mindenkinek

borka

Őstag
<TABLE class=tborder id=post19467 cellSpacing=1 cellPadding=6 width="100%" align=center border=0><TBODY><TR><TD class=thead>
13 Perccel ezelőtt <!-- / status icon and date -->
</TD></TR><TR><TD class=alt2 style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-TOP: 0px"><!-- user info --><TABLE cellSpacing=6 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2> </TD><TD noWrap>Borka Borka jelenleg elérhető <SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_19467", true); </SCRIPT>
Állandó Tag
</TD><TD width="100%"> </TD><TD vAlign=top noWrap>Regisztráció dátuma: Sep 2008
Üzenet: 112
Blog bejegyzés: 1

</TD></TR></TBODY></TABLE><!-- / user info --></TD></TR><TR><TD class=alt1 id=td_post_19467><!-- message, attachments, sig --><!-- icon and title -->

<HR style="COLOR: #eeeeee; BACKGROUND-COLOR: #eeeeee" SIZE=1><!-- / icon and title --><!-- message -->Kedves d.g.
Te egy fantasztikusan titokzatos lény vagy , de szupi.
A teszt lényege,hogy 9 hónapon kerezstű, 3 fajta insulint 3 hóhapos váltásokkal cserélik véletlen szerűen.Az insulinról nem lehet tudni semmit. Nagyon szigorú, napi redszeres napló vezetéssel jár,amit erre a célra szerkeztettek. E mellett a szokásos naplómat is vezetnem kell. Szigorú 5x-i vc. mérés, de vannak periódusok amikor 7x kell mérnem amibe a 03 óri mérés is benne van. Kaptam egy vc.mérőt /Optimum Xceed/ és az ehhez tartozó mérőcsíkot és a többi tartozékot.Mindennel szigorú elszámolást kell vezetni az üres ,fiolákat le kell adni. Az orvossal 3 havonta talizom személyesen,de telefonon kb 2-3 hetente konzultálunk.Ha bármi problémám merülne fel akkor személyesen is meg kereshetem, amire még nem került sor. Mellékesen: 3 éve van H-Tronplus pumpám.
A HbAlc-m 12,5 ről -7,5 re csökkent, ami remélem ,hogy lesz kevesebb is.
<!-- / message --><!-- sig --></TD></TR></TBODY></TABLE>

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Az inzulin teszteléses hozzászólást annyiban egészíteném ki, hogy nem új, hanem most is forgalomban lévő inzulinokról van szó.

A teszt lényege, hogy arra kíváncsiak, hogy az inzulinpumpában melyik inzulin biztosítja a legoptimálisabb anyagcsere egyensúlyt.

vighkata

Borka!

A HbA1c eredményedhez csak gratulálni lehet, nagyon szuper.

A kis sárga kitalálásához pedig....., hát mit mondjak, Profi vagy!

Nekem van egyszer használatos ujjszúróm, de az még csak nem is hasonlít a kis sárgához. Na azt én is elviszem 15-én, hogy lássuk a különbséget.

vighkata

Na,ha ez ilyen eccerű lenne,mer ha nem eszek,akkor is...Marad a számolás!!!:confused:Meg a GI-k...:roll:Abszolút a mértékletesség embere löszök!:mrgreen:

Igen, a te esetedben mindenképpen (vagy valószínű) a GI ismerete és alkalmazás a megoldás. Jobbat egyelőre én sem tudnék. Amiket eddig kipróbáltunk, hogy túljárjunk a szervezet működésén, háááát, szóval csődöt mondtak.

Zsu77

Új tag
Igen, a te esetedben mindenképpen (vagy valószínű) a GI ismerete és alkalmazás a megoldás. Jobbat egyelőre én sem tudnék. Amiket eddig kipróbáltunk, hogy túljárjunk a szervezet működésén, háááát, szóval csődöt mondtak.

