Hát, nem is tudom, hol, és hogyan kezdjek neki a kis mondanivalómnak...
Páran csajok esténként eljárunk futni, meg konditerembe, jó másfél hónapja, amolyan gyerek mentes, feszkó levezetés címszóval, kellemeset a hasznossal... Szigorúan pasi-mentes a légkör!;-)
Na, csütörtökön is lementünk (6.-án), futottam az első pár percemet, amikor úgy éreztem, ott helyben összeesek, annyira elsötétült előttem minden, kezem-lábam remegett... Abba is hagytam az edzést, hazamentem.
Mivel ezt megelőzőleg alig bírtam enni, vagy másfél héten keresztül, úgy gondoltam, előveszem Máté cukimérőjét, hátha leesett a cukrom... Hát, amikor megláttam az eredményt, nem akartam elhinni... Újból, és újból megmértem... De csak 15 mmol/l-t mutatott a cukimérő... Ugye, első pillanatban nem akartam elhinni, de a második pillanatban sem. Aznap már vagy 4 óránként mértem, de csak feljebb ment...
Meg ne kérdezzétek, miért nem mentem másnap egyből dokihoz... Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ez velem megtörténhet... Nos, szombaton este viszont ténylegesen szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy igenis, ez már nem tréfa, gondolhatok, amit akarok, hogy miért nálam is, de a 26,4 mmol/l-es cukor "meggyőzött" arról, hogy itt már nem elmélkedni kell, hanem cselekedni, de sürgősen...
Végül is, egy orvos közreműködésével nem kellett befeküdnöm a kórházba, hanem itthon kezdtem meg az inzulin adagolását. Szombattól hétfőig NovoRapid, tegnaptól Levemir, Novorapid inzulinokat adok. Még egy kissé vacakul vagyok, de idővel rendeződni fogok. Cukraimat sikerült beszorítani 5 és 9 közé, igaz, hogy ez még szinte CH mentes időszakom, mert egyáltalán nincs étvágyam, de a bázist így ki tudtam titrálni, úgy néz ki, hogy megfelel, egyelőre...
Nem vagyok elkeseredve, megijedve, sőt, meglepően jól fogadtam a dolgokat...
Nagyon sokat rágódtam, morfondíroztam azon, hogy leírjam egyáltalán a fórumra... Először azt gondoltam, nem, mivel nagyon sok aggódós anyuka van, és itt jegyezném meg, hogy egyáltalán nem szeretnék senkit a magam példájával ijesztgetni, idegesíteni, vagy valami hasonló szándékom sincs!!! Egyszerűen, csak el kell fogadni, hogy az élet kifürkészhetetlen, vannak dolgok, amiket sajnos elsődlegesen nem MI irányítunk, de másodlagosan viszont igenis, MI irányítunk (beteg lettem->nem én irányítottam; beteg vagyok->én irányítok!!!).
Szeretném, ha azok, akik minden nap valami hasonló miatt aggódnak, eszükbe jutna ez az utolsó mondatom. Azt hiszem, az én számból (betűimből) most elég hitelesnek tűnik...
Fel a fejjel MINDENKINEK!!!