Álmatlanság, éjszakai felébredések

kismadar76

Új tag
Szia Imfiti!
Nagyon köszi a segítséget!Bocsi,hogy csak most reagálok a leveledre. Elkezdtem szedni egy néhány napja a frontint, de csak este, lefekvés előtt veszek be 2-őt. És képzeld azóta úgy alszom, mint a mormota. Mint régen. A mindennapi feszültség viszont nem csökkent, sőt inkább nőtt,de nem merem napközben szedni, félek,hogy kábult leszek tőle, meg az orvosommal sem beszéltem meg..... Pedig talán jobban bírnám a gyűrődést....
Sajnos nagy a baj, és szinte kilátástalan a helyzetünk.... Ezért nem tudok megnyugodni. Ez nem egy múló dolog, amin az ember egyszer túlteszi magát, hanem folytonosan jelen van, és mérgez, és nemcsak engem, hanem a gyerekeket is... (válságban van a házasságunk..)
De azért, az nagy segítség,hogy legalább aludni tudok éjszaka, legalább kipihenten ébredek. Ez is valami.....
Rád nem volt álmosító hatással a frontin? Tényleg rá lehet szokni? Molli azt írta, hogy szerinte nem lehet, mert olyan pici az adag...Én nem szeretném hosszasan szedni, de jelenleg kizárt, hogy abbahagyjam, egyszerűen muszáj..... Talán majd később megpróbálom csökkenteni 1-re,de eddig az semmit nem használt.......
 

lmfiti

Új tag
Szia Kismadár! Nagyon nem örülök a problémáid miatt, sajna a kapcsolati válság tényleg elég hosszú távon mérgez. Én nem szedtem folyamatosan a Frontint, csak alkalmanként, így a hozzászokásról nem tudok nyilatkozni, de van egy ismerősöm akinek a 2 éves pici lánya felnőttkori leukémiás volt.Ő 1 évig minden nap szedte a bogyót- azt mondta abban az időszakban egyszerűen nem volt meg nélküle, de ma már nem szedi, nem szokott hozzá, simán abbahagyta. Amit saját nevemben nyilatkoznék az az, hogy én spec. már bánom, hogy nem szedtem a nehéz időkben, mert a hosszú évekig tartó felszínes alvásomtól mostanra teljesen kibukott a szervezetem. 4 hónapja vagyok táppénzen, rengeteg dokinál jártam,voltam kórházban, tükrözésen alul-felül, ct-ken, voltam rákgyanús, hipoglikémiás, anorexiás jelölt....stb. Végül közölték: az alvászavartól teljesen felborult a szervezetem, beleírták a zárójelentésembe, hogy a jelenlegi munkám további elvégzésére alkalmatlan vagyok. Így most ott kell hagynom a közel 10 éve biztos melómat ha élni akarok- viszont az elmúlt 3 hónap mély alvásától csomó tünetem elmúlt, helyreállt. Sajna ciklusom még mindig nincs, már 10 hónapja, így baba project leállítva.
Visszatérve: nem beszéltél még pszichossal, hogy nem ajánlana-e valami gyenge antidepresszáns bogyót pár hónapra?
 

borka

Őstag
Szia Kismadár,Borka férje vagyok.
Munkahelyi stressz oldóként reggel szedek 1/2 Frontin-t. Nekem ez a napi adagom már 2 éve és jólvagyok.

Hozzászokni valóban nem lehet,mert kicsi a hatoanyag tartalma,de mégis használ.Semmiben nem korlátoz,veszélyes munkahelyen dolgozók is szedhetik.A reggeli 1/2 tadlettát neked is ajánlom,próbáld ki.
Üdv. Sándor
 

rgyörgy

Új tag
Sajnos nagy a baj, és szinte kilátástalan a helyzetünk.... Ezért nem tudok megnyugodni. Ez nem egy múló dolog, amin az ember egyszer túlteszi magát, hanem folytonosan jelen van, és mérgez, és nemcsak engem, hanem a gyerekeket is... (válságban van a házasságunk..)

