Vércukormérők

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a OneTuch (lehet, hogy nem jól írtam?) típusú készülékről?
Érdekelne a véleményetek.
Bár nem hiszem, hogy releváns lenne, de 12 éve használtam ilyet :D Az akkorit persze... Akkor még minden csíkra volt támogatás és ezért tökmindegy volt, hogy melyik mérőt használtam, ez volt akkor a legjobb, legmodernebb. Gondolom, ma is jót gyártanak, csak a csík a probléma, arra nincs támogatás, ha jól tudom ma sem.
 
D Cont Personal vércukormérővel mért adatok feldolgozása

Feltettem blogomba a D Cont Personal vércukormérővel mért adatok feldolgozását a DiaTransfer program segítségével és egy Excel táblázat felhasználásával is. Megtekintehtők blogomban: http://drinfo.hu/forum/blog/szentgyorgyipal

Figyelem! : a vércukormérő nem ismerte fel az idei február 29.-i dátumot, azt március 1.-ként rögzítette. Ki kell javítani a dátumbeállítást!
 

Vick

Új tag
Hogyan tudom a D Cont Personal adatait felvinni szgpre? Mi kell hozzá?
Bocsi, már megtaláltam a blogodban. Csak infravörös porttal lehet? Kábbeles megoldás nem lehetséges? Nincs infrám a gépen.
 
D Cont Personal vércukormérő csatolása a számítógéphez

Hogyan tudom a D Cont Personal adatait felvinni szgpre? Mi kell hozzá?
Kell a LiteLink infravörös csatoló, amelyet a számítógép USB portjára kell csatlakoztatni. A vércukormérő "látja" ezt a csatolót. A csatolóhoz van egy kis CD-lemez, amelyen a DiaTransfer program van. Ezt kell felatölteni a számítógépre előzőleg. A program elvégzi az adatátvitelt és diagramot is készít, amelyet a számítógépen tárol az adatokkal együtt. A LiteLink megvásárolható a 77 Elektronika szervizrészlegén, Budapesten, a Fehérvári úton (a "Harangláb"-nál). Ára, ha jól emlékszem 5 ezer Ft körül van. Többen is használhatják ezt a csatolót, illetve egy csatolóval egymás után több vércukormérő adatait tudjuk felvinni a számítógépre.
Egy laptop infravörös portja "nem látja "a vércukormérót.
 
H

hypohonder

Vendég
Tisztelt Fórumozók, néhány oldallal ezelőtt felvetődött, azt hiszem, hogy e fórumon, hogy az AccuChek Active mérőhöz használható a D Cont Personal csíkja. Akkor sem értettem, hogy hogyan lenne ez megoldható, hiszen az Accu-hoz chip adja a kódszámot, a DContnál pedig külön a gépen kell beállítani.
Az imént kérdeztem meg a gyógyszertárban a kedvenc fő-főgyógyszerészemtől, hogy mi a helyzet, és kategorikusan kijelentette, hogy nem helyettesíthető, már csak azért sem, mert a csíkokat két különböző és konkurens cég gyártja. Természetesen ezt egy másik kolléganőjével történt konzultáció után mondta ki, nem egy szakember véleményéről van tehát csupán szó.

Természetesen én is szívesebben használnám az olcsóbb csíkot, de ezek szerint vaklárma volt a biztató hír.
 
H

hypohonder

Vendég
Ezen A FÓrumon Is Minden HÖlgynek Boldog NŐnapot, JÓ EgÉszsÉget, ÖrÖmÖt És BoldogsÁgot KÍvÁnok!!!:):):):):):):):):):):):):):):):)
 

Delfin

Új tag
Hogyan tudom a D Cont Personal adatait felvinni szgpre? Mi kell hozzá?
Bocsi, már megtaláltam a blogodban. Csak infravörös porttal lehet? Kábbeles megoldás nem lehetséges? Nincs infrám a gépen.

Kedves Vick!

Van ingyenes szoftver az adatok áttöltéséhez és vércukormérési napló készítéshez:

http://irh.inf.unideb.hu/rdcont

Ehhez is kell egy saját infra port (ez házilag is elkészíthető, pár száz forint az alkatrészköltsége), a megadott címen minden infot megtalálsz.

