Ujjszúró

Eribaby témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2007 Április 17.

 1. Nos, 1 hete úgy voltam ezzel a Multival, hogy jó nekem a Soft is, nem nagyon érzem. De ma egy már kicsit jobban "szétszúrkált" ujjamba szúrtam megint, és még a softal is fájt. Nem nagyon, de akkor is.
  Szóval végigolvastam jó néhány oldalt, és felbátorodva a sok pozitív visszajelzésen úgy döntöttem, hogy meglepem magam karácsonyra egy multival.
  Most utaltam el a pénzt, remélem a bank illetve a Posta haladni fog, jó lenne ha jövőhéten megérkezne! Kíváncsi vagyok rá nagyon.
   
 2. misamaci

  misamaci Aktív tag

  :D:D:D ... sztem nem fogsz csalódni ... én a DC-s lándzsa után elsőre majdnem még1x szúrtam, annyira nem vettem észre ... :rohog::rohog::rohog:
   
 3. nagytniki

  nagytniki Új tag

  Nagyon tutiii:)
  A 2 éves kisfiamnak már nem lenne ujjbegye, ha nrm multiclixet használnánk neki! Nem fogsz csalódni!! :D
   
 4. pzoli

  pzoli Új tag

  Sziasztok,

  A héten én is vettem egy multiclix szúrót, amikkor kipróbáltam nem akartam elhinni, hogy megszúrta az ujjam, pedig megszúrta,
  Ez tényleg nagyon jó, nekem d-contos volt, de nem lehet összehasonlítani, tényleg nagyon jó.
  Pedig jó sokat gondolkodtam, hogy megvegyem-e, de megérte, jó döntés volt.
  Üdv, Zoli
   
 5. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Nna azt hívtam én ökörbökőnek :mad:. Örülök, lett Multid, és hogy meg vagy vele elégedve. :)
   
 6. pzoli

  pzoli Új tag

  Szia Kata,

  Csak azért vettem meg, mert csak jót írtatok róla, és tényleg jó.
  Nekem nem volt mihez hasonlítani,mivel d-contos volt az első.
  Csak azért gondolkodtam, rajta, mert már utálom, hogy sokan extra profitot szeretnének lehúzni a diabeteses betegekről,
  Zoli
   
 7. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Jajj, hát azon mi már rég túl vagyunk, hogy hol, mikor és mennyit nyúlnak le rólunk. Ha eszerint gondolkodnánk, akkor a pumpát meg sem vennénk. Na az lenyúlás.
  Az extra profitot ezután is leveszik rólunk mint a párttitkár faláról a Lenin képet. Amíg rá vagyunk szorulva a diab miatt ezekre a cuccokra, vagyis kényszer helyzetben vagyunk, addig le is nyúlnak rendesen. :(
   
 8. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Csak nagyon halkan, és óvatosan jegyzem meg, hogy az én MultiClixem Német honból van, és ingyen, mivel ott a patikában promóciós anyagként "osztogatják". Az üzlet nekik az, hogy az ember megveszi a 204 db-os tűtárat (az sem óccsó), és mivel profi terméket kap, nagy valószínűséggel Roche-os cukormérőt is vesz. (Vagy már az van neki SoftClixszel, és az bővítik neki egy Multival.)
  Persze van pénzes is, sőt, néhol még drágább is átszámítva, mint itthon, de hát piac az egész világ.
   
 9. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Nekem erről mindig az Aviva jut az eszembe (a Roche legjobb vc mérője ezidáig,nálunk nem árulják) és Dániában átszámítva 2 ezer forintért lehetett kapni, ehhez járt 10db csík is és egy multiclix... az üzlet a tesztcsíkban volt (egy doboz átszámítva 10 ezer forint volt).
   
 10. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Én mindig is csorgattam a nyálamat az Avivádra, főleg, hogy Multival adták. És azt még nem is írtad ki, hogy mindez 7-8 évvel ezelőtt volt (vagy csak 6?).
  Mi meg kb. fél-egy éve ejtjük le az állunkat, hogy végre minket is méltattak a Multira. Tényleg csak annak volt, aki külhonból hozzájutott. Sajna ezt csík hiányában a vc mérőkkel nem tehetjük meg.
   
 11. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Pont 5 éve volt :) Én a mai napig őrzöm a kis avivámat, de kb 5 éve,hogy csíkom sincs hozzá :( És az Aviva még ennyi idő alatt sem érkezett meg ide...
   
 12. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  A fiókban elfér, soha nem lehet tudni, hogy valamikor használható lesz-e nálunk is, vagyis lesz-e hozzá csík. Az Aviva tipikusan az a konstrukció, ami több év múlva is megállja a helyét. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az Avivát, mint alapgép, már többször továbbfejlesztették.
   
 13. kmolli

  kmolli Moderátor Fórumvezető

  Én most a Poe szakdogájában olvasott OmniPodra (www.myomnipod.com) és a Solo 4 You-ra kattantam rá (www.solo4you.com), mindkettő iszonyúan tetszik és csak sejtem, hoyg nálunk soha az életben nem lesz, de ezekért lassan lehet, hogy képes lennék disszidálni :)
   
 14. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Hova disszidálunk, Molli!? Mert, hogy én is megyek Veled! :D:rohog:
   
 15. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Hát..., ha szabadna nekem is szólnom, kissé bátortalanul :rohog:, akkor Írországba, hiszen azt mán megbeszéltük. :) Ottan adnak minden jót, hasznosat. :dr_31:
   
 16. Adingo

  Adingo Új tag

  Sziasztok !
  Sajnos mi is szaporítjuk a köreiteket, de ezzel ellentétben mindenkinek jó egészséget kívánok.
  Lenne egy gondom. 8éves lánykám most lett cukis. Épp a kórházat nyomja inzulin beállítás ügyében. Az Accu-chek ujbegy szúróról szeretnék érdeklődni valakitől. Igaz e az állítás, miszerint a tű tárat csak 1x lehet használni? Tetemes költség, ha igen a napi 6xi szúrásnál. Esetleg egy ilyen fájdalommentes szúró készülék van másik is?
   