Kedves kismadár!
Üdvözöllek, és együtt érzek veled. Három és fél évtizede én is átestem házassági válságon. Amire érdemes gondolni ilyenkor, eső után mindig napsütés következik. Az pedig kárpótolni fog mindenért. Én tizenöt év után váltam el, mert a nejem skizofrén lett. A napi stresszen kívül éjszakánként meg kellet hallanom a gáz sziszegését, amit igencsak gyakran kinyitott a lányom anyukája. Bután hangzik, de minden rosszban van valami jó. A hasonló válságok megerősítik az embert, felnyitja a szemünket, megtanuljuk, hol lehetnek buktatók, és azokat hogyan lehet kivédeni. A következő kapcsolatod sokkal jobb lesz! És ez még a mostani pároddal is bekövetkezhet, kibékülhettek, az ő házassága is válságban van. Gyakran előfordul, mindketten rájönnek, hogy hibáztak, és minden jóra fordul. A reményt, hogy ennek az állapotnak egyszer vége lesz jobb lesz nem szabad feladni. A gyerekek miatt nagyon fontos, amennyire lehet, ne vegyék észre, milyen a lelki állapotod. Én régen kipihentem a válást, de a lányom erre képtelen. A frontínnal kapcsolatban úgy gondolom, nyugodtan szedheted, szükséged van rá. Ha pedig rendeződött a sorsotok, úgysem lesz rá szükséged.
Azt kívánom, minél előbb a mosolyt lássák az ajkadon a gyerekeid.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sziasztok, szia Kriszti!

Nagyon jó, hogy még mindig így beválik a frontin! Ekkora adagtól nem fogsz hozzászokni, én ennél nagyobb adaghoz sem szoktam hozzá 7 hónap alatt! Azt akarom kérdezni, hogy amióta szeded, azóta szoptattál már valamennyit, ugye? Szeretnék ma és holnap éjjel bevenni 1-1 szemet, mert hétfőn lesznek a gyerekek műtétei és már most túl sok rajtam a teher és feszültség és ugye amúgy sem tudok még mindig normálisan aludni, ha erre plussz feszültség jön, akkor semmi sem. A kórházban meg nem fogk tudni aludni, mert gondolom, csak egy széket fogok kapni, tehát ki akarom picit pihenni magam most hétvégén. Csak még megy a napi 2x-i szopi, bár már nem eszik sokat, 2.5 decit összesen, szerinted bevehetem a frontint?
Köszi!!
 

dg

Őstag
A Frontinról:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/FRONTIN_025_mg_tabletta/6181

Molli!

Nem engem kérdeztél, ezért bocs.
Idegrendszerre ható szer, szoptatás mellett semmiképp nem merném alkalmazni a helyedben. Biztos, hogy az anyatejjel kiválasztódik és a csecsemő szervezetébe kerül. Lehet, hogy a kisgyermeken látható tünet nem jelentkezik, de ennél rosszabb is történhet.
Megértem szoros helyzetedet. Esetleg gondolkozz el azon, hogy előre lefejt tejet adsz a picidnek addig, amíg a szer a szervezetedből biztosan kiürül.
 

kismadar76

Új tag
Szia Molli!
Én szoptattam egy hétig frontinnal. Muszáj volt szednem és még sajnos muszáj volt szoptatnom is. Az most hosszú lenne leírni miért nem kifejt tejet adtam neki... De azért is mertem, mert természetesen a pszichodokimat megkérdeztem előtte, és ő mondta, hogy semmi baja nem lesz ha egy hétig szopik, és csak este egy picit, legfeljebb álmosabb lesz.
Szerintem nem lesz semmi baja Brúnónak ha egyszer-kétszer beveszel 1-2 szemet, mert a frontin a világ leggyengébb nyugtatószere. De azért nem árt az óvatosság, és szerintem meggondolandó Dg ötlete. Még csak annyit,hogy írtad,hogy neked 1 nem használt....A sedatif sem jó végül is?
Én már nem szoptatok, teljesen elválasztottam Hunit.
Nagyon szorítok neked Molli!!!!!!!!!!!!!! Tudom min mész keresztül! Nagyon szükséged lenne most pihenésre! A gyermekeidnek is sokkal fontosabb most a nyugodt, összeszedett anyuka....De a döntést rád bízom, nem merek ilyenben tanácsot adni....
Majd írj,ha túl vagytok rajta!
 

