Receptek

borka

Őstag
Hiszi a piszi, aki elhiszi!!!! De a palacsintás diab talin adunk esélyet a bizonyításra!!!!

Félre a tréfával, ez nagyon jól hangzik, ezt biztos ki fogom próbálni.
Komolyan véve, szívesen megkóstolnák a talin, mégiscsak úgy az igazi, ha te csinálod meg.
Kata, bizonyitsd be hogy Teneked is van csodálatos pali recepted.
Halásszál elő egy exluzívet abból a1......1 -ből

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
<table width="100%" border="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td class="képek">
ozzávalók:
(4 személyre)
1 dl tej
1,5 l szódavíz
50 dkg liszt
5 tojássárgája

30 dkg pontyhús
1 kiskanál citromlé
1 mokkáskanál fehér bors
4 egész tojás
10 dkg zsemlemorzsa
4 dl vaj
joghurt
Mártáshoz:
6 ek majonéz
3 ek tejföl
3 kiskanál citromlé
1 kiskanál apróra vágott kapor
</td> <td class="szövegalap">Elkészítés:

Palacsinta tésztát készítünk:

A lisztet összekeverjük 3 tojássárgájával, 1 dl tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a szódavizet. Kevés sóval ízesítjük, majd 8 palacsintát sütünk belőle.

A ponty elkészítése:

Megtisztítjuk a halat, fejét, farkát levágjuk. A gerincről lefejtjük a húst, és sűrűn beirdaljuk. Kisebb darabokra vágva citromlében 5 percig megpároljuk, sózzuk, és borsozzuk. Az párolás után lehűtjük, ledaráljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, a 2 megmaradt tojássárgáját, és jól összedolgozzuk. A fenti masszával betöltjük a palacsintákat úgy, hogy a széleit behajtva feltekerjük.
Ezután bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva, forró bő zsiradékban kisütjük.
Elkészítjük a mártást, a majonézhez hozzákeverjük a tejfölt és a citromlevet. Sóval, fehérborssal és kaporral fűszerezzük.</td></tr></tbody></table>

dg

Őstag
A palacsintában az a jó, hogy bármerrefelé vihetjük az ízvilágát. Én is csináltam már fűszeres palacsintatésztát, aztán afféle rakott palacsinta lett, darálthúsos töltelékkel.

Nekem ez a halas recept bejön! A halat mindenhogyan imádom, a kaporért szintén odavagyok,ne is soroljam... Már csak csinálja meg nekem valaki!!!!

vighkata

Egyszer csináltam a halacskához pezsgős öntetet, aztat mondta a gyemekem: idösanyám, tán elfogyott a kapor?

poe

Őstag
Hiszi a piszi, aki elhiszi!!!! De a palacsintás diab talin adunk esélyet a bizonyításra!!!!

Félre a tréfával, ez nagyon jól hangzik, ezt biztos ki fogom próbálni.
Komolyan véve, szívesen megkóstolnák a talin, mégiscsak úgy az igazi, ha te csinálod meg.
Még az is lehet. :)
De egyenlőre úgy érzem, hogy látástól-vakulásig rajzolnom kell a diplomatervet... :confused:
Pedig már csak egy hétig. :rolleyes:

vighkata

És??
Elfogyott? :D
Nekem ízlett, csak a gyermeknek nem. És nem gazdaságos, mert az öntetbe kell 1 dl pözsögő, a többit kénytelen voltam meginni. Lett is virágos jó kedvem. Talán nekem ezért ízlett az öntet, lehet, hogy valójában csapni való. A színe szép volt, mert rosé pözsögőből készült.

vighkata

Még az is lehet. :)
De egyenlőre úgy érzem, hogy látástól-vakulásig rajzolnom kell a diplomatervet... :confused:
Pedig már csak egy hétig. :rolleyes:
Rajzolgass csak, júniusban már úgyis csak a diab naplódat kell rajzolnod, de úgy tudom még azt sem, mert te is madzagon töltöd az adatokat a számtangépre.

vighkata

Köszönöm, Teki! Ezzel a lehetőséggel élni fogok!

Amúgy, mi az a pangasius halacska? Ugye, nem őskori?
Nem, a Sparban szoktam venni, fehér, tömör húsú, valamilyen harcsaféle családjába tartozó tengeri halacska, és teljesen szálka mentes. Azt nem tudom, hogy őskori-é, de ha az, az csak jó hír lehet, ha az evolúciót nézzük. Csak az erősek, egészségesek maradtak fent.

vighkata

A naphal (Pangasius)

A halászati ipar legújabb sikersztorija, a XXI. század hala: olcsó, rendkívül jó ízû, szép, fehér halfilé, amely könnyen, sokféleképpen elkészíthetõ (és nehéz elrontani, mert nem szárad ki gyorsan). Ráadásul nincs a jellegzetes halszaga. A tengerentúlon és Japánban már régebb óta a kulinárium része, Európában csak az utóbbi években kezd elterjedni. A pangasius vagy naphal egy gyakorlatilag szálkamentes, fehér húsú étkezési hal, amely a harcsafélék családjába tartozi. Hatalmaz mennyiségben tenyésztik Vietnámban, a Mekong deltájában. Létezik sárga, rózsaszín és fehér húsú változata: mi a kitûnõ minõségû fehér filéket kínáljuk.

vighkata

Mondjuk nem tudom miért írják, hogy óccsó, 1 kg-t a Sparban 2000-ért vesztegetnek. Ez inkább a középáras-drága kategoriába tartozik.

Oldal tetejére