Vércukormérők

Eribaby témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2006 November 2.

 1. FeheRicsi

  FeheRicsi Új tag

  Hahó! Körbenéztem a neten én is, és nem csak a csíkra van akció, az Accu Chek active vércukormérőre pl 15%os kedvezményt adnak. Üdv, Ricsi
   
 2. zolee82

  zolee82 Új tag

  Sziasztok

  Én kb 25 éve vagyok cukorbeteg. 15 éve használok optimum készüléket, ami bevált és pontosan mér.
  Most mondták nekem, hogy megszűnik, ezért próbálok váltani.
  Eddig próbáltam a méry kék készüléket és dcont trendet.
  A Méry kb 2-4 mml/L-rel mér félre. Csináltam 5-6 tesztet és nem lett jobb.
  A dcont trend meg kb 1-2-vel mér félre, ami szinten sok.
  Elég felháborító ez az egész, hogy csak a pénzt adom ki és nem csak egy nagy ***RT kapok, miközben az életed függhet 2-4 különbségnél, vagy legalábbis elég veszélyes...
  Szóval annyira mindegy, hogy milyen design-ja vagy milyen színe a készüléknek, a legfontosabb, hogy pontos legyen.
  Tudtok valamit arról, hogy hogy lehet visszaváltani ezeket?

  Zoli
   
 3. borka

  borka Őstag

  Kedves Zoli !
  Üdv a fórumon !
  Azt tudnod kell, hogy minden vc. mérő egy bizonyos % határon belül működik. A régebbi vc. mérők + - 20% os pontossággal mértek. A mostaniak viszont már csak 10% eltéréssel működnek. Az, hogy magasabb értékeket mérsz az a vc. mérő pontosságára utal. Ne feledd, hogy ezek a kütyük tájékoztató jellegű vc, értékeket mutat. Az egy kicsit túlzás, hogy 1-2 mm/mol értékkel több, hogy az sokat számítana, mégy a gyermekeknél is elfogadott.
  A vc. mérők nem válthatók vissza , mint az üvegek általában. Használd őket bátran, mindegyik pontosan mér.
  Egyébként, ha legközelebb mész laborba, kérd meg a laborost, hogy a Te vc. mérőddel is csináljanak ellenőrző mérést. A levett vénás vérből mérjetek a saját vc. mérőtökkel is. A labor és a vc. mérő közötti érték általában 1-3 mm/mol eltérést fog mutatni, majd mérd meg az ujjbegyből vett vérrel is. Tapasztalni fogod, hogy minimálisak az eltérések.
  Üdv:
  Sándor
   
  krisz_2011 kedveli ezt.
 4. Kedves Kriszti! Köszönöm! Igen, én is úgy látom, hogy ahány mérő, annyi rajongótábor:) A One Touch Selectről én is hallottam jókat. Akkor ezek szerint a One Touch és az Accu Chek ilyen vevőközpontú, hogy kicserélik a hibás készülékeket, vagy a többi cég is megteszi ezeket a lépéseket, esetleg több utánajárással? Közben próbálok máshol is érdeklődni az értékváltozásokról, ha sikerrel jártam, itt is megosztom. Üdv: Kata
   
  krisz_2011 kedveli ezt.
 5. FeheRicsi

  FeheRicsi Új tag

  Szia Zoli! Hát sajnos a Méry az egyik leggagyibb mind közül, nem tudom, hogy visszatérítik-e az árát, ha nem vált be... Vevőszolgálatot hívtad? Szerintem érdemes valamivel drágább, de jó minőségű készüléket venni, aztán évekig nem kell foglalkozni vele. Karácsony előtt vettem egy Accu Cheket, mert pont akcióban volt (írtam is róla). Szerintem egész jó, mondjuk nincs meg régóta, de a pontosságról a honlapjukon tudsz olvasni, elég meggyőző: http://vercukormeres.hu/miert-fontos/
  A One Touch selectről is írnak jókat, én azt még nem próbáltam. Üdv, Ricsi
   
