Vércukormérők

Bioszaky! Hogy csinálod ezt a tesztelést? Ugyanazt a csíkot dugod át egyik készülékből a másikba? Ha ezt tennéd, nem lesz oké, mert a készülék az elszíneződést nem egy adott pillanatban nézi, hanem folyamatosan, a változás sebességét is figyelembe véve - vagy ilyesmi :)

Egyébként megbízható választ nem kaptam arra, hogy teljes vérben írja-e ki az eredményt az Accu-chek, de Magyarországon ez az elfogadott, és az Accu-chek ügyfélszolgálata szerint "teljes vérből mér" - bár minden készülék ezt teszi, csak van ami átszámítja (a hölgy nagyon segítőkész volt, csak nem igazán értette, min problémázok.) -De ezért az egy kérdésért nem akartam venni egy Accu-cheket.
 

bioszaky

Új tag
CsRob1, az Accu-check műanyag kódcsíkok kellenének, béna módon pár napja kidobtam az egyiket!
Ha megtalálom, hogy milyen Personal Aktív kódhoz, melyik Accu-check kócsíkot kell használnom, akkor teljsen jól használhatom a Personal csíkot az Accu-check készülékekben.
Írd meg, hogy a Personal tesztcsík kódjai mettől-meddig terjednek. Mettől 474-ig?
Az Acchu-check kód terjedelmet nemtom, hogyan lehetne megszerezni. Eribaby, lécci, kérdezd meg a Roche-t!
Az Accu-chek Active és a Personal Aktív csíkkal mért értékek közti összefüggés lineáris, de nem egyezik meg. A két csíkkal kb 3,5-nél mérek azonos értéket, alatta a Accu-chek magasabbat, felette alacsonyabbat mér. Értelemszerűen emiatt 15 felett már 15% körüli az eltérés. (sajnos mostanába 3 alatti értékem 1 volt csak, ezért nem valami pontos)
Most vettem egy 577-es Accu-chek teszcsíkot, ezzel 6,8 és 6,9-es értékeket mértem a 292-es Personal csíkkal tehát majdnem megegyezőt. Remélem, itt még nagyobb lesz az egyezőség.
Azt csinálom, hogy mérek egyet a Accu-chek teszcsíkkal, majd utána egyet a Personallal és ábrázol az Accu-chek-kel mért érték függvényében a Personallal mért értéket.- Ha az egyenes meredeksége 45%, akkor lenne tökéletes egyezőség. Azaz 5 az egyiken akkor 5 a másikon.
Tudom, hogy ez nehezen érthető. Majd összefoglalom a tapasztalatokat.

Eribaby, azt tudom, hogy gyorsan változik a szín, nem lehet dugdosni. Kipróbáltam, hogy ugyanazt a csíkot többször egymás után lemértem. Folyamatosan esik a mért érték, mert - valszeg - csökken az elszíneződés. Már az első alkalommal kb 10%-kal alacsonyabbat mér.
Az nyilvánvaló, hogy teljes vérből mér, hát azt teszel rá. Most nem tudom, hogy kell átsdzámítani, de biztosan kellene még más paramétert is mérni, nem lehet csak úgy. Szerintem hiba lenne, ha ezzel a módszerrel számítana át vérsavóra, mert akkor eleve tenne bele egy hibát a becsült értékkel. Tehát, ha nem hülyék, a kézi készülékek a teljes vérben mérnek és annyi. Ezt lehet tudni pontosan. Felesleges becsléssel elrontani.
De ez tök mindegy! Azt kell tudni, hogy milyen számértékhatáron belül kell élni. Csak a laborértékekkel való összehasonlítást teszi könnyebbé, ha tudod
 
Én még mindig nem értem, ha tudod a kódtartományt, abból mit tudsz megállapítani...
Én azt feltételeztem, a kódchip több infót tárol, mint 3 számjegy. - De én nem értek az accu-chek-hez. (Nem tudom megkérdezni a roche-t, max a 77-et...)

