Vércukor érték HbA1c

diju

Új tag
Sziasztok!

Tudom, furán jön ki, hogy kérem a segítségeteket és azután nem fogadom meg. Elmondom, hogy Apu most egy hónapja volt először kardiológusnál, - jól meg is lepődtek ezen, nagy baja nincs, csak sok apróbb, amit kézben kell tartani. Hihetetlen szervezete van, vagy inkább öntudata, a cukornál eleinte agyon aggódtam magam, de érzi hogy áll vele és - eddig - táplálkozással mindig maga megoldotta a kisebb kilengéseket. 81 éves, de messze nem a szenilis vénember kategória. Most teljesen tiszta, tehát az a lázasnak mondott tompultság is elmúlt.
Nem hívtam mentőt - egyelőre. Óránként mérem a cukrot, lassan megy lefelé (24). Folyamatosan iszik (és folyamatosan jár ki), nem evett semmit sem, csak egy kis kefirt. Minden nap fenn van 2-ig, 3-ig, TV-t néz, én is ki fogom bírni és óránként ellenőrzöm. Meg utána is. Reggel 8-kor majd beveszi a 2 Diaprel RM-et - azt hiszem ez után kell majd igazán figyelni, nehogy hirtelen essen le a cukor, ettől jobban félek. Cukros víz ki lesz készítve.
Nagyon köszönöm, hogy reagáltatok, én tudom, hogy veszélyes a helyzet, illetve sejtettem, de nem akartam sejtésből pánikolni, ezért jöttem ide, így most tisztában vagyok a kilátásokkal.
Jelentkezem, elmondom majd hogy alakul a helyzet.
Judit
 

diju

Új tag
Köszönöm, jól vagyunk :) 18,3 reggel 6-kor, most 2 bogyó, aztán figyelés.
Köszönöm, hogy itt vagytok, sokat jelent számomra, hogy be-bejöhetek jelenteni :)
 

diju

Új tag
Köszönöm drukkolásotokat, de nem mertem tovább kockáztatni...egész nap /vagy 5 mérés) 20 alatt volt, kivéve az ebéd után 2 órávali..az viszont 23 felett... hívtam a mentőket, nagyon gyorsan orvoshoz jutottunk, szomszéd bevitt minket sürgősségire és bent is tartották. Ahogy egyre inkább informálódtam, egyre inkább tudtam, hogy ez lesz a vége, de azért a mai eredmények kicsit reménnyel töltöttek el...Apum azért nem nagyon látta be, hogy be kell menni, de azért ment :) Gondolom most pár nap, egy hét és beállítják...remélem nem több.
Minden jót kívánok nektek:
Judit
 
Vércukormérő program 350 adat számára

Kérek mindenkit, aki letöltötte blogomból a 350 adat számára készített programot, hogy frissítse (töltse le újra) . Legtöbb 350 adatot tud kezelni a program, többet nem. Hamarosan feltöltök egy 500 adatot kezelő programot is, ez elegendő lesz a D-Cont Optimum vércukormérőt használók számára is.
 

dg

Őstag
A legújabb HbA1c eredményünk 6,5 % lett. Azért is örülök neki, mert ez egy meglehetősen rögös időszakot takar!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A legújabb HbA1c eredményünk 6,5 % lett. Azért is örülök neki, mert ez egy meglehetősen rögös időszakot takar!
Irigylésre méltóan szép eredmény, gratula Hannának, és természetesen neked, mert a te gondoskodásod, munkád van benne.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ezt a Roche oldaláról másoltam ide, de még én sem tudok semmit erről. Talán a HbA1c mérés laborok közötti eltérő eredmények is "eltűnnek" ezáltal? Remélem tényleg a hasznunkra válik, és mihamarabb többet tudunk meg róla.


EULAB – A Roche jó befektetés
A Roche Diagnostics laboratóriumi modernizációs programot kínál a magyar egészségügynek.