Ja,hiába na,a természet eszén nehéz túljárni...:roll:

vighkata

Borka a kitalálta a másik topikban.:confused:(Egy csepp figyelem)A kicsi sárga nem más mint egyszer használatos ujjszúrólándzsa.Pontos neve:Safety Lancet.Gratulálok Borka!!!!!!!
Tekikém jár azért a sok gondolkodásért a sör!!!!!:mrgreen:

Köszi, igényt is tartok rája.

Viszont a legfrappánsabb találgatásért és tippért Vizidezodort (Gabibaba) mindenképpen valami különdíj illeti meg. Agyalok rajta, de mindenki vegye elő újra a fantáziáját.

dg

Őstag
<TABLE class=tborder id=post19467 cellSpacing=1 cellPadding=6 width="100%" align=center border=0><TBODY><TR><TD class=thead>
13 Perccel ezelőtt <!-- / status icon and date -->

</TD></TR><TR><TD class=alt2 style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-TOP: 0px"><!-- user info --><TABLE cellSpacing=6 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2> </TD><TD noWrap>Borka Borka jelenleg elérhető <SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_19467", true); </SCRIPT>
Állandó Tag

</TD><TD width="100%"></TD><TD vAlign=top noWrap>Regisztráció dátuma: Sep 2008
Üzenet: 112
Blog bejegyzés: 1

</TD></TR></TBODY></TABLE><!-- / user info --></TD></TR><TR><TD class=alt1 id=td_post_19467><!-- message, attachments, sig --><!-- icon and title -->

<HR style="COLOR: #eeeeee; BACKGROUND-COLOR: #eeeeee" SIZE=1><!-- / icon and title --><!-- message -->Kedves d.g.
Te egy fantasztikusan titokzatos lény vagy , de szupi.
<!-- / message --><!-- sig -->

</TD></TR></TBODY></TABLE>

Szia Borka!

Teljesen felcsigáztál! Ezt kifejtenéd? :D (vagy a logómról van szó?)

A Hba1c eredményedhez nagy-nagy gratuláció, és köszönöm, hogy leírtad a projektet. A felmerülő kérdésemre meg Kata válaszolt, mint jó gondolatolvasóhoz illik!

vighkata

Kata.
Bosci de mi rá érünk akár délbe is menni, de Te siesssssssss.

Növénykével 8:35-kor felüljük magunkat Dunaújvárosban a vonatra, Pusztaszabolcsnál felvesszük B.Lacit, és röpke 1,5 óra múlva leszálljuk magunkat a Déliben. Na onnantól, mint a cikázó nyári villám, elillanunk a MOM-ba(be). Aztán indulhat a banzáj!

borka

Őstag
Kedves d.g.
Szuperek a hozzászólásaid.
Az,hogy titokzatos lény vagy az arra vonatkozik, hogy egy kiemelt taról nem tudunk többet csak annyit,hogy d.g.

dg

Őstag
Köszönöm a jó véleményt. És :oops:...

jut eszembe!

Ha én titokzatos vagyok, akkor Te, kedves Borka, hiper-szuper-extra titokzatos vagy, mert én alig tudok Rólad valamit!
Nem lehetne egy ici-picit mégis többet a profilodon? Naaaaa, légy szíves!!! :-D:-D:-D

Magdika

Új tag
Sziasztok!
A fent lévő Diabion kapszulát nekem is ajánlották, ki is próbáltam de szerintem nem sok különbség van egy multivitamin pezsgőtabletta meg a kapszula hatása között. (Nem éreztem semmit, de biztosan finomabb üdítőitalként fogyasztani.) Én rendszeresen (naponta) iszom ilyen pezsgőtablettából készített italt, főleg télen. Valamivel szerintem pótolni kell a vitaminokat a szervezetnek, mert hát mégse ehetek kilószámra gyümölcsöket. Talán arra jó hogy ha meg is fázom kicsit télen könnyebben kiheverem, nem terít le, ehhez lehet azért valami köze az elfogyasztott vitaminoknak is.;):roll::D

Kedves Laci!

