Tesztcsíkok

kmolli témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2009 Augusztus 27.

 1. umbra08

  umbra08 Aktív tag

  Nem kaptam még Dr. Infót!!! Húú, talán meg kellene adnom Nofre-nak az új címemet? :rohog: :D
   
 2. tímeácska

  tímeácska Őstag

  :rohog::rohog::cool: Szerintem igen! :D
   
 3. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Igen, az inzulin inj. száma határozza meg (pumpánál a napi 4x, vagy fölötti inzulinozással egyenértékű) a csík mennyiségét. Vagyis pumpánál a maximum írható fel, ami napi 5 mérésre elegendő. Ha rákerül a receptre, hogy napi 5 mérés, azzal azt is "írják", hogy napi 4, vagy több alkalmas inzulin injekció (vagy pumpás inzulinadagolás).

  Elképzelhető, hogy mindkét verzió helyes, vagy napi inzulin injekció számát ráírni a receptre, vagy a napi támogatott csík mennyiséget ráírni.

  Én 3 hónapra iratom ki a csíkot, így az is rákerül a receptre, hogy 3 havi adag, vagyis 9 doboz csík. Ugyanis a napi 5 mérés még nem mondja meg a patikusnak, hogy az 1 havi, vagy 3 havi adag. De a 9 doboz megjelöléssel már tudható.

  Csigu, nálatok az volt a bibi, hogy a napi inzulin injekció száma volt helytelenül meghatározva. Ehhez volt a napi csík helytelenül rendelve (számolva) annyiból, hogy a recepten 3 havi adagot jelentette a felírt mennyiség.
   
 4. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Nem, nálunk csak az szerepelt a recepten, hogy 3 doboz... :D
   
 5. umbra08

  umbra08 Aktív tag

  Nem tud valaki "okosban" olcsón, "támogatottan" tesztcsíkot "szerezni" ? Xceed-et használunk.

  (Mielőtt azt mondjátok, hogy térjek át másikra, a Mery utána jött ki, miután megvettük a 2db Xceed készüléket, meg is szoktam már, szeretem, ragaszkodok a bevált dolgokhoz, azért nem akarok egyelőre váltani.)

  Ha valaki tud ilyen "lelőhelyet" , ha esetleg létezik ilyen, esetleg megosztaná velem priviben?
  Vagy másik készülékhez "lelőhelyet", mert akkor váltanék. ;)

  Köszi!
   
 6. eremit

  eremit Új tag

  Egy kis segítséet kérnék. Már egy másik alfórumban írtam, de talán ide jobban passzol a kérdés. Tud-e valaki arról, hogy a megyei EP-nál lehet igényelni a 3 dobozon túl plusz vércukormérő csíkot. Eléggé indokolt lenne, de nem tudom merre induljak el...
   
 7. napocska

  napocska Őstag

  Sziasztok!
  Ha a háziorvos írja fel a tesztcsíkot és az inzulint, mindkettőhöz szükséges a szakorvosi ajánlás, vagy csak az inzulinhoz?
  Köszi!
   
 8. mesüge

  mesüge Tag

  Szia Napocska!
  Nem kell külön javaslat a tesztcsíkra. A háziorvosnak a recepre rá kell írni az étkezési inzulinbeadás számát.
  Üdv Mesüge
   
  napocska kedveli ezt.
 9. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Legújabb infóm szerint (szerdai), ha nincs a tesztcsíkra szakorvosi javaslat, akkor max. a D-Cont Personal írható fel... Egyéb, úgymont "szabadon választott" (pl. Accu-Chek Active) tesztcsíkot ily módon nem írhat fel a háziorvos, csak, ha van szakorvosi javaslat... Ennek ellenére háziorvos szerint minden fajta csíkhoz kell, másképp még a Personal-t sem írhatják fel...
   
  napocska kedveli ezt.
 10. lizzi

  lizzi Őstag

  az én háziorvosom is kéri a javaslatot a Personalra is
   
 11. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Én is úgy tudtam, hogy az összes csíkra kell szakorvosi javaslat... Meg is lepődtem, amikor azt mondták, hogy a Personal jár "alapból", a többire viszont kell a javaslat! Aztán lehet, hogy a "tájékoztató" nem volt jól értesülve - én már semmin sem lepődök meg! :)
   
 12. mesüge

  mesüge Tag

  Bocsánat mindenkitől akit félre tájékoztattam.
  Úgy látszik csak a mi háziorvosunk szerint lehet ki írni a tesztcsíkot az inzulin szakorvosi javaslat alapján (2011.04.29.)
  Feltételezem azért, mert a BNO kód megegyezik, az indikációs pont ssz. megegyezik. 23-án irattam ki a tesztcsíkot.
  Mégegyszer elnézést kérek
  Mesüge
   
 13. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Ugyan már, ne kérj bocsánatot! Nincs miért! ;)
  Össze-vissza mennek a dolgok, én úgy látom, sajnos az egész országban! Így legalább láthatjuk, milyen óriási eltérések lehetnek megyéről-megyére, városról-városra... :o:mad:
   
 14. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Tényleg nincs miért bocsánatot kérned, ez nem félretájékoztatás. Nálunk is ragaszkodnak a szakorvosi javaslathoz, míg tudom, hogy máshol meg nem. Sőt, nálunk, amikor vissza lehetett csinálni, hogy újra a diab doki írhatja fel a cuccosokat, akkor azt csak úgy "vette vissza", hogy a házi orvosom írt egy "záró" javaslatot, ahol leírta, ledátumozta, hogy mikor, és mennyi csíkot (inzulint) írt ki, amit nekem alá kellett írnom, vagyis hogy a továbbiakban a diabon kérhetem a cuccost, a házi orvossal szemben nem lehet recept követelésem. Na ezt a bonyi verziót is csak magamnál tapasztaltam, itt a fórumon senki sem írt még hasonlót sem.
   

Megosztás