Vércukormérők

MPéter

Új tag
plazma kalibráció

Szia Péter!
A fent beidézett példámról szeretnélek kérdezni, remélem nem bánod. Véleményed szerint erre mi lenne a megoldás? A Dcont Optimum mérőm által mért értékhez adjak hozzá kb. 1 mmol-t?
Üdv.,
Laci ...aki, köszi a választ előre is!:dr_24:

Szia Laci!

A Roche plazmakalibrációs értéke 1,17 (információim alapján), azaz ezzel az értékkel kellene megszorozni az Optimum által mért értéket.
Nekem is lenne egy kérdésem: Hogy tudok számodra személyes üzenetet küldeni?

Üdvözlettel
MPéter

blaci

Őstag
Szia Laci!

A Roche plazmakalibrációs értéke 1,17 (információim alapján), azaz ezzel az értékkel kellene megszorozni az Optimum által mért értéket.
Nekem is lenne egy kérdésem: Hogy tudok számodra személyes üzenetet küldeni?

Üdvözlettel
MPéter

Köszönöm a választ!:dr_24: Azért ez így elég fura... Akkor inkább használom a Go-t!:D

A privát üzeneteim a reklámok miatt vannak letiltva, túl sokan akartak már így kigyógyítani a kihagyhatatlan ajánlataikkal...
Üdv.,
Laci ...aki, most próbáld meg újra!;)

gabibaba

Aktív tag
Írhatnám a mai napom örömeibe is: kapunk új mérőt a régi csíkakadós helyett!
Gondolom, azért majd ezt sem árt összemérni a laborral.

Somcsika! Itt a szép napos idő, nekünk a DCONT nem mért a nagy fényben (nem tűző napra gondolok, hanem a szórt árnyékra). Lehet, hogy szükség lesz a Go-ra, esetleg készítsd ki az asztal sarkára.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kedves Modik! :)

Kérhetek megint? A "kamaszos" dolgokat tegyétek az odaillő helyére, ha lesz egy szusszanásnyi időtök!
Kedves Grácia és Mindenki!

A kamaszos üziket átmozgattam a http://drinfo.hu/forum/altalanos-kerdesek-hozzaszolasok/187-cukorbeteg-kamasz-13.html topikba.

Köszönöm a figyelmeztetést, ill. kérést. Igyekeztem rendesen kiválogatni a kamaszos témát, hogy a cukormérő topik témavezetése se sérüljön. Ahol van egy kis elcsúszás, ott egy kis bocsit kérek.

somcsika

Aktív tag
Írhatnám a mai napom örömeibe is: kapunk új mérőt a régi csíkakadós helyett!
Gondolom, azért majd ezt sem árt összemérni a laborral.

Somcsika! Itt a szép napos idő, nekünk a DCONT nem mért a nagy fényben (nem tűző napra gondolok, hanem a szórt árnyékra). Lehet, hogy szükség lesz a Go-ra, esetleg készítsd ki az asztal sarkára.

Nem dugtam el a másikat, csak beleraktam a dobozba és átávittem a szobája polcára.
Innentől kezdve adott a lehetőség, hogy akkor használja amikor csak szeretné. Én többet megtenni az ügy érdekében nem tudok.

vighkata

Nem dugtam el a másikat, csak beleraktam a dobozba és átávittem a szobája polcára.
Innentől kezdve adott a lehetőség, hogy akkor használja amikor csak szeretné. Én többet megtenni az ügy érdekében nem tudok.
Az én két tartalék cukimérőm a konyhában van egy pócon. Bármikor elő tudom venni.
Nagyon jól tetted, hogy a szobájába tetted, az ő birodalmába, számára bármikor elérhető közelségbe. :cool::cool::cool:
Így elő tudja venni, anélkül, hogy te tudomást szereznél róla. Fogd úgy fel, hogy 3 pár cipőből is csak egyet vesz fel, azt, amelyiket aznap a lábán szeretne tudni.

borka

Őstag
Sziasztok!

Szeretném felhívni a figyelmeteket a jelenlegi legolcsóbb támogatott tesztcsíkra és hozzá tartozó mérőre, valamint csereakcióra (1990,- Ft) ingyenes házhozszállítással.
Részletek a http://mery.hu/akciok weboldalon.

Szia Péter !

Köszönöm,hogy felhívtad a figyelmünket a cserére és én éltem is a lehetőséggel.
A tesztcsík közgyógyra is feliratható.

Csatolások

• DSCF1354.JPG
    DSCF1354.JPG
    60.6 KB · Olvasás: 17
  • DSCF1355.JPG
    DSCF1355.JPG
    42.8 KB · Olvasás: 15
  • DSCF1359.JPG
    DSCF1359.JPG
    61 KB · Olvasás: 13

borka

Őstag
Még 1 pár kép.

Csatolások

• DSCF1357.JPG
    DSCF1357.JPG
    120.2 KB · Olvasás: 12
  • DSCF1360.JPG
    DSCF1360.JPG
    85.9 KB · Olvasás: 15
  • DSCF1361.JPG
    DSCF1361.JPG
    59.9 KB · Olvasás: 12

vighkata

Szia Péter !

