Receptek

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
tegnap a bioboltban vettem kuszkuszt. Ez búza alpú bizgettyű, durumbúzából van. CH stb természetesen nincs rajta, így ezt is csak megsaccoltam. Szerintem 70 körüli CH, 40 vagy alatti GI érték. Gabibaba, tied a terep CH-ilag.
Gyorsan elkészül. Egy kis lemosás, 5-6 perc főzés, pici margarin és fűszer, és finom köret lesz belőle.
Ahogy az állagát elnéztem, szerintem túrógombócba tökéletes a magas GI-jű búzadara helyett.

blaci

Őstag
Köszi Kata! Érdekes ez a kuszkusz, még nem is igen hallottam róla.

Egyébként én is szeretem a bioboltokat, azért érdemes ott vásárolni, mert biztos hogy nem esünk kísértésbe, szóval hogy pusztán a kinézete miatt megkívánjunk bármit is… - :mrgreen:

vighkata

Köszi Kata! Érdekes ez a kuszkusz, még nem is igen hallottam róla.

Egyébként én is szeretem a bioboltokat, azért érdemes ott vásárolni, mert biztos hogy nem esünk kísértésbe, szóval hogy pusztán a kinézete miatt megkívánjunk bármit is… - :mrgreen:
Én ezt a kuszkuszt tv-ben láttam főzőcskés műsorokban, és eldöntöttem, ha valahol kapok akkor kiprószálom. Arab és libanoni ételek mellé tálalják, jellemzően sültekhez. De bármilyen ételhez illik, amihez a rizs. Na mostan mán rájakeresek.

vighkata

Szuper kis kuszkusz sütireceptet találtam, de én a Philadelphia sajtkrémet mascarponeval helyettesítem majd, a méz még belefér.

Hozzávalók a „tésztához”: 1 bögre kuszkusz 2 tojás 5 dkg vaj 1 ek méz 1 csipet só Forró víz A kuszkuszt leöntöttem a forró vízzel, sóztam, hozzákevertem a mézet, és a vajat, majd 20 percig lefedve pihentettem. Mikor megpuhult, hozzákevertem a tojásokat. Hozzávalók a túrókrémhez: 50 dkg tehéntúró áttörve 1 doboz Philadelphia sajtkrém 2 tojás 1 nagy narancs héja 3 ek méz A krémet összekevertem, majd egy tortaforma aljára sütőpapírt fektettem. Erre simítottam a kuszkusz felét, majd a túrókrémet. A tetejére a maradék kuszkuszt tettem. 200C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt sütöttem meg. Mikor kihűlt a tetejét megszórtam dióval, és a narancs levéből, illetve mézből kevert szirupot öntöttem a felszeletelt tortára. Maga a torta egyáltalán nem édes, mindenképpen kell hozzá a szirup, de így az édességét már mindenki maga szabályozhatja.

napocska

Őstag
Én nagyon csípem a kuszkuszt, vargabélest is azzal szoktam csinálni. Meg a padlizsános, cukkinis, törökös ételekhez nagyon illik!

tímeácska

Őstag
Idézet:
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">Eredeti szerző vighkata
Jajj Christina, Laci férfi aggyal nézi. A férfi agy azt veszi meg, amit eltervezett, a női agy mindent.
</TD></TR></TBODY></TABLE>
Ebben lehet valami! :grin:
Akkor megnyugodtam.
<!-- / message --><!-- sig -->__________________
Üdv. Christina:wink:

...Én is... :-D:lol:

Oldal tetejére