Vércukormérők

Eribaby témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2006 November 2.

 1. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Üdvözlöm a Fórumon! Többféle jó minőségű vércukormérő van forgalomban, mindenki másra esküszik. Az Accu Chek gépek, One Touch Select, Dcont mérői egyaránt jók, ha jól láttam, mindegyikre 2700 Ft körül van tesztcsík, 100 Ft körüli eltérés lehet. 1-es típusú cukorbetegnél sokkal lényegesebb, hogy nagyon pontos legyen. Az előbb említett mérőkhöz egyaránt finom újszúrók, pici mennyiségből mérő csíkok tartoznak. Ha Ön 2-es típusú cukorbeteg és alapvetően meg van elégedve a mostani mérőjével, akkor fölösleges lecserélnie. Ha az már régi, nem működik megbízhatóan, sok vér kell a méréshez, akkor cseréljen és válassza azt a modellt, amelyik szimpatikus. Azt érdemes figyelembe venni, hogy melyik olcsóbb és melyikhez a legolcsóbb a csík.
   
  szalmane és borka kedveli ezt.
 2. borka

  borka Őstag

  Kedves Szalma Mihályné !
  Üdvözlünk a Fórumon.
  Tulajdon képen mindegyik cég vc. mérője jó. Nincs kényelemi, fájdalmi kérdés. Mindegyiknél bökni kell. Az ujjbegyszúrók között vannak különbségek.
  Amennyiben új vc. mérőt szeretnél vásárolni, az áraik kb. 7-9 ezer Ft között vannak. Nem a vc. mérő árát kell figyelembe venni, hanem a CSÍK beszerzési árát. Viszont a Méry vc. mérőt be tudod cserélni. A 77 Elektronika D-cont vc. mérői a leg megbízhatóak és a csík ára vény nélkül 2705 Ft/ doboz. Ami előnyként mellette szól, hogy nagyon jó a szerviz hálózata. A Méry-t be tudod cserélni 3000 Ft ért.
  Felteszem ide az OEP Gyógyászati segédeszközök jegyzékét. Nézegesd át!!!!! Az Accu Chek csíkja, vény nélkül 4000 Ft !!!!!

  http://sejk.oep.hu/content.php?s=catalog

  Üdv:
  Sándor
   
  szalmane és krisz_2011 kedveli ezt.
 3. csekejozsefne

  csekejozsefne Új tag

  Nem csodálom, hogy lefagy a Méry... olcsó húsnak híg a leve (ahogy a mondás tartja).Vagyhát az ingyenes termékeknél én ezen nem lepődöm meg. Érdekes, hogy felhozta az Accu cheket, én is azt vettem meg a háziorvosom tanácsára, lefagyási gondjaim egyáltalán nincsenek vele, szóval ha csak ezért - már érdemes váltani. De nagyon pontos is még pluszban. 7000 ft körül van az ára (active), de egyszeri beruházás és évekig jó lesz.Hát a szúrás elig észrevehetően fáj, nyilván attól is függ, milyen vékony a bőre az ujjbegyein.
   
 4. csekejozsefne

  csekejozsefne Új tag

  Nem csodálom, hogy lefagy a Méry... olcsó húsnak híg a leve (ahogy a mondás tartja).Vagyhát az ingyenes termékeknél én ezen nem lepődöm meg. Érdekes, hogy felhozta az Accu cheket, én is azt vettem meg a háziorvosom tanácsára, lefagyási gondjaim egyáltalán nincsenek vele, szóval ha csak ezért - már érdemes váltani. De nagyon pontos is még pluszban. 7000 ft körül van az ára (active), de egyszeri beruházás és évekig jó lesz.Hát a szúrás elig észrevehetően fáj, nyilván attól is függ, milyen vékony a bőre az ujjbegyein.
   
  szalmane kedveli ezt.
 5. Kiss László

  Kiss László Új tag

  Sziasztok! Na akkor én is gazdagítanám az Accu Chekes kérdezők táborát. Vannak ingyenes mérők is, de itt is, meg más fórumon is olvastam, hogy azokkal azért vannak problémák pl. Méry (nem mérnek pontosan, lefagynak stb.) Accu Chek vagy Dcont? Ti mire szavaztok?
   
