Vércukormérők

Eribaby témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2006 November 2.

 1. Dobos László

  Dobos László Új tag

  Holnap megyek Accu Cheket venni.
   
 2. zöldfülü

  zöldfülü Új tag

  Úgy tudom, hogy a 77 Elektornikánál (1116 Budapest, Fehérvári út 98.) ingyen bevizsgálják a saját készülékeiket. Ha még garanciális (vagy receptre vetted és kihordási időn belül van), akkor ingyen javítják. Ha úgy gondolod, hogy baj van vele, vidd el hozzájuk, mert az Ideál Tesztcsíkkal működő készülékek elég pontosak szoktak lenni.
  http://www.e77.hu/kapcsolat/ugyfelszolgalat-es-szerviz

  Az Accu-Chek Performa pontosan ugyanolyan jó, mert gyakorlatilag ugyanolyan tesztcsíkot használ, csak az AC "márkásabb" és persze jóval drágább.
   
  borka kedveli ezt.
 3. borka

  borka Őstag

  Az Accu-Chek Performa csíkja vényre, 1877 Ft..........Az Ideál csíkja vényre 541 Ft. Mid két csíkot a 77 elektronika gyártja. El lehet gondolkodni, hogy hosszútávon melyik gépet éri meg használni. Két mérő /még ha az egyforma típus is / soha nem fog egyforma értéket mutatni.
  Általában az a tapasztalat, hogy 5 mmol/l alatt lefelé, míg e fölött felfelé nyílik az olló a szórást illetőleg. Gyártótól függetlenül + - 20%-os eltérést adnak meg a gépek leírásánál.
  Sándor
   
 4. Dobos László

  Dobos László Új tag

  Kicseréltem AC-re, úgy látom ez jól mér.
   
 5. Dobos László

  Dobos László Új tag

  Köszönöm a tájékoztatást, de nem mentem a 77 Elektrónikához, mert a Rochenál volt csere lehetőség és minimális 2500.- ft ráfizetéssel kicseréltem Accu Chek Aktivére ami jól mér. Nem mertem vállalni a DContot, mert a szomszédomnak az van /volt/ az is rosszul mér /sokkal kevesebbet/ Köszönöm mégegyszer.
   
 6. vili79

  vili79 Új tag

  Accu check
   
 7. vili79

  vili79 Új tag

  Accu-Chek :) a hányinger! Főleg a codkártya miatt amit ha elveszítesz dobhatod a készüléked. én a Magyar a méltatlanul hátrasorolt Dkontokra szavazok. a legmegbízhatóbb !!! Terveztem vagy két évvel ezelőtt egy összemérést, megvágva a you-n. accu,mery,dkont. Sajnos a nagy Accu-Chek bedta a kulcsot és miután nem volt lehetőség a tesztcsíkok kódjai beszerzésére, egy elvesztés után, ment a levesbe.
   
 8. vili79

  vili79 Új tag

  Érdekes ez az új tag státusz, vagy öt tíz évvel ezelőtti jelszómmal és nickemmel léptem be ide:)))
   
  nofre kedveli ezt.
 9. nofre

  nofre Adminisztrátor Fórumvezető

  A lényeg, hogy üdv újra itt kedves inkább régi - de új tagunk :)
   
 10. hello

  hello Tag

  A harmadik Accu-chek-et használom, a pumpákhoz kapcsolódó cserékkel. Műszaki probléma nem volt, kód kártya már nincs. Két órát sem szoktam összehasonlítani, mert eltérés esetén melyik az elfogadható. Jövőre jön a következő :)
   
  Kiss-Takács Katalin kedveli ezt.
 11. Visityu

  Visityu Új tag

  Üdv mindenkinek!
  Esetleg egy információt megosztanék veletek, ha még esetleg nem hallotta volna mindenki:
  A One Touch Select Mini tesztcsíkjainak úgy tudom meg fog szűnni a gyártása. A készlet erejéig még gondolom lehet kapni hozzá csíkot, de utána már lehet, hogy nem.
  A One Touch hazai forgalmazója elkezdte a készülékek ingyenes csréjét a kijelölt gyógyszertárakban. A helyette kérhető készülék a One Touch Select Plus.
  Ezt is lehet számítógéphez csatlakoztatni (egy sima USB-MikroUSB kábel kell hozzá)
  A SiDiary Twinmed Edition programmal lehet használni, ezt akár szinkronizálni is lehet a program online verziójával, és mobilról is hozzá lehet férni az adatokhoz, eredményekhez.
  Eredményeket akár telefonba is be lehet írni és szinkronizálni.
  Nekem már ez van és csak ajánlani tudom.
   
  krisz_2011 és borka kedveli ezt.
 12. Tóth András

  Tóth András Új tag

  Sziasztok! Nemrég derült ki az unokaöcsémről, hogy 1-es típusú cukorbetegsége van. Nem sokat tudok a témáról, mit kell ilyenkor beszerezni? Köszi a válaszokat!
   