Egyébként tényleg nem fontos, hogy teljes vér, vagy plazma eredményt ír ki a gép, de jó ha tudjuk, hogy az, hogy kb 10-12%kal kevesebbet mér, mint a labor, az még nem hiba.
- CSak a szakdogámhoz kellett az infó.
 
Nekem két fajta van accu chek és d-kont personal.Alacsony a cukrom van olyan nap amikor 8-9 szer is mérnem kell.Azt tapasztaltam igen is van különbség a két mért eredmény között 1,5 1,8.Nálam ez az eltérés igen fontos,szerintem a personal pontosabb!
 

bioszaky

Új tag
Szerinted? Mihez viszonyítod a kettők? Gondolom, csak érzetre, az meg hááááát...

Ha egyszerre mérsz a kettővel, beírhatnál mérési eredményeket, mert éppen azon dolgozom, hogy az Accu-Check és a Personal Aktív tesztcsíkok kompatibilitását megmérjem. Azt sejtjük, azonosak, tehát csak a kódpárokat kellene megtalálni, hogy egyikból a 245 az a másiknál a 387.
Ha egy-egy tesztcsík párból lesz kb hat mérés 2-14-ig egyenmletesen eloszlatva, akkor már jó becslést lehetne adni.
Tehát kellene a használt teszcsíkok kódszáma, és a mért vércukor érték párok.
 

BNoémi

Új tag
Sziasztok!

A segítségeteket kérem, abban, hogy hol lehetne Chck Mate tesztcsíkot venni - pár patikában voltam, de eredménytelenül.
Köszönöm
Noémi
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sziasztok!

Sikerült megkapnom a Smart Pixet az Accuchekhez. Előtte volt a Camit Pro szoftverem, amiben volt jó sok hiba, de nagyjából működött (a fő funkciók jól mentek), de sokan dícsérték ezt a Smart Pixet.
Nos: aki dícsérte, annak egészen biztosan sosem volt Camit Pro-ja. De mindegy is, nem nagyon értem a dícséretet, szerintem borzalmas. Számomra felháborító, hogy csak riportokat tudok elmenteni, amiket később csak megnézni tudok, de nem nagyon tudok állítgatni (például az elmúlt 2 havi cukraimat folyamatában szeretném látni, akkor ezzel ez nem megy). Ugyanis a kis Smart Pix kütyü nem a PC-re van felrakva és hozzá használ egy hardvert, hanem a kütyüben van a szovtfer, de nincs maradandó memóriája!!!! Informatikusként ez valami durva, brutális hiba, hogy a lehetőséget sem kapom meg, hogy eltároljam (ne csak riportok és 2 hétre lebontott formában) az adataimat. Ha elfelejtem letárolni (ez is durva hiba, hogy magától nem tárolja el!!!) az adott 2 heti riportot és csak 2 hét múlva jut az eszembe, akkor szevasz, elvesztek az adataim.
De ez semmi! A grafikon HASZNÁLHATATLAN. A legkisebb időintervallum a 2 hét, amiben nézhetem a cukraim, ezt egy olyan 15 centis sávban kirajzolja a képernyőn. Van ember, aki ilyen kicsi helyen a 2 hétre összezsúfolt vc adatokat grafikon formájában képes átlátni???? A napi 15 mérésem érdekesen néz ki ilyen sűrűn ábárzolva.
Ne haragudjatok a hangvételért, de most nagyon nagyon ideges vagyok, mivel beáldoztam a Camit Pro-mat és ahozzá tartozó hardvert erre a Smart Pixre, ami számomra a kukába való (így ingyen megkaptam, mivel visszavittem a Roche-nak a Camit Prot és azt az infra hadrvert).

De legalább eljutottam odáig, hogy ugyan nemtom, hogyan szakítok rá időt, de írok én egy grafikonos alkalmazást, olyat, ami úgy rajzolja ki, ahogyan akarom vagy ha úgy akarom, akkor listába írja ki és olyan kimutatásokat végezzek, amilyeneket én akarok. Most, hogy ennyit szívok a pumpával, most nagyon nagyon kellene nekem, hogy láthassam grafikonon is a cukraimat (ugyanis hozzászoktam ehhez az elmúlt 4 évben).