  szalmane kedveli ezt.
 6. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  One touch select plus :)
   
  nofre és borka kedveli ezt.
 7. Takács Lajos

  Takács Lajos Új tag

  Kedves Sorstársak! Saját tapasztalataim alapján mondhatom, hogy vérnyomás problémával, érszűkülettel és cukorbetgségben szenvedek immár 13éve, de sikerült találnom megoldást ezekre a problémáimra. Én egyébként 58éves vagyok. Találkoztam egy kedves hölggyel, aki megismertetett egy új tecnológiával, amely a vérnyomásomat kordában tartja és nagyon szépen visszaálltak a cukoreredményeim. Nem volt olcsó, de megérte. Lábgörcs, dagadásom nincsen, a fülem nem zúg, a fejem nem fáj és a közérzetem is sokat javult. Ha valakit érdekel, annak szívesen segítek. Ja, úgytudom hogy gyerekek is használhatják
   
  borka kedveli ezt.
 8. borka

  borka Őstag

  Kedves Lajos!
  Kérlek írd meg privát üzenetként.
  Üdv:
  Sándor
   
  nofre kedveli ezt.
 9. borka

  borka Őstag

  Kedves László !
  Mindig az üzemeltetést és a szerviz hálózatot kell nézni.
  Krisz, írta a One touch select plus vc. mérőt, mint alternatívát, hogy ne csak 2 közül keljen választanod. Mindegyik nagyon jó!!!! A One Touch ujjbegyszúrója nagyon jó. Gyógyszertárban meg lehet rendelni, kb 2100 Ft 50 db lándzsával együtt. One Touch Delica a neve.
  Nov.28. lesz az Egy Csepp figyelem Diab .Világnapi rendezvénye, (SYMA csarnok) ha tudsz gyere el, mert mindegyik vc. mérő gyártó képviselteti magát. (ha jól tudom)
  http://diabforum.hu/temak/2016-november-27-egy-csepp-világnap-2016-budapest.15385/

  Üdv:
  Sándor
   
  nofre és krisz_2011 kedveli ezt.

 10. Kedves Sándor!

  Csak a tényszerűség kedvéért, az Accu-Chek csíkja nem 4000 Ft, hanem 2900 FT http://vercukormeres.hu/termekek/accu-chek-active-50x-tesztcsik/

  Üdv: Kata
   
 11. Kedves Szalma Mihályné!

  Ahogy majd tapasztalni fogja itt a fórumon, mindenkinek van egy kedvenc vércukormérője. :) Ez talán azért is van, mert a legtöbben már szinte mindegyik gyártó vércukormérőit kipróbáltuk (érdemes is cserélni időről időre). Én személyesen Dcontot, Méry-t és Accu Cheket használtam már. A Dcont rendben volt, a Méry problémás szerintem (ezt hallottam mástól is már). Jelenleg Accu Chek-et használok. Egyszerű használni, jó az ujjbegyszúrója, én talán ezt éreztem eddig a legkevésbé fájdalmasnak (ha beszélhetünk egyáltalán fájdalomról :). De igazából ebben sincs nagy különbség a vércukormérők között. Úgy, ahogy árban sem. Én ezért döntöttem úgy, hogy kipróbálom, mert korábban én is jókat hallottam róla. Aztán kipróbáltam, és minden előzetes vélemény beigazolódott. Az ára sem sem sokkal tér el a többitől: 6900 Ft http://vercukormeres.hu/termekek/accu-chek-active-vercukormero/ A tesztcsík hozzá 200 Ft-tal drágább, mint a Dcont tesztcsíkja, 2900 Ft. http://vercukormeres.hu/termekek/accu-chek-active-50x-tesztcsik/

  Üdv: Kiss-Takács Kata
   
  borka kedveli ezt.
 12. szalmane

  szalmane Új tag

  Kedves Kiss-Takács Kata!

