Insulinpumpa

pusimelu

Őstag
Gabibaba ti még jobban javítjátok az átlagot de az éves szúrásszámot már nem visz inkább a gépem..:confused:
Remélem csak jobb lesz nektek is ,és megpróbáljátok majd a pumpát ha vizideó is akarja.

pumpás

Őstag
Őőőőő, új vagyok még: ki ez a pumpás? :confused: Akárki is legyen, Neki ekkora szívügye a szenzoros kütyü? :)
Na majd amit ezért Pumpástól kapni fogol te még!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::lol: <!-- / message --><!-- sig -->
Szóval és tettekkel.Talán én+ egy barátom vagyunk az országban akik folyamatosann tudjuk szenzorral mérni a cukrunkat.Spot:Nem tatrom valószinünek hogy a sportban valamit is zavarna a puma vagy a szenzor.Szerény személyem focizok hetente 4 órát,korcsolyázom,paintbalozom,airsoftozom,utóbbi 2 extrém sport,nyáron uszom.Szerintem egyetlen kizáro tényezö ha valakinek a bőre nem birja el a tapaszt.:p

rocha

Tag
Na majd amit ezért Pumpástól kapni fogol te még!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::lol: <!-- / message --><!-- sig -->
Szóval és tettekkel.Talán én+ egy barátom vagyunk az országban akik folyamatosann tudjuk szenzorral mérni a cukrunkat.Spot:Nem tatrom valószinünek hogy a sportban valamit is zavarna a puma vagy a szenzor.Szerény személyem focizok hetente 4 órát,korcsolyázom,paintbalozom,airsoftozom,utóbbi 2 extrém sport,nyáron uszom.Szerintem egyetlen kizáro tényezö ha valakinek a bőre nem birja el a tapaszt.:p

És körülbelül mennyi igy Neked a pumpa éves fenntartási költsége?
Illetve támogatással sikerült jozzájutnod a pumpához?
Azt olvastam, hogy a cukormero szenzor, meg a hozzá tartozó jeltovábbitot nem támogatja az OEP. Az mennyit kóstál?

pumpás

Őstag
És körülbelül mennyi igy Neked a pumpa éves fenntartási költsége?
Illetve támogatással sikerült jozzájutnod a pumpához?
Azt olvastam, hogy a cukormero szenzor, meg a hozzá tartozó jeltovábbitot nem támogatja az OEP. Az mennyit kóstál?
Hali!OEP támogatással volt lassan 2 éve 140000huf.De kerestem szponzort és duván a felét fizettem csak én.A szenzor duván 10.000 a jeadó link kb 250-300.000huf.Aszenzor hivatalosan 3 napig jó de ujra lehet inditani max 3x,és 12-óránként kell kalibrálni a pumpa"szól"15percel kalibrálás elött.:rolleyes: Ja hogy mennyibe van 1 évbe durván 80.000huf-ba

Zsu77

Új tag
See?"Mondtam" nagyon szereti a szenzorját!:D

A pocsék vércukormérési átlagot javarészt a 2-esek húzzák le ennyire...:( Jó lenne őket is edukálni...

See?"Mondtam" nagyon szereti a szenzorját!:D

A pocsék vércukormérési átlagot javarészt a 2-esek húzzák le ennyire...:( Jó lenne őket is edukálni...
Erre ment rá most a Roche, az Accu Chek vércukormérés kampányával. Biztos láttátok már Ti is a TV hirdetést. Azt hogy mennyire érdekli a vércukormérés az embereket egy TV spot-tól, azt már nem tudom megmondani, de vannak ötleteim :) Szvsz semennyire.

Zsu77

Új tag
Ja.Anyukám is akkor mér cukrot,ha megvágja véletlen az ujját...az emberek zöme az ujjszúrás miatt aggódik,mer hogy az nagyon rossz lehet...hát,én is emlékszem az elsőre...előbb tű nélkül tettem az ujjacskámhoz,csak úgy szokni a gondolatot,aztán haladtam a felestől felfelé...aztán rájöttem,hogy ezt nem is lehet érezni!:D

laffi

Tag
Hoppá! Én még nem láttam ezt a hírdetést. Változó hogy mennyit mérek. Ha jól be vagyok épp állítva, akkor napi 3-4 mérés, ha nem akkor átlag 5-6 mérés naponta. Profilkészítéskor 10-12 mérés, de azt csak ritkán (1-2 havonta) csinálom.

Péter! Azt nem mondtam hogy a szenzoros mérés nem hatékony. Iszonyú sok adathoz juthatunk általa, lekövethetjük h bizonyos kaja ill valamilyen aktivitás, egy-egy korrekció milyen hatással van a vércukrunkra. Érdemes naplózni hogy mikor mi történt és visszanézni az adatokat. Szóval szuper dolog beállítás alatt vagy bármikor amikor vki úgy érzi hogy jó lenne tudni a "részleteket". Más kérdés hogy szponzor nélkül nagyon drága.
Külföldön könnyebben hozzá lehet jutni, bizonyos támogatás van rá, ezért tudja Pumpás állandóan hordani.
Nekem erre nincs is igényem, de azért 2-3 havonta, vagy szükség szerint én is feltenném a szenzort. Viszont akkor folyton azt nézem hogy éppen hogy állok. Be lehet állítani riasztást. Nekem 5 alatt ill. 10 felett riasztott, így tudtam lépni mielőtt még hiper v hipo lett volna belőle. Vmint azt is mutatja 1 v 2 nyíllal h milyen irányú és erősségű a vc változás. Szóval szuper dolognak tartom, de állandó viseletre szükségtelen és drága.
Ha vhogy megoldható lenne az állandó viselete ( nem lenne kényelmetlen) akkor a riasztási pontok beállításával el lehetne érni hogy a cukrunkat normál tartományban tartsuk. Hátha még megoldanák azt is hogy a mérési adatok és az elvárt határértékek alapján algoritmussal kiszámítaná a pumpa a korrekciót és be is adná, az lenne még csak a jóvilág. De ezt már mesterséges hasnyálmirigynek is lehet nevezni. Sztem még 1-2 év és ez is menni fog. Szerintetek?