Üdvözlettel:
Delfin
 

tímeácska

Őstag
Lehet, banálisnak tűnik a kérdésem...
Lehet az Accu-Chek Aktivból értéket kitörölni? Véletlen Mátém cukimérőjét vittem magammal a laborba, és ugye muszáj volt megmérnem a cukimat (én úgy éreztem, hogy meg kell...:)), és most "belerondítottam" a gyerek eredményeibe egy 9-es értékkel... :) Pedig, Mátém direkt ráragasztott egy kis matricát az enyémre, de anya vaksi... Legalábbis, ezt mondta... :-D:-D:-D
 

Árpád

Új tag
Cukormérő karóráról!<o:p></o:p>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o:p></o:p>
Tisztelt Vezetőség!<o:p></o:p>
Miért nem kapható Magyarországon? A cukormérő óra segítségével 2-3 hét alatt pontosan be lehet állítani a cukor normális szintjét, pontosan regisztrálható, hogy melyik étel az, amelyiktől fel, illetve le megy a cukor, ez azért is fontos, mert minden ember másként reagál, az ételek által okozott cukor szint emelkedéséhez. TERMÉSZETESEN AZ ALÁBBI CUKORMÉRŐ KARÓRÁN KÍVÜL MÁR MÁS TIPUS IS LÉTEZIK.<o:p></o:p>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o:p></o:p>
Leírom, hogy hogyan működik, mert biztos van olyan cukorbeteg, aki nem ismeri.<o:p></o:p>
G2 Biographer (GLUCOWATCH G2) vonzza, gyűjti és méri a cukorszintet.<o:p></o:p>
Egy igen gyenge elektromos áram a cukrot a bőrön keresztül kivonja.<o:p></o:p>
A cukor összegyűlik 2 gél-korong között az AutóSensorban, ahol egy elektróda méri a cukor mennyiségét.<o:p></o:p>
A Glucowatch megtartja az adatokat. Minden adatot tárol a memória, ezek egy gomb megnyomásával megtekinthetők.<o:p></o:p>
A cukormérő óra RIASZT, ha a cukorszint alacsonyabb vagy magasabb, mint a megengedett normál érték.<o:p></o:p>
Biographer: Méri a cukorszintet. Ezt viseljük az alsó karon.<o:p></o:p>
AutóSensor: Ez egy műanyag rész, ami rákapcsolódik a Biographer-re és ráragad a bőrre. Minden Autósensor biztosítja a 13 órán áttörténő leolvasást, és mindig újra és újra kell cserélni, amikor a Biographert viseljük.
A fentieket azoktól a cukorbetegektől tudom, akik már beszerezték Angliából és használták. Sajnos én még nem használtam.<o:p></o:p>
[FONT=&quot]Figyelem: Cukorbeteg társaim: Már több ember árulja a cukormérő órát. Tilos megvenni attól, aki nem tud legalább 50 vagy 100db AutóSensort (műanyag rész, mely ráragad a bőrre) biztosítani.<o:p></o:p>[/FONT]
MIVEL A CUKORMÉRŐ ÓRA NAGYON DRÁGA! SOKAN, ÉN IS BÉRBE VENNÉNK ARRA A HÁROM HÉTRE, AMIG A CUKOR SZINTET AZ ÉTELEK FÜGVÉNYÉBEN BE NEM ÁLLÍTOTTUK. <o:p></o:p>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o:p></o:p>
Tisztelettel: Kováts Árpád nyugdíjas csontkovács.<o:p></o:p>
Email: sakk@t-online.hu<o:p></o:p>
[FONT=&quot]Tel: 0630-4763784. 8-19óráig.[/FONT]
 
H

hypohonder

Vendég
Kedves árpád, szerintem az ember egyebek mellet azért van, hogy kételkedjék (is). Ha tudjuk azt, hogy a vérből vércukorszintet "megállapító" eszközök (vércukormérő szerkezetek) sem adnak pontos eredményt, mert nem a vér főáramából kapják a mintát, hanem csak a végekről, akkor egy bőrön keresztül, illetve lényegében bőrből mintát vevő eszköz még ennél is pontatlanabb eredményeket tud adni...
Persze a mai technika már sok mindenre képes, nem vitatom, hogy ilyen módon is lehet megfelelő kiindulási alaphoz jutni!
Lehet, hogy csak nem voltam kellően figyelmes, de nem emlékszem, hogy az árra nézve volt-e információ az írásodban...érdekelne.
 