Csak még valami: a Camit Pro mindent tudott, amit a Smart Pix tud, de még vagy 200x többet is, kivéve az USB portot - de már úgy látom, hogy ez egy 2000forintos USB-soros átalakítóval még kiegyenlítődhet.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ja és még valami: a Jelentés készítése csak kb. minden ÖTÖDIK alkalommal fut le anélkül, hogy ne fagyna le ez a kütyü! Hát ez nagyon durva. Ilyenkor kihúzom, visszadugom és szépen újra átveszem az adataimat! Most immár 40 perce próbálok egy hülye jelentést készíteni (magyarul elmenteni az adataimat, különben elvesznek).
 

bioszaky

Új tag
No igen. Az a baj, hogy az összes vércukorprogram vérciki, ha lehet így fogalmazni. Mintha a fejlesztés leállt volna 97-ben, ráadásul valami elképesztően gyengék a grafikonok, számítások. Még ez a bosszantó Camit Pro a legjobb
Ezért is mondtam,hogy segítek készíteni egy jót, mert ez tulajdonképpen egy piti adatbázis.
Nem tudnál összedolgozni a 77Elelktronikás fejlesztőkkel? Egy olyan progin, amelyik a Camit-ból exportált adatokat IS tudja kezelni, meg a saját vércukormérőkét is. Vagy akár a Roche készülékekkel is kommunikálhatna, ha az nem nagyon ördögi.

Nem próbáltad ki előtte? Mondjuk a helyi Roche-osok nem tűntek hozzáértőnek...
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
No igen. Az a baj, hogy az összes vércukorprogram vérciki, ha lehet így fogalmazni. Mintha a fejlesztés leállt volna 97-ben, ráadásul valami elképesztően gyengék a grafikonok, számítások. Még ez a bosszantó Camit Pro a legjobb
Ezért is mondtam,hogy segítek készíteni egy jót, mert ez tulajdonképpen egy piti adatbázis.
Nem tudnál összedolgozni a 77Elelktronikás fejlesztőkkel? Egy olyan progin, amelyik a Camit-ból exportált adatokat IS tudja kezelni, meg a saját vércukormérőkét is. Vagy akár a Roche készülékekkel is kommunikálhatna, ha az nem nagyon ördögi.

Nem próbáltad ki előtte? Mondjuk a helyi Roche-osok nem tűntek hozzáértőnek...
Annyira naív vagyok, hogy nem próbáltam ki, hiszen annyi sok jót hallottam róla. Nameg vonzott az USB, de leginkább az járt a fejemben, hogy a Camitnál szarabbat biztosan nem csinálnak, hiszen az már készen van, azon csak javítani lehet. De utólag már látom, hogy nyilván egy tök új infos céget bíztak meg, akiknek semmi közük nem volt a Camithoz. Biztos valami ismerős ismerőse volt az a cég.

Amúgy ez sajnos nagyon furcsán működik, annyira, de annyira félnek ezek a hülye cégek, hogy kiadják mondjuk a nyers kinyert adatokat (a vc mérőből), azaz ennek a formátumát, lehetőségét, hogy lehetetlen bejutni a belsős körökbe. Egyszer felajánlottam a Rochenak, hogy szívesen segítenék javítani a hibákat, esetleg magyarítani (!!!), de az egész annyira, de annyira belső meló és különben is, magát a szoftvert Franciahonban csinálják, hogy nagyon rendes tőlem, dehát ebbe én nem szagolhatok. Na ekkor lemondtam minden ilyenről. De most elkezdtem gondolkodni, hogyan tudom mégis kinyerni ebből a szar smart pixből a vc adatokat valami nyers formátumba. Ha ez sikerül, onnantól gyerekjáték a progi.
 

