Receptek

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Csirkehúsos, bazsalikomos.... Én még szárzellert is rakok bele.

Csatolások

• Csirkehúsos bazsalikomos tésztasaláta pirított magokkal.doc
    128.5 KB · Olvasás: 16

borka

Őstag
Vasárnapi menü::p
Magyaros gombaleves, birkapörkölt főt krumplival,savanyúságnak csalamádé. Deszert: nuku.:( Fotó: nuku:)

gabibaba

Aktív tag
Csirkehúsos, bazsalikomos.... Én még szárzellert is rakok bele.

Ezt főztem, nem rizst. Nagyon finom! (Igaz, nem egész ez, mert nem volt tárkonyecet meg tökmagoil, de ennek dacára.) Gyerekek üzentetik, ilyeneket lehetne még felrakni, ha tudsz, akár privátban is.
G.: Palacsintás ötleted nincs?

:p

vighkata

Most egy új salis receptet találtam ki magamnak, ennek a bazsalikomosnak a mintájára. Azért mondom, hogy kitaláltam, mert én önfejű, dacos módon a legtöbb recepten változtatok, aztán ha jó sül ki belőle, azt megjegyzem.

Íme a változatom.

Hozzávalók:

• csirke husi, vagy pulyka (csak is comb, a csirkéből is)
  • jégsaláta
  • szárzeller
  • Farfale (masni) tészta
  • olaj
  • főzőtejszín
  • bazsalikom
  • tárkony
  • só, fehérbors
  • citrom, vagy ecet
  • pici Delikát 8, vagy Vegeta
A tésztát kifőzöm, leszűrés után olajjal keverem, hogy ne tapadjon össze. A husikát vékony csíkokra szeletelem, picit megsózom és meglocsolom kevés citromlével. Teflon serpenyőben nagyon vékony olajon megpirítom, és amikor jól megpirult, ráöntök egy 2 dl-s főzőtejszínt. Ekkor szórom meg a fűszerekkel, és pici Delikát 8-cal. Ezzel így rotyogatom még, a tejszín egy kicsit besűrűsödik.
Közben a szárzellert a levelével együtt apróra vágom, és a jégsalátát is. A jégsalátát majdnem hogy nem lehet leveleire szedni, mert a levelek roppannak, törnek, ezért késsel vágom vékony csíkokra. a salátát picit sózom, és a vagdosás közben locsolgatom néhány csepp citromlével (itt lehet citrom helyett ecetet használni, de ajánlatos a gyümölcsecet 5%-os, a mesterséges 10-20%-os helyett).
Amikor kész a sali, akkor összekeverem a tésztával. A tejszínes husika erre a sali-tészta keverékre kerül, így mutatós, de mindent össze is lehet keverni előre. Díszítésnek mehet a tetejére paradicsom, friss bazsalikom csúcs, vagy akár pirított szezámmag.

Jó étvágyat.

vighkata

Palacsintás? Hát abból csak a hagyományosak vannak nekem is.

De ha a töltelékre gondolsz, akkor itt van egy alap töltelék, amit bevetettem Kisgyónon is.

• 3 dkg vaj (margarin)
  • 3 evőkanál cukor (ennek megfelelő édesítőszer)
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tej
Látható, hogy mindenből 3 kell, ez az alap. Lassú tűzön puding sűrűségűre főzni. Ízesítésnek mehet bele vanília, kakaó, fahéj, dió, de szuper páros a kakaó magozott meggyel.

borka

Őstag
Palacsintás? Hát abból csak a hagyományosak vannak nekem is.

De ha a töltelékre gondolsz, akkor itt van egy alap töltelék, amit bevetettem Kisgyónon is.

• 3 dkg vaj (margarin)
  • 3 evőkanál cukor (ennek megfelelő édesítőszer)
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tej
Látható, hogy mindenből 3 kell, ez az alap. Lassú tűzön puding sűrűségűre főzni. Ízesítésnek mehet bele vanília, kakaó, fahéj, dió, de szuper páros a kakaó magozott meggyel.

