Vércukormérők

dg

Őstag
Megvettem az Xceedet! A fő felhasználónak is tetszik, és tényleg elég hozzá az ici-pici vércsepp (nekem az volt a legfontosabb szempont a vásárláskor, hogy ne kelljen akkora vércseppet kipréselni, és emiatt mélyebbre bökni). A nagy kék-sárga tok után szokatlanul aprócska a kis fekete szütyő. Képzelem, mit fogjuk időnként keresgélni, mire megtaláljuk, hová is tettük :smile:<!-- google_ad_section_end --> <!-- / message --><!-- sig -->

<!-- google_ad_section_start(weight=ignore) -->

Hát ez jó hír! Lassan már csak én vagyok lemaradva!

Hát ez jó hír! Lassan már csak én vagyok lemaradva!
Nem lemaradás ha nem veszed meg. Szerintem akinek van egy mérője, használja és jól működik annak totál fölösleges extra költségekbe vernie magát. Csak azért hogy utána ne legyen használva és porosodjon valahol, azért felesleges. Ha Te is így vagy vele, akkor az nem lemaradás egyáltalán.

zsuzsa

Új tag
Én még a használati tapasztalatokra lennék kiváncsi, hogy ebben a jó időben a szabadban hogyan boldogultok majd vele. Szélben napsütésben mennyire mér könnyen, mert én ettől kezdek megbolondulni. A mostani mérőnk is, és az előzőek is nagyon kényesek voltak erre. A kiránduláson nagyon nehéz volt széltől, ill. fuvallattól naptól mindentől védeni, hogy végre mérjen, és ne írjon ki hibakódot.

ildikó

Új tag
Ha valakinek szüksége van AccuChek kék tokra, az vegye fel a kapcsolatot a Roche-val, akár e-mailben is, és két nap múlva itt a tok!

Én még a használati tapasztalatokra lennék kiváncsi, hogy ebben a jó időben a szabadban hogyan boldogultok majd vele. Szélben napsütésben mennyire mér könnyen, mert én ettől kezdek megbolondulni. A mostani mérőnk is, és az előzőek is nagyon kényesek voltak erre. A kiránduláson nagyon nehéz volt széltől, ill. fuvallattól naptól mindentől védeni, hogy végre mérjen, és ne írjon ki hibakódot.

Kitalálom: Dcont-od van :)

A specifikációban is ez van: http://www.e77.hu/index_orv.php?info=1_term_bel_ver_partner.html

Azaz 15 és 35 között működik csak. Télen melegíteni kell, nyáron meg nem szabad napon próbálkozni, mert 35 felett nem megy.

http://www.vercukormero.com/images/Xceed_kezikonyv.pdf
Itt az 56. oldalon látod hogy az Xceed 10 és 50 fok között működik. Azaz kinti téli időben ez sem megy. De azért egy melegebb nyári nap nem okoz neki gondot.

Ez a különbség a mérési technológiák miatt van.

További érdekesség: klinikai tesztekkel bizonyították, hogy 2195 méter magasságig működik pontosan az Xceed mérő :) Na most meg ne kérdezze senki hogy ez a 2195 hogy jött ki, de szerencsére Mo-n ilyen magasságokkal nem kell megküzdenünk.

somcsika

Aktív tag
Az este közölte velem a lányom, hogy az új Akku-chek go-t nem fogja használni, mert "sokat" mér.
Így most kiadtam egy cukormérőért 16500 Ft-ot és ott fog porosodni a szekrényben.
Most kapjak agyvérzést vagy egy kicsit később?:mad:

poe

Őstag
Mond meg neki, hogy a Go modernebb, pontosabb, menőbb, mecsoda dolog az, hogy egy kamasz nem tart lépést a technika fejlődésével? ;)
Hozzáteheted, hogy D Cont Optimummal már csak az "öregek" mérnek... :)

gabibaba

Aktív tag
Az este közölte velem a lányom, hogy az új Akku-chek go-t nem fogja használni, mert "sokat" mér.
Így most kiadtam egy cukormérőért 16500 Ft-ot és ott fog porosodni a szekrényben.

Gábor épp azért váltott teljesen az AC Active-ra, mert többet mért, mint a D-Cont. Pedig eleinte nem szerette, hogy csak egy irányban lehet benne lapozni, de már tegnap megkérdezte, hogy mikor kapja vissza :D.

blaci

Őstag

Inkább kicsit később…;)
Csak magamból kiindulva, ugyanígy éreztem én is amikor váltottam a Go-ra a régi mérőmről! De tényleg!!! Ez természetes reakció!
Aztán rájöttem és tapasztaltam is egy kis "átállási idő" után, hogy a Go is tud jó értékeket mérni… Egyszerűen azért mér magasabbat a Go mert ennyi az aktuális vércukorszintje a leányzónak! A másik, régebbi mér alá! Tapasztalatból mondom! Meg kéne győzni erről valahogy...