dg

Őstag
Még annyi praktika jutott eszembe, Molli, ha esetleg mégis amellett döntesz, hogy szoptatsz és Frontint szedsz egyszerre (amit én továbbra se tartok jó ötletnek), hogy a lehetőségekhez mérten a legtöbb idő teljen el a gyógyszer beszedése és a szoptatás között. Nem tudom, mikor issza meg a kisgyereked a tejci adagját, de ha pl este csak, akkor jó nagy cicizés után vedd be a gyógyszert, és a következő este ugyanígy.
Sok erőt és kitartást kívánok!
 

kismadar76

Új tag
Szia Imfiti, Sándor és rgyörgy!
Köszönöm a sok jótanácsot! Annyira jól esett az együttérzésed rgyörgy!Köszönöm a felkérést, mint barát. Ez amúg mit jelent itt a fórumon? Neked is köszönöm a vicces logot Sándor, tetszett, és teljesen igazad van. Ezt kell csinálni, ha másképp nem megy akkor segítséggel.
Imfiti!
Nagyon sajnálom, hogy neked is ennyire nehéz a helyzeted! Nagyon kívánom, hogy mihamarabb rendbe gyere, és sikerüljön a baba. Milyen munkakörben dolgoztál? Lehet, hogy már írtad, de elfelejtettem. Más szakmában nem tudnál elhelyezkedni?
rgyörgy!
Komolyan mondom meghatódtam a soraid olvastával. Sajnos nem hiszem,hogy a mi kapcsolatunk helyrejöhet, de ki tudja. Másik kapcsolat meg két gyerekkel? Ráadásul ilyen idegállapotban? (rémálmok, szorongások, dühkitörések, gyomorgörcs...) És tudom, hogy a fiaimnak szükségük van az apukájukra... Nem lenne szívem elválasztani őket, de a mindennapos stresszt sem bírom...
Anyukám ajánlott egy jó pszichiátert, aki gyermekekkel és felnőttekkel is foglalkozik. (Nagyobbik fiamnak sem ártana, mert nagyon stresszes lett) Oda szeretnék majd még elmenni, aztán meglátjuk ő mit mond. Tudom, hogy a frontin nagyon gyenge, de lehet, hogy nekem tényleg antidepresszánsra van inkább szükségem,(mint ahogy Imfiti is javasolta) ezért most már, ha nem muszáj, akkor megvárom az orvos javaslatát. (Igyekszem minél előbb eljutni hozzá)
Most már valóban jól alszom,(persze, ha a gyerekek fel nem ébresztenek..) de még mindig úgy fekszem le miden este, hogy ma éjjel milyen éjszakám lesz.... (pedig már több mint egy hete jól alszom, és csak egyszer fordult elő, hogy nem tudtam...) Tisztára kapaszkodó lett nekem a frontin... (Mint a nagyobbik fiamnak a cumi)
rgyörgy! Neked is voltak alvásproblémáid, ugye? Neked milyen jellegűek?
 

kismadar76

Új tag
Én ugyanígy csináltam, mint amit tanácsoltál DG. Csak este szoptattam és szopi után vettem be a gyógyszert, és a következő este ugyanígy. Erre mondta a dokim, hogy ettől nem lesz baja...
Szerintem is próbáld meg csak este szoptatni Brúnót.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Köszi a tanácsokat! Kriszti, ezek szerint nem tapasztaltad, hogy bágyadtabb lenne Huni vagy estére egy picit tényleg bágyadtabb lett?

Grácia, köszönöm az infokat! Az a nagy helyzet, hogy én frontint szedtem majdnem végig a terhességem alatt és nem napi 1-et, hanem napi 3-4-et (esténként). Ez talán rosszabb volt, mint most szoptatni vele, mert mostmár nagy is a baba (11 hónapos múlt) és keveset is szopik. Szóval azért írtam le ezt, mert ugyan a papírja alapján tilos szedni, de a nőgyógyászok és a pszichiáterek is ezt javasolják terhesség-szoptatás alatt, ha már muszáj valamit szedni és mindkét orvos szerint semmilyen hatással (mármint károsító) nincs a magzatra vagy a babára, még a napi 3-4 sem. Szóval ez a szegény gyermek, aki most szopik, kapott már igen sokat ebből a szerből, de akkor a hasamban volt, most meg inkább az érdekelt, hogy mennyire lesz bágyadt, mert bebágyasztani nem akarom azért. Az esti szopi utáni bevétel nagyon jó ötlet, így fogom csinálni! Köszönöm!
Sokat filóztam azon, hogy bevegyek-e ebből, de lassan 1 hete nem alszom 1-2 óránál egyszerre többet, ez rettenetesen kevés és kezdek nagyon kimerülni, pont a műtétre nem kéne pedig. Én már tudom, milyen az, amikor az ember halogatja a nyugtatót, mert ez káros gyógyszer, úgy általában gyógyszer és az nem jó és ezek után hova tud eljutni az ember szervezete igen rövid idő alatt normális alvás nélkül. És onnan nehezebb visszajönni, mint bevállalni a gyógyszer káros hatását. Adnék amúgy lefejt tejet, de ez a kisördög gyerek nem eszik üvegből, csak ciciből kéri a tejet, semmi másból nem jó neki (1 hónapja próbálom elválasztani amúgy...).

