Receptek

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
...:)
Jó,majd viszek,a kakaós csiga amúgy is szörnyű lett.Mármint másoknak nem ízlett...Nekem jó volt úgy is,csak sok lett és ráadásul még megfelelő GI-je sem lett,hagyom a csudába,jól meg jártam csak véle...Még jó,hogy nem mérgeztelek meg vele...:p
Ezt akartad megetetni velem, és még fel is keltettél?! :confused::!::!: Hát nem szeretsz te engemet?:twisted::twisted:

borka

Őstag
Puliszka
Hozzávalók: kb ¾ kg
kukoricadara, 2 l víz, só
Elkészítés: A két liter vizet odatesszük
főni a sóval. Sót annyit teszünk bele, hogy amikor megkóstoljuk úgy kell
éreznünk mintha elsóztuk volna egy kicsit. Ha felforrt a víz akkor kiöntünk
belőle kb. 1 liternyit és a megmaradt vizet visszatesszük a tűzre. Ekkor
elkezdjük lassan belecsurgatni a kukorica darát és folyamatosan kevergetjük
fakanállal mint a tejbegrízt. Ha keményedik nagyon akkor öntünk még abból a
vízből amit félretettünk. Az állaga nem önthető kell legyen. Akkor van kész ha
már kb. egy 15-20 percet kevergettük. Ez általában férfi munka mert sokat kell
kevergetni. Ha már a puliszka kész a megmaradt vízbe belemártogatjuk a fakanalat
és a vizes fakanállal leválasztjuk a puliszkát az edény oldaláról és kiborítjuk
egy lapos tányérra. Ezután csak tőlünk függ, hogy mi mellé
fogyasszuk.
<FORM class=fivestar-widget id=fivestar-form-node-1676 action=/puliszka method=post>
<LABEL for=edit-vote>:</LABEL>

</FORM>
Olvassa el további recepteinket:

<CENTER>Paradicsomos zöldségleves | Tofuval töltött hagyma csészék | Sertéscsülök póréval körítve | Babgulyás szójakockából | Kolbászos libavagdalt</CENTER>

<!-- Adserver zone (write): 54844, Adverticum_Super_recept_45 -->
<SCRIPT type=text/javascript>if(!window.goA)document.write('<sc'+'ript src="http://imgs.adverticum.net/scripts/gwloader.js?ord='+Math.floor(Math.random()*1000000000)+'" type="text/javascript"><\/sc'+'ript>');</SCRIPT><SCRIPT src="http://imgs.adverticum.net/scripts/gwloader.js?ord=900561791" type=text/javascript></SCRIPT><SCRIPT type=text/javascript>if(window.goA)goA.addZone(54844,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}});</SCRIPT><SCRIPT src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=54844&ord=m3Yu2Vn8Lt4Vc0Xt3A&re=http%3A%2F%2Freceptgyar.hu%2Fsearch%2Fnode%2Fpuliszka" charset=iso-8859-2></SCRIPT><NOSCRIPT></NOSCRIPT>

<!-- end content -->

vighkata

Borka, vettem ma a DM-ben vörös lencsét. Még soha nem vettem, és nem is tudok róla semmit. Van a tarsolyodban vörös lencséről is valami info? Itt a fóromon valaki említette már, de közelebbit nem.

Zsu77

Új tag
Én meg vettem cikóriát.Mármint növényben...Tettem keveset saliba belőle...hát...lehet,hogy receptet kéne rája keresnem.Egyébként úgy néz ki,mint egy szép saláta,ami kicsit fehéres és megnyúlt és lesoványodott...De szép,csak mi a szöszt kezdjek vele...:shock:

Zsu77

Új tag
Juj,de tuti!...Laci te olyan kedves vagy!:)
De én idemásolom az aljáról a lényeget,és holnap ki is próbálom...
A cikóriából igen kellemes, jellegzetes ízű ételeket lehet készíteni. Ha a nyersen megízlelt levelek - előírásos fehér-sárgásfehér színük ellenére - keserűek lennének, akkor néhány órára sós-ecetes lében kell áztatni őket.
A cikóriarózsákból lehet krémlevest főzni, megsüthetők egészben vajban vagy olajban, és így sült húsok mellé körítésként tálalhatók. Meleg előételnek vagy vacsoraételnek alkalmas a virslivel töltött cikória. Kellemes és tetszetős étel a majonézes cikóriasaláta is.

