismétlem a gyümölcsözést, krémezést.

Majd a tetejét is ráteszem.
Ha maradt még krém, azt a pudingformába teszem. Két pudingformát használok, egy nagyobbat és a tetejére egy kicsit, de az első ilyen tortánál, csak a nagyot használtam, és miután beletettem a barbi babát kentem rá a „szoknyája” felső részét. A krémből még főzők egy adagot, teletöltöm a két pudingformát, és a torta megkenéséhez félreteszem a maradékot. Ehhez a krémhez is a hozzávalókat a fenti alapján készítem el.

Amíg hűl a formákba a krém, marcipánból elkészítem a feliratot/a Szamos marcipántömbök gluténmentesek/ és a díszeket. Aranyos kisvirágokat lehet csinálni. Én fehér marcipántömböt vettem csak, ezt színeztem ételszínezékkel és a közepe a virágocskáknak Dr Oetker díszítődrazsé volt. Persze utána pár napig még kék és piros volt a kezem, amiért a színezéket gumikesztyű nélkül kevertem bele. Ezt megakadályozni úgy is lehet, hogy eleve színes marcipánformát veszünk, de nekem olcsóbban jött ki így, és a nem szülinapos tesó is élvezte a „gyurmázást”. Franciadrazséval is lehet díszíteni, /az is gluténmentes/ de természetesen a felhasznált anyagokat le kell mérni, és beleszámítani a szénhidrátba.

Az előző torta díszítéséhez, feliratához használtam a marcipánok helyett Dr Oetker színes dekortollat és kicsi lila rózsaszín dekor cukorszívecskéket, de azzal vigyázni kell, mert a meleg pudingon szétfolyik. Amúgy a díszítést a fantáziára lehet bízni, és ha nem lisztérzékeny a gyermek, még több a lehetőség.

Teszek még be képet a kisvirágokról. Ez igazából 5 kis golyócska marcipánmassza, amit kör alakba egymás mellé teszek és lelapítok és a közepe a dekor drazsé.

Ha mindezzel megvagyok és kihűlt, összeállt a krém ráteszem a tortaalapra.

Majd rákenem a tortára a maradék krémet.

Majd beleteszem a közepébe a derékig folpackba csomagolt barbibabát.
Nálam kicsit szétvált a krém, mikor bele tettem a barbit, de ezt rendbe lehet hozni egy kis toldással a tetejéből, vagy megmaradt krémmel.Ha marad meg krém ezen kívül is, akkor azt le kell vonni a torta össz. szénhidrátjából, és apuka, tesók még örülnek is ennek.
 

g_andi

Tag
Sziasztok!

Meg szeretném osztani veletek véleményemet, a tegnap látott Kék Fény műsorban lévő diabéteszes ember haláláról és az abból következő perről.Felháborít, hogy az ügyeletes rezidens doktornő nem ismerte el,hogy hibázott,/ami sajnos emberéletbe került,/arra hivatkozva,hogy az egyetemen nem tanítják a vércukormérők használatát.Ő a Hi jelzést hibaüzenetnek,vagy hyponak könyvelte el, és cukoroldattal itattatta az ügyeleti sofőrrel, a lehet hogy a magas érték miatt még ketoacidózisos állapotba lévő beteget,aki a rosszullét után elhunyt.Mi a véleményetek erről?
Leírom még én is a hétvégi tapasztalataimat az ügyelettel kapcsolatban,de remélem, ez nem általánosságban fordul elő,hogy tévesen diagnosztizálnak.16 hónapos kisfiamnak szombat késő este magas láza volt, ezért kúpot adtam neki, ami nem maradt meg benne,bárhogy próbálkoztam, kikakilta.Ezért Nurofen szirupot kapott, ami le is vitte éjszakára a lázát.Másnap reggel szintén magas lázzal ébredt, ezért szintén Nurofent kapott és ülő fürdőztette a férjem, de nem akart lejjebb menni a láza.Felhívtam az ügyelete, hogy a lázcsillapító és ülőfürdő hatására nem megy lejjebb a kicsi láza.Mondták,hogy adjak neki kúpot , mélyre tegyem fel és szorítsam össze a farpofákat és ha csillapodik a láz vigyem be.Így tettem, és egy jó 10-15 percig fogtam össze a kis popsiját, miközben szopizott és szerencsére nem jött ki a kúp.Ezután felhívtam a húgomékat, hogy be tudnának e vinni a gyerekügyeletre autóval, és szerencsére ő készségesen segített/mint mindig/, így nem kellett a lázas gyermekkel buszoznunk.Ekkorra Janikámon már kiütések is jelentkeztek, ezért felhívtam ismét az ügyeletet, hogy testszerte kiütések vannak a gyermeken, és ha esetleg bárányhimlős lenne, akkor is ugyanott az első ajtón kell e bemenni.Erre a válasz:Hát az ablakon mégse jöhetnek,de elvétve van csak pár gyermek nyugodtan lehet hozni.Persze az első telefonnál felvilágosított, hogy 12.30 és 15.00 h. között ne hozzam a gyereket, mert orvosváltás stb... lesz.Az ügyeletre értünk dél körül, megvizsgálták a pici fiamat és azt mondták, hogy 90%, hogy bárányhimlő, de mivel a törzsön kevesebb kiütés volt megnézték a nyelvét ,száját ahol varicellás kiütéseket állapítottak meg.A papírra diagnózisként bárányhimlőt írtak, és elláttak tanácsokkal:Lázcsillapítás,bő folyadék és még azt is mondták elég ha felhívom a háziorvosunkat és mondom bárányhimlős a gyermek.Otthon a láza továbbra is tartotta magát,a kiütései vöröslettek,de mivel a törzsön másnapra se jelentkezett és fel se hólyagodzott, és a láza továbbra is makacsul magas volt a hűtőfürdők, Nurofen ellenére inkább elvittem a háziorvoshoz aki kizárta a bárányhimlőt és azt mondta, hogy allergiás a Nurofenre és valami vírusfertőzést szedtünk össze megint.
Szóval tény,hogy emberek vagyunk hibázunk, többek között én is rengetegszert, de tanulok belőle és vállalom a következményét, és az orvos aki a gyógyításra esküdött fel, ismerje el ha hibázik, és ne kifogásokat keressen.Kérlek aki tud írjon pozitív véleményeket is az ügyeleti ellátásról,orvosokról, ne csak ezek maradjanak meg a köztudatban,mert ezek igencsak elszomorítóak. :(No máris eszembe jutott egy pozitív dolog.Jó, hogy nem bárányhimlős Janika, mert jövő héten megyünk Andikával pumpa feltételre,oktatásra és így nem kell aggódnom,hogy mi van itthon Janikával,és remélem addigra már meg is gyógyul.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Sziasztok!

