Vércukor érték HbA1c

dg

Őstag
Zsu!

Teljes mértékben igazad van! Elmélkedésből elég is ennyi. A verseny gondolata tőlem aztán jó messze áll, és mindenkinek a legjobbakat!

joe960

Új tag
Borzasztó érdeklődéssel olvasom ezt a 4,1 % HbA1c értéket.

A LIPIDES gondolataimba mint valami földön kívüli dolgok kerülnek be.
Visszaröppenve az első HbA1c eredményemre ami 6,4 % volt , el sem tudom képzelni "ezt".
Azt mondták rendben van a 6,4 % -k, mehet tovább minden,de ennek már 4 éve.
Most azon küzdök ,hogy 6,5 % legyen , 5 hónap alatt 7,2 % lett 8,5%-ról. Ha már a régi értéket elérem (6,4 %) nekem már megfelel.De az 5-ös TG értéket is faragnom kell.

A VC értékek ugrálása 1,9mmol/l ---22mmol/l ,ez volt nekem is ,meg is feküdtem. Ez még a kezdő inzulinos időket idézi fel. Két órás periódus alatt 24mmol/l -ről 3,6mmol/l-re zuhant a
VC szintem , elég volt hozzá +4NER inzulin,az nap fel sem tudtam kelni az kanapéról . Soha ilyet !Nagyon megvisel!
Mostanában már nincs ez "jelenség".Nem is bánom,el vagyok nélküle !

Ha a VC értékem 5mmol/l alá merészkedik ,akkor a vasszeg is finom falat,esetleg 4mmol/l
alá téved a rozsdás patkószeggel is beérem.Nálam a "hypo érzet" így működik , egyszerűen éhes leszek,de nagyon. Nem tudom nem észre venni, eddid nem volt gondom vele .
Ha a VC értékem 10mmol/l fölé megy ,mert azt szereti csinálni főleg egy kis reggeli után ,
a látásom élessége tompul (jellemzően olvasáskor tünik fel ). Egy két órán belül megjavul,
persze csökken a VC szint.
Magam részéről a VC érték ha 4mmol/l és 9mmol/l között van elégedett vagyok.
NO elmentek az ufók ( 4,1)... , erről ennyit.

Zsu77

Új tag
:lol::lol::lol:Joe,tök jó stílus!:lol::lol::lol:
Természetesen elméleti beszélgetések voltak ezek.Én speciel pont azt szeretném elérni,ha aki 6,x-es az is elégedett legyen.És:elárulom:én ezt az alsónak megállapított 4,1-et lehetetlennek tartom.Talán egy csecsemő?Az talán.Már több tippem nincs rá.Az első időben a mézeshetek miatt jó az eredmény.Ha ennek vége,akkor látványosan romlik.Hogy javul neked,szerintem tök tuti és azt gondolom,hogy ügyi vagy.Jó hogy itt vagy és várjuk tőled is a tuti tippeket/megoldásokat no és ha van kérdésed,akkor itt akad olyan,aki tud mit tanácsolni!:)A hiporól korábban van bejegyzés,hogy két féle létezik a klinikai,ahol van tünet és a biokémiai ahol nincs.Továbbá az előzőből is eltűnhet a tünet,ha az adrenalin kimerült.De ez persze átmeneti,és Sani által leírtak szerint helyreállítható.Csak a sok vc-mérés segít a pontos infokban,hiszen te is ismered a rejtett hipo fogalmát,biztos hallottad.Egyébként többtől hallottam,hogy neki a 4 alacsony,3-on rosszul van.Az én véleményem az,hogy ez a normális hipo-érzet.:)

Zsu77

Új tag
Most mé' mongya mindenki,hogy én eztet nem tuttam...:shock:Tudtam én,de legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna!:mrgreen:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
:lol::lol::lol:Joe,tök jó stílus!:lol::lol::lol:
Csak a sok vc-mérés segít a pontos infokban,hiszen te is ismered a rejtett hipo fogalmát,biztos hallottad.Egyébként többtől hallottam,hogy neki a 4 alacsony,3-on rosszul van.Az én véleményem az,hogy ez a normális hipo-érzet.:)
Én pont az extrém "szoktam" rá a gyakori(bb) cukormérésre. Nálam pont hogy előfordultak rejtett hipok, ill, éppen a magas értékek miatt kérte a dokim, hogy mérjek kaja után is fél-egy órával, mert a másfél-két óra múlva mért magas érték azt sugallná, hogy kevés az étkezési inzulin. A mérésekből kiderült, hogy pont sok.
Hipo érzet: nálam nagyon színes, megérzem, máskor meg nem érzem meg a 4-et, 3-at, 2,5-öt. A miérteket értem, de a gyakori cukimérés ezért szükséges, hogy még a 2,5 előtt kivédjem a hipot. A somogyi is annál "gyengébb" minél hamarabb közbeavatkozunk, sőt annál kisebb mértékű a falási roham, vagyis ki lehet bírni a megfelelő CH-val és egy kis remegéssel.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A VC értékek ugrálása 1,9mmol/l ---22mmol/l ,ez volt nekem is ,meg is feküdtem. Ez még a kezdő inzulinos időket idézi fel. Két órás periódus alatt 24mmol/l -ről 3,6mmol/l-re zuhant a
VC szintem , elég volt hozzá +4NER inzulin,az nap fel sem tudtam kelni az kanapéról . Soha ilyet !Nagyon megvisel!

Tudom miről beszélsz, annyi különbséggel, hogy én az 1,7-29 közötti értékeket produkáltam, és nem kellett az ágyat nyomnom vele. Olyan gyakori volt, hogy teljesen hozzászoktam. Lassan javult a helyzet, de minden hétre jutott egy 20 fölötti cuki. Szerencsére ez már nálam is a múlt, és én sem sírom vissza, most sokkal jobb.

steveray

Új tag
Mint írtam, én négy alatt megérzem a hipót. De: van olyan, hogy pl. a 3,5-nél sincs ez az érzés. Gondolkodtam miért is lehet? Én úgy hiszem azért, mert a hipó akkor okoz jelenséget, ha folyamatos süllyedésben van a vércukor. Ha pl. megáll a süllyedés 3,5-nél, akkor nincs hipó sem. Ilyenkor nem kapok be semmit, nem csökkentem a bázist, élem a világom, és majd valamikor eszek valamit. Mert ugye a mozgás ilyen esetben csökkenti a sukorszintet...

Oldal tetejére