Kata!
Köszönöm szépen, amit írtál...Nem tudok blogot írni, vagyis eredményeket feltölteni, mert nem az accu chek-et használom.Nekem nincs pénzem ilyen drága csíkra. A d-cont-ot használom, mert apósom tud hozzá kiíratni, ha az enyém foigyik. Az optimumot pedig még nem írathatom ki, mert nem járt le a 6 év...

Egyébként, tegnap este olyat produkáltam, mint még soha... Norm 6,5-ös cuki, 45-50g ch-s vacsi, 4,5 E novorapid 30 percre elnyújtva, és zsuppsz, 1 óra múlva hipó. 1 pohár tej, pár szem keksz, cuki még lentebb... Levettem a pumpát, (pedig nem szeretek ilyet csinálni) 25 percre, és ma reggel persze hogy 14,7 lett a cukim... Napok óta nem mértem 10 felettit. Ja, és persze mire azt hittem hogy beállok, jött egy ilyen, számomra egmagyarázhatatlan este... Pedig, 5 E inzulint szoktam vacsihoz adni, tegnap csökkentettem csak...És tessék.
Szia Sani drága...
Mostmár abban sem vagyok biztos, hogy a bázisom jó-e... Amikor megkaptam a pumpát, akkor haza jöttem azzal, hogy:
-bázis: 0,5 E
-bólus:4 E
4E
4E
persze hogy magasat mértem, mindig... Ez max egy gyereknek, na meg talán a Katának

, az alacsony fogyasztás miatt lenne elég...
Azt a tanácsot kaptam, hogy ne rohangáljak mindig a dokihoz, minden nyűgömmel, hanem emeljek (óvatosan, és mindig csak az egyiken) inzulint Na kezdten a bólussal, de tök gáz lett... Vagyis mindig jók lettek a kaja utáni cukik, de ahhoz már 8 E zubogott befelé... Na, bázis megemel 0,6, bólus vissza 6 E... Ez kicsi kilengéssekkel kezdett jó lenni...
Aztán 1-2 hete fel kellett emelnem a bázisom 0,7-re, mert megint magasabbakat mértem... Betudtam az itt olvasottaknak, hogy jön a tél, több az inzulin... Igen ám, de most a 0,7 tűnik soknak... De ha visszaállok 0,6-ra, akkor még ch mentes napon is 13mmol/l az átlag cukim...
Ezért, ha így látatlanban megpróbálnátok tanácsot adni, beállításra, szívesen veszem... Mert ahogy a Kata írta, egy minimális változtatás is csodákra képes, amit már én is tapasztaltam... Viszont rám sem igaz minden ami a nagy könyvben meg van írva...Sajnos... Ha igaz lenne minden általánosítás, akkor nem kellett volna apumpa, mert szépen beálltam volna a LANTUS-NOVORAPIDDAL is.
Tehát a paraméterek:
30 éves nő, gyerek nélkül, keresi a megfelelő inzulin arányt...

Ch fogyasztásom: 45 g reggeli,
65g ebéd
50 vacsi.
Bázis: 0,6 kevés
0,7 sok
Kérlek Kata, Sani, próbáljuk meg... Jó?