Kriszti, azt hiszem, írtam, hogy a Sedatif jó arra, hogy nemcsak összesen 3-5 órát alszom 2-3 részletben, hanem tudok mondjuk 2-3-4 órát is egyben aludni és összesen meg 6-7 órát. De egy idő után egyrészt ez is kevés, amit még tolerálok a mindennapokban (de nem egy ilyen nehéz helyzetben), de most az történt, hogy megjött a mensim a szülés óta először és igencsak felborította a cukromat, 4 éjjel óta hipózom folyamatosan (alacsonyak a cukraim) és emiatt kellett kelnem folyton akkor is, amikor tudtam volna 2 óránál többet aludni. Most meg már vagyok annyira ideges a hétfő miatt, hogy a sedatif nem elég. Meg vagy torokgyulladásom van vagy a refluxom jött ki, de 3 napja alig tudok enni, annyira fáj a torkom, ez is idegesít, ezen is rágódom, hogy mi ez (doki nem látott fertőzésre utaló nyomot, adott refluxgyógyszert, de azzal meg kell várnom a szopi végét, most diétázom). Sajnos mindenképpen kellene 1-2 éjjel, amikor tudnék pihenni...
 

dg

Őstag
Az alvásproblémát maximálisan megértem. Én se aludtam át egyetlen éjszakát egy huzamban -- hát, bizony már öt éve. Kicsit több...
Azt is jól tudom, hogy a nagy cicisták, mint amilyenek az én lányaim is voltak, semmi mást nem fogadtak el, csak az igazit. A cumi egyenesen sértés, a cumisüveget pedig meg se próbáltam, soha.
Úgyhogy, fel van adva a lecke! De ha az orvosok szerint járható út, amit fentebb írtok, akkor ez nyilván így van.
Gondoljatok arra, hogy jönnek még jobb napok!
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Gondolkodtam picit most és kitaláltam a megoldást. Elég nekem 1 nyugis éjjel is. Igy csak holnap este veszem be a frontint, mivel a reggeli tejemet oda sem adhatom neki, mert nem szophat a műtét előtt! Igy lefejem azt a tejet és kiöntöm és hétfő estére már "tiszta" lesz. Igy elkerülhetem azt is, hogy "szedált" gyereket vigyek be a műtétre... (bár gondolom már kimenne belőle a szombat esti frontin akkor is, ha azt a vasárnapi tejből kapná meg, de így a tuti).
 

dg

Őstag
Gondolkodtam picit most és kitaláltam a megoldást. Elég nekem 1 nyugis éjjel is. Igy csak holnap este veszem be a frontint, mivel a reggeli tejemet oda sem adhatom neki, mert nem szophat a műtét előtt! Igy lefejem azt a tejet és kiöntöm és hétfő estére már "tiszta" lesz. Igy elkerülhetem azt is, hogy "szedált" gyereket vigyek be a műtétre... (bár gondolom már kimenne belőle a szombat esti frontin akkor is, ha azt a vasárnapi tejből kapná meg, de így a tuti).


