Vércukor érték HbA1c

Sani

Új tag
Köszönöm szépen!
Azon vagyok, hogy ne is legyen szövődményem...persze mindig aggódva megyek a vizsgálatokra is, hiába mérem - mások szerint túl sokszor, - én akkor vagyok nyugodt, ha tudom, hogy jó.
Megteszek mindent a szövődménymentes életért, mert szerintem:

Rajtunk múlik a jövőnk.

Zsu77

Új tag
Igen!És ez mindenre igaz!Ne félj,ha sokat mérsz,sose lehet szövődményed,mert ez azt jelenti,hogy vigyázol magadra.És elég rutinos is vagy,hogy segíts magadon,ha bármi gond akad!;)

agicza

Új tag
Képzeljétek! Tegnap este meglett az első harmadik havi kontroll eredménye, és meg lettem dicsérve. 6,1 ... Nagyon örülök neki. :/

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
D.g., drukkolok Nektek, remélem jó eredmények lesznek. Ágicza, Neked pedig gratulálok, mert valóban szép az eredményed, megérdemled a dícséretet.

zsuzsa

Új tag
Sziasztok!
Én Hétfőn viszem Tibikémet szemvizsgálatra, csak éves szűrés miatt, remélem nem találnak semmit. Mostani HbA1c értéke 7,4 lett. Még soha nem voltunk 7 alatt, és lassan csökken most egy tizedet javult, sokkal sokkal szebbet vártam, bár a cukrai tényleg ilyen középértéken mozogtak, és most egy két három hete magasabbak voltak, amit előszőr a dr.-nő a beadási hellyel indokolt, mikor meglátta, mondta sűrgősen felejtsük el, és kezdjük el máshová adni. Így is tettünk, de nem változott semmi, telefon, konzultáció, megemeltük az inzulinadagot.
Leírom konkrétan mert a segítségeteket tanácsotokat szeretném kérni.
Szóval: reggel ment a bázis 0,15 el, és kapott bólust 2,5 et, 30 gr szh hoz. Megemeltük a bólust 3 ra, de így sem lett eredmény evést követő egy órával duplájára emelkedett a cukra, volt hogy hárommal kelt, akkor kilencug, ha már nyolcal kelt akkor 15 ig, szóval kiugraott a cukra, de egy órával rá, már az oviban 9 kor 6 körüli értéken volt. Ezért magyarázta előszőr a dr.-nő a beadás helyével, hogy az látszik hogy nem kezd el felszívódni időben az inzulin. De szűz helyről is ez így van. Most megemeltük a bázist is, de ennek eredménye az lett hogy végig 2-3 körüli cukrai lettek, úgyhogy mivel félek az ovis hypotól ma csak 2,5 E bólust adtam, mert soknak itéltem a bázis bólus emelését. Viszont a cukra étkezést követően így is 15 ig ugrik, aztán vissz, csak reggel van ez a cápafog, de ezt nem tudom hogyan tudnám kivédeni. Már kettős bólus arányaival is játszadoztam.

vighkata

Drukkoljatok nekem, holnap lesz meg a HbA1c eredményem. Fél éve 9,2 volt, a múltkor 8,6, most 8,6 alatt kell lennie. Holnap jelentkezem az eredménnyel.

No hát meg van az eredményem: 8,0.

Ha így folytatom, elérem a 7 alatti szintet is, de telhetetlen vagyok, már most azt hittem 8 alattit mérnek. Ütemnek nem rossz, 3 havonta 0,6-tal csökkenteni... , ennyit jelent, ha van az embernek egy csigája.
Emlékszem, amikor a pumpával 10 alá sikerült mennem, azt megünnepeltem. Ha 7 alá megyek, akkor újra ünnep.

vighkata

Zsuzsa, sajna nem sok tippet tudok hirtelen adni, mert amit változtattál, én is azt javasoltam volna, legalábbis első körben.
Talán egy olyan gondolatom lenne, hogy nem emelni kell a bázis és a bólust, hanem csökkenteni, mert lehet a magas értékek hátterében rejtett, alig érezhető hipo, és így a magas értékek a somogyit jelentik. Próbáld meg a cukimérést étkezés után 10 perccel, fél órával, 45 perccel, és 1 órával is. Az okokat meg kell találni ahhoz, hogy ki tudd védeni a kaja utáni 15-ös cukikat. A HbA1c szint 7 alá csökkentéséhez pedig szurkolunk, meg kell annak lennie, bár tudom jól, gyerkőc esetében sokkal nehezebb a hullámzást, ill a fűrészfogat kivédeni.

gabibaba

Aktív tag
No hát meg van az eredményem: 8,0.

Ha így folytatom, elérem a 7 alatti szintet is, de telhetetlen vagyok, már most azt hittem 8 alattit mérnek. Ütemnek nem rossz, 3 havonta 0,6-tal csökkenteni... , ennyit jelent, ha van az embernek egy csigája.
Emlékszem, amikor a pumpával 10 alá sikerült mennem, azt megünnepeltem. Ha 7 alá megyek, akkor újra ünnep.

