Országos Diabétesz Programok

tímeácska

Őstag
http://www.diabet.hu/info.aspx?sp=141

Diabétesz Világnap 2011
<center>A Világnap története >></center>
Küldje be Ön is meghívóját, beszámolóját a Világnap eseményeiről, írjon a szerkesztoseg@diabet.hu e-mail címre, és népszerűsítse a rendezvényt a www.diabet.hu/vilagnap - hazai események honlapon is!


<tbody> </tbody>

<tbody>
</tbody>
Tégy a cukorbetegség ellen! Most!
Még négy hónap a Diabétesz Világnapig



A Diabétesz Világnapok fő témája 2009-2013 között öt évig a diabétesz edukáció és prevenció. Bár 2011 a ciklus harmadik éve, a cukorbetegség megfelelő oktatása és megelőzése semmit sem vesztett jelentőségéből, továbbra is hatalmas a feladat a cukorbetegek és szakemberek számára.

2011 világszerte mérföldkő a több mint 300 millió cukorbeteg számára, hiszen ez év szeptember 19-20-án kerül sor New Yorkban az első ENSZ Csúcstalálkozóra a Nem Fertőző Betegségekről. A november 14-i Diabétesz Világnap kiváló alkalom lesz a világ-vezetők által hozott döntések megszilárdítására és az eredmények kommunikációjára. Ezzel egy időben a Diabétesz Világnap ötleteivel, eseményeivel előkészíti és lendületet ad a cukorbetegséggel foglalkozó szakembereknek a decemberben Dubaiban megrendezésre kerülő Diabetes Világkongresszushoz is.

Az idei év jelmondata: Tégy a cukorbetegség ellen! Most!

A 2011. évi kampány üzenetei:
  • A cukorbetegség az életébe kerülhet: 8 másodpercenként 1 ember meghal miatta
  • A cukorbetegségre figyelni kell: évente 1 millió amputációt okoz
  • A cukorbetegség nem válogat: fiatalt / időset; gazdagot / szegényt; férfit / nőt egyaránt érinthet
  • Az élethosszig tartó gondozás nem kiváltság: mindenkinek joga van az oktatáshoz, gyógyszerekhez és a megfelelő gyógyászati eszközökhöz
  • Válaszd az egészségesebbet: figyelj az élelmiszerekre és a környezetre!
<center>A 2011. évi kampány hivatalos magyar nyelvű plakátjai 2011. július 19-től letölthetők honlapunkról.

Ön már szervezi a helyi világnapi rendezvényt?
Várjuk a rendezvények szervezőitől a felhívásokat, meghívókat, majd pedig a beszámolókat! Ossza meg velünk véleményét, élményeit!

A Diabétesz Világnappal kapcsolatos legfrissebb információkat, híreket, hazai rendezvényeket folyamatosan közzétesszük a Magyar Diabetes Társaság honlapján!
www.diabet.hu/vilagnap

Idén először a Facebook-on is szeretettel várjuk majd!</center>
 

tímeácska

Őstag
Mit szólnátok egy Diabétesz Világnapra (november 14) szervezett találkozóra, amolyan Dr.Info-s világnapi rendezvényként lebonyolítva?
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Apropó egyenpóló! Én ugye annyira vigyáztam rá, hogy fel sem vettem. :dr_31: Na de a gyermekem, az már nem vigyáz, tehát felvesz. :mad: Hát egyáltalán nem örültem neki, de gondoltam majd kimosom kézzel. Ez nem jött össze, mert gyermek kimosta géppel. Az összes fehérhez berakta a bordó alsógatyáját is, mivel az is fehérnemű, cimszó alatt. :rolleyes: Lett nekem egy talicskányi rózsaszin cuccosom. Közöttük az én féltve őrzött DrInfo-s egyenpólóm is. :rolleyes: Büdös kölke :mad::rohog:
 

tímeácska

Őstag
[h=2]Márciusban ismét Civil Fórum[/h]A Diabetes betegtájékoztató lap és az Alapítvány a Cukorbetegekért a Tudomány Kiadó szervezésében – a tavalyi esemény sikerére, a program növekvő népszerűségére tekintettel – idén megrendezi a III. Civil Fórumot.
A rendezvény időpontja: 2012. március 3., szombat
Helyszíne: Fonó Budai Zeneház (1116 Budapest, Sztregova u. 3.)

A III. Civil Fórum előadásai, a tervezett témák:
  • Divatos diéták – érdemes? Mit érdemes?
  • A 2-es típusú cukorbetegség kezelésének új lehetőségei – injekció, de mégsem inzulin
  • Inzulinpumpa-kezelés
  • Felírhatóság az OEP szabályozók tükrében
  • A cukorbeteg nő (fogamzásgátlás, PCOS, menstruáció, klimax)
  • Korszerű táplálékkiegészítők
  • Hogyan készüljünk fel a szakorvosi vizitre?
  • Modern szemészeti vizsgálat: várakozás és pupillatágítás nélkül
A rendezvényen kerül átadásra a Lang Gusztáv-díj (javaslatokat február 20-ig lehet benyújtani, részletek a www.diabetes.hu/alapitvany/<wbr>palyazatok oldalon) és az IDF Joslin-érme, valamint a tavalyi páciensoktatás tesztjeit is értékeljük.
A rendezvény szüneteiben infó-pultoknál közvetlenül is tájékozódhatnak a résztvevők a különböző betegoktatási lehetőségekről, kiadványokról. Számos gyártó és forgalmazó kiállítja termékeit és kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít.
A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, belépőket korlátozott számban a diabetes20@tudomany-kiado.hu címen lehet igényelni.
 
Oldal tetejére