Köszönöm,hogy felhívtad a figyelmünket a cserére és én éltem is a lehetőséggel.
A tesztcsík közgyógyra is feliratható.
Ma én is megrendeltem. Már vissza is hívtak egyeztetés céljából. A kütyü a barátosném cserekészülékével lenne. (Még jó, hogy a 77e-s csere lehetőség meghiúsult, mivel elfogyta magát a Partner. Jók ezek a véletlenek, illetve, hogy hogy nincsenek véletlenek :rohog:.)
Kerítettem egy régi mérőkét egy diabos kollégámtól, mert nekem is köll egy ilyen masina. (Három a magyar igazság, negyedik a ráadás, ezzel 4 masinám lesz.)

Köszi én is lehetőséget :dr_24::dr_24::dr_24: mindenkinek, Borkának, Péternek.

somcsika

Aktív tag
Na, most kapok agyvérzést. Most amikor 16 ezret adtam egy cukormérőért? Hát micsoda dolog ez?
És én most honnan vegyek egy régi-t?:rohog:

borka

Őstag
Kedves Borka,

A tapasztalataidat megosztanád velünk?
Nagyon hálás lennék érte.:)

Tapasztalat egyenlőre nem sok van mivel nagyon frrissss a szerzemény.
A beállitott idő, ami jelezné a cukimérés idejét, nagyon halk, még nem néztem meg ,hogy lehet -e állítani a hangerőn.Össze mértem a két kütyüt, Perszonál/ Méry, és 2 tited eltérés volt köztük,a méry javára. Nagyon picikét nagyobb mint a Xceed,a csíkot kilövi,450 mérést tárol és 90 napos átlagot is tud számolni.Csatlakoztatható a sz. géphez,külön kábelle. A ketone-ra figyelmeztet. Ha jó értéket mérsz akkor:smile:,ha alacsony vagy magas,akkor pedig:-(

Persze mind ezt elolvashatjátk a kézikönyvbe is,ha megnyitjátok a linket.

somcsika

Aktív tag
A beállitott idő, ami jelezné a cukimérés idejét, nagyon halk, még nem néztem meg ,hogy lehet -e állítani a hangerőn.Össze mértem a két kütyüt, Perszonál/ Méry, és 2 tited eltérés volt köztük,a méry javára. Nagyon picikét nagyobb mint a Xceed,a csíkot kilövi,450 mérést tárol és 90 napos átlagot is tud számolni.Csatlakoztatható a sz. géphez,külön kábelle. A ketone-ra figyelmeztet. Ha jó értéket mérsz akkor:smile:,ha alacsony vagy magas,akkor pedig:-(

Elolvastam azon az oldalon mindent, amit belinkeltél.
Más az amit irtnak, és megint más az amit a mindennap használók tapasztalatból írnak.
Azt hittem, hogy volt már rá alkalom, hogy kipróbáljátok.
Bocsánatot kérek a türelmetlenségemért.

borka

Őstag
Elolvastam azon az oldalon mindent, amit belinkeltél.
Más az amit irtnak, és megint más az amit a mindennap használók tapasztalatból írnak.
Azt hittem, hogy volt már rá alkalom, hogy kipróbáljátok.
Bocsánatot kérek a türelmetlenségemért.

Egyenlőre nem nagyon használom mert csak a 10 db csík van hozzá.
Majd,ha megyek diab rendelésre fel fogom iratni közgyógyra és akkortól használom majd élesbe.

somcsika

Aktív tag
Nekem azt mondták, hogy csak akkor és olyan csíkot tudnak támogatottan és közgyógyra felirni amelyen készüléket közgyógyra kaptunk.

???

dg

Őstag

Egyébként ezek a kis szomorú/vidám arc jelek nagyon jók, mert azok a kicsik, akik már ugyan megmérik a cukijukat de a számok leolvasása és értékelése még nem megy, eligazítást kaphatnak ezáltal. Ez tetszik benne.

dg

Őstag
Nekem azt mondták, hogy csak akkor és olyan csíkot tudnak támogatottan és közgyógyra felirni amelyen készüléket közgyógyra kaptunk.

???
én azt hiszem, lehet változtatni menet közben.

Az biztos, hogy mi közgyógyra annó DCont Personalt kaptunk, aztán a DCont Optimumot megvettük teljes áron, s a csíkot közgyógyra kapjuk. Egész egyszerűen átírták a diabetológiai szakorvosi javaslatot, amit aztán a háziorvos kap meg és írja a recepteket. Nem hiszem, hogy ez csak azért volt lehetséges, mert mindkét gép DContos.

misamaci

Aktív tag
???

Ha minden igaz, akkor ez a bekezdés vonatkozik erre az esetre (is):
"...Közgyógyellátással rendelt gyógyászati segédeszköz csak az orvos által eredetileg rendelt gyógyászati segédeszközzel azonos, vagy annál alacsonyabb közfinanszírozás alapját képező árú, szintén közgyógyellátással rendelhető eszközzel helyettesíthető közgyógyellátás jogcímen, ezért más esetben a közgyógyellátás nem érvényesíthető..."

szóval az én értelmezésem szerint, ha egyébként felírható közgyógyra és olcsóbb, mint a mostani csíkod, akkor fel lehet írni .... a háziorvosnál legfeljebb az okozhat gondot, hogy neki azt kötelező felírni, ami a szakorvosi javaslaton van ( kell egy új javaslat, amin már ez a csík is szerepel)

idézet innen (5.oldal 4.bek)

Oldal tetejére