Vércukormérők

yaksi

Új tag
A régi, vagy az új? Az újban nekem nagyon szimpatikus az étkezés előtti/utáni eredmények jelölésének lehetősége, és ezek alapján külön-külön is lehet átlagot számíttatni.

Jaj, olyan jó kis vércukormérő készüléket tudnánk Mi fórumozók gyúrni! Csak kérne már meg Minket Valaki... :dr_16:

Azt hiszem, ez a régi, kék színű. "Használtan" vettem. A készülék még bontatlan, csak a lándzsa hiányzik belőle, de az megvan az Aviva csomagjából. :)

pusimelu

Őstag
Csak hogy ne maradjatok ki én is kaptam egy vércukormérőt! Accu -chek aktív a régi fajtát!Elemet kell bele vennem mert le van a drága merülve de mehet a tesztelés!
Én a Méryt kihagyom az életemből ,de nekem D-Cont Startom van azt fogom összemérni az Accu-Chekkel!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Olyat csinál a Go, hogy amikor berakom a csíkot, akkor E-4 hibaüzenet ír ki. Kiveszem, újra bedugom és lehet vele mérni.
Megnéztem a kis könyvben, hogy mi az E-4 hibaüzenet. "Mérőoptika szennyezett", tisztítsa meg, bla, bla, bla.
Megtisztítottam, és ugyanúgy kiírja a hibaüzenetet a csík első berakásakor.
Csináltam ellenőrző mérést az Active-val, hogy jól mér-e a Go, hát ha az sem jó, hogy huzogatom ki-be a csíkot, de azzal nincs baja, pontosan mér (0,1-0,2 mmol/l a különbség).
Néhány napig eljátszadozom így vele, ha nem javul meg, akkor hívom a Roche-t, adjanak tippet, vagy egy új masinát.

Go-sok, volt valamelyikőtöknek hasonló problémája?

umbra08

Aktív tag
VCmérés

Sziasztok,

Kérdezném tőletek a következőket, segítséget kérnék VC méréssel kapcsolatban:
Nálunk az a gyakorlat, hogy VC-ot evés előtt mérünk. Mivel napi 6x eszünk, ez azt jelenti, hogy ezek a mérések általában a kaja utáni 2-3 órával kapott eredmények. Azért mérek evés előtt, hogy tudjam (azaz próbáljam eltalálni), hogy adott kajához abban az esetben mennyi inzulint adjak. Ha magas a VC eredmény, akkor egyben korrigálni próbálok és kajához is adom az inzulint. Ha alacsony, nem adok annyi bólust.
A lényeg, hogy az így kapott eredméyneim csalókák, mert rejtett magas értékek szerepelhetnek, hiszen nem látom, hogy evés után 2 órával visszatértünk-e a kiinduló értékhez. (Néha azért látom, mert tízórai és ebéd között csak 2 óra telik el, de többségében nem.)

Mondok egy példát.
Ma korai ebéd volt. 11:00-kor mértem 8,8-at, aztán ebédelt és most majdnem 15:00-kor 8,0-t mérek. Ez azt jelenti, hogy a köztes időben lehetett nagyobb érték. Tehát én ezt lejegyzem a füzetembe és az látszik belőle, milyen szép, nem ment neki fel olyan magasra! Dehogynem, köztes időben biztosan!

A KÉRDÉSEM AZ LENNE, MÁSOK MILYEN RENDSZERT KÖVETNEK, TI HOGYAN, MIKOR MÉRTEK?
1. Ha evés után 1-1,5-2 órával mérek, akkor nem látom, hogy evés előtt honnan indulok és nem tudok korrigálni.
2. Ha evés után is mérek és előtte is, millió szúrás lesz, így is olyan csúnyák már a pici ujjai, úgy sajnálom szegényt. Így is legalább 10x szúrom egy nap, ha meg hipo van vagy magas értékek, akkor napi 14 szúrás is előfordul.

Mit tanácsoltok? Milyen gyakorlatot kövessek? Ti hoygan csináljátok???

Köszi előre is!!!

Üdv.
umbra

poe

Őstag
Én azt csinálnám, hogy étkezés utánit naponta váltva mérnék... Tehát pl hétfőn reggeli után, kedden tízórai után, szerdán ebéd után stb. Ez így csak napi +1 mérés és ad némi támpontot.

christina

Őstag
Én azt csinálnám, hogy étkezés utánit naponta váltva mérnék... Tehát pl hétfőn reggeli után, kedden tízórai után, szerdán ebéd után stb. Ez így csak napi +1 mérés és ad némi támpontot.

Igen ez elméletben nagyon szépen hangzik. De mi sose mertük kipróbálni. Ugyanis két egyforma nap (ugyanolyan étk. előtti cukorral, ugyanannyi mozgással, ugyanolyan és ugyanannyi ételre) teljesen más cukor értéket adott. Nem is egyszer.:mad: Erre mondta a kezelőorvos, hogy ezért nehéz és érdekes a diabetes kezelése.