 6. borka

  borka Őstag


  Kedves Katalin !
  Minden vc. mérőre 6 év garancia van !!!!!! Amennyiben meghibásodik, vagy cserélik vagy megjavítják. Egyiknél sincs utánjárás azon kívül, hogy felkeresed a forgalmazót levélben, telefonon ill. személyesen. A Dcont vc. mérőket a szervizben javítják, elemet cserélnek és tisztítják is. A többi vc. mérőket általában cserélik, mert nincs hazai szervizhálózatuk.
  Ezt érdemes elolvasnod !!!!!!!!! http://www.e77.hu/kapcsolat/ugyfelszolgalat-es-szerviz
  Üdv:
  sándor
   
  krisz_2011 kedveli ezt.
 7. Kedves Sándor!
  Nagyon szépen köszönöm a választ és a linket! Ez remek hír! Milyen jó, hogy postai úton is el lehet hozzájuk juttatni a készülékeket, mert személyesen biztos nem tudnék odaérni a munkahelyemről :) Kicsit megnyugodtam akkor, a 6 év elég jó ígéret!
  Szép napot kívánok! Kata
   
  borka kedveli ezt.
 8. borka

  borka Őstag

  Örülök, hogy tudtam segíteni. :cool:
  Nagyon jó cukikat kívánok.
  Sándor
   
 9. zalavari

  zalavari Új tag

  Sziasztok!

  Kezdő cukorbetegként én erről a fórumról tájékozódtam, hogy milyen vércukormérőt vegyek. Évekig Dcontot használtam. meg is voltam vele elégedve, de az orvosom azt javasolta, hogy időnként váltsak készüléket. Én Accu-Chekre váltottam. Ezt is ajánlom mindenkinek. Azt én is tapasztaltam, amit Sándor említett, hogy nincs nagy különbség a mérési értékekben a mérők között, én mégis maradtam az AC-nél. Főleg kényelmi szempontok miatt. Gyorsan mér, kb. 5 mp alatt, és imádom az aluladagolási érzékelését is. Hagy időt, hogy újra cseppentsek, és nem kell egy teljesen új tesztcsíkot elhasználnom. Bár egyszer elromlott, de szó nélkül kicserélték a központban. Az új készülék meg azóta, több mint egy éve muzsikál. Remélem segítettem dönteni. Természetesen nem akarok senkit forszírozni... :) Valószínűleg lassan én is kipróbálok egy újat, csak a változatosság kedvéért :)

  Üdv: Zalán
   
  borka kedveli ezt.
 10. borka

  borka Őstag

  Kedves Zalán !
  Véleményem szerint semmi sem indokolja, hogy néha vc.mérőt keljen váltani. Ez csupán a dokinak az esetleges függősége a céghez. Az csak jó, ha tartalék vc. mérővel rendelkezik vakalaki.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2017 Február 20
  krisz_2011 kedveli ezt.
 11. zalavari

  zalavari Új tag

  Kedves Borka!
  Köszönöm szépen a választ! Hát igazából azt mondta az orvos, ha pár évente váltogatjuk a vc mérőket, jobban el tudjuk dönteni, hogy melyik igazodik a legjobban a személyes igényeinkhez. A saját tapasztalat mindig többet ér, mint egy bemutató videó. Mondjuk megvan még a Dcont, ha az AC-el történne valami, de azért vigyázok rá :)
  Üdv,Zalán
   
  borka kedveli ezt.
 12. mehesz borz

  mehesz borz Új tag

  Sziasztok,
  Segítséget szeretnék kérni. A kisfiunknál állapítottak meg 1-es típusú diabéteszt. Nem vagyunk járatosak a témában, de szeretném, ha leírnátok, hogy melyik ujjbegyszúró vált be illetve melyik vércukormérő a pontosabb a tapasztalatok alapján. Vagy mit érdemes keresni külföldön ami itthon nem beszerezhető...
   
 13. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Szia! Ha csak kb. 2 oldalt visszaolvasgatsz ezen a fórumon, már megtalálod a kérdéseidre a választ és sok más tanácsot is. Nem kell külföldről beszerezni semmit, TB támogatással teljesen megfelelő eszközöket kapsz.
   
