Kedves Nofre!
Erre gondolsz ugye?
Orosz falusi húsleves köcsögben
Marhalábszárból, sertéscsülökből, tyúkból leveszöldséggel, gombával, póréhagymával, fokhagymával, burgonyával húslevest főzünk. A levest leszűrjük, húsokat daraboljuk.
Tűzálló köcsögbe minden húsból teszünk egyet, zöldséget, gombát, burgonyát rakunk rá, forró húslével felöntve felvágott petrezselyem zölddel meghintjük.
A köcsög tetejét nyers lángos tésztával lefedjük, széleihez jól odanyomkodjuk, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Tálalása: Sütés után azonnal asztalra adjuk úgy, hogy a tésztát fokhagyma krémmel, tejföllel, reszelt sajttal megszórjuk.
Lángos tészta 10 darabra: 6o deka lisztet összegyúrunk 5 dkg főtt, áttört kihűtött burgonyával, 1 deci langyos tejben feloldott 2 deka élesztővel, sóval, fél deci olajjal. Jól kidolgozva meleg helyen kelesztjük, majd tíz fele osztva, cipózva újra megkelesztjük. Rendeléskor kézzel szétnyomkodva az edény tetejére húzzuk, oldalát a köcsög széléhez tapasztjuk.
- Persze a lángost bő olajban is kisüthetjük, majd tálaláskor ráhelyezzük az edény szájára, de így nem olyan a hangulata, mintha eleve rásütjük.
Üdv,
Laci