Példaként a Körner Anna főorvos a paleolit korszakot idéző étkezést említi, amellyel kapcsolatban csodálatos gyógyulásról szóló történetek is olvashatóak... A cikk itt olvasható: Semmelweis Egyetem: a „csodadiéták” nem gyógyítják a cukorbetegséget
Remélem minden fanatikus, gyermekét sanyargató és veszélyeztető anya olvassa ezt.Példaként a Körner Anna főorvos a paleolit korszakot idéző étkezést említi, amellyel kapcsolatban csodálatos gyógyulásról szóló történetek is olvashatóak... A cikk itt olvasható: Semmelweis Egyetem: a „csodadiéták” nem gyógyítják a cukorbetegséget
sajnos ha igazán fanatikus, hiába olvassa...Remélem minden fanatikus, gyermekét sanyargató és veszélyeztető anya olvassa ezt.
Én nem tudomMolli!
és a tejtermékeknél a savanyított cuccok is lehetnek ,,ártalmasak" szerinted?és a rostok milyen formában jobbak?én sok helyen azt olvasom ,hogy a friss rostok jobbak mint pl. a teljes kiőrlésű lisztek ,azok is jók ,csak a zöldségekben ,gyümölcsökben fellelhető nyers rostok a gyomornak és sok más mindennek jobbat tesznek mint a szárazabbak
én pár napig ittam zóld turmixot(60% gyümi 40 % zöld levél és víz ) és jónak éreztem ,de ugye most a zöld leveleket kevésbé tudom beszerezni ezért hosszú távon csak a mások által leírt dolgokra tudok hagyatkozni ,hoyg állítólag nagyon jó a refluxra és az emésztésnek is jót tesz!
A TRIGR meg az ellenkezőjét bizonyította be, nagyon klasszSzendi Gábor számkivetett,ám mégis csupán csak egy PSZICHOLÓGUS,ám velejéig érdekember szerint a tej méreg.
"Véd a tej a diabétesz ellen
(...)
A Harvard Medical School kutatóinak vizsgálata kimutatta, hogy azok, akiknek magas a transz-palmitolajsav szintje, 60%-kal kisebb kockázattal lesznek cukorbetegek.
[...]
A transz-palmitolajsav olyan esszenciális zsírsav, melyet az emberi szervezet nem tud előállítani, jó hír azonban, hogy a tejben természetes formában megtalálható. Így a rendszeres tejfogyasztóknál a diabétesz kialakulásának esélye 2/3-dal csökken.
[...]
Az amerikai kutatás most azt is kimutatta: van még olyan eleme a tejnek, mely segíti egészségünk megóvását, és védelmet jelenthet a 2-es típusú cukorbetegség ellen."
Forrás: http://www.elelmiszer.hu/cikk/ved_a_tej_a_diabetesz_ellen#
A TRIGR meg az ellenkezőjét bizonyította be, nagyon klassz![]()
Igazából senki nem tudja, vannak irányzatok és hívők minden irányban, de objektív igazságot még senkinek sem sikerült felállítani.Igen, óriási nagy ellentmondásokat látok én is...
Igen, óriási nagy ellentmondásokat látok én is...
Tudományos kísérlet ide vagy oda, én régebben minden gond nélkül tudtam tejet inni, ma már minden bajom van tőle. Illetve nincs, mert már nem iszom.Igazából senki nem tudja, vannak irányzatok és hívők minden irányban, de objektív igazságot még senkinek sem sikerült felállítani.
Én azt gondolom, hogy annak egészséges, akinek semmilyen immunreakciót nem vált ki a tej a szervezetéből (akár emésztőszervit), tehát még csak tünetmentesen sem alakul ki érzékenység vagy allergia (sajnos az emberek jelentős részénél, kb a felénél kialakul). Akinél kialakul bármi érzékenység, annak nem egészséges, pl nekedSzerintem nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a tej egészséges, vagy egészségtelen. Mindkét tábornak (kísérletnek) van igazsága.
Én inkább egészségesnek gondolom, és számomra kár, hogy nem tudom megfelelően hasznosítani.