rocha

Tag
Hali!OEP támogatással volt lassan 2 éve 140000huf.De kerestem szponzort és duván a felét fizettem csak én.A szenzor duván 10.000 a jeadó link kb 250-300.000huf.Aszenzor hivatalosan 3 napig jó de ujra lehet inditani max 3x,és 12-óránként kell kalibrálni a pumpa"szól"15percel kalibrálás elött.:rolleyes: Ja hogy mennyibe van 1 évbe durván 80.000huf-ba
Köszönöm az infókat!

Erről a szponzoros dologrol tudnal tobbet mondani?
Nem muszaly itt, ha gond, mehet privbe is.
Kivancsi vagyok, milyen lehetosegei vannak egy atlag embernek Mo-on, ami utan erdemes menni.

Nekem azert lenne fontos, hogy szinte folyamatosan merjem a cukrom, mert a szenhidratokat nem igazan sikerult megtanulnom a 2 ev alatt, igy hasrautesre adom be az etkezesek elott a szukseges insulint.
Legutobb a HbA1C-m 6,4% lett, tehat elvileg eltalalom a dolgokat, bar en ebben erzek valami meresi hibat, mert jonehanyszor volt magas a cukrom.
Ezt viszont csak keson veszem eszre :(

Zsu77

Új tag
Ezt a Gábornak küldöm:

NEM NEKED SZÓL!!!OTT VAN,HOGY KINEK!!!

Annak,aki egy egész poharat telerak kockacukorral és hogy a lelkiismeret megnyugodjon,ráönt paradicsomlét,mert az nagyon egészséges és akkor megissza!

NA,ANNAK!

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Nem is emlékszem hirtelen, mirôl is szól... egy haszna azért biztos van, sok ember nem is tudja, hogy esetleg cukorbeteg, és legalább foglalkoznak vele, nyilván a 2-es típusúak, vagy elhízott, a diabétesz "elôszobájában" járóknak szól...

poe

Őstag
Ha vhogy megoldható lenne az állandó viselete ( nem lenne kényelmetlen) akkor a riasztási pontok beállításával el lehetne érni hogy a cukrunkat normál tartományban tartsuk. Hátha még megoldanák azt is hogy a mérési adatok és az elvárt határértékek alapján algoritmussal kiszámítaná a pumpa a korrekciót és be is adná, az lenne még csak a jóvilág. De ezt már mesterséges hasnyálmirigynek is lehet nevezni. Sztem még 1-2 év és ez is menni fog. Szerintetek?
Szia!

Úgy olvastam valahol, hogy már fejlesztés alatt vannak olyan kanülök, amibe be van építve a szenzor. Persze ettől nem lenne olcsóbb a cucc, szóval ha nem tudják úgy piacra dobni, hogy megvegyék, ill támogassa az tb (mondjuk ámerikában először), akkor lehet, ki sem hozzák....:(

PindurBocs

Új tag
Kedves Rocha!

Szerintem egyszerűbb megtanulni szénhidrátokat számolni, mint szenzorral élni horribilis összegért. A szenzor nagyon jó dolog, de inkább finomhangolásokat segít. Ha Te még a diétahibákat sejted a magasabb értékek hátterében, illetve ahogy írtad az inzulint is csak érzésből adod, akkor ehhez a szenzor nem fog plusz információkat adni. Ahogy mondani szokták: érdemes egy-két dolgot legalább a beállítás alatt fixen tartani, hogy minél kevesebb változó befolyásolja a görbéidet. Így sokkal könnyebb tendenciákat felállítani. Ha például napokig ugyanakkor és ugyanannyit eszel és persze mérsz hozzá állandóan( előtte-utána), valamint az inzulin mennyiségeket sem változtatgatod, akkor legalább lesz egy "monitoring", amiből kiindulhatsz. A szenzor sok dologban tud segíteni, de az alapokat nem fogja kiváltani.

A HbA1c értéked valóban szép, de sajnos a magas értékeket tudják kompenzálni a hypok (akár lehetnek rejtettek is) és akkor az átlag még jó is lehet. S 2 éve vagy cukros, reméljük még van inzulin termelésed is.

De ha elfogadsz egy tanácsot, inkább most szánj rá időt és ismerd ki, mire hogy reagálsz, mennyit szabad és mennyi inzulin kell hozzá, melyik kaját tolerálod kevésbé, minthogy évek múlva sajnáld, hogy nem vetted jobban kezedbe ezt az egészet, nem menedzselted magad elég körültekintően, mert persze jobb később, mint soha, de megéri mégis MAGADÉRT előbb.

Oldal tetejére