Vércukormérők

A SmartPix felhasználásával kapcsolatosan még egy kiegészítés:
Ha lementettük a SmartPix csatlakozóról a Report fájlt saját merevlemezünkre, akkor ott keressük meg a FRMSETP.HTM fájlt, és kattintsunk rá. Erre megjelenik a Trend grafikon. Innen még előhívhatjuk a napi és heti grafokonokat, az anyagcsere kontrollt, az eloszlást, a naplót az áttekintést és a nyilvántartást, épp úgy, mintha SmartPixben dolgoznánk. Még a nyomtatás is működik. Tehát a mérési adatainkat megtekinthetjük a Smart Pix csatolón kívül is.
A már megírt módon Excel fájlt is készíthetünk ezekből az adatokból . Aztán az Excel program diagram szerkesztőjével kívánságunknak megfelelő grafikonokat készíthetünk. Megjegyzem, a SmartPix által készített Jelentés
általában elégséges a vércukorszint alakulásának elemzésére és az inzulinadagok megállapítására. A diabetológiai ellenőrzéseken valószínűleg ennél több nem is kell.
 

Csing-Fu

Új tag
Jó estét kívánok.
Az itt fórumozó szakemberektől szeretnék némi tanácsot kérni.
pár hónapja olvasagatom a honlapot és a leírások szerint szereztem egy redsnake il200 infraportot, letöltöttem az accu-chek actívhoz a szoftvert, leírást.
Többedikre sikeresen telepítettem az infrát, a leírás szerint próbáltam az adatátvitelt megindítani. Na, ekkor nem történik semmi.
Az infra jó, a mérő jó, de mintha nem látnák egymást..... :(
kihagytam valamit, vagy trükközni kell.
(a debreceni szakember azt írta, hogy a tapasztalatok szerint ezzel az infrával is működik a dolog.)

köszönettel és üdvözlettel.
 

Delfin

Új tag
...
pár hónapja olvasagatom a honlapot és a leírások szerint szereztem egy redsnake il200 infraportot, letöltöttem az accu-chek actívhoz a szoftvert, leírást.
Többedikre sikeresen telepítettem az infrát, a leírás szerint próbáltam az adatátvitelt megindítani. Na, ekkor nem történik semmi.
...
Kedves Csing-Fu!

Ha jól értem, megvan az IL-200 (soros portra csatlakozó) infra vevőd. A soros vevőt nem kell telepíteni (ld. RACCU dokumentáció 2. oldal alja), csak egyszerűen rá kell dugni a soros portra és elindítani az raccu.exe programot (az esetlegesen elinduló automatikus telepítést sem szabad megcsinálni). Ha már telepítetted az IL-200 driver-t, akkor azt teljesen el kell távolítani, amíg az fenn van, addig nem működik az RACCU (magyarázat: a driver installálás után az IL-200 kizárólag Irda kommunikációt tud folytatni, az AccuCheck pedig nem így kommunikál, így nyilván az RACCU program a driver installálása után nem működik.)

Az egyéb eszközök (mobiltelefon stb.) Irda kommunikációt folytatnak, azaz azok a driver installálás után működnek.

Ha driver nélkül is, különböző infra-összeköttetési (kb. 2cm-8cm közötti) távolság kipróbálása esetén is probléma van, akkor meg kellene adni, hogy pontosan milyen üzenetek jönnek.

Üdv!
Delfin
 

Csing-Fu

Új tag
Köszönöm a segítséget.
Figyelmetlen voltam. Valóban, amikor eltávolítottam az eszközt, szépen beolvasta az adatokat a leírás szerint.
(a telefonokhoz pedig usb infrát fogok használni...)
üdv.
 

Csing-Fu

Új tag
Kedves topiktársak.

Ezúton jelentem, hogy egy barátom elkészítette nekem a Dcont-hoz ajánlott infra adaptert, mely kitűnően működik és erről is kiolvastattam az adatokat.
üdv.
 

forzaviola

Új tag
Most már zsong a fejem.
Accu-check-em van, szeretném lementeni az eredményeket róla. Van infraportom, mezei, amit telefonhoz használok, plusz egy windows vistám.... mit tudnátok tanácsolni?
Seholsem találtam egy letölthető Camit-et, vagy bármilyen ilyen progit.
Kérek szépen segítséget...
 