bioszaky

Új tag
Nem értek hozzá sajnos. Azt látom, hogy csupa dll minden a Camit-ban, lehet hogy ezeket (BMTrans.dll) felhasználva lehet írni valamit? Ez nem teljesen legális tudom.
Amúgy vannak majd mindenfajta vércukormérő adatát feldolgozni tudó progik, tehát meg lehet ezt szerezni. Hajrá! :)
 

szolnok

Új tag
Nem is értem, hogy ti programozók miért nem fogtok össze , hiszen a ti érdeketek lenne egy jól működő , használható progi. Van itt más programozó is aki diabos, / fiam is / csak "rugdosni" kéne .. A nagy gyártók annyira féltik a cuccaikat, hogy ugysem engednek a közelébe a fejlesztésnek. talán közvetlen a franciáknak írnál nem próbáltad?
 
Leírom (kicsit túl részletesen, de így világos), hogyan mentem le a SmartPixen levő adatokat.
A számítógép C: meghatjóján levő Dokumentumok mappában egy új
mappát hoztam létre SmartPix néven. Ebbe a mappába mentem le a
SmartPixen keresztül a vércukormértő adatait és a belőlük előállított
diagramokat.
Nálam a SmartPix az USB porton keresztül az F: meghajtóra
csatlakozik. A SmartPixen a Start fájl és a REPORT mappa fájlok
található. Az adatáttöltést a Start fájllal indítom és végzem el. Amikor
az adatátvitelt elvégeztem, az F: meghajtón levő REPORT mappában
a vércukormérővel gyűjtött adatok és a belőlük előállított diagramok
találhatók.
Lementem az F:meghajtón levő Report fájlt a C: meghajtón levő
SmartPix mappába REPORTééhhnn néven. Ezután a SmartPix-et
eltávolítom a számítógép USB portjáról.
A "C:/Dokumentumok/SmartPix/Reportééhhnn" mappában több fájl
mellett megtaláljuk a következő fájlokat:
1. BGDAY.htm (Napi grafikon)
2. BGDIST.htm (Elolszlás grafikon)
3. BGLOGB.htm (Napló, a vércukormérés adatai)
4. BGMETA.htm (Anyagcsere kontroll grafikon)
5. BGOVER.htm (Áttekintés táblázat)
6. BGRECL.htm (Nyilvántartás, a vércukormérés adatai)
7. BGTREND.htm (Trend grafikon)
8. BGWEEK.htm (Heti grafikon)
Ezenkívül több más fájl is található a SmartPix REPORT mappában,
ami a program működéséhez kell.
Tulajdonképpen nem szükséges a teljes mappának a lementése. A
számokat tartalmazó táblázatok lementésére elégséges, ha csak a fent
felsorolt fájlok közül a 3., 5. és a 6. fájlt mentjük le. Ha a grafikonokat
is le akarjuk menteni, a mappa összes fájljait le kell menteni.
Kérem, aki kipróbálja a fenti mentési eljárást, a tapasztalatairól
küldjön nekem értesítést.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Bioszaky: a dll-ekben vannak a függvények, ezekbe a fileokba nem lehet adatokat írni vagy tárolni. Amúgy nincsen Camitom már ugye :)

Kedves SzentgyörgyiPál! Köszönöm szépen, de sajnos nem a riportra van szükségem, hanem egy natúr formátumú idő-vc érték táblára, azt pont nem lehet lementeni a smarttal. Sőt, amiből ki tudnám nyerni ezeket az adatokat, az a Lista nevű kimutatás, az nincs is benne a Jelentésben, amit le lehet menteni. De megoldottam már, elmentettem azt a html-t, ahol a Lista van és annak a forráskódjából nem annyira bonyolult kinyerni a nyers adatokat.

Szóval a neheze megvan, már csak idő kellene, hogy megírhassam, ami a fejemben van...
 
A BGLOGB.htm vagy BGREGL.htm fájlokban vannak az vc-idő adatok. Innen ki lehet azokat másolni és konvertálni txt (data) fájlba, ha szükséges én így csinálom. Kérem tájékoztasson, hogyan sikerült a Lista fájlból kinyerni az adatokat. Üdvözlettel.
 