Meg szeretném osztani veletek véleményemet, a tegnap látott Kék Fény műsorban lévő diabéteszes ember haláláról és az abból következő perről.Felháborít, hogy az ügyeletes rezidens doktornő nem ismerte el,hogy hibázott,
Én is láttam, gyalázatos, ahogy "védekezett".
A gyerkőcöknek jobbulást, a pumpázáshoz pedig megy a drukk ezerrel. Pusza nektek :dr_178:
 

gabibaba

Aktív tag
Szeretnék 'kölcsönkérni' valakitől egy Glucagon-t. Jövő kedden utazik a gyerek és a miénket nem találjuk, nem biztos, hogy tudok addig receptet szerezni (ez ma vagy holnap kiderül). Bp-en.
 
Kedves Cukorbeteg Társak!

Tudna-e valaki segíteni. Reggelenként 65 Ch-t eszem. Erre ha 6 egységet szúrok kevés, ha 7 egységet, akkor meg 11-re hipó van. A legjobb megoldás lenne, ha tudnék adni 6,5 egységet, amit ezekkel a penekkel nem lehet. Úgy hallottam a gyerek-pen tud fél adagokat adni. Hol lehetne ilyet szerezni? Ha valakinek volna felesleges megvennék.

Köszönettel:

Moncsi
 

tubi

Aktív tag
Kedves Cukorbeteg Társak!

Tudna-e valaki segíteni. Reggelenként 65 Ch-t eszem. Erre ha 6 egységet szúrok kevés, ha 7 egységet, akkor meg 11-re hipó van. A legjobb megoldás lenne, ha tudnék adni 6,5 egységet, amit ezekkel a penekkel nem lehet. Úgy hallottam a gyerek-pen tud fél adagokat adni. Hol lehetne ilyet szerezni? Ha valakinek volna felesleges megvennék.

Köszönettel:

Moncsi
lehet ilyen pent szerezni, de nem lenne egyszerűbb a CH-n változtatni? mikor mérsz utána, amikor kevés/sok? 11 után mikor hipózol? mindig ugyanazt eszed? én biztos nem az inzulinon, hanem a CH-n változtatnék... az is lehet, hogy csak az inzulinbeadás időpontján elég változtatni.
 
Kedves Tubi!

Nem változtatok a CH-án, mert így is csont-bőr vagyok. Mindig ugyanazt eszem, joghurt, búzacsíra, teljes kiőrlésű kenyér, felvágott. A cukor étkezés után 1,5 órával mondjuk 7,1 amit tartania kellene délig. De nem tartja 10-11 között mindig leesik. Ezért lenne jobb, ha tudnék adni 6,5 egységet. A pen lenne a megoldás.

