Cukorbeteg gondozó/gondozás

tímeácska

Őstag
Csigusznak nem lenni hosszú nózi! Nahát! ... Csigusz lenni csak egy iciri-picirit kíváncsi... Na, és akkor mi van?! De csak ippenhogycsak...;-) :-D

Zsu77

Új tag
:cry:Jöttem sírni...Má megin mi a franciska van...Tegnap olyan jó stabil 5-ös napom volt.Ma meg egésznap hipo-hipo-hipo.Reggel óta szédülök,remegnek a lábacskáim,ritmuszavaros vagyok,és én azt hittem tévedek...most,hogy jobban lettem:3,4...:?Mennyi volt előtte???? :cry:Amióta cukizni kezdtem(pár perce) most még rosszabb...Hátha csak tovább kell várni...:cry:Na jó,mék csinálok magammal valamit...:cry:

Zsu77

Új tag
Szia Zsu! Majd írd le, hogy oldottad meg a "franciskát"! Egy kis tápoldat ugye helyrehozta Növénykét?

Az igazság az,hogy gőzöm sincs.Mivel azt sem tudom,hogy mi történt.Mindent úgy intéztem,ahogy szoktam.Ovi,reggeli,és elindultam vásárolgatni.De már induláskor érződött,hogy valami nem stimmel,de nem foglalkoztam vele,mivel hát épp most ettem.Mire a bankba értem,már nagyon rosszul voltam,de azt hittem,hogy csak egy kis kimerültség.Na,onnan átszédelegtem a Dm-be,a szívem össze-vissza "szaladt",amúgy régiesen szólva,a lábam remegett,de én még mindig úgy voltam vele,hogy "biztos későn feküdtem le".Mire végeztem a harmadik helyen is és elindultam hazafele,addigra már annyira rosszul éreztem magam,mintha bármelyik pillanatban összeeshetnék,de mivel egész jól raktam egyik lábam a másik után,így azt gondoltam:"ez hülyeség,majd hazamegyek,aztán pihenek egyet".Mikor a házunkhoz értem,akkor érződött egy ismerős nyugtalanság,amiről úgy gondoltam,jó beküldeni rá egy szokásos milkyway-t.Úgyhogy még egy uccsó bolt.Otthon ittam fekete teát tejjel,gyümi cukival.És akkor utána kezdtem gyanakodni,hogy valami tényleg nem stimmel.Jó vagyok,mi?De ekkorra már annyival jobban voltam,az előzőekhez képest,hogy azt hittem:á ez tuti 5-ös,ami hibázzik,az csak "utórengés".Na ekkor adta be a 3,4-et.Akkor jöttem ide sírni egyet,közben szőlőcukiztam (10g)meg aztán ettem is.Délután sokat mértem,meg minden,úgyhogy nem volt visszazuhi,ami ilyenkor legalábbis nálam,szintén várható.Szóval nem igazán én oldottam meg,és fogalmam sincs,hogy ez most mér volt!:???:
:)

tímeácska

Őstag
Nos... Eszembe jutott még egy érdekesnek tűnő dolog... Hátha segítséget jelentene sokaknak az alábbi téma:
-Ki hogyan vette észre, illetve miből gondolta, hogy véget ért a remissziós fázis (Honey Moon, Mézeshetek, stb.-nek is nevezik...)?!
-Kb. mennyi idő telt el a totális diabetes kialakulása, és a diab. diagnosztizálása között?
-Saját Magatok gondoltatok erre, vagy esetleg más (pl. orvos, betegtárs) hívta fel a figyelmeteket az esetleges ilyen irányú változásra?
-Kb. milyen mértékben változott az inzulin igényetek?
-Kb. mennyi idő alatt sikerült beállítani a helyes inzulin mennyiséget?
-Vércukrotok mennyire változott? Úgy értem, hirtelen lett magasabb, vagy csak szép fokozatosan emelkedett?
-Közrejátszott egy esetleges betegség a remissziós fázis vélhető "meggyorsításában"? Pontosabban: előzte meg betegség a későbbiekben is magasabb inzulin igényt? (Szóval, a betegség lezajlása után nem kellett csökkenteni az inzulinon, hanem maradt az emelt mennyiségű inzulin. Tudom, körülményesen fogalmazok...:-D)
És minden egyéb tényező/észrevétel érdekelne!!! ;-)
...Esetleg C-peptid adatok diab induláskor, és a már totális diab. fázisakor?!

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nos... Eszembe jutott még egy érdekesnek tűnő dolog... Hátha segítséget jelentene sokaknak az alábbi téma:
-Ki hogyan vette észre, illetve miből gondolta, hogy véget ért a remissziós fázis (Honey Moon, Mézeshetek, stb.-nek is nevezik...)?!
-Kb. mennyi idő telt el a totális diabetes kialakulása, és a diab. diagnosztizálása között?
-Saját Magatok gondoltatok erre, vagy esetleg más (pl. orvos, betegtárs) hívta fel a figyelmeteket az esetleges ilyen irányú változásra?
-Kb. milyen mértékben változott az inzulin igényetek?
-Kb. mennyi idő alatt sikerült beállítani a helyes inzulin mennyiséget?
-Vércukrotok mennyire változott? Úgy értem, hirtelen lett magasabb, vagy csak szép fokozatosan emelkedett?
-Közrejátszott egy esetleges betegség a remissziós fázis vélhető "meggyorsításában"? Pontosabban: előzte meg betegség a későbbiekben is magasabb inzulin igényt? (Szóval, a betegség lezajlása után nem kellett csökkenteni az inzulinon, hanem maradt az emelt mennyiségű inzulin. Tudom, körülményesen fogalmazok...:-D)
És minden egyéb tényező/észrevétel érdekelne!!! ;-)
...Esetleg C-peptid adatok diab induláskor, és a már totális diab. fázisakor?!

Na jól magadra hagytak ezzel a jó kérdéssel. Bár te tudod az én "kezdeteimet", de azért is leírom.

A diab felfedezésekor 0 C-peptidem volt, mégis ennek ellenére kb. két hónap múlva úgy magukhoz tértek a béta sejtek, hogy egyáltalán nem kellett inzulint adnom. Ez ismét kb. két hónapig tartott, valószínű peptid is volt. A dokim kérésére napi egy-két alkalommal mértem a cukromat, ebből látszott, hogy mikor kell visszatérni az inzulinozásra, és néhány héten belül több inzulinra volt szükség, mint a remisszió előtt. Persze a mennyiségekre én már nem emlékszem. Azóta is inzulin, több remisszió nem volt, én nem is tudom, hogy létezik-e valakinél többszörös remisszió, erre én is kíváncsi lennék.

Oldal tetejére