Receptek

dg

Őstag
Köszi, Kata! Nem hallottam még erről, és biztosan ki fogom próbálni! A szálkamentessége különösen megnyerő!

rgyörgy

Új tag
A naphal (Pangasius)

A halászati ipar legújabb sikersztorija, a XXI. század hala: olcsó, rendkívül jó ízû, szép, fehér halfilé, amely könnyen, sokféleképpen elkészíthetõ (és nehéz elrontani, mert nem szárad ki gyorsan). Ráadásul nincs a jellegzetes halszaga. A tengerentúlon és Japánban már régebb óta a kulinárium része, Európában csak az utóbbi években kezd elterjedni. A pangasius vagy naphal egy gyakorlatilag szálkamentes, fehér húsú étkezési hal, amely a harcsafélék családjába tartozi. Hatalmaz mennyiségben tenyésztik Vietnámban, a Mekong deltájában. Létezik sárga, rózsaszín és fehér húsú változata: mi a kitûnõ minõségû fehér filéket kínáljuk.

Eddig két alkalommal ettünk, valóban kiváló minőségű, rendkívül jóízű hal.
Szálkamentes, mi 1900-ért vettük, az interspárban.

christina

Őstag
A naphal (Pangasius)

A halászati ipar legújabb sikersztorija, a XXI. század hala: olcsó, rendkívül jó ízû, szép, fehér halfilé, amely könnyen, sokféleképpen elkészíthetõ (és nehéz elrontani, mert nem szárad ki gyorsan). Ráadásul nincs a jellegzetes halszaga. A tengerentúlon és Japánban már régebb óta a kulinárium része, Európában csak az utóbbi években kezd elterjedni. A pangasius vagy naphal egy gyakorlatilag szálkamentes, fehér húsú étkezési hal, amely a harcsafélék családjába tartozi. Hatalmaz mennyiségben tenyésztik Vietnámban, a Mekong deltájában. Létezik sárga, rózsaszín és fehér húsú változata: mi a kitûnõ minõségû fehér filéket kínáljuk.

Hát ezt kiprószálom! Köszike. És tényleg nincs halszaga? A párom ki nem állhatja a halat, ezért nagyon ritkán eszünk, mi többiek. :-(
Pedig szeressük!

rgyörgy

Új tag
Hát ezt kiprószálom! Köszike. És tényleg nincs halszaga? A párom ki nem állhatja a halat, ezért nagyon ritkán eszünk, mi többiek. :-(
Pedig szeressük!

Kedves Christina!
Elnézést, hogy beleszólok...
Évi a gyerekkori csukamájolaj miatt szintén nem bírja a halszagot, ízt.
Nyugodtan kipróbálhatod, nem is hasonlít ízre a hazai halakra.
A Tesco-ban is árulják naphalként. Ott is 1900 Ft.
Gergő jól van?

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Pedig szeressük!
Valóban nincs az a jellegzetes halszaga. Én egyébként is azzal kezdem, hogy citrommal bepácolom, és abban a citromos lében hagyom felengedni.

Kedves György, dehogy szóltál bele, én tök örülök, hogy ti is ajánlottátok, és adtok javaslatot.

Egyébkén én is mindig kerestem a megfelelő halat, és ez hiába drágább a többinél, ez valóban finom, és tényleg nem töpörödik össze akkorára, mint a többi. A barátnőm pedig egyszer felhívott, hogy a Tescoban akciósan pont a fele volt. Nem maradt semmi pénzük, de 3 csomaggal vettek.

christina

Őstag
Kedves Christina!
Elnézést, hogy beleszólok...
Évi a gyerekkori csukamájolaj miatt szintén nem bírja a halszagot, ízt.
Nyugodtan kipróbálhatod, nem is hasonlít ízre a hazai halakra.
A Tesco-ban is árulják naphalként. Ott is 1900 Ft.
Gergő jól van?

Kedves György!
Nem haragszom, hogy beleszóltál! :) Sőt köszönöm az infót!

Gergővel és a pumpával küzdünk elég rendesen!
Mivel nem sikerült a kórházban a beállítás, ezért nehezen megy a kezelése.:rolleyes:
Nemsokára felrakják rá a vcu mérő szenzort, remélem attól okosabbak leszünk!
Mostanában egész nap magas a cukra, illetve ha reggel jó értékkel ébred reggeli után tegnap is 20-ra, ma meg 17-re felmegy. Alig tudom levinni neki. Nem merek sokat rákorrigálni, nehogy hypózzon.
Amúgy szerencsére jól van!
Nagyon aranyos vagy, hogy érdeklődsz.
Puszillak titeket! ÉVIKÉT KÜLÖN! (add át neki kérlek)

rgyörgy

Új tag
Kedves Krisztina!<o></o>
Örülünk, hogy végre hallottunk Gergőről, elvégre ő a világ közepe.<o></o>
Évi is várja a találkozót, hogy manókát megpuszilhassa.<o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
Ma újból vettünk naphalat a tescoban, 1190 Ft volt kilója. Most hat kisebb van a csomagban, múltkor négy nagyobb, ezért lehetett drágább. Délben megkóstoljuk<o></o>
Remélem, olyan finom lesz, mint korábban.<o></o>
Legyen szép napotok<o></o>