Köszi,
Moncsi
 

tubi

Aktív tag
Kedves Tubi!

Nem változtatok a CH-án, mert így is csont-bőr vagyok. Mindig ugyanazt eszem, joghurt, búzacsíra, teljes kiőrlésű kenyér, felvágott. A cukor étkezés után 1,5 órával mondjuk 7,1 amit tartania kellene délig. De nem tartja 10-11 között mindig leesik. Ezért lenne jobb, ha tudnék adni 6,5 egységet. A pen lenne a megoldás.

Köszi,
Moncsi

de akkor egyél többet, adjál több inzulint!!! természetesen nem a CH csökkentésére gondoltam feltétlenül :) amúgy meg ha leesik 10-11 között, miért nem eszel rá egy kis kajcsit? ha úgyis vékony vagy, nem árt a nasi :)
 

tubi

Aktív tag
őszintén szólva én azért nem gondolnám, hogy a feles inzulinozás a megoldás, mert azért ez, amit most tapasztalsz, nem fog örökké tartani! jön a nyár, másképp alakulnak majd a cukraid. persze szerezhetsz egy feles pent, de sztem sokkal egyszerűbb, ha elfogadod, hogy most ez így van, pár hét múlva meg másképp lesz. addig meg amikor hypo felé közeledsz, mérd meg és ha tudod, hogy le fog esni, egyél. az, hogy kinek milyen kaja hogy tart ki, mindenkinél más, nem lehet megspórolni a kísérletezést. nekem pl a tej egyáltalán nem emeli a cukromat, a cukrosok nagy részének igen! a gyerekemnek a banán olyan, mintha körtét enne (persze kell számolni a CH-t, de nem emeli gyorsabban, mint a körte-alma). szóval én annak a híve vagyok, hogy mindent ki kell próbálni, Te pl. már nehezen tudnál ennél alacsonyabb GI-s reggelit enni, de akkor el kell fogadnod, hogy nem tart ki délig és kész. ehhez kell alkalmazkodni.
 

tubi

Aktív tag
bocs, visszaolvasva az előző hozzászólásomat látom, hogy kicsit nyersre sikeredett a stílus, nem volt szándékos. csak azt szerettem volna leírni, hogy vannak más megoldások is és hogy még egyénen "belül" is változnak a dolgok. ez a betegség tényleg azért nehéz, mert nagyon sok faktortól függ a cukrunk alakulása és gyakran nincs magyarázat, nem is érdemes keresni, de tenni kell a jó cukrokért, elfogadva, ami most van. nekem pl évekig jó volt az este 10 órás lantus beadás, aztán egyszercsak hypózni kezdtem éjszaka/hajnalban, és mikor láttam, hogy ez már nem egyedi eset, elkezdtem sakkozni a beadás időpontjával. most 2 éve a du 2-es beadás működik. de nem fogok kétségbe esni, ha majd megint megváltozik, akkor megyek utána. állati fárasztó, de nincs más választásom. és őszintén szólva én már nem is fektetek sok energiát a miértekbe...
 

borka

Őstag
Megjelent a diabetes újság 2. száma,mely beszámol a III. civil fórumon történtekről és benne egy sztárfotó,ami a címoldalon is megtalálható!!!!!!!!
Az első oldalon pedig a 77 Elektronika Kft. legújabb vc. mérője.(állítólag a világ legpontosabb mérője)
 

Csatolások

  • DSCF3258.JPG
    DSCF3258.JPG
    70.1 KB · Olvasás: 7
  • DSCF3256.JPG
    DSCF3256.JPG
    71.1 KB · Olvasás: 12
  • DSCF3257.JPG
    DSCF3257.JPG
    78.5 KB · Olvasás: 12

tímeácska

Őstag
Megjelent a diabetes újság 2. száma,mely beszámol a III. civil fórumon történtekről és benne egy sztárfotó,ami a címoldalon is megtalálható!!!!!!!!
Az első oldalon pedig a 77 Elektronika Kft. legújabb vc. mérője.(állítólag a világ legpontosabb mérője)

Én úgy tudom, hogy teljesen ugyanazon az elven működik a fotón látható mérő (Trend), mint az Ideál. A különbség a memóriában, és pár apróbb hasonló dologban van csak, és a támogatottságban - de a mérési technológia, az étkezés előtti/utáni megjelölési lehetőség, stb. ugyanaz . Ugyan úgy, ahogy a Personal és a Partner gépek voltak, az egyik adható közgyógytámogatásra (Personal), a másik pedig nem (Partner). A Trend nem közgyógytámogatott, az Ideál igen. De ugyanolyan tesztcsíkkal működik mindkettő! Meg a dizájn más...
Egyébként köszi a képeket! :)
 
Oldal tetejére