Accu-check-em van, szeretném lementeni az eredményeket róla. Van infraportom,
Sajnos, az Accu-chek infraportja nem látja pl. egy Laptop infraportját, ezért az adatok nem is vihetők át ily módon (mint a képeket a mobil telefonról). Ajánlom a vércukormérő készülékkel kompatibilis SmartPix használatát, ezzel nem csak az adatok vihetők át, hanem adatfeldolgozást is végez a készülék. Ha a diabetikus rendelőben van ilyen SmartPix, azzal bárki a vércukormérőről átviheti az adatokat a rendelő számítógépébe, esetleg egy saját laptopba is (Az adatátvitel USP porton keresztül történik.
Nem szükséges, hogy minden betegnek legyen meg ez a SmarPix csatoló, egy csatolót többen is használhatnak, hisz az adatátvitelre csak havonként van szükség.)
Kérlek olvasd el ezen a fórumon a SmartPixxel kapcsolatos írásokat is.
 
<P>SmartPix felhasználóknak!
Feltettem egy honlapra a 2007. évi vércukorméréseim eredményeit. A lap címe
<A href="http://szentpal.extra.hu/Smartpix/index.htm">http://szentpal.extra.hu/Smartpix/index.htm</A>
Kérem, aki megtekinti ezt a lapot, e fórumban közölje velem észrevételeit.</P>
<P>Az Accuchek vércukormérővel gyűjtött adatokat a SmartPix csatoló segítségével egy laptop számítógép merevlemezére vittem úgy, ahogy azt korábban megírtam. A SmartPix által összeállított jelentéseket a SmartPix csatolóról lementettem archív fájl formátumban (mht) a számítógép merev lemezére, ezeket tettem fel a honlapra. Az adatátvitel azonban nem sikerült tökéletesen. 2007. június 18 és július 13 között az évszámokat a rendszer helyesen olvasta be, de a napok esetében volt néhány hibás beolvasás. Július 14.és augusztus 9. között az évszámot 2013-nak olvasta be a rendszer. Mivel a diagramok az utolsó hat hét adataiból készültek, a júliusi diagramon hibásan 2013 a feltüntetett évszám.
Július első két hete hiányzik, mivel ebben a periódusban az évszám helyesen volt beolvasva. Augusztus és szeptember hónapokban gyűjtött adatokat még nem elemeztem, ezért nem tudom, miért nem sikerült ezekre a hónapokra is elkészíteni a diagramokat. Októberben, novemberben és decemberben az adatátvitel és a jelentés összeállítása rendben történt.
Az archív fájlok a gmail.com vagy a Windows Live Mail rendszerek felhasználásával e-levélben is továbbíthatók
Tapasztalt valki hasonlót, vagy csak nálam történt hibás beolvasás? Ki hibázott: a vércukormérő, a csatoló vagy én?</P>
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Egy esetben nekem is 2013-as évszám szerepelt a letöltésen, de az azért volt, mert az Accu Chekbe elemet cseréltem, és a dátumbeállításnál az évszámot nem figyeltem, és így a gép csak a rossz időadatokat tudta megjeleníteni.
Kata
 