Szerintem nemsokára lesz itt ünnep.

blaci

Őstag
Kedves Kata!
Folyamatos csökkenés az fokozatos javulás, úgyhogy legyél türelmes lesz itt még buli szerintem is. Végre valami jó hírt is hallottam ma, úgyhogy köszi.:rolleyes:

U.i.: Már vártam hogy az eredményed mikor osztod meg velünk, köszi hogy nem csigáztál minket tovább...akarom mondani csigázz csak tovább mert nagyon jól megy ez neki.:rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

vighkata

Kedves Kata!
Folyamatos csökkenés az fokozatos javulás, úgyhogy legyél türelmes lesz itt még buli szerintem is. Végre valami jó hírt is hallottam ma, úgyhogy köszi.:rolleyes:

U.i.: Már vártam hogy az eredményed mikor osztod meg velünk, köszi hogy nem csigáztál minket tovább...akarom mondani csigázz csak tovább mert nagyon jól megy ez neki.:rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ugye milyen jó, ha van az embernek egy csigája? Lehet vele csigázni másokat. Köszi a drukkot, nagyon jól esett.

zsuzsa

Új tag
Kata gratulálok, ez már egy jó eredmény, és téged ismerve egyre jobb lesz.
Ezt a rejtett hypo dolgot már gondoltuk, ill. felmerült, de soha semmikor nem mértem, nem láttuk jelét sem. Mondtam a dr.-nőnek is, hogy előttünk ez a rejtett hypo fogalom ismeretlen, mert Tibus annyira jelzi, még a csökkenést is, nemhogy az alacsonyt, éhes, fáradt, bágyadt, étkezés előtt előfórdúl hogy hypoba csúszúnk, de hogy reggel étkezést követően, az elég egyedi lenne, bár én már semmin nem lepődnék meg, de egy órán belül, leesne aztán farkasfogként kiugrana?

vighkata

Na,ez jó hír Tekike!:)Egyre jobb és ez nagyon jó!Congratula!:)

Főleg hogy meg is mondom a doktoromnak, hogy van egy csigám, ahogy a múltkor ígértem. Már akkor is kérdezte, hogy mit csináltam, meg mondta, hogy abba ne hagyjam. Szerintem nem is számít megint javulásra. Na majd jól megtudja, nov. 13-án megyek kontrollra, arról is beszámolok.

vighkata

Kata gratulálok, ez már egy jó eredmény, és téged ismerve egyre jobb lesz.
Ezt a rejtett hypo dolgot már gondoltuk, ill. felmerült, de soha semmikor nem mértem, nem láttuk jelét sem. Mondtam a dr.-nőnek is, hogy előttünk ez a rejtett hypo fogalom ismeretlen, mert Tibus annyira jelzi, még a csökkenést is, nemhogy az alacsonyt, éhes, fáradt, bágyadt, étkezés előtt előfórdúl hogy hypoba csúszúnk, de hogy reggel étkezést követően, az elég egyedi lenne, bár én már semmin nem lepődnék meg, de egy órán belül, leesne aztán farkasfogként kiugrana?

Köszi a gratulát.

A doktor néniteknek sincs használható tippje? Neki kellene a tarsolyában lenni még valaminek.
Körner doktornő egy tanulmányában azt írta a gyerek diabosok dózis módosítására, hogy akkor van rá szükség, ha a gyerkőc súlya 5-10%-ban változik.
Még egy olyan is eszembe jutott, hogy át lehetne gondolni, hogy megfordítjátok a bázis-bólus arányát. Nem tudom, hogy most milyen, de ha a bázis kevesebb, akkor azt növelni, és a bólust csökkenteni. Milyen arányban van a bázis és a bólus? Közelíti az 50-50%-ot?

Én az elmúlt hónapokban változtattam az arányokon a bázis javára. Most 52-48% a régebbi 45-55%-kal szemben. Óvatosan érdemes lenne változtatni, persze gyerkőc lévén, mindenképpen beszéld meg az orvossal, és csak kis mértékű változtatásokat hozzatok létre.

joe960

Új tag
Hí,ZSUZSA!

Ugyan ezzel küzdök én is. Éh.VC:6,2 mmol/l emelve +4 NE a rapidot =14 NE is az reg.utáni
VC10 mmol/ l fölé megy,majd ebédre 5-6 mmol/l vissza .Mára már javult Reg.VC 5,2 mmol/l,
2 óra mulva VC 8,7 mmol/l. 3 nap alatt. Esti lantus az maradt, 50NE. A megoldás az Éh VC értékben van? Az időjárás nics-e hatással, reggel a ködös hideg majd a hirtelen szép idő?

Oldal tetejére