A svájci székhelyű, bázeli központú Roche csoport a világ egyik vezető, innováció vezérelte egészségügyi vállalata. Fő profilja a gyógyszerkészítmények és a diagnosztika. A cég a diagnosztikai piacon világelső, a rákgyógyszerek vezető szállítója, és a virológia, valamint a transzplantáció terén is az élmezőnyben van. Termékei és szolgáltatásai a betegségek megelőzésére, diagnosztizálására és kezelésére irányulnak, így a vállalatcsoport számos területen járul hozzá az emberek egészségének és életminőségének javításához. A Roche Diagnosztikai Divíziója páratlanul széles termékportfoliójával vezető pozíciót tölt be a világban az in vitro diagnosztika területén. Innovatív tesztelési termékeit és szolgáltatásait kutatóknak, orvosoknak, betegeknek – a világ kórházainak és laboratóriumainak kínálja
A cég 1984-ben létesített magyarországi képviseletet. A dinamikus fejlődésnek köszönhetően 1997 óta önálló vállalatként Roche Magyarország Kft-ként működik.

Miközben Magyarországon folyik a politikai, társadalmi és szakmai vita a kórházak privatizálásáról, a magyar egészségügyi intézmények helyzete folyamatosan romlik. Az egészségügyi ellátás szakmai fejlődése gyorsabb, mint a gazdaság növekedése, ebből adódóan a meglévő kapacitásokat egyre nehezebb finanszírozni. Szükség van tehét a köz- és magánszféra együttműködésére. Ennek legfontosabb előnye, hogy újabb értéket hoz létre és ha szabályozott keretek között történik, a beruházás rizikója áttevődik a magánvállalkozás oldalára.
A Roche mindezek figyelembevételével alakította ki EULAB nevű, új labormodernizációs programját, amely elsősorban a betegek érdekeit szolgálja, növeli gyógyulási esélyüket és egyúttal a kórházak számára megteremti az optimális kapacitáskialakítás lehetőségét.
A konstrukció révén Magyarországon most először nyílik lehetőség a számos európai ország labor- és kórházkonszolidációjában már sikerrel alkalmazott programban való részvételre. A Roche új fejlesztése a világ első modulokból felépülő analitikai rendszere, amely minimális vér- vagy vizeletminta behelyezésével néhány percen belül sok száz a diagnózist elősegítő vizsgálati eredményt szolgáltat. A racionalizálás és a vizsgálatok konszolidációja következtében számos meglévő laboratóriumi műszer feleslegessé válik. Jelentősen csökkenthető a vegyszer-felhasználás is, és mindez komoly megtakarítást eredményez.

A Roche új programjának előnye, hogy a laboratóriumi folyamatok ingyenes felmérése után, a helyi sajátosságok alapján készít részletes tervet a laboratóriumi működés világszínvonalú modernizálása érdekében. A laboratórium így a kórházi működés integrált részeként pénzt emésztő költségelemből aktívan kihasználható versenyelőnnyé válik, biztosítva a kórház, a város, és a régió új igényeihez való rugalmas alkalmazkodást. A világelső diagnosztikai tapasztalata, rendszere, szolgáltatási színvonala áll a konstrukció hátterében, egyedülálló minden területre kiterjedő ISO minősítéssel.
Az EULAB programal mindenekelőtt a betegek nyernek, hiszen a gyorsabb, pontosabb diagnózis nagyobb esély a gyógyulásra.
 

orsika

Új tag
Sziasztok!

Segítsetek légyszi... Nem tudom mi van velem. Decemberbennéztek HgA1c-t, ami 7,4 lett... Úgy orültem, mikor azt mondta adiabdokim, hogy legközelebb már biztos jobb lesz, és juniusra hívott vissza laborra. Reménykedtem, és arra gondoltam 2 hete, hogy elmegyek a háziorvoshoz, és onnan kérek beutalót nagylaborra, és ha minden jó lesz, jöhet a baba. IGEN ÁM, DE 8,2 LETT. Mondanom sem kell, hogy sírva jöttem haza, pedig azt mondta a doki, (aki nem diabetológus), hogy ez nem zárja ki a baba lehetőséget, és menjek el a nőgyógyászhoz, beszéljem meg vele is, és utána hajrá, jöhet a baba, ha ő is úgy látja. Szerintetek? Van köztetek olyan aki magasabb HgA1c-vel esett teherbe, mint a szentírás? Egyáltalán kinek mit ajánlanak? Nagyon el vagyok keseredve... Amúgy nem értem, a cukraim alig mennek 10 felé, csak ritkán. Mit csináljak? Miért csak 3 havonta nézik ezt? Lehet sűrűbben???
 