 17. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Szia Adingo!

  Gondolom, az Accu-Chek Multiclixre gondolsz... Szuper készülék, mi is azt használjuk!
  Pár lényeges szempont, ami miatt azt gondolhatja az ember, hogy nagyon sokba kerül a fenntartása egy Multiclix-nek:
  - NEM KELL minden szúrás alkalmával másik tűt használni, BÁRMILYEN ujjszúróról is legyen szó!
  A Multban valóban egy 6-os tár van, de egy-egy tűt akárhányszor lehet cserélni, általában 1 darab tű (azaz, nem egy egész tár!!!) 1 doboznyi tesztcsík elhasználásáig szúr megbízhatóan, fájdalommentesen. Természetesen ez egyénenként változhat, de akinek finom puha bőre van, mint a Te 8 éves kislányodnak, így elképzelhető, hogy 1 doboz csík erejéig kitart egy tű! Aztán lehet cseréni a 6-os tár második tűjére! ;)
  - Általában minden ujjszúrónak a tűje előbb-utóbb "elhasználódik", mi a Multi előtt Accu-Chek Softclix-et használtunk, és abban is ugyan ilyen időközönként cseréltünk tűt, mint a Multiclix-ben!
  - Viszont az való igaz, hogy a Multiclix tű tárát csak egyszer lehet használni! Ha mind a 6 tűt elhasználta az ember, és kivette a tárat, biztonsági okokból, még csak véletlen sem lehet visszatenni a használt tárat! Ez szerintem nagyon jó dolog! Főleg, ha nem egy ember használta a bökőt, hanem pl. más ujját is bökték (mint pl. néha én itthon Apának és a tesóknak is)!
  De igazság szerint, nincs is arra szükség, hogy visszahelyezhető legyen a tár, hiszen a használt tű már tompa, és hasít! Egyéb más bökőbe sem rakjuk vissza a használtat... ;):)

  Javaslatom: ha nem is bízol (még) a Multiclixben, akkor is érdemes venni, nagyon-nagyon hamar meg fogjátok szeretni, lánykád és Te is! Mi már lassan 1 éve használjuk, és nem adnám semmi pénzért sem! És akik kipróbálták, szerintem elégedettek vele, maximálisan!
   
 18. Adingo

  Adingo Új tag

  Szia Kedves Jó tanácsadóm.Tímeácska/alias Csigu!

  Hát én még igen kezdő vagyok ebben a témában, és minden fellelhetőt próbálok felkutatni ami érinthet bennünket.
  Még csak most van a kórházban a kislány 2napja. Így még csak tapogatózom a ketyerék után, és azt sem tudom mit, milyet írnak fel receptre. De a párom a fent leírt "bökőt" emlegette. Ha jól értelmezem szavaid, akkor 1 tűt többször is használhatunk, de ha körbefordul a tár, akkor annyi a tárnak.Véleményed szerint egy 6db-os tárat meddig érdemes,célszerű,alkalmas használni?? Ki bír 1 hónapot? Mi most ott tartunk, hogy még csak most állítják be az inzu mértékét , de az már 100%, hogy napi 2-3 szúrás lesz.
  Mindenesetre elkeserítő, hogy semmi előzmény sem utalt erre. Bár van a családban cukis rokon.(nagyi) És ha már itt tartunk, hagy kérdezzem meg. Létezhet, hogy a kismama ha terhességi cukorbeteg, akkor a baba nem lesz cukros??? Mert van egy 2éves fiucskánk is akivel terhességi cukros volt a párom. De rajta még semmit sem tapasztaltunk. Mindenesetre jobban figyeljük.
   
 19. borka

  borka Őstag

  Leg egyszerűbb,ha itt szerzed be az újszúrót: http://www.akadimpex.hu/webaruhaz.php?cat=6
  Kioktatnak a használatáról ,és mindenféle felvilágosítást megkaptok.
  De mint Tímeácska is írta, a tárban 6 db tű van. Egy tűt legalább 1 doboz tesztcsík,az-az 50 db szúrásig használható.A tárat CSAK ezután fordítsátok el az újabb tűre.VIGYÁZZATOK,MERT VISSZAFELÉ NEM LEHET FORGATNI !!
  A további kérdésedre a Cukorbeteg gyermek és a Babázhatok topikban találsz válaszokat.

  Kérdéseiddel bombáz nyugodtan,valaki mindig válaszolni fog,csak sűrűn legyél itt a fórumon.
   
 20. Adingo

  Adingo Új tag

  Köszi a szíves invitálást. Valaki mindig lesz itt, ha én nem, akkor a párom. Én kamionozok, és el el tűnök néha 1-2 hétre.
  Úgyhogy ha esetleg tudok segíteni valakinek beszerzésben, szóljatok, és megoldjuk a dolgot.
  és köszönöm a hozzám való bizalmat, hogy egyáltalán valaki érdemesít a felvilágosításra.
   

Megosztás