  mehesz borz és borka kedveli ezt.
 14. borka

  borka Őstag

  Kedves Méhész Borz !
  Üdv a fórumon.
  Mivel Te itt élsz Budapesten, ne akarjál külföldi vc. mérőt beszerezni, mert a hozzátartozó csíkok beszerzése nem biztos, hogy mindig beszerezhető. A hazai gyártmányú vc, mérők világszínvonalúak és a hozzá tartozó csíkok is OEP által támogatott. Mindig az üzemeltetést kell nézni. A vényre felírható csíkok ára (hazai) 541 Ft ba kerülnek, míg a külföldiek esetleg 5000 Ft körül mozognak, mert nem támogatja az OEP.
  Ujjbegyszúrónak javasolnám az ONE TOUC Delica , amit gyógyszertárba meg tudsz rendelni, hozzátartozó lándzsával együtt kb. 2100 Ft-ért. A másik amit ajánlani tudok az a Softclkix, ezt a ROCHE szaküzletben tudod megvenni a XII. ker Győri úton. Ára kb. 5000 Ft. Mind a kettő nagyon jó.
  Gondolom, hogy kaptatok vc. mérőt, ott ahol megállapították a diagnózist. Írd meg légyszi, hogy mit kaptatok.
  Várjuk további kérdéseidet, mivel frissen diagnosztizáltak vagytok.
  Üdv:
  Sándor
   
  mehesz borz és krisz_2011 kedveli ezt.
 15. mehesz borz

  mehesz borz Új tag

  Sziasztok, köszönjük a gyors választ, bevallom majdnem az összes oldalt elolvastuk, de nem kerültünk közelebb a válaszhoz, mert azt nem olvastam ki, hogy igen, ez vagy az tényleg jobb ennél vagy annál, inkább azt szűrtem le, hogy szinte mindegy, miközben eléggé sokat szenvedünk a tesztcsíkokkal ahol sok az "E-" betű és az ujjbegyszúró is éket vág sokszor pedig figyelünk a tartásra és cserélgetjük a tűt. Ez az ékvágás már a kórházban feltűnt nekünk, nézegettük is a tűt, hogy áll, de szemre jó volt. A külföldről szerezzünk be ezt-azt gondolatot is leginkább a fórumon leírtak ültették bele a lelkembe, mert tényleg nem mindegy, hogy ha leesik a cukor vagy akár magas, mennyivel mér el a készülék. Mi a DCont-Trend típusú készüléket kaptuk és ezt használjuk jelenleg. Van itthon régről egy Accu-Chek Softclix mérővel, nem tudom, ezeket mennyi időnként érdemes cserélni, kb. 12 hónapon keresztül használtam terhesség alatt. Viszont azt tapasztaltam, hogy ebbe 28G átmérőjű tűt lehet vásárolni, ami nagynak tűnik a 6 éves fiunk pici ujjacskájához. Mi is hallottunk a One touch Delicaról is, ami az adatait illetően tű átmérőben megegyezik a dcontéval, hosszra hosszabb picit. A szerkezetekről viszont semmilyen infot nem sikerült szereznem. A Softclix szimpatikus, azt is értem, hogy le van védve, de nem tudom, hogy esetleg a Dcont vagy a One Touch nem-e ugyanezen elveken működik? S még az is lehet h az ujjbegyszúrónk a rossz és ki kellene cserélni.
   
 16. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Szia! Saját tapasztalatuk a d-cont, one touch select és contour plus link vércukormérőkkel és szúróikkal van. A One touch selecttel nagyon meg voltunk elégedve, pontosan mér, a szúrója is finom. A Contour plus egyszerűen zseniális, de az összes tulajdonságát a Medtronic pumpával rendelkezők tudják kihasználni. Ehhez olyan lándzsákat kaptunk, amelyek szilikon bevonatosak, tehát még kevesebb fájdalommal jár az alkalmazásuk. Méretre pontosan megegyezik a one touch select szúrójával. (Amúgy mérőileg a d-cont sem volt rossz.) A Sándor által, ill. általam említett szúróknál sajnos nem igen van jobb. Próbáljátok a legkisebb szúrásméretre állítani a szúrót (bár gondolom, ezt megtettétek). Idővel a pici ujjak bőre majd vastagszik. Ez nem látványos, de azt fogjátok észrevenni, hogy a tű már nem okoz akkora krátereket, mint eleinte, aztán meg majd a szúrás hosszát is emelni kell... Amikor a lányom cukorbeteg lett, nagyon gyorsan felismertem a tüneteket, pontosan tudtam, mi fog következni, de azért 2 hatalmas sokk ért ezzel együtt is az elején. Az első, amikor saját kezemmel kellett kitölteni azt a papírt, aminek az elején nyomtatva az volt, hogy súlyosan fogyatékos és gyógyíthatatlan a gyerekem, amit persze tud az ember, de így leírva látni... Ezen is lehetne azért finomítani..., na mindegy. A 2. sokk az volt, mikor fürdés után a ráncos ujjai úgy néztek ki, mint a tűpárna... A lényeg, hogy fog ez változni.
  A vércukormérő készülékkel, amit terhesség alatt használtál, nagy gond nem lehet. A csíkot nem érdemes hosszasan tárolni, mert ha lejárt a szavatossága, ill. ha sokáig állt felbontva, fals adatokat mutathat.
   