Leírom, hogyan konvertálom a BGREGL.htm (Lista) fájlt Excel fájllá:
1. A BGREGL.htm fájlt kimásolom egy Jegyzettömb txt fájlba.
2. A megfelelő helyekre tabulatort teszek, hogy szétválasszam az adatokat.
3. Kimásolom az így átszerkesztett fájlt.
4. A kimásolt fájlt beillesztem egy Excel fájlba.
5. Az Excel fájlba bírom azokat az adatokat, amit a vércukormérő nem regisztrál (inzulin adagok, lázas állapot, stb).

Illusztrációként megtalálhatók ezek a fájlok a következő hivatkozásokkal:
A részlegesen konvertált txt fájl:
http://www.thinkfree.com/view.tfo?file=Du7D0dUfZos=tfo
(Azért csak részlegesen, hogy jobban lehessen látni az átszerkesztést amit végeztem, összehasonlítva a fájl átszerkesztett elejét az át nem szerkesztett végével).
Az átszerkesztett és az Excel programba bevitt adatokat a következő hivatkozással érhetjük el:
http://www.thinkfree.com/view.tfo?file=5Vk2G3SK5vk=tfo
Az így kapott Excel fájlban levő adatokat most már tetszőlegesen lehet ábrázolni és több szempont szerint analizálni.
 

Delfin

Új tag
Bioszaky: a dll-ekben vannak a függvények, ezekbe a fileokba nem lehet adatokat írni vagy tárolni. Amúgy nincsen Camitom már ugye :)

Kedves SzentgyörgyiPál! Köszönöm szépen, de sajnos nem a riportra van szükségem, hanem egy natúr formátumú idő-vc érték táblára, azt pont nem lehet lementeni a smarttal. Sőt, amiből ki tudnám nyerni ezeket az adatokat, az a Lista nevű kimutatás, az nincs is benne a Jelentésben, amit le lehet menteni. De megoldottam már, elmentettem azt a html-t, ahol a Lista van és annak a forráskódjából nem annyira bonyolult kinyerni a nyers adatokat.

Szóval a neheze megvan, már csak idő kellene, hogy megírhassam, ami a fejemben van...

Molli!
Ha jól értem, akkor a vércukormérőről (Accucheck Active?) szeretnéd áttölteni az adatokat egy Excel táblába, igaz?
Gondolom, a CamitPro-hoz a Roche soros (RS-232) infra vevőjét használtad. Ha ez még megvan neked, akkor az RACCU (http://irh.inf.unideb.hu/raccu) pontosan erre a célra való, és a soros vevővel használható. Ha a számítógépen nincs soros port, akkor egy USB/RS232 átalakítóval (kb. 4000 Ft), a soros port elérhető lesz és a program azzal is használható.
Az egész áttöltés kb. fél perc, és az idő-vc táblázat mellett egy "egy sorban egy nap mérései" táblát is kapsz. Innen aztán az Excel grafikonkészítő varázslójával már teljesen testreszabott kimutatást/megjelenítést tudsz csinálni (ezt valószínűleg felesleges volt írnom, bocs :) )

Természetesen, ahogy Te is és Szentgyörgyi úr is írta, a html forrásokból is ki lehet másolni az értékeket, de azzal azért kell egy kicsit dolgozni ("bajlódni"), amíg Excel-be kerül (amint azt Szentgyörgyi úr is írta).

Szívesen segítek egy konvertáló programot készíteni, amivel a HTML->Excel átalakítás automatikussá tehető lenne, úgy, hogy "két kattintással" előálljon az Excel-be betölthető állomány.
Ha küldenétek egy "Smartpix-es adatbázist", akkor szívesen megnézem, hogy mit lehetne kezdeni vele. Adatbázis alatt a teljes "REPORT" mappa tartalmát érteném, hátha van valahol benne verzió/formátum információ, ami az átalakításhoz használható lenne.