pusimelu

Őstag
Szia Orsika!
Ne keseredj el szerintem mert lehet ez még jobb is.(Tudom könnyen beszélek.)
Mindenképp beszélj a diabetológusoddal és kérdezd meg mikor kéne újra nézni bár szerintem ez az utolsó 6-8 hét vércukor átlagát mutatja és 6 héten belül nem érdemes újra nézni ,de az orvosod biztos megmondja.
Úgyan abba a laborba voltál?Mert itt laborok között is van eltérés!
 

pusimelu

Őstag
Az én Hemoglobin A1C-m:5,8%.Az elmúlt 3 hét az nem a legrózsásabb,de valahogy át kell állnom a tavaszra ,és ezzel az új inzulinnnal nem olyan egyszerű.
Nekem is lenne egy kérdésem.Néztek már nektek olyat hogy eGRF.
Lehet hogy már olvastam róla de nem emlékszem.Annyit tudok róla hogy vese glomerulus filtrációt nézik és még a karbamid kreatinin szint emelkedése előtt mutatja a vesekárosodást.Javítsatok ki ha nem jól tudom.Még valami nekem ez az eredményem nem lett jó.Lehet hogy létre kéne hozni egy ilyen topikot is?
 

pusimelu

Őstag
Az én Hemoglobin A1C-m:5,8%.Az elmúlt 3 hét az nem a legrózsásabb,de valahogy át kell állnom a tavaszra ,és ezzel az új inzulinnnal nem olyan egyszerű.
Nekem is lenne egy kérdésem.Néztek már nektek olyat hogy eGFR
Lehet hogy már olvastam róla de nem emlékszem.Annyit tudok róla hogy vese glomerulus filtrációt nézik és még a karbamid kreatinin szint emelkedése előtt mutatja a vesekárosodást.Javítsatok ki ha nem jól tudom.Még valami nekem ez az eredményem nem lett jó.Lehet hogy létre kéne hozni egy ilyen topikot is?

Mit mutat az eGFR?
 

gabibaba

Aktív tag
Mit mutat az eGFR?

Szia, Meli! Te biztos érted, én ezt találtam:

https://www.doki.net/tarsasag/labor/info.aspx?web_id=&sp=3

Meg ezt:

eGFR
Más néven:
Hivatalos név: Becsült Glomerulus Filtrációs Ráta
Kapcsolódó vizsgálatok: Kreatinin, Kreatinin-clearance, Mikroalbumin, Cystatin C, Vizeletfehérje


Küldése e-mailben
Nyomtatás



Röviden
Mire való a vizsgálat?
A vesefunkció állapotának vizsgálatára.
Mikor kell a vizsgálatot elvégezni?
A becsült glomerulus filtrációs rátát (estimated Glomerulus Filtration Rate, eGFR) szűrővizsgálatként akkor érdemes elvégezni, ha az orvos vesekárosodás kialakulására gyanakszik. Akkor is jól alkalmazható, ha valakinek már ismert a vesebetegsége, és a veseműködés romlását, a funkció csökkenését szeretnék kimutatni. A vizsgálat különösen hasznos a dialízis-kezelésben részesülők vesefunkciójának megítéléséhez.
Milyen mintára van szükség?
Az eGFR-t alapvetően a szérum kreatinin szintjéből számolják, ezért a kar könyökhajlati vénájából vett vérre van szükség. (Piros- ("natív") vagy sárga-kupakos ("géles") csőben.) Az eGFR meghatározásához - a mért GFR-től eltérően - vizeletre nincs szükség.
A speciális igények miatt célszerű előzetesen érdeklődni a vizsgálatot végző laboratóriumban.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nekem is lenne egy kérdésem.Néztek már nektek olyat hogy eGRF.
Lehet hogy már olvastam róla de nem emlékszem.Annyit tudok róla hogy vese glomerulus filtrációt nézik és még a karbamid kreatinin szint emelkedése előtt mutatja a vesekárosodást.Javítsatok ki ha nem jól tudom.Még valami nekem ez az eredményem nem lett jó.Lehet hogy létre kéne hozni egy ilyen topikot is?
Én még nem hallottam erről a vizsgálatról, jó tudni, hogy ilyen is van.
Én nem szeretném, ha ennek is lenne új topik, mert hamar elvész a süllyesztőben. Minden, ami a cukorbetegséghez kapcsolódó vizsgálat, laboreredmény, itt egy helyen ki tudjuk tárgyalni. Inkább a topik címet bővíteném Vércukor, HbA1c, laboreredmények-re. Vélemény?
 
Oldal tetejére