Kata, van neked 111 palacsinta recepted is, abba meg van töbfajta tészta is.:rolleyes::mrgreen::mrgreen:......S.

vighkata

Átalküldöm én is szívesen, de a dolgozóban van, és én csak hétfőn dolgozom magam.
Borka, fel lehet ide is tenni, mert Word-ben van, és azt piciben rakja fel, rákattintással lehet kinyitni.

vighkata

Itten vanik 111 palacsinta recept, Borkának köszönhetően. Lehet tölteni, mármint palacsintát.

Csatolások

• palacsintarecept.doc
    194.5 KB · Olvasás: 9

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
CH számláló - segítség

Angyalka jóvoltából egy szénhidrátszámláló excel tábla:

Töltsd le és használd :)

Az itt található táblázat hibás volt, aki szeretné a legfrisebb verziót megkapni Angyalka11 jóvoltából, írjon az alábbi e-mail címre:

[email protected]

Köszönjük Angyalka!

vighkata

Drága Kata és a többiek!
Az intersparban akciós a naphal 1kg (2000, helyett) - 1000,- Ft április 8.-ig.
hű bakker, hívott is barátosném, hogy menjünk hal(t) venni, gondoltam riasztalak is benneteket, de hát ennyit tudok, mán el is felejtettem.
Köszike az infot.

Fiúk Lányok!
A naphal akciós a zinterspárban!!! (Izé, ezzel elkéstem)

borka

Őstag
Húsvétra készűlve
Hasznos trükkök tojás -és sonkafőzéshez
Ha a hagyományt követve húsvéti fött tojást is szeretnénk tálalni az ünnepi aztalra, nem árt néhány dologra figyelnünk.Az első legfontosabb,hogy a megfőzendő tojások frissek legyenek. Erről úgy győződhetünk meg,a legegyszerűbben, hogy a tojásokatsós vízbe rakjuk. Ha kellően frissek, lesűlyednek az edény aljára, ha nem, felszínre emelkednek. Jó tudni azt is,hogy a tojás héja nem reped meg,ha főzés előtt gombostűvel megszurjuk. De tehetünk a főzővízbe kevés ecetet vagy sót is: hatásukra a megrepedt tojás sem fut kia héjából. A kemény tojás főzési ideje a víz forrásától számítva 10 perc, után szedjuk ki,és tegyük hideg vízbe.Héjuktól így könnyen megszabadíthatók. Ha a főtt sonka levébe főzzük meg atojásokat, ízük még finomabb lesz,hiszen átveszik annak füstölt ízét. Szalonnával körbe kent tojás szép fényes lesz és tovább eláll.
A nyers füstölt sonkát- legyen kötözött sertéslapocka vagy úgynevezett parasztsonka, esetleg szaftosabb tarja- alaposan megmosva előző este áztasuk be annyi hideg vízbe, hogy ellepje. Másnap cseréljük le a vizét hasonló mennyiségű hidegre.A főzőlébe izlés szerint tehetünk egész fekete borsot,koriandert,fokhagymát,néhány szem borókabogyót,melyekkel lassú tüzön 3-4 órán keresztűl puhára főzzük.Saját levében hagyjuk kihülni.Reszert tormával, mustárral vagy fínom tavaszi zöldsalátával kínáljuk.
A tormáról kevesen tudják,hogy számos jó hatása van az emberi szervezetre.
Tartalmaz pl. B-és C- vtamínt,káliumot,kálciumot,nátriumot,magnéziumot, így gyógyászati szempontból is hasznos. Frissen lereszelve és elfogyasztva serksenti az anyagcsere-működését, emellett gyulladáscsökkentő és vizelet hajtó. Kénes illóolaja belélegezve tisztítja az arcüregeit,pakolásként pedig a reumás és izületi fájdalmaka,valamint az idegzsába ellen is jótékony hatású.
Ollozott anyag:p

Oldal tetejére