Nem tudom, hogy milyen műtét vár rátok? Altatás vagy érzéstelenítés?
De arra is gondolni kell, hogy még véletlenül se halmozódjanak a gyógyszerek Brúnóban. Ha ennek mégis fennáll a lehetősége, mindenképp mondani kell majd az illetékes orvosnak.
Bár mindezt a fenti ötleted, Molli, nagy valószínűséggel kizárja.
De gondolni kell az utóhatásokra is: nem tudom, mennyi idő kell a Frontin szervezetből való kiürülésének, és nem tudom, hogy a műtétkor használt szerek még mennyi ideig vannak Brúnó szervezetében?
 

kismadar76

Új tag
Molli, hogy bírod ezt? 1 hét nem alvás. Nekem is volt ilyen, de én akkor azt hittem megőrülök, és olyan rosszul voltam, annyira hulla, hogy létezni alig bírtam... 1 éjjel neked elég, hogy összeszedd magad? Most többre van szükséged szerintem! És amit írtál valóban úgy van, hogy MOST fontosabb, hogy kipihent és összeszedett legyél, mint hogy aggódj, és halogasd a gyógyszert!
Annyira szeretnék neked segíteni......
 

rgyörgy

Új tag
Kedves Molli!
Visszaolvastam, de nem találtam, meg amit a műtétről írtál. Ettől függetlenül Szurkolok, hogy mielőbb otthon legyetek, Vigyázzatok magatokra, elvégre ti is a kedvenceim közé tartoztok.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Molli, hogy bírod ezt? 1 hét nem alvás. Nekem is volt ilyen, de én akkor azt hittem megőrülök, és olyan rosszul voltam, annyira hulla, hogy létezni alig bírtam... 1 éjjel neked elég, hogy összeszedd magad? Most többre van szükséged szerintem! És amit írtál valóban úgy van, hogy MOST fontosabb, hogy kipihent és összeszedett legyél, mint hogy aggódj, és halogasd a gyógyszert!
Annyira szeretnék neked segíteni......
Ez azért nem annyira durva nem alvás, mint ami depressziósan előfordul, mert sokszor tényleg csak a cukrom miatt keltem, mert rosszul voltam, szóval ez egy fokkal jobb, de nem tudom, hogyan írjam le :) De mindenképpen kevés és ezért most eléggé lestrapáltnak érzem magam, de most úgy érzem, hogy az 1 éjjel elég lesz, most pedig direkt itthon maradtunk egész nap, nyugis napot csináltunk, ma 3 sedatif-et is ettem (eddig csak este 1-et), talán így is fogok valamicskét aludni. Azért döntöttem így, amit most Grácia is írt, nehogy Brúnónak problémája legyen, hogyha még kapna valamit a műtét előtt-után, nehogy összekeveredjenek a dolgok. Bár, ha nagyon durva lesz az éjjel, akkor éjszaka majd beveszek egyet, de igyekszem kihúzni nélküle a ma éjjelt. Tényleg a fene tudja, hogy ha hétfő reggel kap esetleg valami nyugtatót, az mit befolyásol, ha esetleg maradt benne valamicske a frontinból. Bár nem hinném, hogy problémát tudna okozni, de a szívritmuszavara miatt én nem merek kockáztatni, ha nem muszáj.
 

kismadar76

Új tag
Bocsánat Molli, nem válaszoltam a kérdésedre. Huni egyáltalán nem volt bágyadtabb, legalább is én nem tapasztaltam. Estére a szokásos nyügi vett rajta erőt, gyógyszerszedés előtt is ilyen volt, és most is ilyen már mikor este álmos, mikor már nem szoptatok.
Én viszont azt szeretném megkérdezni tőled, hogy te akkor terhesség alatt 3-4 frontint is bevettél egyszerre, vagy ez a napi adagod volt?
 

kismadar76

Új tag
Jó reggelt Molli!
Na milyen volt az éjszakád,és milyen módszert használtál végül? Tudtál valamicskét aludni?
Nekem pocsék. Nem tudom mi a szösz volt velem,a frontin nagyon jó, olyan álmos voltam tőle,hogy az csak na, és hármat is bevettem(remélem nem tettem vele rosszat) és most reggel borzasztó kómás vagyok, és éjjel annyira fáradt voltam hogy szerettem volna minél előbb elaludni, és pont ezért lettem egyre jobban stresszes, mert nem tudtam, vártam a hatást.... A frotintól nagyon jól tudok aludni,ha már egyszer elalszom, de elaludni továbbra is nehezen tudok..Általában egy fél-1 óra kell, és most vagy 3-4 órán át is próbálkoztam, és feszült voltam, pedig nyugtató volt bennem... Nem értem miért történik ez, de ez már a második eset, és kezdek aggódni,hogy mégsem válik be.....
Mire elaludtam végre, akkor meg Huni nem hagyott, fél óránként ébresztet..... Klassz volt....
 
Oldal tetejére