  Nagyon köszönöm a segítséget és az információkat. Az oldal, amit küldött azért is nagyon hasznos, mert közben kérdezgettem néhány gyógyszertárban is, és volt ahol a vércukormérő drágább volt. Most már biztos, hogy kipróbálom. lehet, hogy kérek egyet a családomtól karácsonyra :). Köszönöm még egyszer.

  Üdv: Anna
   
  Kiss-Takács Katalin kedveli ezt.
 13. szalmane

  szalmane Új tag

  Kedves Kiss László!

  Én már az Accu Chek-re szavazok. Meggyőzött néhány fórumtársunk. Talán a Dcont lesz a következő. majd beszámolok a tapasztalataimról, ha érdekli.

  Üdv:
  Anna
   
 14. szalmane

  szalmane Új tag

  Kedves Cseke Józsefné!

  Csak ismételni tudom magam. Önnek is köszönöm. Ki is próbálom az Accu Cheket. Meg is írom a Jézuskának. :)

  Köszönöm:
  Anna
   
 15. szalmane

  szalmane Új tag


  Kedves Sándor!

  Nagyon köszönöm, hogy elküldte nekem a véleményét. Így legalább már nemcsak az Accu Chek melletti érvekkel találkozom. Találkoztam én is olyan gyógyszertárral, ahol a csík ára ekörül volt, de a vercukormeres.hu oldalon tényleg csak 2900 Ft. Persze a webes rendelés nem annyira egyszerű nekem, de majd megkérem az unokám. :) De legközelebb ígérem, hogy kipróbálom a Dcont-ot. :) Érdemes cserélgetni a vércukormérőket időről-időre, ugye?

  Üdv: Anna
   
 16. szalmane

  szalmane Új tag

  Kedves Kriszti!

  Köszönöm a válaszát. Az árakat illetően én is úgy láttam, hogy nincs eltérés. Bár az Accu Chek volt, ahol drágább volt. Viszont a weboldalukon kedvező áron kapható. Szóval már az ár is mellette szól. Egyelőre kipróbálom, majd ha ez elromlik, tesztelek egy másik márkát, Dcontot vagy az Ön által is említett One Touch Selectet.

  Nagyon köszönöm. Szép napot kívánok!
  Anna
   
  krisz_2011 kedveli ezt.
 17. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Csak ha elromlik és az adott cég nem cseréli, vagy nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Egyébként maradhat a jól bevált márkánál.
   
 18. Kedves Anna!

  Ha eddig nem szerezte be a vc mérőt, most érdemes. Karácsonyi akció van az oldalon. Csak onnan tudom, hogy nekem is most fogyott el a tesztcsík, és rendeltem. vercukormeres.hu.

  Üdv: Kata
   
 19. Kedves Kriszti!
  Az Accu Chek automatikusan cseréli a készüléket, ha az hibás. El kell küldeni a gyártó címére. Én így jártam, és talán ezért is furcsa, hogy itt kardoskodom mellettük, hiszen egyszer már elromlott. De a lényeg, hogy kicserélték, és azóta semmi gondom vele. Hálistennek a cukrom is visszaállt 7-8-ra. Persze tudom, hogy ez még mindig magas, de az orvosom nyugtat. A gyógyszert is szedem rendesen. Amúgy ez normális, hogy nem áll vissza 6 alá? Legalábbis rendszeresen. Néha 6 alattit vc-t mérek.
  Üdv:
  Kata
   
 20. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Kedves Kata! Mindenkinek van kedvenc mérője. Nálunk a One Touch Select nagyon bejött. Ők is azonnal cserélik a készüléket meghibásodás esetén. Kaptunk letöltőkábelt, jópofa tokokat is a cégtől. A csíkok ára is átlagos hozzá. Van választék, mindenki találhat olyat, ami számára a legjobb. Az Accu Chek is egy jó készülék, volt D-contos is itthon, a célnak az is tökéletesen megfelelt.
  Hogy gyógyszeres kezelésnél mi számít jónak és hogyan, sajnos nem tudom. Remélem, kapsz majd választ a többiektől.
   

Megosztás