Üdv! Delfin
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Molli!
Ha jól értem, akkor a vércukormérőről (Accucheck Active?) szeretnéd áttölteni az adatokat egy Excel táblába, igaz?
Gondolom, a CamitPro-hoz a Roche soros (RS-232) infra vevőjét használtad. Ha ez még megvan neked, akkor az RACCU (http://irh.inf.unideb.hu/raccu) pontosan erre a célra való, és a soros vevővel használható. Ha a számítógépen nincs soros port, akkor egy USB/RS232 átalakítóval (kb. 4000 Ft), a soros port elérhető lesz és a program azzal is használható.
Az egész áttöltés kb. fél perc, és az idő-vc táblázat mellett egy "egy sorban egy nap mérései" táblát is kapsz. Innen aztán az Excel grafikonkészítő varázslójával már teljesen testreszabott kimutatást/megjelenítést tudsz csinálni (ezt valószínűleg felesleges volt írnom, bocs :) )

Természetesen, ahogy Te is és Szentgyörgyi úr is írta, a html forrásokból is ki lehet másolni az értékeket, de azzal azért kell egy kicsit dolgozni ("bajlódni"), amíg Excel-be kerül (amint azt Szentgyörgyi úr is írta).

Szívesen segítek egy konvertáló programot készíteni, amivel a HTML->Excel átalakítás automatikussá tehető lenne, úgy, hogy "két kattintással" előálljon az Excel-be betölthető állomány.
Ha küldenétek egy "Smartpix-es adatbázist", akkor szívesen megnézem, hogy mit lehetne kezdeni vele. Adatbázis alatt a teljes "REPORT" mappa tartalmát érteném, hátha van valahol benne verzió/formátum információ, ami az átalakításhoz használható lenne.

Üdv! Delfin
Nagyon köszönöm, ezt könnyen meg tudom én is csinálni, csak mérgelődtem egy kicsit ezen az egészen, mivel a nagyobbik bajom az volt, hogy vissza kellett adnom azt az infrás hardvert cserébe a smartpixért (így nem kellett fizetnem érte), szóval már nincs camit pro-m és infrás vevőm sem... de mivel már megtaláltam, melyik html-ben vannak a vc adatok (elég szépen átkonvertálható sima xmlbe is, gyanítom, hogy xmlből lett átalakítva eleve htmllé). Szóval köszönöm szépen! Amúgy emlékszem a te programodra, csak most ugye éppen azon mérgelődtem, hogy már nem tudom használni azt sem, mivel nincs camitom :)
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Leírom, hogyan konvertálom a BGREGL.htm (Lista) fájlt Excel fájllá:
1. A BGREGL.htm fájlt kimásolom egy Jegyzettömb txt fájlba.
2. A megfelelő helyekre tabulatort teszek, hogy szétválasszam az adatokat.
3. Kimásolom az így átszerkesztett fájlt.
4. A kimásolt fájlt beillesztem egy Excel fájlba.
5. Az Excel fájlba bírom azokat az adatokat, amit a vércukormérő nem regisztrál (inzulin adagok, lázas állapot, stb).

Illusztrációként megtalálhatók ezek a fájlok a következő hivatkozásokkal:
A részlegesen konvertált txt fájl:
http://www.thinkfree.com/view.tfo?file=Du7D0dUfZos=tfo
(Azért csak részlegesen, hogy jobban lehessen látni az átszerkesztést amit végeztem, összehasonlítva a fájl átszerkesztett elejét az át nem szerkesztett végével).
Az átszerkesztett és az Excel programba bevitt adatokat a következő hivatkozással érhetjük el:
http://www.thinkfree.com/view.tfo?file=5Vk2G3SK5vk=tfo
Az így kapott Excel fájlban levő adatokat most már tetszőlegesen lehet ábrázolni és több szempont szerint analizálni.
Szerintem ez nagyon hasznos információ, mindenki nevében köszönjük!
 
Oldal tetejére