 13. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Kedves András! Hány éves az unokaöcséd? Az alapvető "hozzávalókat" (pen, inzulin, tűk, vércukormérő, csíkok) már a kórházban megkapja, ill. receptekkel látják el. Innentől az inzulinra a szakorvosi ajánlást majd a negyedéves kontrollvizsgálatok alkalmával kapja, ennek alapján a körzeti orvos fogja az inzulinra és a tűre a receptet kiállítani.
  Otthonra kell venni egy konyhai mérleget, hogy az élelmiszerek szénhidráttatalmát ki tudjátok számolni. Cukor helyett édesítőt kell beszerezni (xillit, eritrit, stb, többféle létezik).
  Ha ovis, ha iskolás, ha kamasz v. ha felnőtt, más-más apróságokkal lehet az életét könnyíteni. Ezen a fórumon sok témakörben rengeteg információt találsz, érdemes visszaolvasgatni.
   
  borka kedveli ezt.
 14. borka

  borka Őstag

  Bocsi, csak annyival szeretném kiegészíteni, hogy a konyhai mérleg garamos legyen!!!!
   
 15. Tóth András

  Tóth András Új tag

  Kedves Kriszti és Borka! Nagyon köszönöm a választ! Az unokaöcsém 13 éves, a háziorvosa utalta be vérvizsgálatra és így derült ki, hogy magas a cukra. A rendelőben csak annyit mondtak, hogy konzultáljunk a háziorvossal a következő lépésekről - várjuk az időpontot. Gondolom, hogy nem mindegy, milyen vércukormérőt adnak, én inkább beruháznék egy jó minőségű készülékbe, hogy ne legyen gond a későbbiekben.. Az Accu Checket, Dcontot meg Wellmedet találtam neten, de nem nagyon tudok dönteni. Melyik lehet a legjobb?

  Konyhai mérlegünk van, akkor ezt oda is adom neki, mi úgyse használjuk gyakran. Hát igen... az a baj, hogy elég nagy étvágyú gyerek, otthon hiába figyelnek oda a diétás étrendre, ha elmegy a barátaival találkozni, nem akar kilógni a sorból, és persze ő is beül a mekibe és akkor lőttek az egész hetes szigorú rezsimnek... de megpróbálom valahogy megértetni vele, hogy ez nem vicc dolog. Köszi mégegyszer! András
   
  Utoljára módosítva: 2016 November 9
 16. krisz_2011

  krisz_2011 Aktív tag

  Úgy emlékszem, alapból Dcontot kap, ami jó. Ha azon felül szeretnétek, a One Touch Select Plus készüléket én is csak ajánlani tudom. Mindkettőhöz a csík támogatással vásárolható. Kamasszal nem lesz egyszerű. Mindkét készülék adatait le tudjátok tölteni, próbáljátok aktívan bevonni ebbe is.
  Kicsit furcsa, amit írsz, hogy konzultájatok a háziorvossal. A lányom annak idején a SOTE 1. Gyermekklinikára került, ahonnan akkor is, most is nagyon alaposan felvilágosítva kerültek ki a gyerekek és a szülők is. A háziorvossal csak a recepteket íratjuk fel. Amikor a gyerek pumpára váltott, abból meg mi világosítottuk fel a háziorvost...
   
  borka kedveli ezt.
 17. Tóth András

  Tóth András Új tag

  Köszi szépen a tanácsot! Mondjuk az mázli, hogy ezekhez a készülékekhez támogatott a csík! Végül bejutottunk a Szent János kórház diabetológiájára, úgyhogy remélem innen már olajozottan fog menni az ügy... Köszönöm a hozzászólásokat!
   
 18. Csatlakozom az előttem szólóhoz. Szintén Accu Chek rajongó vagyok. Én viszont szoktam tesztelgetni nagy ritkán. Kétszer mérem egymás után a vércukromat, hogy lássam lesz-e eltérés a két érték között. Volt, de nagyon minimális. Műszakilag pedig nekem sem volt problémám vele. már kódolni sem kel!! Minek váltanánk, ugye? :)
   
  hello kedveli ezt.
 19. Csatlakozom az előttem szólóhoz. Szintén Accu Chek rajongó vagyok. Én viszont szoktam tesztelgetni nagy ritkán. Kétszer mérem egymás után a vércukromat, hogy lássam lesz-e eltérés a két érték között. Volt, de nagyon minimális. Műszakilag pedig nekem sem volt problémám vele. már kódolni sem kel!! Minek váltanánk, ugye? :)
   
 20. szalmane

  szalmane Új tag

  Kedves fórumozók! Végre, hogy eltaláltam ide. Segítséget szeretnék kérni a következő témában. Érdemes-e Accu-Chek-re váltanom? Nem vagyok jogosult a tesztcsík támogatásra, így nálam az Accu Chek Active is szóba jöhet, és mivel sok jót hallottam róla (főleg a szomszédasszonyoktól) De szeretném tudni, hogy tényleg érdemes lenne e váltani? Mos Mérym van, de az néha lefagy. Bár mivel nem próbáltam mást, így nem tudom összehasonlítani. Egyáltalán mik a legfőbb szempontok a vércukormérő kiválasztásánál? Kényelem? Vagy ár? Pontosság? Fájdalom? Aksi? Ennek az Accu Chek megfelel? Mennyi az ára? tudja valaki?

  Köszönöm előre is a segítséget
  Szalma Mihályné
   
  Kiss-Takács Katalin és borka kedveli ezt.

Megosztás