dg

Őstag
A naphal (Pangasius)

A halászati ipar legújabb sikersztorija, a XXI. század hala: olcsó, rendkívül jó íz&ucirc;, szép, fehér halfilé, amely könnyen, sokféleképpen elkészíthet&otilde; (és nehéz elrontani, mert nem szárad ki gyorsan). Ráadásul nincs a jellegzetes halszaga. A tengerentúlon és Japánban már régebb óta a kulinárium része, Európában csak az utóbbi években kezd elterjedni. A pangasius vagy naphal egy gyakorlatilag szálkamentes, fehér húsú étkezési hal, amely a harcsafélék családjába tartozi. Hatalmaz mennyiségben tenyésztik Vietnámban, a Mekong deltájában. Létezik sárga, rózsaszín és fehér húsú változata: mi a kit&ucirc;n&otilde; min&otilde;ség&ucirc; fehér filéket kínáljuk.

Kipróbáltuk, nagyon jó.

szolnok

Új tag
Köszönöm szépen ki fogom próbálni. Én eddig az afrikai harcsát favorizáltam, mivel abban sincs szálka/ na csak elvétve/ és van amikor a Corában akciózzák.

Zsu77

Új tag
A cikória és zellerszár saláta az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legfinomabb saláta. Télen-nyáron passzol szinte minden ételhez, legyen az egy ünnepi ebéd vagy egy laza gyors szendvics. Almával és egy kis mézzel kombinálva gyerekek is megeszik! Kezdők is gyorsan el tudják készíteni – se főzést, se sütést nem igényel. Íme a receptje..

Hozzávalók
  • 1 cikória
  • 2 db zellerszár
  • 1 gerezd fokhagyma (préselve)
  • 3 ek tejföl (vagy krémes joghurt)
  • 1 ek olívaolaj
  • opcionális: 6 dió bele vagy1 csokor újhagyma vagy 1 alma
  • Só, bors
Elkészítés
  1. A cikóriát és a zellerszárat felszeleteljük.
  2. Elkeverjük az olajjal, tejföllel (joghurttal) és a fokhagymával. Fűszerezzük ízlés szerint. Belekeverjük a szezonális extra alapanyagokat.
Szezonális variációk
  • Télen adjunk a salátához apróra vágott dióbelet – kiválóan passol télies vendégváró főételek mellé
  • Tavasszal adjunk hozzá egy csokor apróra vágott újhagymát – nagyon finom szendvicstöltelék!
  • Nyáron frissítsük fel 1ek citromlével, és egy citrom reszelt héjával – ideális grillezett húsok, halak mellé.
  • Ősszel adjunk hozzá 1 kis almát szeletelve (diót is adhatunk hozzá) – remek piknik salátaként!
Tippek
  • Főételként is fogyaszthatjuk, pl gyors vacsoraként, péksüteménnyel vagy crostini szeletekkel.
  • Tálaljuk salátaként húsok, halak mellé – különösen passzol sertés és csirkehúshoz.
  • Tejföl helyett finomabb a créme fraiche, legegészségesebb a krémes (görög) joghurt
  • A cikória és zellerszár saláta egy egészséges saláta, így ajánljuk mindenkinek, akik figyelnek az egészségükre!

Zsu77

Új tag
Ja,de ami tényleg fontos,hogy ha nyersen keserű az íze,akkor pár órát tényleg sós-ecetes vízben kell áztatni.Állítólag az segít.Majd a ma esti alkotásból kiderül...:p(mondjuk én megsütöttem margarinban...)

vighkata

Én meg vettem cikóriát.Mármint növényben...Tettem keveset saliba belőle...hát...lehet,hogy receptet kéne rája keresnem.Egyébként úgy néz ki,mint egy szép saláta,ami kicsit fehéres és megnyúlt és lesoványodott...De szép,csak mi a szöszt kezdjek vele...:shock:
Amikor Borkával beszéltünk a cikóriakávéról, addig jártam a boltokat, amíg rá nem találtam a tiszta, ízesítetlen cikóriára. Azóta is iszom, valóban a gyermekkorom íze jött vissza.

Oldal tetejére