  borka és mehesz borz kedveli ezt.
 17. mehesz borz

  mehesz borz Új tag

  Köszönöm szépen, nagyon sokat jelent a segítségetek. Mi jelenleg az első fázison vagyunk túl, konkrétan, hogy a gyermekünk túlélte. Nem igazán voltak tünetek, senki nem vett észre változást, beleértve az orvosokat is, akik látták a gyerekünket de nem jöttek rá a valódi diagnózisra, amikor lettek tünetek, már késő volt (24 óra leforgásáról van szó konkrétan). Ehhez képest kapkodjuk a fejünket, nincs idő kisimulni, és szomorkodni sem, megyünk a kijelölt úton és próbálunk gyorsan beletanulni.:) Vannak még megérteni-valók...:)
   
  borka és krisz_2011 kedveli ezt.
 18. borka

  borka Őstag

  A sok E betű majd eltűnik, ha a mérés technikájára rájöttök azaz, hogy hogyan kell a vércsepphez érinteni a csíkot.
  Az ujjbegyszúrókkal kapcsolatosan........ lényeg, hogy a Softklix és a Delika is úgy van megalkotva, hogy elnyeli a rugó rezgéseit és ezért nem fáj. A többi szúró viszont nem ezen az elven működik.Töltök fel néhány képet, erről-arról, ami esetleg még segíthet.A Dcont Trend nagyon jó, de a szúrója az pocsék. Inzulin beadásának helyei, vc mérés ujjbegyből.
   

  Csatolt fájlok:

  krisz_2011 és nofre kedveli ezt.
 19. Kedves Méhész Borz! Nagyon sajnálom, hogy a kisgyermekeddel ilyen nehéz dolgokon kell keresztül mennetek - nem könnyű, de biztosan idővel, ha már kialakul egy vércukormérési rutin, egyszerűbbnek fog tűnni az élet :/
  Korábban írtam már, ezért kapcsolódnék be a beszélgetésbe. Én most az Accu Chek Active Softclix ujjbegyszúróját használom, szerintem a vc-vel együtt ez egy elég jó szett - látom, nálatok is van ilyen készülék otthon. Szerintem, ha csak 12 hónapig használtad, akkor még bőven működőképes - csak új lándzsákat és tesztcsíkot kell vásárolnod hozzá. Próbáld a szúrótárcsát a legkisebb fokozatra állítani, akkor valószínűleg nem fogja felsérteni a gyermeked vékony bőrét. Én a helyedben ezt így kipróbálnám, még mielőtt más termékeket is kipróbáltok.
  Szép napot! Kata
   
  krisz_2011 és borka kedveli ezt.
 20. zalavari

  zalavari Új tag


  Szia!
  Én nem használtam olyan sokféle márkát. A DCont Trend-et és a hozzá vásárolt és az Accu-Chek Softclix-et tudom összehasonlítani, de azt elmondhatom, (Ahogy Sándor is említette korábban), hogy a Dcont-hoz képest a Softclix szúrása szinte alig érezhető. Arról persze nem tudok nyilatkozni, hogy egy kisgyerek ujján, vékony bőrén ugyanez-e a hatás. A tű hosszától ne ijedj meg, csak állítsd minimálisra a szúrásméretet. Hogy bírja a kiskrapek? Sajnálom szegényt, de ez tényleg olyan dolog, (mármint a vércukormérés), amihez idővel hozzá lehet szokni. Mesélj majd, hogy haladtok!
  Minden jót!
  Zalán
   
  krisz_2011 kedveli ezt.

Megosztás