Tesztcsíkok

kmolli témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2009 Augusztus 27.

 1. rugach

  rugach Új tag

  Csak remélni lehet,hogy nagyobb támogatást fognak majd adni a tesztcsíkokra és csökkenni fog az áruk.Akinek Accu-Chek készüléke van,az nyugodtan használhat bele Dcont csíkot is,noha annak a kódját nem lehet az Accu Chek készüléken beállítani,mert annak kódchippe va,de - és ez tapasztalat - szerencsére nem olyan fontos a kód,mert kódolás nélkül, is jól mér.
   
 2. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Hú, ma felkaptam a "cukrot"!
  Elmentem felíratni Máténak a tesztcsíkokat, amiket utoljára ugye, januárban váltottunk ki. Erre jelzi az asszisztens, hogy ácsi, nem írhat receptet, mert visszadobja a rendszer a felírást, mivel "áprilisig ellátva" üzenetet írt ki! :o Mondtam, hogy ez képtelenség, hiszen január elején voltunk utoljára, több, mint 31 napja, és még aznap ki is váltottuk a csíkokat!
  Aztán megfejtettük a "problémát": nem volt feltüntetve a recepten az inzulinozás mennyisége, ami alapján a havi tesztcsík "járandóság" kiszámításra kerül, így a rendszer automatikusan napi EGYSZERI inzulinozást könyvel el, így, mivel 3 doboz lett felírva 1 recepten, ebből következik, hogy áprilisig kiadták a "jussunkat", és valóban visszautasítja a receptíró-program a kihordási időn belüli tesztcsík felírást, ugyanis, jogtalannak "érzékeli"!
  Aztán csak felírta az orvos a február havi 3 doboz csíkunkat, napi 4-szeri inzulinozással...! De azért odabökte a doki, hogy ezért lehet, hogy őt büntetik meg, de nagyon... Mintha az én hibám lenne! Na, mindegy...
   
 3. zsano68

  zsano68 Új tag

  Szia Timeácska.

  Ebbe a problémába én tavaly előtt futottam bele mint teljesen kopasz diabos. Azt sem tudtam mi jár mi nem ,de szerencsére a gyógyszerész segített képes volt lestórnózni az előző havi 3db csíkot és kiemelt receptre kiadni.Szegény mit kaphatott érte a főnökétől.

  Üdv.Zsanó.
   
 4. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Ismerős... a lényeg, hogy megvannak a csíkok :D
   
 5. umbra08

  umbra08 Aktív tag

  A minitalin beszélgetve felmerült a következő kérdés.

  Mi az Xceed-et használjuk mindig, annak csíkjára nincs a kapható max. támogatás, hanem csak 50%. (5.200.-Ft körül veszem a 3 dobozt).
  Igen ám, de akkor ez nem azt jelenti, hogy mivel nem közgyógyos támogatással veszem, tehát akkor bármikor bármennyi felírható? Hogy van ez?
   
 6. misamaci

  misamaci Aktív tag

  Hacsak nagyon-nagyon meg nem változott (előnyére) a szabályozás, akkor sajna nem. A felírható mennyiség ugyanis a napi inzulinbeadások számától függ, vagy - mint nálatok - a 6 év alatti életkortól, szóval hiába nem tudod felíratni közgyógyra (mert nem engedélyezett), attól még nem kaphatsz többet. (Ha jól tudom ... de ha valaki tud kiskaput, remélem megosztja)
   
 7. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Kiskaput nem tudok, de én az X-ceedhez is 80% támogatással veszem a csíkot.
  Umbra, biztos az az 50%? Mert ott valami nem stimmel.
   
 8. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

 9. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Tök hülye ez az oldal. Belinkeltem az Optiumot, és ha rákattintasz, akkor az Optimumot adja fel. Módosítottam, és az összes csíkot belinkeltem, és akkor is az Optimumra ugrik. Úgy látszik "valakik" nagyon azt akarják, hogy a népek Optimumot :mad: vegyenek.
  Azért biztos rátalál mindenki az Xceed-hez tartozó Optiumra. A lényeg, hogy 80% rá a támogatás.
   
 10. napocska

  napocska Őstag

  Ismerős a probléma, szerencsére a gyógyszertár, ahol veszem, már felismerte a különbséget Optimum és Optium közt :)
   
 11. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Napocska, akkor te szerencsés vagy. Én még mindig folyamatábrával megyek, meg az Isten bizony-nyal, hogy tuti, hogy van ilyen, legalább nézze meg a gépben, a múltkor is itt vettem a kolléganője már találkozott vele, stb, stb.
   
 12. umbra08

  umbra08 Aktív tag

  HTML:
  
  
  Na várjál Kata, én a bruttó térítési díjat fizetem, tehát 3* 1.723.-Ft, azaz 5.169.-Ft-ot hagyok ott 3 dobozért. Rosszul tudtam, nekem azt mondták, hogy féláron veszem.
   
 13. misamaci

  misamaci Aktív tag

  Mind a kettő stimmel :( ... a csíkod támogatási csoportja FIX80% és a FIX támogatás alapja a DC-s Optimum tesztcsík OEP ára, aminek a 80%-át (2335 Ft) kapod támogatásként (illetve az összes többi támogatott csíkra is ennyi a támogatás, ezért FIX)
   
 14. dg

  dg Őstag

  Nem azért, de a cég önmagával és a jónéppel is jót tenne, ha megváltoztatná a tesztcsík nevét. Hogy melyik cég? Hát, valamelyik...

  (Ezt az Optium - Optimum párosra írtam, csak nem "idéződött" be a hsz, amire írtam, bocsi)
   
 15. dg

  dg Őstag

  Az mi tesztcsíkos receptjeinkre nincs ráírva, hogy napi hány inzulinozás van. Az van ráírva, hogy hány mérés van naponta. Akkor ez így nem is helyes??
  (Amúgy senkinek nem fájt, épp tegnap váltottam ki őket.)
   
 16. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Eddig nekünk sem igazán volt feltüntetve a recepteken sem a napi mérések száma, sem az inzulinadagolás mennyisége... Amúgy eddig nálunk sem fájt senkinek...
   
 17. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Nekem a napi 5x mérés van ráírva.
   
 18. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Pedig a rendeletek értelmében akkor a Te recepted sem jól van/volt kitöltve, ugyanis, a napi inzulinozások száma határozza meg a tesztcsík havi járandóságunkat, nem a napi mérések száma!
  De az a lényeg, hogy Nálad sem kötöttek bele! :D
   
 19. borka

  borka Őstag

  Javaslom,hogy ezután mindenki vigye magával a legfrissebb Dr.Infót,és nyomja az orvosa orra alá,hogy ÍGY TESSÉK MEGÍRNI a receptet.;)
  Akinek még nem érkezett meg annak,csak likadjon az oldalvása.:rolleyes:
  S.
   
 20. umbra08

  umbra08 Aktív tag


  Jajj, ne is mondd!! Amikor áttértünk a Dcont-os Optimum csíkról az OPTIUM-ra, hányszor kellett nekem azt betűzni az elején, nehogy véletlenül rosszat írjanak a receptre, mert akkor babakocsizhattam volna vissza!!! :rohog:
   

Megosztás