A pumpa mellett ki lehet hagyni az utóvacsorát, de a többi közti étkezést is, ha valakinek nem kell. Sőt, a hétvégi reggeli alvást el lehet nyújtani a reggeli idejére, vagyis át lehet aludni a reggelit.Egy kis szakmai kérdés: miért kell az utóvacsora? Az inzulinok összeérnek részét értem, de pumpa mellett is kell pl.? Halálra utálom, hogy 9-kor eszik a gyerek (ő persze nem), még akkor is, ha csak almát vagy barackot, vagy magvat. Ráadásul 10 mmol/l alatt kell (9 körül már sikerül lebeszélni).
Az előkevert inzulinoknál kell elsősorban a sok "kisétkezés".
Nálunk meg pont az a helyzet, hogy állandóan enne. Nem baj, amíg nekem nem kötelező, de az estit nem szeretem.
<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <wEgy kis szakmai kérdés: miért kell az utóvacsora? Az inzulinok összeérnek részét értem, de pumpa mellett is kell pl.? Halálra utálom, hogy 9-kor eszik a gyerek (ő persze nem), még akkor is, ha csak almát vagy barackot, vagy magvat. Ráadásul 10 mmol/l alatt kell (9 körül már sikerül lebeszélni).
<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <woNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Van, amit én sem értek. Kórházban esetembe maradtak az inzulin fajták, mennyiségek és beadási időpontok. A nyujtotthatásút 21-kor kell beadnom, én pótvacsizom, a többi diabos betegnek 23-kor kellett beadni. És nem volt pótvacsijuk, holott sokkal nagyobb adagot adtak be ugyanabból a fajtából. Én biztos vagyok benne, a betegségem egyik kiváltó oka, a napi kétszeri evés, de akkor mindent bepótoltam. Két véglet, vagy unatkozott az em. rendszerem, vagy túl volt terhelve. Az ötszöri evéshez hozzászoktam és így a vc értékre is jobban vigyázok.<o>
</o>
Tök fű vagyok, elfelejtettem, hogy megyünk kontrollra, majd rákérdezek.
Én azt sem tom igazán, hogy egy 40 kg-os 153 cm-s palánta 11+4 éjszakai 5,5-4,5-4,5 nappali inzulinja az sok v. nem.
Igen,nekem is az jutott eszembe,hogy fiús anyukák állndóan azt "panaszolták"hogy a srácok kieszik őket a vagyonukból...Szóval még az egészséges serdülő és főként a fiúk,valami iszonyatos sokat tudnak enni...Ja,és diab nélkül is állandóan éhesek!