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o>

napocska

Őstag
Jó főzőcskézést, szép napot Nektek is kedves Évike, és György!!!
Én most úgy érzem, hogy megalkottam A BORSÓLEVES-t. Minden különösebb felhajtás nélkül naaagyon finom lett.

rgyörgy

Új tag
Én most úgy érzem, hogy megalkottam A BORSÓLEVES-t. Minden különösebb felhajtás nélkül naaagyon finom lett.

Kedves napocska!
Gratulálok, biztosan nagyon finom a borsólevesed. Kár, hogy nem tudom megkóstolni.
Nálunk Évinek a hobbija a konyhai tevékenység. Én tanácsadó vagyok. Az sem mindegy ám .milyen irányba van keverve az étel. /Egyébként ez egy veszélyes foglalkozás/ :mrgreen:

rgyörgy

Új tag
A naphal (Pangasius)

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Újabb tapasztalat a naphallal kapcsolatban!<o></o>
A ma reggel vett olcsóbb /1190Ft/kg/ hal, mindenben megegyezik a Kata által leírtakkal. A kivétel annyi, hogy az olcsóbb hal, zsíros. Ezt érdemes bekalkulálni.<o></o>

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Újabb tapasztalat a naphallal kapcsolatban!<o></o>
A ma reggel vett olcsóbb /1190Ft/kg/ hal, mindenben megegyezik a Kata által leírtakkal. A kivétel annyi, hogy az olcsóbb hal, zsíros. Ezt érdemes bekalkulálni.<o></o>

Egyszer én is vettem óccsóbbat, az fél kg volt 5-600 Ft, így kijön az 1190 Ft-os kg-s ár. Azt nem tudtam, hogy az zsírosabb, azt hittem azért, mert kisebb halak voltak benne, nem csak kevesebb.
Azt honnan vetted észre, hogy zsírosabb? Mert az nálunk nem gond, én a 20%-os tejfölbe is olajat rakok.

rgyörgy

Új tag
Egyszer én is vettem óccsóbbat, az fél kg volt 5-600 Ft, így kijön az 1190 Ft-os kg-s ár. Azt nem tudtam, hogy az zsírosabb, azt hittem azért, mert kisebb halak voltak benne, nem csak kevesebb.
Azt honnan vetted észre, hogy zsírosabb? Mert az nálunk nem gond, én a 20%-os tejfölbe is olajat rakok.

Valóban, kisebbek voltak a halak.
Nem nagyon volt zsíros, de aki nem szereti, észreveszi. Úgy látszik, a minőség határozza meg az árat.

dg

Őstag
Felőlem is lehet zsírosabb a halacska! Én is kedvelem , ha egy husi nem olyan száraz! Még nem vettem meg a naphalacskát, de amint boltba megyek legközelebb, ez lesz az első dolgom. Jó, hogy ennyit írtatok róla, mert teljesen bevésődött a fejembe!

pumpás

Őstag
<!--
--><!-- above code changed to the code below in order to fix defect no 577 -->
FATÖRZS
/16 szelet/
Hozzávalók:
5 db tojás, 7 dkg fruktóz, 12 dkg liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor.
Töltelék:
20 dkg diabetikus lekvár, 5 dkg mazsola, 4 db tojás sárgája, 10 dkg diabetikus csokoládé, 1 db narancs leve és héja, 25 dkg Delma light margarin, 2 evőkanál rum, 5 dkg vagdalt dió,
16 szem meggy, 2 dkg vágott pisztácia.
Elkészítjük a tésztát. Vékonyan megkenjük lekvárral. Gőz felett kevergetve megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a margarint, a tojások sárgáját a narancs héjat, levét, és a rumot.
A krém 2/3 részét egyenletesen a piskótalapra kenjük, megszórjuk vágott dióval, és a megmosott mazsolával. Szorosan feltekerjük. Bevonjuk a maradék krémmel és villával megcifrázzuk. Tetejét megszórjuk vágott pisztáciával és a lecsöpögtetett, magozott meggyel kirakjuk.
Összes tápanyagtartalom: 15297 kJ/3620 kcal., 75,2 g feh., 235,1 g zsír, 322,8 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 956 kJ/226 kcal, 4,7 g feh., 14 g zsír, 20,1 g szénh.

Oldal tetejére