Ne haragudj, hogy kijavítlak. Egy multi vitamos pezsgő tabletta, csak vitaminokat tartalmaz, a Diabion pedig a vitaminokkon kívül ásványi anygokat is. Ha nem így van bocsánat, de ezt nézd meg. Rajta kell lenni a tájékoztatón.
Egyébként én sem éreztem javulást a szedése során, de azt minannyian tudjuk, hogy nem is azonnal érezhető. Ha megengedhetjük magunknak, mindenképpen jó hatású hosszú távon.
Üdv Magdika. 48 éve diabos.

blaci

Őstag
Kedves Laci!

Ne haragudj, hogy kijavítlak. Egy multi vitamos pezsgő tabletta, csak vitaminokat tartalmaz, a Diabion pedig a vitaminokkon kívül ásványi anygokat is. Ha nem így van bocsánat, de ezt nézd meg. Rajta kell lenni a tájékoztatón.
Egyébként én sem éreztem javulást a szedése során, de azt minannyian tudjuk, hogy nem is azonnal érezhető. Ha megengedhetjük magunknak, mindenképpen jó hatású hosszú távon.
Üdv Magdika. 48 éve diabos.

Kedves Magdika!
Hát már miért haragudnék, ez nem kijavítás hanem nagyon hasznos kiegészítés volt, örültem neki. Teljesen így van, egyetértek vele. A pezsgőtabletták tényleg csak vitaminokat tartalmaznak általában ezért is szokták kiegészíteni őket pl.: +vas, vagy éppen +magnézium, stb. Azért választottam csak mert szerintem így finomabb, és nem érzem azt hogy "na, még egy plusz gyógyszer" amit szedni kell. Már most is szedek öt félét naponta, különböző szövődményeimre (pl.: neurophatia, retinophatia, vérnyomás ingadozások, most meg még a májfunkciós zavaraim is) pedig csak négy éve vagyok diabos. Az eredményeim nem hiszem hogy indokolnák, aztán mégis, ennél jobban meg már nem tudok vigyázni én betartok mindent amit tanácsolnak a dokik ezek meg csak jönnek egymás után.:???::roll:

Igaz másik topikban volt ez téma de most már ide írom, ez biztos hogy alkati (genetikai) hajlam kérdése, szerintem. De senkinek sem kell rettegni tőle, én nagyon jól elvagyok ezekkel is. Azért vigyázzon mindenki magára ahogy tud, ne kísértse a sorsot. Lényeg a korai felismerés és a kezelés. Ha kiderül valami nem kell rögtön kétségbe esni, manapság szerencsére elég jól kezelhetők már ezek a dolgok, ha nem is gyógyíthatók - egyenlőre. El kell fogadni és lehet élni tovább csak erre is figyelni kell. Ezeknél sokkal súlyosabb betegségek is jöhetnek sajnos, mint a szövődmények, amit az is megkaphat bármikor aki nem is cukorbeteg.;)

blaci

Őstag
Kedves Borka!
Szeretnék én is gratulálni a helyes megfejtésért.:rolleyes::mrgreen:
A "kicsi sárga" megoldása olyan kézenfekvő volt hogy sose találtam volna ki, pedig sokat agyaltam rajta. Na, mindegy, legalább már tudom hogy mi az, úgyhogy köszi.:rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

U.i.: (Azért nekem is volt néhány "eredeti" ötletem.):rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

borka

Őstag
Kedveseim.
Mindenkinek köszönöm a gratulácókat a helyes megfejtésért, de Ti is részesei vagytok, mert az apro szilánkokat rakosgattam össze és vletlenül így sikerült. Úgy érzem,hogy ez csapatmunka volt . A babér az egész csapatot illeti, Szupik vagytok/vagyunk/.

borka

Őstag
Kedves d.g .<SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_19510", true); </SCRIPT>
Kiemelt Tag
Kérésednek (és talán a többi kedves fórumozonak,ill, csapatnak) elget téve a profil oldalamon kiteregettem magamról mindenet amit tudni illik. Itt is fontosnak tartom kiemelni ,hogy a kép fotó montáge.

Oldal tetejére