Mi általában 8x mérünk. Reggeli előtt, reggeli után 1,5 órával-ami már a tízórai előtti mérés is egyben, ebéd előtt, ebéd után 1,5 órával, uzsi előtt, vacsora előtt és után 1,5 órával és a 8. általában lefekvés előtt, vagy ahol rosszabbat mértünk ott 1 óra múlva ismételjük. Persze ha alacsony, vagy magas az érték akkor ez a napi 8 mérés mindjárt több lesz.:rolleyes:

somcsika

Aktív tag
A múlt héten döbbentem le azon, hogy a DCont Optimum vércukormérő is 15.000 Ft-ba kerül.
Mi amikor betegek lettünk a kórház gyógyszertárából hoztak fel egyet, azzal a címszóval, hogy ha majd meglesz a közgyógyunk akkor annak a terhére kifizetjük.
Ez történt meg a múlt héten. Vagyik hogy majdnem nem történt meg. Ugyanis azt modnta a gyógyszertárba a hölgy, hogy ezt már nem lehet közgyógyra elszámolni, tehát fizessek érte 15 rugót. Le voltam döbbenve. Erősködtem, hogy én nem fogok érte, meg egyébként is. ... stb. Jó 20 perces huzavona mire megjött a főgyógyszerész, aki láthatóan az előző hölgytől kb. 20 évvel volt fiatalabb. És láss csodát pikk-pakk elintéződött a dolog.
Most már el tudom képzelni, hogy milyen az amikor nem hozzáértők állnak a púlt másik oldalán.

tímeácska

Őstag
Igen ez elméletben nagyon szépen hangzik. De mi sose mertük kipróbálni. Ugyanis két egyforma nap (ugyanolyan étk. előtti cukorral, ugyanannyi mozgással, ugyanolyan és ugyanannyi ételre) teljesen más cukor értéket adott. Nem is egyszer.:mad: Erre mondta a kezelőorvos, hogy ezért nehéz és érdekes a diabetes kezelése.

Mi általában 8x mérünk. Reggeli előtt, reggeli után 1,5 órával-ami már a tízórai előtti mérés is egyben, ebéd előtt, ebéd után 1,5 órával, uzsi előtt, vacsora előtt és után 1,5 órával és a 8. általában lefekvés előtt, vagy ahol rosszabbat mértünk ott 1 óra múlva ismételjük. Persze ha alacsony, vagy magas az érték akkor ez a napi 8 mérés mindjárt több lesz.:rolleyes:

Amikor Mátém kisebb volt, mi is így mértünk, ugyan azon okokból, amit Christina is írt...

Most is evés előtt és után mérünk (1,5 órával), viszont nincsenek kis étkezések, sem pótvacsi. 3× eszik, így 6-szor mérünk. Ha plusz étkezés van (általában hétvégén), akkor is előtte/utána mérünk. Én ugyan így mérek. És még éjjel mérek magamnak 1-2 alkalommal (ez csak belém rögzült a várandósság alatt...:D), ideje már leszoknom róla, mert rendben vannak az éjjeli cukik. Máténak havonta 2-3 alkalommal "mérek bele az éjszakába".

vighkata

stb. Jó 20 perces huzavona mire megjött a főgyógyszerész, aki láthatóan az előző hölgytől kb. 20 évvel volt fiatalabb. És láss csodát pikk-pakk elintéződött a dolog.
Most már el tudom képzelni, hogy milyen az amikor nem hozzáértők állnak a púlt másik oldalán.
Én kb. ezen okokból le sem mertem írni a kálváriámat itt: http://drinfo.hu/forum/vercukormeres/36-ujjszuro-15.html#post60903, ami a két patikában zajlott a muliclix bökő körül.

zsuzsa

Új tag
Mi is úgy mérünk mint Christináék, napi 8 szor, pedig nyáron már 6 éves lesz, de még utóvacsizik és a kisétkezések is csak gyarapodnak, nem kevesebbek. Mivel bejött a jó idő, mármint ha jó idő van, és sokat kinnt vannak, mozognak bizony be kellett iktatnunk az udvarra menetel előtt 11 kor egy kis gyümölcsözést. Ovis napokon sűrűbben mérnek, fél hétkor mérek otthon, reggeli, majd 8 kor mérek az oviban mielőtt beadnám, mérnek 9 kor mert addigra le szokott esni a cukra, ezzel küzdünk, aztán 11 kor és délben, majd 15 kor, 18 kor, és 20 órakor. Sokat mérjük, de egyiket sem tudnám kihagyni. A dr.nénink meg azt mondja inkább etessem mint az inzulint vegyük vissza, mert nincs 20 kiló, és 6 éves lesz. Magas is, és sajtkukac is, egy gramnyi súlyfelesleg sem marad rajta, de nemhogy felesleg még az sem aminek ragadnia kéne.
Egyébként mivel reggel óránként van mérve szinte, ezért igen, látjuk hogy megugrik kaja után, és utána száguld lefelé, amit mióta diabos semmilyen variációval nem tudtunk kiküszöbölni.

tímeácska

Őstag
Kíváncsi vagyok majd a véleményedre a Méryvel kapcsolatban. Nekem jelenleg az Accu-Chek a kedvenc... :)

Nálam is az A.C. a nyerő! Formára a "régi" Active, tudásilag a Go, de szuper az új Active étkezés előtti/utáni eredmények megjelölhetősége... Na, ezeket kéne összegyúrni!:cool:
Ha minden igaz, nemsokára hozzám is érkezik egy Méry... :cool:

vighkata

Kíváncsi vagyok majd a véleményedre a Méryvel kapcsolatban. Nekem jelenleg az Accu-Chek a kedvenc... :)

Nálam is az A.C. a nyerő! Formára a "régi" Active, tudásilag a Go, de szuper az új Active étkezés előtti/utáni eredmények megjelölhetősége... Na, ezeket kéne összegyúrni!:cool:
Ha minden igaz, nemsokára hozzám is érkezik egy Méry... :cool:
Na akkor tesztelünk ezerrel. :hurra: Magunkat ismerve, nem leszünk Szerénykék, inkább Lukréciák.

Oldal tetejére