Egyébként pedig éppen ezért váltottam én is, most már egyáltalán nem bánom…sőt örülök, hogy megtettem. Én egyszerűen jobban bízom a Go által mért értékekben még ha magasabbak is mint a régi mérőmmel mért látszólag jó értékeknek. Inkább ehhez igazodom, mert nem tartom jó ötletnek a csak látszólag jó értékekhez való ragaszkodást. De kétség kívül csábító és megnyugtató is a "könnyebb utat" választani…távlatokban gondolkozva viszont semmiképpen.

Csak egy példa:
Előfordult többször is, hogy a régi mérőmmel mértem elég alacsony értékeket (4,0; 3,9; 3,7 mmol/l) de nem éreztem semmit, nem hipoztam.
A Go-val viszont csakis akkor mérek ilyen alacsony értéket ha minden jellegzetes tünettel hipózom a valóságban is! Nekem ez elég indok...

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Először is, téged levettek, mint a Lenin képet pártelnök faláról. Én 13.900-ért vettem a masinát, ami igencsak húzós még így is.

Várj azzal az agyvérzéssel, hátha a lyány is gondolkodik kicsit. Szerencsére a mérőke sem fog megromlani.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Gábor épp azért váltott teljesen az AC Active-ra, mert többet mért, mint a D-Cont. Pedig eleinte nem szerette, hogy csak egy irányban lehet benne lapozni, de már tegnap megkérdezte, hogy mikor kapja vissza :D.
A Go-ban két irányban lehet lapozni. :cool:

Zsuzsi! itt jobbnál jobb tanácsok vannak. :D

somcsika

Aktív tag
Csak egy példa:
Előfordult többször is, hogy a régi mérőmmel mértem elég alacsony értékeket (4,0; 3,9; 3,7 mmol/l) de nem éreztem semmit, nem hipoztam.
A Go-val viszont csakis akkor mérek ilyen alacsony értéket ha minden jellegzetes tünettel hipózom a valóságban is! Nekem ez elég indok...

Én is ugyanezt mondtam neki, nálunk is sokszor volt, és ebéd előtt, uzsona előtt még most is gyakran előfordul 2,7-3,9 vc érték, úgy, hogy semmit sem érez.
Én is azt gondolom, hogy a go-nál ez még simán egy 4,5-ös vc érték lenne, tehát azért nem érzi.

somcsika

Aktív tag
Ha nem hagyod, hogy azzal mérjen, amivel akar, akkor te a falon leszel, és ő már csak azért sem fog a Go-val mérni, hogy neked bebizonyítsa, hogy neki már nem lehet ám akármit parancsolni. (Még akkor sem fog a Go-val mérni, ha azzal akarna, mert akkor be kellene látnia, hogy neked volt igazad, és vesztesként élné meg a párbajt. Ha nem birkózol vele, akkor nincs nyertes, vesztes.)

Én adtam végül az kezébe az Dcont-ost, hogy ha ezzel szeretne, hát legyen.
Előbb-utóbb csak túlleszünk ezen is, mint annyi minden máson.:mad:

MPéter

Új tag
Pontatlanság

Vajon ebben az esetben nem lehetne egy laborvizsgálattal meggyőzni a gyermeket, hogy a DCont az, amely alulmérte az eredményét, és nem a Go méri felül?

Sziasztok!

Az eltérésre a plazma kalibráció ad magyarázatot, a DCont mérők nem plazma kalibráltak, míg a Go igen. A plazmakalibráció lényege (egy szorzás 1-nél nagyobb számmal), hogy a mérési eredmény a labor eredménnyel lesz összevethető, azaz mindkét mérő pontosan mér a 'maga módján', de a Go labor szerinti eredményt ad.

Üdvözlettel
MPéter

dg

Őstag
Kedves Modik! :)

Kérhetek megint? A "kamaszos" dolgokat tegyétek az odaillő helyére, ha lesz egy szusszanásnyi időtök!

Amúgy én is kamaszpárti vagyok, anyamódra! (Poe, ez a pártos véleményed tényleg gáz volt.) (Bocs, most látom, hogy alább megmagyaráztad, jól tetted.)
A gyerekeknek "munkaköri kötelességük" minden életkorban az ellenállás, csínytevés, stb, stb, stb... Közös oknyomozás és párbeszéd -- ezek a legfontosabbak.

blaci

Őstag
...
Csak egy példa:

Sziasztok!

Az eltérésre a plazma kalibráció ad magyarázatot, a DCont mérők nem plazma kalibráltak, míg a Go igen. A plazmakalibráció lényege (egy szorzás 1-nél nagyobb számmal), hogy a mérési eredmény a labor eredménnyel lesz összevethető, azaz mindkét mérő pontosan mér a 'maga módján', de a Go labor szerinti eredményt ad.

Üdvözlettel
MPéter

Szia Péter!
A fent beidézett példámról szeretnélek kérdezni, remélem nem bánod. Véleményed szerint erre mi lenne a megoldás? A Dcont Optimum mérőm által mért értékhez adjak hozzá kb. 1 mmol-t?
Üdv.,
Laci ...aki, köszi a választ előre is!:dr_24:

Oldal tetejére