Az este közölte velem a lányom, hogy az új Akku-chek go-t nem fogja használni, mert "sokat" mér.
Így most kiadtam egy cukormérőért 16500 Ft-ot és ott fog porosodni a szekrényben.
Most kapjak agyvérzést vagy egy kicsit később?
Inkább kicsit később…

Csak magamból kiindulva, ugyanígy éreztem én is amikor váltottam a Go-ra a régi mérőmről! De tényleg!!! Ez természetes reakció!
Aztán rájöttem és tapasztaltam is egy kis "átállási idő" után, hogy a Go is tud jó értékeket mérni… Egyszerűen azért mér magasabbat a Go mert ennyi az aktuális vércukorszintje a leányzónak! A másik, régebbi mér alá! Tapasztalatból mondom! Meg kéne győzni erről valahogy...
Egyébként pedig éppen ezért váltottam én is, most már egyáltalán nem bánom…sőt örülök, hogy megtettem. Én egyszerűen jobban bízom a Go által mért értékekben még ha magasabbak is mint a régi mérőmmel mért látszólag jó értékeknek. Inkább ehhez igazodom, mert nem tartom jó ötletnek a csak látszólag jó értékekhez való ragaszkodást. De kétség kívül csábító és megnyugtató is a "könnyebb utat" választani…távlatokban gondolkozva viszont semmiképpen.
Csak egy példa:
Előfordult többször is, hogy a régi mérőmmel mértem elég alacsony értékeket (4,0; 3,9; 3,7 mmol/l) de nem éreztem semmit, nem hipoztam.
A Go-val viszont csakis akkor mérek ilyen alacsony értéket ha minden jellegzetes tünettel hipózom a valóságban is! Nekem ez elég indok...