Hibás beolvasás a Smart Pix csatolóról

SmartPix felhasználóknak!
Hibás beolvasás esetén a SmaratPix csatolóról számítógépünkre lementett REPORT mappa tartalmazza mind a hibás, mind a helyes adatokat. Hibás beolvasás után csak a SmartPix jelentés nem készül el a helyes adatokkal. Ebben az esetben hasznos lehet a lementett adatok Excel táblázatba való konvertásása (pl. ahogy Delfin javasolja), az adatok kijavítása és a táblázatban való ábrázolása az AccuChek Trend grafikonjához hasonló diagram formájában. Ezt a SmartPix jelentést kiegészító eljárást én is alkalmaztam, a kiegészítő fájlokat beiktattam a honlapon már előzőleg feltett fájlok közé (lásd: http://szentpal.extra.hu/Smartpix/index.htm).
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Az Accu Chekben az évszám beállításának akkor van nagy jelentősége, ha Pixszel adatot töltünk le. Akkor, amikor az évszám beállításra nem figyeltem, és rossz dátumot rögzített, meg kellett várni, míg a memóriából az utolsó rossz adat is ki nem törlődött. Ez 200 mérés, ezután jó értékelhető volt a diagram. Az elem csere 1 percet vesz igénybe, de még ez is elegendő volt a gépnek, hogy a dátum beállításokat "elfelejtse".

A pixszel való letöltés elmentését én úgy oldom meg, hogy az oldalakat egesével Ctrl+C, Ctrl+V-vel átmentem World-be. Így dátum szerint bármikor meg tudom nézni az eredményeimet, ezáltal a változást, és a netre sem kell felmennem. Azonkívül így bármikor emilben tudom a diagramot továbbítani. Nyomtatni sem a "nyomtatás" ikonnal szoktam, hanem azt is oldalanként, fájl, nyomtatás, beállítás, stb. Így én méretezem megfelelő, jól értékelhető méretűre a diagramokat. Ezt kapja meg a dokim. Először nem tetszett neki a dolog, mert megszokta a naplót, de én mondtam, hogy nem fogok naplót rajzolni, amikor itt van a technika, ami dolgozik helyettem. Szerintem egy két hetes, vagy egy hónapos diagramom jobban látszik, hogy hol kellene változtatni.
Üdv mindenkinek: Kata
 
Elektronikus diabeteszes napló

....az oldalakat ....átmentem World-be. ...emilben tudom a diagramot továbbítani. ...én méretezem megfelelő, jól értékelhető méretűre a diagramokat. Ezt kapja meg a dokim. . Kata
Már több módszer jelent meg a fórumon a SmartPix csatolón keresztül letöltött és feldolgozott adatokkal kapcsolatosan. Ez nagyon jó, mindenki válogathat elképzelése és lehetőségei szerint a módszerek közül. Az is örvendetes, hogy a doki is elfogadta az elektronikusan készült naplót. A naplót hálózatra feltenni nem feltétlenül szükséges (ha féltjük személyiségi jogainkat ne is tegyük), de előnyös, mert bármikor, bárhol rendelkezésünkre állanak és bemutathatók a benne található adatok. Az is előrelépés, ha a diagramokat papírra nyomtatottan, esetleg elektronikus levélként is elfogadják a diabetikus szakrendelőben. Azzal, hogy egy külön honlapot szerkesztettem saját jelentéseim közzétételére, remélem többek figyelmét is felhívtam arra, hogy egy védett közösségi adatbázis létrehozása hasznos volna mind az orvos, mind a beteg számára. Az általam használt bemutató program segítségével több év és több hónap adatait tudjuk összehasonlítani.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szentgyorgyipal!
Köszönöm a közzé tett hasznos tanácsokat, tippeket, én csak reménykedem benne, hogy egyre többen alkalmazzák, és egyre több orvos fogadja el, tanulja meg értékelni az adatokat.
A Pixszel való letöltésnek, és emilben továbbításnak nagy előnye, a távkonzultáció, legyen az akár egy huzamosabb külföldi tartozkodás, hosszabb idejű ágyhoz kötött betegség, vagy egyszerű okként a más városban való tartozkodás. A technikai lehtőség adott, csak ki kell használni.

További szép napot mindenkinek: Kata
 

lkv

Új tag
Sziasztok

Lenne egy kérdésem. Vettem egy AccuCheck Active nevű készüléket. Mi kell hozzá hogy át tudjam tenni a mért eredményeket PC-re? PC-re csatlakoztatható infra vevőm az van.

Érdekelne továbbá, hogy mi a leg költséghatékonyabb módja/szoftver árára gondolok/ hogy áttegyem a mért adatokat PC-re.

Köszi,

L.
 
Oldal tetejére