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
Árpád üzenetét és Hypohonder válaszát a fórummal kapcsolatos problémákból áthelyeztem ebbe a témába ...
 
Glucowatch

Ez csak egy cím, nem ajánlás.
Glucowatch G2 Biografer , +2 Doboz Autoszenzor Eladó
Magyar Menüs, Állítható Mérési Mértékegység, Eredeti csomagolással, Akkutöltővel,
2 db akkumulátorral, Kalibráló Elektronikával...stb...

(Diabetes, Cukorbetegség,Cukorbetegek,Gluco Watch G2 Óra, Autosensor)

Érdeklödés bmr@gyor.net

Semmit sem tudok róla, további információt várok mindenkitől. A hozzávaló drága szenzorokat külön kell megvenni!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szeretném az infótokat kérni, hogy amikor a laborban leveszik tőletek a vért, akkor mértek-e a műszerrel, hogy össze tudjátok hasonlítani a vc mérő és labor eredményeket.
Én minden alkalommal összemérem, és legutóbb a vc mérőn 8,1-et mértem, alabor pedig 6,3-at. Ezt említettem a diabon, és azt mondták, hogy ez belefér a tűréshatárba, ez nem nagy eltérés. Más alkalommal "csak2 1,1 mmol/l volt azeltérés, de szerintem az is jelentős. Szerintem ez az eltérés igazolhatja, ha 5-öt mérek, és hipo érzésem van.
Azt tudom, hogy minél magasabb értéket mérek, annál nagyon lehet az eltérés.
AccuChek Activ-om van, de emlékszem a D-Cont-ra, annál sokkal rosszabb volt a helyzet, mert hol többet mért, hol pedig kevesebbet a laborértékhez képest.
Köszi
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ez csak egy cím, nem ajánlás.
Glucowatch G2 Biografer , +2 Doboz Autoszenzor Eladó
Magyar Menüs, Állítható Mérési Mértékegység, Eredeti csomagolással, Akkutöltővel,
2 db akkumulátorral, Kalibráló Elektronikával...stb...

(Diabetes, Cukorbetegség,Cukorbetegek,Gluco Watch G2 Óra, Autosensor)

Érdeklödés bmr@gyor.net

Semmit sem tudok róla, további információt várok mindenkitől. A hozzávaló drága szenzorokat külön kell megvenni!
Utánanéztem 2 éve ennek a Glucowatchnak. Rengeteg USAbeli fórumot olvastam (már nincs meg a linkjük, ha lesz időm, utánanézek megint), és azt szűrtem le (amit a Békefi Dezső is mondott!), hogy nagyon nem pontos, az éjjeli izzadás is (amit konkrétan nem is érzünk) annyira befolyásolja, hogy le is áll sokszor maga a szenzor. A szenzorokat nehéz szállítani, hűteni kell, így meg nem vállalja sem a posta sem más fuvarozó cég a szállítást (csillagászati összegért lehet, ezt nem tudom, de simán nem vállalnak be hűtve szállítást).

A Medtronicnak a folyamatos vércukormérőjét tudnám inkább ajánlani. Árban hasonlóak, de ez utóbbit lehet itthon kapni (nem kell hozzá pumpa) és jóval megbízhatóbb, mint a Glucowatch.
Usában pedig a Glucowatchot csak receptre lehet megvenni, de postázni nem postáznak ilyeneket akkor sem (a posta nem vállalja, meg pl a UPS sem), ha találnál kint valakit, akinek felírnák receptre. De szerintem nincs is értelme, mert pontosan azért nem lett nagy siker (és nem terjedt el a világon, holott már majdnem 10 éve kifejlesztették), mert annyira megbízhatatlan. A további fejlesztésekkel is leálltak.
 

tímeácska

Őstag
Molli!
Ha A.C. Active-ot használsz, és bizonytalan vagy abban, hogy pontosan mér-e, akkor érdemes lenne kontroll folyadékot venni hozzá!
Én múlt héten amikor laborban voltam, tökéletesen pontosan ugyan annyi cukit mértem a gépemen, mint a laborban... 6,7 volt mind a két eredmény (tudom, hogy van különbség a 2 vérminta között )... De a legnagyobb eltérés +0,4 volt, a vénás vér javára...
 
Oldal tetejére